25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AU FOST ALESI SEFII AMR PE 2013 - 2016 – Noul presedinte al Asociatiei Magistratilor este judecatoarea Gabriela Baltag de la Tribunalul Neamt. Judecatorul Dan Spanu a fost ales vicepresedinte, alaturi de procurorul Paula Tanase de la PT Galati si judecatorul Stefania Anton de la CA Suceava

Scris de: R.S. | pdf | print

24 November 2013 11:15
Vizualizari: 10463

Conferinta Nationala a Asociatiei Magistratilor din Romania s-a incheiat sambata 23 noiembrie 2013, in Aula Academiei Romane, prin alegerea organelor de conducere a celei mai importante asociatii profesionale de breasla a magistratilor, care numara peste 3000 de membri. Pentru functia de presedinte, unde pana vineri seara se stia doar de candidatura judecatorului Dan Spanu (foto 2) de la Curtea de Apel Craiova, cel care a condus asociatia in ultimii ani, a aparut si un al doilea candidat, in persoana judecatoarei Gabriela Baltag (foto 2), de la Tribunalul Neamt, magistrat cu mult curaj si daruire pentru profesie si care a avut tenacitatea in ultimii ani sa critice anomaliile din sistem, inclusiv din cadrul CSM. In urma votului exprimat de delegatii AMR, presedinte pe urmatorii trei ani a fost ales judecatorul Gabriela Baltag. Pentru functiile de vicepresedinti au fost alesi judecatorul Dan Spanu, procurorul Paula Tanase de la Parchetul Tribunalului Galati si judecatorul Stefania Anton de la Curtea de Apel Suceava. Membrii supleanti au fost alesi judecatorul Amelia Farmathy, vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti si judecatorul Angela Tabacu, de la Judecatoria Targu Jiu.


Iata comunicatul AMR pe tema alegerilor membrilor Consiliului director

In zilele de 22-23 noiembrie 2013, a avut loc la Bucuresti, in Aula Academiei Romaniei, Conferinta Nationala a Asociatiei Magistratilor din Romania (A.M.R.).

Lucrarile Conferintei au debutat cu prezentarea pozitiei A.M.R. fata de modificarile privind revizuirea Constitutiei. In urma dezbaterilor, la care au participat ca invitati reprezentanti ai Parlamentului, cadre universitare, membri ai Uniunii Nationale a Avocatilor, ai societatii civile, magistratii - judecatori si procurori, au sustinut, printre altele, propuneri semnificative de modificari ale unor institutii constitutionale, ale aplicarii unor principii fundamentale legate de democratizarea justitiei si respectarea drepturilor privind cetatenii si nu in ultimul rand, magistratii, ca o garantie a statului de drept.

S-au validat, intre altele, propunerile privind Curtea Constitutionala, organizarea si functionarea CSM, statutul magistratilor, independenta garantata a procurorului. Totodata au fost puse in discutie propunerile magistratilor referitor la modificarile legilor organice ale justitiei.

In data de 23 noiembrie 2013, in continuarea lucrarilor Conferintei Nationale a AMR s-a prezentat Raportul de activitate, s-au adoptat modificari ale Statului, s-a votat programul de activitate pe urmatorii trei ani, respectiv 2013-2016.

S-a luat act, prin vot, cu privire la importante propuneri legate de activitatile reprezentative ale AMR pentru perioada imediat urmatoare.

In urma votului, s-a ales pe un mandat de 3 ani, presedinte AMR in persoana doamnei judecator Gabriela BALTAG – judecator la Tribunalul Neamt.

In Consiliu Director au fost alesi ca vicepresedinti doamna procuror Paula TANASE de la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati, judecator Stefania ANTON de la Curtea de Apel Suceava si doi membri supleanti ai Consiliului in persoana doamnei judecator Amelia FARMATHY – Vicepresedinte Curtea de apel Bucuresti si doamna judecator Angela TABACU de la Judecatoria Tg. Jiu.

 

Comentarii

# Bravo AMR date 24 November 2013 11:42 +18

Bravo. Dna judecator Baltag este un exemplu de urmat in aceste zile in care multora le e si frica sa mai deschida gura. AMR are viitor cu aceasta conducere, caci dincolo la Asociatia Procurorilor aproape ca au desfiintat-o cu presiunile

# unul din lumea cea mare date 24 November 2013 12:41 -6

si la ce ne foloseste NOUA ,JUSTITIABILUL DE RIND????!!!!!!NOUA O SA NE FOLOSEASCA DOAR JUSTITIA DIN STRADA,caci actuala justitie nu se ridica NICI macar la nivelul UNUI STABOR TIGANESC

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 24 November 2013 12:46 +2

iar sint 3 comentarii listate si 4 mentionate.de ce?ce jigodii!!!

# Stabor date 24 November 2013 13:26 +2

Propunem justitiabililor sa apeleze la STABOR si la tribunale arbitrare, ca ce este acum in Justitie e rusine. Putini magistrati mai sunt corecti si se supun doar legii. Le e frica magistratilor de procurori, de servicii....e statul procurorilor Pot crede ca aceasta conducere e una buna, asteptam sa vedem concret ce se intampla

# Nedumeritul date 24 November 2013 14:28 +4

Nu inteleg nimic: procurorii sunt magistrati sau avocati / reprezentanti ai statului ? Ce cauta un procuror acolo ? Si daca procurorii sunt magistrati, inseamna ca si avocatii sunt magistrati ?  Cam incurcate chestiile astea. Mai bine ma duc sa beau un coniac....

# Salvamar date 25 November 2013 11:57 +3

FELICITARI!!!!!!! Sper ca batalia ei pentru o justitie adevarata sa continue. Ideile din discursul ei sunt cele care ar putea inchide ranile justitiei romane - macar o parte. La ora asta faptul ca procurorii sunt magistrati dezichilibreaza balanta justitiei. Procurorul trebuie sa coboare pe parchet, acolo unde ii este locul. Nu e posibil ca un procuror sa acceada direct in ICCJ ca judecator, fara o zi practica ca judecator in toate instantele. Acest lucru este o mare nedreptate pentru cariera ju8decatorilor, care trebuie sa treaca prin toate tipurile de instante pentru a accede in ICCJ. De fapt din cauza regimului special cu care sunt tratati procurorii, intregul sistem al justitiei romane este dezichilibrat in defavoarea justitiabilului!

# emil date 25 November 2013 17:17 +1

De mult trebuia AMR sa puna piciorul in prag si se mai taie din avantul desantat al procurorilor. Acum ei au pus stapanire peste tot.CSM,ICCJ, etc. si nu stiu cum ar putea sa-i inlature. Este o aberatie ca un procuror sa avanseze direct la ICCJ numiti de presedinte  iar un judecator cu experienta nu ar avea nici o sansa in fata lor. Mi-ar placea sa cred ca se poate face ceva, dar este cam tarziu. Asaltul procurorilor inca va mai continua.

# justin date 30 July 2014 09:57 0

daca vreti sa stiti mai multe despre aceasta judecatoare trebuia sa venti la procesele ei la TJ Neamt sa vedeti cum ea face cadouri hotararile definitive,si-a batut joc de hotararea, unei distinse judecatoare de la Judecatoria Neamt ,iar acum copilul meu este alungat de cea careia Baltag i l_a incredintat ,o nenorocita ....are si ea 2 copii........

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva