15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCAT PRINS IN FLAGRANT – DNA a pus sub inculpare un avocat din Baroul Calarasi pentru dare de mita: “Inculpatul ar fi promis unui politist din cadrul Politiei municipiului Calarasi suma de 2.000 lei, pentru ca acesta sa efectueze acte contrare atributiilor sale de serviciu, respectiv sa asigure o situatie favorabila clientului sau cercetat pentru savarsirea infractiunii de santaj”

Scris de: G.T. | pdf | print

31 March 2022 16:59
Vizualizari: 4499

Un avocat din Baroul Calarasi a fost pus sub inculpare de DNA pentru dare de mita. Masura a fost dispusa miercuri, 30 martie 2022, de structura DNA din Constanta, condusa de procurorul Andrei Bodean (foto).


 

Concret, avocatul (al carui nume DNA nu il dezvaluie) este acuzat ca ar fi promis unui politist din cadrul Politiei Calarasi suma de 2.000 lei, astfel incat sa faca demersuri favorabile clientului respectivului avocat intr-un dosar in care acesta este cercetat pentru santaj. DNA precizeaza ca avocatul a fost prins in flagrant in timp ce dadea politistului cei 2.000 de lei.


Iata comunicatul DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de un avocat din cadrul Baroului Calarasi, pentru savarsirea unei infractiuni de dare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul zilei de 30 martie 2022, inculpatul, in calitatea mentionata mai sus, ar fi promis unui politist din cadrul Politiei municipiului Calarasi suma de 2.000 lei, pentru ca acesta sa efectueze acte contrare atributiilor sale de serviciu, respectiv sa asigure o situatie favorabila clientului sau cercetat pentru savarsirea infractiunii de santaj.

In aceeasi zi, in contextul mentionat mai sus, avocatul ar fi remis politistului suma de bani mentionata, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# maxtor date 31 March 2022 17:10 +20

la minj(loc) e complicatziunea aia cu "agentul provocator" slujbashul Statului(de dreptzi in fund pe 2 randuri, e o expresie)......(fapte reprobabile lipsite de raspundere pe persoana fizica,bla,bla,bla).

# sandepiatra date 31 March 2022 19:50 +33

si vam scris, vam scris, vam scris, da' voi, nu,si nu : coompletuu negruuu,coompletuu negruuu, coompletuu negruuu. Bai sistemu' e sistem. Elementele care e in sistem, e; care nu e, nu e. Asta e! Asta, ori avrut sa penetreze sistemu', ori n'avea loc, si nu a inteles lucru ast'. Asa, ca l-or ajutat organile !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva