20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

AVOCATA CARE NE POATE FACE CINSTE LA CEDO – Presedinta Comisiei juridice din Camera Deputatilor, avocata Laura Vicol, a tras concluziile dupa audierea candidatilor pentru functia de judecator la CEDO: „Am fost impresionata de prezentarea doamnei avocat Mihaela Tofan. Sper ca cel sau cea care va ocupa functia de judecator din partea Romaniei la CEDO sa fie un adevarat promotor al ideii de dreptate. Este tot ceea ce conteaza”

Scris de: L.J. | pdf | print

23 February 2022 14:38
Vizualizari: 5441

Romania are mari sanse de a fi reprezentata cu cinste la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Asta sustine deputata PSD Laura Vicol (foto 1), presedinta Comisiei juridice din Camera Deputatilor, dupa audierea candidatilor inscrisi pentru CEDO (click aici pentru a citi).Iar candidata in care Vicol isi pune cele mai mari sperante este avocata Mihaela Tofan (foto 2), din Baroul Iasi. Intr-un mesaj publicat pe Facebook miercuri, 23 februarie 2022, Laura Vicol s-a declarat impresionata de prezentarea facuta de avocata Tofan.


Iata postarea Laurei Vicol:


A trecut mai bine de o saptamana de la sedinta reunita a comisiilor parlamentare care au audiat propunerile de candidati pe care Guvernul Romaniei le va inainta pentru functia de judecator la CEDO. Am evitat sa fac pana acum comentarii, pentru a nu aparea ”discutii”, in ”focul” evenimentelor.

Dincolo de parerile unora sau altora, eu cred ca momentul a fost unul bun, din perspectiva rolului pe care Parlamentul, fie si de o maniera consultativa, trebuie sa il indeplineasca in aceasta procedura.

Si da, mai cred ca ar fi bine pentru Romania ca lista finala de candidati care va fi trimisa la CEDO sa includa si o femeie. Am fost bucuroasa de faptul ca, in cursa pentru a ocupa aceasta functie onoranta, s-au inscris, pe langa un procuror, un judecator si un profesor universitar si doi avocati. Personal, pot spune ca am fost impresionata de prezentarea doamnei avocat Mihaela Tofan.

Sper ca cel sau cea care va ocupa functia de judecator din partea Romaniei la CEDO sa fie un adevarat promotor al ideii de dreptate. Este tot ceea ce conteaza.

#credindreptate”.

 

Candidatii pentru CEDO


Amintim ca senatorul PSD Titus Corlatean – fost ministru al Afacerilor Externe – va decide cine vor fi judecatorii CEDO, Corlatean fiind ales la 26 ianuarie 2022 in functia de presedinte al Comisiei Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru alegerea judecatorilor CEDO. Comisia APCE va intervieva si examina fiecare dintre cei trei candidati propusi de statele membre ale Consiliului Europei pentru functia de judecator CEDO, urmand sa transmita o recomandare Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei in baza careia va fi ales judecatorul CEDO dintre cei trei candidati.

La finele anului trecut, Ministerul Justitiei a publicat rezultatele selectiei candidatilor pentru functia de judecator al Romaniei la CEDO, functie ocupata in prezent de Iulia Motoc. Pe primul loc s-a clasat prof. univ. dr. Sebastian Raduletu de la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Craiova, urmat de profesorul Bogdan Iancu, dr. conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Politice din Universitatea Bucuresti. Pe locul al treilea s-a situat procurorul Razvan Horatiu Radu, fost adjunct al PICCJ, in prezent secretar general in Ministerul Justitiei.

Prima rezerva este judecatoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti, celebra pentru executia Elenei Udrea, pe care a condamnat-o la 8 ani inchisoare in baza unui rechizitoriu facut de colegul sau de scris carti, procurorul DNA Marius Bulancea. A doua rezerva este avocata Mihaela Tofan, profesor universitar la Universitatea „Alexandru Ioana Cuza” din Iasi.

Comentarii

# Cata date 23 February 2022 21:05 +35

Poate aceasta dna avocat Vicol care absolut intamplator este presedinta comisiei juridice de la Camera Deputatilor, avocata care ne poate face cinste la CEDO, ne spune si noua muritorilor de rand, daca are cunostiinta de: 1. cele 24 stari de alerta(toate) anulate la Curtea de Apel, fara rezultat 2. faptul ca inca in magazinele nealimentare, institutii, etc, se intra cu masca si cu certificatul "verde" 3.nerespectarea hotararilor CCR de catre Guvern 4. amicitia stransa a alesilor nostrii din parlament cand este vorba de nerespectarea Constitutiei, a legilor tarii , invocand fara rusine, respectarea faradelegilor lor de-alungul acestor 2 ani in care autoritatile in baza faradelegilor lor votate, au terorizat po******tia cu amenzi si masuri demen Ma opresc aici cu toate ca sunt multe si marunte la rand . Iar ca rasplata sa mearga la CEDO, ca a impartit dreptatea suficient, muritorilor de rand din aceasta tara care iarsi pur si simplu intamplator, ai platim salariul si beneficiiile aferente!

# buzz buzzard date 23 February 2022 21:19 -1

Corectati-o voi, macar, daca ea nu poate. ,,sper ca cel”. Bine ca nu e balbaita. Zic si eu, ca cetatean.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva