17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCAT SALTAT DE DNA – Parchetul anticoruptie a retinut un avocat din Baroul Bucuresti intr-un dosar trafic de influenta de 3.000 euro. Surse: ar fi vorba despre fostul sef al Politiei Rutiere Capitalei din anii '90, Ion Soricica. La Curtea de Apel Bucuresti va fi dus pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva si comisarul sef de politie Ion-Joe Stoica, fost sef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime

Scris de: G.T. | pdf | print

5 October 2022 11:32
Vizualizari: 6427

Un avocat din Baroul Bucuresti a fost retinut de DNA pentru complicitate la trafic de influenta. Anuntul a fost facut de parchetul anticoruptie marti, 5 octombrie 2022, masura fiind dispusa in ziua precedenta de Sectia I DNA de combatere a infractiunilor de coruptie, condusa de procurorul George Adrian Matei (foto).


 

Desi nu DNA nu dezvaluie numele avocatului, conform unor surse ar fi vorba despre fostul sef al Politiei Rutiere Capitalei din anii '90, Ion Soricica.

Impreuna cu avocatul a fost saltat si comisarul sef de politie Ion-Joe Stoica, fost sef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime, acuzat de trafic de influenta. Ambii vor fi dusi la Curtea de Apel Bucuresti pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva pe 30 de zile.

In ceea ce priveste acuzatiile concrete, DNA sustine ca cei doi ar fi primit 3.000 de euro de la o persoana cercetata pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie peste limita legala. In schimbul banilor, comisarul sef de politie Ion-Joe Stoica ar fi promis ca va interveni pe langa colegii sai pentru ca acestia sa dispuna o solutie de clasare fata de persoana cercetata.


Prezentam comunicatul DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 04 octombrie 2022, a inculpatilor:

STOICA ION-JOE, comisar sef de politie, fost sef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigazii Rutiere Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de trafic de influenta,

Avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de complicitate la trafic de influenta.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

in perioada 08 ianuarie 2022 - prezent, inculpatul Stoica Ion-Joe, in calitatea mentionata mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins si a primit de la o persoana cercetata pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie peste limita legala, suma de 3.000 de euro. In schimbul banilor, ofiterul de politie ar fi lasat sa se creada ca are influenta asupra unor colegi de serviciu si ar fi promis ca ii va determina pe acestia sa dispuna fata de persoana cercetata o solutie de clasare.

Mai mult, inculpatul Stoica Ion-Joe i-ar fi pus la dispozitie persoanei respective 'o reteta' ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia sa le declare astfel incat la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul sa fie unul inferior limitei care atrage raspunderea penala.

Celor doi inculpati li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 05 octombrie 2022, cei doi inculpati urmeaza sa fie prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca toate comunicatele au fost intocmite in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# X date 5 October 2022 17:19 -7

Amețiții ăștia de la DNA ar trebui sa îl retina și pe șeful Miliției. Ii găsesc ei ceva la cât sunt de "deștepți"! Că-ți dintre tâmpiții ăștia au învățat circulație după cărțile lui Soricica ? Ei nu știu de capul lor și conduc asa după cum fabrica dosare. Adică, groaznic.

# maxtor date 6 October 2022 16:56 0

'90?vochina!

# DOREL date 7 October 2022 10:08 +1

Pentru `X`: mai draga, da' ce are una cu alta ? Ca, daca a pus mana pe bani, e clara, DNA de data asta, a facut ce trebuie, Soricica trebuia sa respecte legea si daca ar fi fost un academcian ! Si, b): dupa ortografia-ti, se pare ca ai fost confrate cu academicianul Soricia si, deh... vi se pare normal ce a facut Soricia, doar procurorii sunt niste nenorociti ca nu ne lasa sa ne facem treaba cu stim noi! Da`, scuze, am uitat, poate ca, pentru voi, doctorii din militie, conducerea in stare de ebrietate nu conteaza nici cat negru sub unghie daca vine banu ? Intreb,nu dau cu paru`...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva