13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATA SUB CONTROL JUDICIAR – DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de avocata Luiza Glenda Balan din Baroul Braila, pentru cumparare de influenta: “Ar fi promis unei persoane ca ii va da 10.000 euro pentru a convinge pe oricare dintre cei doi ofiteri cu functii de conducere sa dispuna atat incetarea continuarii actiunilor de control la doua societati comerciale, cat si restituirea sumelor de bani si a marfurilor ridicate“

Scris de: G.T. | pdf | print

26 November 2021 13:04
Vizualizari: 7671

Avocata Luiza Glenda Balan din Baroul Braila, in prezent suspendata, a fost pusa sub inculpare de procurorii de la DNA Galati, structura condusa de Mihaela Leu (foto). Acuzatia: cumparare de influenta.


 

Conform unui comunicat de presa al parchetului anticoruptie de vineri, 26 noiembrie 2021, avocata Balan este acuzata ca ar fi promis unei persoane ca ii va da 10.000 euro pentru a convinge ofiteri cu functii de conducere la nivelul judetului si municipiului Braila sa dispuna atat incetarea continuarii actiunilor de control la doua societati comerciale, cat si restituirea sumelor de bani si a marfurilor ridicate de politie cu ocazia controalelor. Or, acuza DNA, prin aceste masuri ar fi fost ingreunat atat desfasurarea cercetarilor cat si completarea materialului probator intr-un dosar penal.

In aceeasi cauza, alaturi de avocata Luiza Glenda Balan a fost inculpat si seful Sectiei 1 Politie Rurala Vraila, Laurentiu Stefan Prioteasa, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si compromiterea intereselor justitiei (click aici pentru a citi).


Prezentam comunicatul DNA:


“In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 934/VIII/3 din 12 noiembrie 2021, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Galati au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data 25 noiembrie 2021, fata de inculpata BALAN LUIZA GLENDA, avocat suspendat in cadrul Baroului Braila, savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 7 octombrie 2021, inculpata Balan Luiza Glenda ar fi promis unei persoane ca ii va da 10.000 euro pentru a convinge pe oricare dintre cei doi ofiteri cu functii de conducere la nivelul judetului/municipiului Braila ca, in virtutea atributiilor si autoritatii lor profesionale, sa dispuna atat incetarea continuarii actiunilor de control la doua societati comerciale, cat si restituirea sumelor de bani si a marfurilor ridicate de politie cu ocazia controalelor, ceea ce ar fi ingreunat atat desfasurarea cercetarilor cat si completarea materialului probator intr-un dosar penal.

In aceeasi cauza este cercetat sub control judiciar si inculpatul Prioteasa Stefan-Laurentiu, ofiter de politie, sef al Sectiei 1 Politie Rurala Braila, pentru ca ar fi avertizat o persoana, administrator a celor doua societati comerciale, asupra unor controale si a unei perchezitii pe care politia urma sa le faca la societatile respective. (detalii in comunicatul nr. 934/VIII/3 din 12 noiembrie 2021).

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpata Balan Luiza Glenda trebuie sa respecte o serie de obligatii intre care sa nu paraseasca tara, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului si sa nu se apropie si sa nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu anumite persoane, asa cum sunt mentionate in ordonanta procurorilor.

Inculpatei i se atrage atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatei i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Gica contra sistemului date 26 November 2021 16:50 -58

Alt caz Roșu?! Nu se poate, avocații sunt sfinți, nu vedeti ca ICCJ și-a recunoscut greșeala făcută de Completul negru? Eroare sau calomnie DNA. Și in acest caz avocata a fost doar un prestator de servicii, dacă a fost, ce-i reveveneau prin fisa postului. Clienții "este" băieți rai, pai ați uitat precedentul cu Ferma Băneasa? Sunt sigur ca și dna avocat în cauza are încredere în Justiție, la fel ca dnul.....și ori se așteaptă sa nu intre "înăuntru" ori sa iasă repede "afara".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva