22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AU INCEPUT SA ARDA INSTANTELE – Un incendiu a izbucnit la mansarda Judecatoriei Cornetu, unde se afla arhiva cu dosare solutionate si birouri ale grefierilor. Focul a provocat doar pagube materiale, instanta fiind inchisa in acel moment. Incidentul vine la numai trei saptamani dupa ce arhiva Judecatoriei Motru a fost afectata de explozia unui extinctor

Scris de: L.J. | pdf | print

4 March 2024 12:58
Vizualizari: 3236

ACTUALIZARE 16:34


Curtea de Apel Bucuresti precizeaza ca volumul de activitate al Judecatoriei Cornetu va fi preluat de catre Judecatoria Buftea. Initial, CSM anuntase ca sedintele de judecata vor fi relocate la Tribunalul Ilfov, dar cele doua instante functioneaza in acelasi sediu.


Redam comunicatul CAB:


„Urmare a incendiului care a avut loc in cursul noptii de 03 spre 04 martie 2024 la Judecatoria Cornetu, pentru desfasurarea activitatii acestei instante aducem la cunostinta publicului urmatoarele:

Activitatea Judecatoriei Cornetu se va desfasura in cadrul Judecatoriei Buftea pana la identificarea unui spatiu adecvat pentru relocarea Judecatoriei Cornetu.

Pana la relocarea Judecatoriei Cornetu se vor judeca in materie penala si materie civila numai cauzele urgente, termenele acordate celorlalte cauze urmand a fi preschimbate pentru o data ulterioara ce va fi adusa la cunostinta partilor in conditiile legii.

--------

STIREA INITIALA:

 

Un incendiu a izbucnit in noaptea dinspre duminica, 3, spre luni, 4 martie 2024, la Judecatoria Cornetu din judetul Ilfov, la nivelul mansardei, unde se afla arhiva cu dosare solutionate si mai multe birouri ale grefierilor.Focul a provocat pagube materiale, afectand nu doar arhiva, ci si salile de judecata ale instantei. Din fericire, nu au existat victime, judecatoria fiind inchisa in acel moment, mentioneaza Consiliul Superior al Magistraturii, care adauga ca Tribunalul Ilfov va prelua din sedintele Judecatoriei Cornetu.

Remarcam ca acest incident vine la mai putin de o luna de la incidentul de la Judecatoria Motru (judetul Gorj), unde explozia unui stingator a avariat arhiva instantei (click aici pentru a citi).


Iata comunicatul CSM:


In cursul noptii de 03 spre 04 martie 2024, in jurul orei 02:00, a izbucnit un incendiu in mansarda Judecatoriei Cornetu, unde se aflau arhiva cu dosare solutionate si birouri de grefieri.

Incendiul a inceput in timp ce instanta era inchisa si nu a produs victime, fiind inregistrate numai pagube materiale, in sensul in care este afectata folosinta sediului Judecatoriei Cornetu, inclusiv salile de judecata.

Reprezentantii autoritatilor cu responsabilitati in stingerea incendiilor au actionat si inca actioneaza pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor, fiind efectuate in continuare cercetari cu privire la cauzele care au determinat producerea incidentului.

La acest moment accesul in sediul Judecatoriei Cornetu nu este permis, fiind luate masuri pentru relocarea sedintelor de judecata, in principiu, in sediul Tribunalului Ilfov.


sursa foto: Antena 3

Comentarii

# Io date 4 March 2024 20:29 +2

Daca nici paza instantelor nu poate fi asigurata....a Parchetelor...a politiei....cum poate fi vorba de siguranta cetatenilor..

# No99 date 5 March 2024 19:01 +2

Dacă izbucnea incendiul cu 4 ore mai târziu, se transforma cu usurinta intr-un nou Colectiv. Vreau sa mai vad presa main-stream cum latră la actiunile formulate de angajații din justiție și din instituțiile publice, în general, în ceea ce priveste condițiile de munca, actiuni pierdute pe banda rulantw de institutii, pe buna dreptate. Ca peste privati se duce ITM si ISU sa inchida sedii si sa dea amenzi, dar nu au cutezat sa vina sa inchida judecatoriile de sector din Bucuresti sau, de ce nu, chiar sediul în care functiona Inalta Curte. Si vreau sa mai vina Ciolacu și Gorghiu, cu tupeul lor ordinar, sa spună cum nu sunt bani de salarii și de condiții de munca, în situația în care ei cheltuie 85% din banii dati de justitiabili prin taxele judiciare de timbru, bani care se duc pe sinecuri politice și panselute ori borduri, pe politie locala și pe contracte de miliarde pentru vaccinuri și izolete. Sau sa iasa dl. Iohanis și sa spună ca au trebuit sa moara oameni ca el și ai lui sa plece..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva