23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ATHENEE PALACE INTRA SUB BRANDUL INTERCONTINENTAL HOTELS & RESORS – ZRVP, alaturi de Ana Hotels in tranzactia cu grupul IHG® Hotels & Resorts pentru operarea hotelului Athenee Palace din Bucuresti. Athenee Palace deveni singurul hotel din Romania operat sub brandul InterContinental Hotels & Resorts”. Marina Crenguta Florea: „Am reusit sa finalizam cu succes un proces de negociere extrem de complex

Scris de: L.J. | pdf | print

1 August 2022 13:39
Vizualizari: 5461

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) a asigurat asistenta juridica in tranzactia prin care Ana Hotels a incheiat contractul de management hotelier cu grupul international IHG® Hotels & Resorts pentru operarea hotelului Athénée Palace sub brandul InterContinental® Hotels & Resorts incepand cu anul 2023. Echipa de avocati care a asistat Ana Hotels in revizuirea si negocierea setului contractual a fost compusa din Marina - Crenguta Florea (foto dreapta) si Mihai Bajenaru (foto stanga), parteneri in cadrul departamentului de consultanta al ZRVP.


Tranzactia Ana Hotels - IHG® Hotels & Resorts este notabila avand in vedere ca in ultimii ani contractele de management hotelier au fost rare pe piata de profil locala, de altfel profund afectata de restrictiile impuse in lupta cu pandemia de COVID-19.


Asistenta juridica acordata de echipa ZRVP a vizat revizuirea si negocierea documentelor aferente tranzactiei si s-a concentrat pe stabilirea echilibrului contractual prin raportare la angajamentele asumate de parti sub aspectul termenilor si conditiilor in care va avea loc operarea hotelului pe durata celor 20 de ani de colaborare.


Negocierile purtate pe durata celor cateva luni au fost caracterizate prin dorinta comuna manifestata de Ana Hotels si grupul international IHG® Hotels & Resorts de a pune bazele unui parteneriat solid prin determinarea conditiilor prealabile deschiderii hotelului sub brandul InterContinental®Hotels & Resorts (de la 1 ianuarie 2023), dar si a mecanismelor contractuale care sa reglementeze situatii neprevazute care pot aparea pe durata colaborarii acestora. Un alt aspect relevant pe parcursul negocierilor l-a reprezentat stabilirea conditiilor contractuale de natura tehnica si de autorizare rezultate din incadrarea cladirii Athénée Palace ca monument istoric.


Ne bucuram ca prin efortul combinat al echipei ZRVP si al managementului intern al grupului Ana Hotels am reusit sa finalizam cu succes un proces de negociere extrem de complex. Ana Hotels este un jucator cu o puternica reputatie pe piata hoteliera, cu planuri ambitioase de dezvoltare, care s-a adaptat constant pentru a asigura cresterea nivelului de confort si alinierea serviciilor sale cu cele ale marilor hoteluri de lux din lume. Dovada in acest sens sunt chiar investitiile evaluate la aproximativ 40 milioane de euro realizate de Ana Hotels in restaurarea cladirii istorice Athénée Palace. Suntem totodata recunoscatori pentru oportunitatea de a fi participat la tranzactia prin care Athénée Palace va deveni singurul hotel din Romania operat sub brandul InterContinental ®Hotels & Resorts”, a declarat Marina - Crenguta Florea, partener ZRVP.


Hotelul Athénée Palace are o istorie de 108 ani si este unul dintre simbolurile istorice si arhitecturale ale Bucurestiului. In urma rebrandingului va deveni singurul hotel din Romania operat sub brandul InterContinental ®Hotels & Resorts.


Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners


Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.


ZRVP are o echipa de 66 de avocati, dintre care 16 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Bajenaru, Cosmin Cojocaru, Crenguta Marina Florea si Ovidiu serban (asociati), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel).

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva