25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVEM RECHIZITORIUL PARADITORILOR – Exclusiv: procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu au fost demascati ca la carte. Autoritatea Electorala Permanenta si Autoritatea Nationala pentru Cetatenie au confirmat falsificarea tabelelor cu alegatori din Republica Moldova cu care Onea si Negulescu au incercat sa-l execute pe Sebastian Ghita: “Au transformat actul de justitie intr-o activitate personala realizata dupa bunul plac, fara nicio limita morala, judiciara si umana” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 July 2019 15:29
Vizualizari: 12979

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate rechizitoriul prin care procuroarea Adina Florea de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie i-a trimis in judecata pe celebrii paraditori Lucian Onea, zis “Lucica”, si Mircea Negulescu, zis “Zdreanta” sau “Portocala”, de la “Unitatea Haules” DNA Ploiesti. Este vorba despre primul dosar pe numele celor doi, in care procurorul Lucian Onea (foto stanga) este acuzat de:

-participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare;

-represiune nedreapta;

-cercetare abuziva si instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata,

iar procurorul Mircea Negulescu (foto dreapta), intre timp exclus din magistratura este acuzat de:

-participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare;

-complicitate la represiune nedreapta;

-instigare in forma continuata la comiterea fara vinovatie sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Cauza este cunoscuta in presa sub denumirea de “Dosarul Serghei Petrus” si priveste modul in care fostul deputat Vlad Cosma a fost constrans de catre Onea si Negulescu sa formuleze un denunt fals si sa fabrice niste tabele cu alegatori din Republica Moldova, care ar fi detinut si cetatenie romana, si care ar fi fost chipurile mituiti de Sebastian Ghita pentru a-l vota pe Victor Ponta la alegerile prezidentiale din 2014. Un dosar prin care cuplul Onea-Negulescu a incercat sa il execute pe fostul deputat Sebastian Ghita.


Autoritatea Electorala Permanenta si Autoritatea Nationala pentru Cetatenie au ingropat paraditorii

Rechizitoriul SIIJ, atasat integral la finalul articolului, este devastator pentru cele doua unelte de la DNA Ploiesti, iar Onea si Negulescu au fost demascati ca la carte in legatura cu falsificarea tabelelor cu alegaturi din Republica Moldova. Asa cum se stie, fostul deputat Vlad Cosma, cel pe care Onea si Negulescu l-au constrans sa fabrice tabelele, a declarat public si apoi in fata procuroarei de caz Adina Florea ca a luat numele cu pretinsi alegatori din cartea de telefoane a Republicii Moldova si de pe Facebook: Numele persoanelor pe care le-am inscris in tabele si numerele de telefon le-am luat dintr-o carte de telefon a Republicii Moldova, dar nu mai stiu daca era a orasului Chisinau sau a altor orase. Am luat nume si numere de telefon inclusiv de pe aplicatia Facebook, erau persoane care s-au inscris la un concurs si acolo erau afisate numele si telefoanele.

Dovada ca tabelele fabricate la ordinul procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu pentru executia lui Sebastian Ghita au fost falsificate a venit de la doua institutii ale statului roman. Si anume Autoritatea Electorala Permanenta si Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, care au confirmat ca tabelele contin date nereale.

Astfel, conform rechizitoriului SIIJ, Autoritatea Electorala Permanenta a precizat ca un numar semnificativ de persoane trecute pe tabelele falsificate nu figureaza in baza de date: Dovada faptului ca tabelele contin date nereale rezida in corespondenta primita pe parcursul urmaririi penale de la Autoritatea Electorala Permanenta, conform adresei nr. 9158/22.05.2019 stabilindu-se faptul ca un numar insemnat dintre persoanele aflate pe listele supuse analizei nu figureaza in baza de date avand ca si criteriu de cautare 'nume si prenume'”. (vezi facsimil 1).

De asemenea, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie a informat SIIJ ca un numar insemnat dintre persoanele aflate in tabelele falsificate nu detineau cetatenie romana pana in octombrie 2014, anul in care au avut loc prezidentialele, ceea ce inseamna ca fara cetatenie romana nu puteau vota la alegeri: Conform adresei nr. 18724/ANC/27/05.2019 a Autoritatii Nationale pentru Cetatenie si anexelor atasate, dintre persoanele care se regasesc dupa criteriul de cautare 'nume si prenume', un numar insemnat de persoane aflate pe listele depuse de Cosma Vlad Alexandru la dosarul 218/P/2014 instrumentat de DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti nu figurau, pana in luna octombrie 2014, ca persoane care sa fi detinut cetatenia romana, sa fi dobandit ori sa fi redobandit cetatenia romana. (vezi facsimil 2 – datele cu caracter personal au fost anonimizate de Lumea Justitiei).

Ceea ce au intreprins cei doi inculpati, respectiv creare de scenarii determinante pentru inculparea unor persoane nevinovate, folosindu-se in elaborarea acestor scenarii de situatia judiciara a unor oameni, releva maniera profund nelegala in care cei doi inculpati au actionat, precum si faptul ca acestia au inlcuit spiritul si litera legii cu propriile lor vointe si dorinte”

In final, inainte de a prezenta integral rechizitoriul, iata cateva concluzii privind faptele comise de Lucian Onea si Mircea Negulescu:

Din analiza intregului material probator este evident ca inculpatii au utilizat diverse forme de constrangere asupra membrilor familiei Cosma, pe care ii anchetau, profitand de prerogativele de putere cu care au fost investiti si care le-au permis sa actioneze asupra libertatii de vointa a martorului denuntator Cosma Vlad Alexandru. (…) Inculpatii Negulescu Mircea si Onea Lucian Gabriel au interferat, fie in mod explicit, fie persuasiv, asupra libertatii de vointa a martorului denuntator Cosma Vlad Alexandru caruia i-au cerut sa formuleze denunturi mincinoase; sa declare mincinos cu privire la persoane si imprejurari de fapt care nu corespundeau realitatii; sa dobandeasca alte identitati sub protectia carora sa declare chiar impotriva propriei sale persoane.

Aceste interferente s-au manifestat datorita faptului ca inculpatii Negulescu Mircea si Onea Lucian Gabriel au actionat intr-un mod profund arbitrar si au profitat, in toate cazurile, de situatiile personale sau ale membrilor familiei martorului denuntator Cosma Vlad Alexandru, in sensul ca atat tatal, cat si sora acestuia aveau calitati procesuale in dosare penale instrumentate de DNA – ST Ploiesti concomitent cu plasmuirea materialului probator cu privire la denuntul formulat in numele persoanei 'Serghei Petrus'.

Este de domeniul evidentei faptul ca cei doi inculpati au transformat actul de justitie intr-o activitate personala realizata dupa bunul plac, fara nicio limita morala, judiciara si umana.

Autoritatea cu care au fost investiti inculpatii Negulescu Mircea si Onea Lucian Gabriel urma sa asigure aflarea adevarului, lamurirea unor situatii care, datorita imprejurarilor faptice intra in sfera ilicitului penal si nu ca urmare a crearii unor scenarii de catre insesi persoanele chemate sa cerceteze daca acele situatii de fapt dobandesc sau nu caracter penal.

Ceea ce au intreprins cei doi inculpati, respectiv creare de scenarii determinante pentru inculparea unor persoane nevinovate, folosindu-se in elaborarea acestor scenarii de situatia judiciara a unor oameni, releva maniera profund nelegala in care cei doi inculpati au actionat, precum si faptul ca acestia au inlcuit spiritul si litera legii cu propriile lor vointe si dorinte.

Este evident ca actiunile inculpatului Negulescu Mircea, exercitate asupra unor persoane urmarite penal si/sau asupra carora se dispusesera masuri preventive pe parcursul derularii unor proceduri judiciare, au fost de natura sa produca acelor persoane temeri puternice si au orientat actiunile celor asupra carora se manifestau actiunile inculpatului, in sensul dorit de acesta.

Actiunile inculpatilor Negulescu Mircea si Onea Lucian Gabriel au avut un caracter grav intrucat au vizat, de fiecare data, libertatea de vointa a martorului denuntator Cosma Vlad Alexandru sau libertatea persoanelor apropiate martorului denuntator”.

* Cititi aici rechizitoriul SIIJ privindu-i pe procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu (I)

* Cititi aici rechizitoriul SIIJ privindu-i pe procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu (II)

Comentarii

# NT date 17 July 2019 15:49 +17

Într-un stat de drept erau trimiși in judecata in stare de arest alături de Bucică, Savu și șefii lor care i-au tolerat și încurajat. Unde sunt judecătorii din Ploiești care luau/mențineau măsuri preventive la cererea acestora? Unde sunt șefii din SRI?

# Cetățeanu suparar date 17 July 2019 15:59 +20

Dacă crede cineva ca cei doi paraditori au facut de capul lor toate mizeriile de care sunt acuzați, când Negulescu se lauda ca la butoane este Kovesi, se înșeală total. La rândul ei, nici Kovesi nu făcea de capul ei, îl avea pe Coldea la butoane. Dar Coldea făcea de capul lui ? Sigur ca nu, îl avea pe Klauss Verner la butoane ... este clar pentru toată lumea. Cine face puscarie, Dragnea cumva ? Este evident la ordinul cui ? Suntem un popor de imbecili, știm toate astea și ne facem ca nu înțelegem. Comunismul a procedat exact la fel, baga la pușcărie pe oricine se împotrivea, înscenau un proces și băgau oamenii nevinovați la pușcărie, exact la fel fac și acum. Prosti mai suntem, murim de frica, tăcem, speriați sa nu ne vina rândul. Nu ne ajuta cu nimic imnul ... este clar ca nu ne mai deșteaptă nimeni din somnul cel de moarte ... ce motive ar avea, la cât suntem de imbecili ? :cry:

# Răspunderea magistratului date 17 July 2019 17:40 +7

Si ca ei mai sunt multi multi altii!!Dosarul instrumentat de astfel de procurori ajunge "aleatoriu" sau ajungea la Matei & Ghiță si hai lupta te sa iti demonstrezi nevinovația !!! Ti o iei fata drept de apel ... De aceea trebuie sa funcționeze SIIJ.. Cel putin sa ai o sansa in a te apăra ...Asa ca vasilica ... Ciocul meu!! De ce iti este frica ???

# nelu date 17 July 2019 19:57 +3

greco, comiția dă la veneția, frans, monica, klaus, ludovic ( ia-mă doamne), comisia, consiliu', ue, mue și ce dracu` alți super democrați și anticorupți/corupte zice că ăștia e aia buni` și d`alde adina e nasoi. adică ce mă, aveți tupeu să vă`ncontrați? adică ce, vă credeți poloneji, unguri, cehi, bulgari și alți neica nimeni d`ăștia? băăă...

# In beci ,nenorocitilor ! date 17 July 2019 23:17 +2

Ati distrus destine , acum e randul vostru ! Sa speram ca nu mai iesiti de-acolo . :-)

# unul din lumea cea mare date 18 July 2019 01:05 +20

ce mai ,,urla in tacere,, irealitatea,o vorba nu scotea despre acesti infractori penali.acum a inceput timid, hoandra sa vorbeasca si a inceput sa vocifereze europarlagiul nepereche maruntica rares sa titpure ca la el in ardeal.ba ticalosilor prin tacerea voastra vinovata ati incurajat hoardele de hastagisti rezist.ba neavenitii undelor hertziene ati ajuns si voi niste parlagii de jurnalisti ca si parlagii de procuratori.a mai ramas parlagioaica de maimuta urlatoare rifai care se schimonoseste ca mis piggy ,adica grohaie ca si o maimuta urlatoare

# portocală date 18 July 2019 05:45 0

Citiți rechizitoriul. De unde reiese că Onea sau Portocală l-au pus pe Cosma să falsifice tabelele? De ce Cosma a dat un colaj din inregistrari si nu inregistrarile integrale, netrunchiate? Daca tabelele sunt falsificate cum de a iesit la raportul de constatare că anumite mentiuni din tabele sunt ale lui Sebi Ghiță?

# lamaie date 18 July 2019 12:01 +1

FOAAAAARTE CORRRRECT ! asta inseamna spirit de observatie. daca sunteti magistrat felicitari. daca nu inseamna ca si oamenii de rand (nu in sens jignitor ci in sensul de neprofesionisti ai dreptului) isi dau seama de modestia rechizitoriului

# Neparaditoru date 18 July 2019 07:55 -9

Tot nu am inteles. Asta e tot ? Astea sunt toate probele ? Păi e 1 contra doi. Unu fiind Cosma. E subtiiiiiiiîre rau de tot. O sa fie o achitare cu stropi. MUHAHAHAHAAAAAAAAAAA !!!!!!! BRAVOS SIIJ

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva