22 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVERTISMENT PENTRU JUDECATOAREA POPOVICIU – CSM a sanctionat-o disciplinar pe judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu de la Judecatoria Mangalia pentru “exercitarea functiei cu grava neglijenta”. Sectia pentru judecatori a CSM a respins acuzatiile Inspectiei Judiciare privind comiterea altor doua abateri disciplinare (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

31 May 2023 14:19
Vizualizari: 3419

Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a aplicat o noua sanctiune. De data aceasta vizata a fost judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, de la Judecatoria Mangalia.


 

Totusi vorbim despre cea mai usoara sanctiune disciplinara. Astfel, miercuri, 31 mai 2023, CSM i-a aplicat “avertisment” judecatoarei Popoviciu pentru comiterea abaterii disciplinare constand in “exercitarea functiei cu grava neglijenta” (art. 271 lit.s din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

In shimb, Sectia pentru judecatori a CSM a respins acuzatiile formulate de Inspectia Judiciara referitoare la comiterea altor doua abateri disciplinare de catre judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu: “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor” (art. 271 lit. g teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor) si “nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”.

Hotararea CSM poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (dosar 7/J/2023):


“Admite in parte actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Popoviciu Ioana-Ancuta – judecator in cadrul Judecatoriei Mangalia. In baza art.273 alin.(1) lit.a) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, aplica paratei Popoviciu Ioana-Ancuta – judecator in cadrul Judecatoriei Mangalia sanctiunea disciplinara constand in 'avertisment' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit. s) teza a II a raportat la art. 272 alin.(2) din acelasi act normativ.

Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Popoviciu Ioana-Ancuta – judecator in cadrul Judecatoriei Mangalia pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.271 lit. g) teza I si art.271 lit.l) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2023 – Lot nou de judecatori la disciplinar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva