20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

AVIZ CRITICILOR ANI – Senatorul Sorin Rosca Stanescu este acuzat de Agentia Nationala de Integritate de fals in declaratii. ANI a constatat si o stare de incompatibilitate. Rosca Stanescu: „Am primit amenintari din diverse directii, pe tema asta”

Scris de: G.T. | pdf | print

15 October 2013 17:16
Vizualizari: 11732

Un nou membru al Partidului National Liberal a cazut victima Agentiei Nationale de Integritate. Este vorba despre senatorul si jurnalistul Sorin Rosca Stanescu. Acesta este acuzat de ANI de fals in declaratii si incompatibilitate, inspectorii institutiei conduse de Horia Georgescu (foto) sesizand Parchetul General in ceea ce priveste prima acuzatie.


Nu ne putem intreba insa daca nu cumva actiunea ani nu este decat o razbunare la adresa lui Sorin Rosca Stanescu, avand in vedere ca acesta este unul dintre cei mai vehementi critici ai Agentiei. De asemenea, nu trebuie sa uitam nici episodul petrecut in urma cu cativa ani, in care Rosca Stanescu a fost inregistrat de fostul sef al ANI, Catalin Macovei, in timpul unei discutii private.

Iata comunicatul ANI in ceea ce priveste acuzatiile de fals in declaratii la adresa senatorului Rosca Stanescu:

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunii de fals in declaratii savarsita de senatorul Sorin ROSCA-STANESCU.

Sorin ROSCA-STANESCU nu a mentionat in declaratiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 si 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) detinute de copiii minori ai acestuia la banci aflate atat pe teritoriul Romaniei, cat si in afara acestuia.

Valoarea totala a activelor financiare (depozitelor) nementionate de Sorin ROSCA-STANESCU in declaratiile de avere si care se regasesc la bancile aflate pe teritoriul Romaniei este de 63.638 Euro, iar valoarea conturilor deschise la o institutie bancara din Elvetia este de 177.035 CHF (aprox. 143.000 Euro).

De asemenea, Agentia Nationala de Integritate a sesizat si Oficiul Naţional de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor avand in vedere existenta indiciilor temeinice privind posibila incalcare de catre Sorin ROSCA-STANESCU a Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terrorism”.

Iata comunicatul ANI in legatura cu pretinsa stare de incompatibilitate a lui Sorin Rosca Stanescu:

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul lui SORIN ROSCA-STANESCU, Senator in Parlamentul Romaniei. Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitarii simultane a mai multor functii si calitati, contrar prevederilor legale.

SORIN ROSCA-STANESCU s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 decembrie 2012 – 16 aprilie 2013, intrucat, a detinut, simultan, calitatea de Senator in Parlamentul Romaniei si functia de administrator in cadrul S.C. AERO MARINA CLUB S.R.L.

Astfel, SORIN ROSCA-STaNESCU nu a respectat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Calitatea de senator [...] este [...] incompatibila cu functia de [...] administrator [...] la societatile comerciale [...]”.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. SORIN ROSCA-STANESCU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris, in exercitarea dreptului la aparare”.

Rosca Stanescu: „Ceea ce constat este ca de cate ori am criticat aceasta institutie pentru abuzuri, pentru lipsa de profesionalism am avut dreptate”

In replica, Sorin Rosca Stanescu a declarat ca actiunea ANI impotriva sa demonstreaza inca o data ca avut dreptate atunci cand a acuzat lipsa de profesionalism sau abuzurile comise de aceasta institutie. Senatorul a mai precizat ca a primit amenintari pe aceasta tema, din diverse directii: „Ceea ce constat este ca de cate ori am criticat aceasta institutie pentru abuzuri, pentru lipsa de profesionalism am avut dreptate. De cand s-a creat aceasta institutie si a inceput sa-i haituiasca literalmente pe politicienii care nu erau de partea gruparii Basescu, eu am criticat in sute de articole aceasta institutie, iar ca parlamentar am facut o serie de amendamente pentru a schimba legea si pentru a face in asa fel in viitor incat daca institutia asta tot exista sa poata sa faca o treaba corecta. De altfel am si primit amenintari, mai ales in ultimul an si ceva, din diverse directii, pe tema asta”.

Altfel, Sorin Rosca Stanescu a respins toate acuzatiile pe care ANI i le aduce: „Nu am fost simultan senator si administrator de firma, si asta o stiu foarte bine cei de la ANI. (...) In urma cu cateva luni, ANI mi-a cerut cateva lamuriri in legatura cu mai mule chestiuni, printre care si conturile celor doi copii minori, de patru si sase ani. (...) Pe pielea mea observ ce inseamna lipsa de profesionalism. In fapt, cei doi copii minori au primit ca drept de mostenire, in urma decesului fratelui lor, care era major, niste sume de bani pe care autoritatea tutelara a stabilit ca sa se faca din ele depozite bancare de care nu se va atinge nimeni pana la majoratul lor. Si mai sunt conturi făcute inca de la nastere, de nasii lor. Toate aceste conturi au fost declarate”.

* Cititi aici comunicatul senatorului Sorin Rosca Stanescu

Comentarii

# Sila universala date 15 October 2013 17:46 +9

Va dati seama in ce tara traim? Fii de tortionari isi fac mendrele cum vor, cu cine vor ! 

# Observatorul date 15 October 2013 18:04 +1

Dar ce, v-ați inchipuit altceva vis a vis de distinsul senator? :D

# goliat date 15 October 2013 19:27 +4

dar va inchipuiti altceva despre Horica minte mica???

# unul din lumea cea mare date 16 October 2013 12:31 +1

este nu mare ci foarte mare contrastul dintre FOTOLIUL OPULENT SI PERSONAJ.si numai din asta ne putem da seama cit ne sfideaza acesti viermi platiti din taxele noastre in aceste vremuri cind ei ne cer noua solidaritate pentru criza(hai sa ma amendeze sau sa ma aresteze vreo napirca sau vipera ca mi/am permis sa le spun ADEVARUL ....aviz pentru pro)DE CE NE TREBUIA ANI(IN AFARA CA/I JUCARIA GUNOIULUI DE LA COTROCENI) CIND LEGEA 18 NU/I ABROGATA?????!!!!!!!!!-adica ilicitul de pe vremea impuscatului)avest vierme(cum dracu de justitia s/a umplut de limbrici anaerobi???) cu ,,toate mici,,sta cocotat pe ditamai fotoliul cind el trebuia sa stea la puscarie!!!!!(hai pro!!!!!sari!!! si tine/i palma si astuia!!!!!!!!(inca nu l/a batut politia dar tare i/as ruga!!!!!!)

# mama voastra date 15 October 2013 20:01 -5

ANI ar face bine sa mai sape, sa nu se opreasca in firimituri de 63.638 euro si 143.000 euro ca nu se poate ca un santajist de teapa domnului senator Sorin Rosca Stanescu sa nu ascunda cateva milioane de euro.

# gigi date 15 October 2013 22:33 +5

da baaa, ziaristii sint buba tarii. fara ei erati mancati de multa vreme, noroc ca au curaj si lupta nu ca voi comentatorii lui raaaahat valjan.

# Ezoteric date 16 October 2013 00:30 +7

E un contrast jenant intre fotoliu,clasic si etern frumos si maimutoiul care il ocupa. Ingaaaaaaa.... Oli ! 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva