22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVALANSA PESTE NICUSOR (XVI) – Judecatoarea Florina-Alexandra Trandafir de la Tribunalul Bucuresti l-a usurat pe primarul Capitalei Nicusor Dan de aproape 12.000 de lei cheltuieli de judecata cand seful PMB a incercat fara succes sa conteste o autorizatie de construire emisa de edilul Sectorului 2 Radu Mihaiu pentru o firma. Alte 20 de procese asteapta pronuntarea la TMB (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

22 April 2024 14:15
Vizualizari: 2061

Primarul Capitalei Nicusor Dan (foto) a primit pronuntarea in al optsprezecelea dintre cele 38 de procese deschise impotriva autorizatiilor de construire emise de catre edilul Sectorului 2 Radu Mihaiu. Iar toate cele 18 solutii emise pana acum spun acelasi lucru: nu primarul, ci prefectul Bucurestilor are atributia legala de a ataca in instanta autorizatii de constructie.Cea mai recenta astfel de pronuntare a avut loc vineri, 19 aprilie 2024, cand judecatoarea Florina-Alexandra Trandafir de la Tribunalul Bucuresti l-a obligat pe seful PMB Nicusor Dan la plata a aproape 12.000 de lei cheltuieli de judecata catre SC Ciad SRL, beneficiara autorizatiei nr. 406/30.09.2022.

La fel ca datile trecute, TMB a dispus ca edilul general sa achite aceste cheltuieli de judecata in solidar cu primaria pe care o conduce (caci reclamanti sunt nu doar primarul Capitalei, ci si PMB). De aceea, din nou ne intrebam: in ipoteza in care cheltuielile de judecata vor ramane definitive, va scoate Nicusor Dan vreun leu din buzunarul propriu sau va lasa institutia sa-i plateasca intreaga distractie judiciara?


Redam minuta sentintei nr. 2309/2024 pronuntate in dosarul nr. 18083/3/2023:


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor. Respinge cererea de chemare in judecata, ca fiind formulata de persoane fara calitate procesuala activa.

Obliga reclamantii, in solidar, la plata catre parata S.C. CIAD S.R.L. a sumei de 11.833,36 lei cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand onorariu avocat.

Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucuresti - Sectia a II-a de contencios administrativ si fiscal. Pronuntata astazi, 19.04.2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.


Cititi episoadele anterioare ale serialului „Avalansa peste Nicusor”:


- episodul I;

- episodul II;

- episodul III;

- episodul IV;

- episodul V;

- episodul VI;

- episodul VII;

- episodul VIII (doua dosare);

- episodul IX (doua dosare);

- episodul X;

- episodul XI;

- episodul XII;

- episodul XIII;

- episodul XIV;

- episodul XV.

 

Comentarii

# DODI date 22 April 2024 18:43 +1

Lui mucușor i se fâlfâie atâta vreme cât este acoperitul SRI și a avut ”aprobare” pentru toate tărășeniile făcute. Din această cauză nu-i înțeleg pe bucureștenii care au suportat iernile reci ale procesomanului mucușor și care îl doresc în conmtinuare pe metereze. Se vede treaba că răceala din case le-a înghețat multora creierele și votul.

# Nicusor date 23 April 2024 17:53 0

A zis nicusor ca l doare n cotul care se termina in ur. Restul e gargara.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva