23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ATLETUL TUDOREL – Deputatul Liviu Plesoianu demasca blatul ministrului Justitiei Tudorel Toader: “Poate trimite catre Presedintele Romaniei solicitarea de revocare din functie a Procurorului General sau a Procurorului-sef DNA chiar daca CSM nu e de acord... Atat de mult fuge Tudorel Toader de propriile responsabilitati, incat cu greu ar putea fi ajuns din urma chiar si de un sprinter experimentat”

Scris de: G.T. | pdf | print

16 August 2017 13:15
Vizualizari: 6739

Deputatul PSD Liviu Plesoianu, membru al comisiei parlamentare care doreste sa afle printre altele ce cauta sefa DNA Laura Kovesi acasa la Gabriel Oprea, isi continua criticile la adresa ministrului Justitiei Tudorel Toader. Ultimele nemultumiri ale lui Plesoianu au fost provocate de hotararea lui Tudorel Toader de a sesiza Inspectia Judiciara in cazul conflictului dintre comisia parlamentara de ancheta si Procurorul General Augustin Lazar, conflict cauzat de refuzul sefului PICCJ de a pune la dispozitie dosarul “Sufrageria lui Oprea”.


Intr-un text postat, miercuri 16 augut 2017, pe Facebook, deputatul Plesoianu il compara pe Tudorel Toader cu celebrul atlet Usain Bolt (foto), sustinand insa ca ministrul Justitiei este doar un atlet al fugii de decizii. In opinia lui Liviu Plesoianu, atat de mult fuge Toader de propriile responsabilitati, incat cu greu ar putea fi ajuns din urma chiar si de un sprinter experimentat. Nu in ultimul rand, Plesoianu ii aminteste lui Tudorel Toader ca face exact ceea ce ii reproseaza lui Augustin Lazar, si anume fuge la Inspectia Judiciara pentru a fi scapat de responsabilitati, asa cum a fugit la CSM si Procurorul General in cazul conflictului cu comisia parlamentara.

Iata textul deputatului Liviu Plesoianu:

Tudorel Toader – acest Usain Bolt care alearga invers, atletul absolut al fugii de decizii...

Pentru ca vad ca iar e mare tevatura cu ce face si ce drege domnul ministru, ma vad nevoit sa reiau cateva lucruri elementare... Ministrul Justitiei este cel care face propunerea pentru functia de Procuror General si pentru cea de Procuror-sef DNA. Apoi, CSM da un aviz. Acest aviz e pur consultativ (cel mai bun exemplu in acest sens e chiar cel al multimedaliatei doamne Kovesi – care a fost propusa si ulterior numita in functia de Procuror General, in anul 2009, desi primise AVIZ NEGATIV de la CSM).

Cu alte cuvinte, ministrul Justitiei poate trimite catre Presedintele Romaniei propunerile CHIAR DACA CSM nu e de acord cu ele. De asemenea, conform principiului simetriei, ministrul Justitiei poate trimite catre Presedintele Romaniei solicitarea de revocare din functie a Procurorului General sau a Procurorului-sef DNA CHIAR DACA CSM nu e de acord.

...Si acum – ce face domnul Tudorel Toader?

Domnul Tudorel Toader, suparat ca Procurorul General face apel la CSM in privinta solicitarilor Comisiei de Ancheta, face si domnia sa apel – la Inspectia Judiciara... Prin urmare, desi suparat ca Procurorul General nu isi ASUMA o pozitie si fuge repede sa-l SCAPE CSM, ministrul Justitiei nu isi ASUMA la randul sau o pozitie si fuge repede sa-l SCAPE Inspectia Judiciara...

Atat de mult FUGE domnul Tudorel Toader de propriile responsabilitati, incat cu greu ar putea fi ajuns din urma chiar si de un sprinter experimentat. Tudorel Toader – acest Usain Bolt (care alearga invers) al Justitiei romanesti, atletul absolut al fugii de decizii...

P.S. Si daca, sa presupunem, Inspectia Judiciara va zice ca e in regula cum procedeaza domnul Augustin Lazar, unde veti mai fugi domnule Tudorel Toader? Si daca, sa presupunem, Inspectia Judiciara va gasi doar 'probleme minore' in ceea ce priveste managemenetul DNA si al Ministerului Public, pe ce carari veti mai alerga domnule ministru al...'Justitiei'? Poate pe holurile ministerului?...Spre iesirea (de tot) de acolo?

Comentarii

# abureală de-a lui Dorel date 16 August 2017 16:58 +5

Ne aburește (Tu)Dorel - „Am convingerea ca procurorul general isi cunoaste atributiunile” și-l păsuiește nițel, că să vorbească cu el... dacă îl va găsi... Se vor preface ambii că nu se găsesc :P :P :P

# DODI date 16 August 2017 19:08 +1

Nu îl confundați pe dorel cu un atlet. Și acela de frunte. Cel mai plauzibil model pentru dorel este cel de prototip al lașului suprem, lașul care folosește toate subterfugiile posibile pentru a-i determina pe alții să ia decizia în locul și în numele său. Cu un asemenea specimen speranțele unei reforme corecte, complete și imediate la justiție tind spre zero absolut.

# Olga date 16 August 2017 17:03 +3

Cum e turcu" si pistolu", adică TU(dorel) este după chipul şi asemănarea creatorilor săi : Dragnea şi Tăriceanu, laşi şi incompetenţi !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva