24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATI DE TOP – Gabriel Zbarcea, managing partner la „Tuca, Zbarcea si Asociatii”: „Din 22 milioane euro incasari pe 2010, doar 4% provin din contracte cu institutii de stat”

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print

28 April 2011 14:22
Vizualizari: 17693

Cariera de avocat a lui Gabriel Zbarcea (foto) a avut ca punct de plecare casa de avocatura ”Musat si Asociatii”, dupa care si-a croit propriul drum, cu perseversenta si curaj. In timpul facultatii a fost, timp de doi ani, in perioada 1993-1995, presedinte al Ligii Studentilor din Universitatea Bucuresti, apoi asistent universitar la Facultatea de Drept timp de un an si, odata cu stagiatura in avocatura inceputa in 1995, a continuat sa fie si cadru universitar la Scoala de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii Bucuresti. In 2005 a trecut din avocatura, prin suspendarea din barou, in alt mediu, cel institutional, unde s-a dedicat unor lucrari extrem de valoroase la acel moment, conducand Agentia de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) intr-un stil propriu, neutru si benefic. Timp de o luna de zile a fost si consilier de stat al prim-ministrului, in ianuarie 2005. Functia de presedinte al AVAS i-a adus si satisfactii, dar i-a lasat si un gust amar, motiv pentru care si-a dat demisia si, dupa ce s-a dedicat o perioada scurta de timp doar familiei, a revenit in avocatura. Tocmai luase fiinta casa de avocatura „Tuca si Asociatii”, la care si-a alaturat si el numele si experienta. In pofida alurii sale de luptator, Gabriel Zbarcea este un om rafinat, de bun simt, care nu-si ascunde modestia. Un personaj sincer in discutii si deschis oricarui subiect. Este un familist, tata a trei copii, si isi asuma responsabilitati foarte mari in parteneriatul in care s-a impus de-a lungul ulltimilor ani. Avocatul Zbarcea a raspuns intrebarilor Lumeajustitiei.ro cu dezinvoltura pentru ca, asa cu o declara, nu a avut niciodata nimic de ascuns.


Ati fost presedintele AVAS in 2005. Cum ati ajuns sa plecati dintr-un domeniu bugetar intr-o casa de avocatura care a ajuns celebra?

Sunt doua elemente. De ce am plecat de la AVAS: pentru ca la momentul respectiv am fost foarte dezamagit de ceea se intampla in politica romaneasca, in conditiile in care la AVAS aveam o pozitie de tehnocrat. Mu eram politician si nici membru al unui partid, dar aveam patru vicepresedinti numiti de partidele politice, partide intre care intervenise dihonia. Nu se putea face treaba in aceste conditii. Atunci cand am preluat AVAS-ul am crezut ca dreapta politica romaneasca va mai avea o sansa dupa ceee ce s-a intamplat in 1996. In luna iunie 2005, cand au inceput disputele intre partidele din arcul guvernamental, am luat hotararea sa parasesc pozitia de presedinte al AVAS intrucat lucrurile pe care vroiam sa le realizez depindeau de sprijinul politic majoritar. Tin sa amintesc ca am fost si presedintele comisiei de privatizare a BCR si am avut in aceeasi perioada dosare complicate de gestionat cum ar fi RAFO Onesti, ARO Campulung, Noble Ventures, IPRS Baneasa si altele... pe unele chiar le-am reziliat.

Sa intelegem ca sunteti persoana care a reziliat contractul cu IPRS Baneasa in care era implicat vestitul Omar Hayssam? Nu s-au facut presiuni asupra dvs. ca sa-l mentineti pe Omar in contractul cu statul?

Toate deciziile pe care le-am luat in activitatea de presedinte al AVAS au fost decizii care tineau de managementul institutiei, niciodata nu am avut comenzi politice si nu m-am calauzit vreodata dupa un interes politic. Telefoane au existat, dar nu in contextul Hayssam, insa nu am dat curs acestor interventii.

Care a fost satisfactia dvs. cea mai mare pe perioada cat ati condus AVAS-ul?

Au fost mai multe asemenea satisfactii. Imi amintesc de momentul blocarii conturilor debitorilor din Sanatate, in care am fost felicitat atat de presedinte cat si de premier. Privatizarea BCR si suma uriasa obtinuta de statul roman – daca imi amintesc corect a fost vorba de 2,7 miliarde euro – a fost unul din contractele pe care le-am pregatit inainte de plecarea mea.

Cum ati debutat ca avocat?

Ca avocat am debutat in 1995 la firma „Musat si Asociatii” si primul meu onorariu a fost de 100 de dolari. Imi amintesc cu placere si nostalgie de perioada aceea. Cu prima suta de dolari am reusit sa-mi cumpar o cravata de firma, pe care o am si acum, si sa achit niste mese de pranz la „Springtime”. Ma uit azi inapoi si constat ca pe vremea aceea tinerii avocati erau fericiti daca din onorariu isi puteau achita o masa buna la restaurant sau un bilet la discoteca, pe cand azi proaspetii absolventi isi fac planuri legate de achizitii indraznete, cum ar fi masini si case. Cand am ajuns la AVAS, m-am suspendat din profesia de avocat si, in ianuarie 2006, cand mi-am terminat mandatul, dupa o pauza de doua luni am decis sa revin in avocatura. Asa m-am alaturat fostilor mei colegi de la casa de avocatura „Musat si Asociatii”, care intre timp fondasera „Tuca si Asociatii”.

Cum s-a intamplat ca denumirea casei de avocatura in care v-ati alaturat sa preia si numele dvs.?

A fost probabil firesc sa se intample asta. Cred ca aveam experienta si notorietatea necesare pentru aceasta schimbare. Florentin, este prietenul meu cel mai bun si nasul meu de cununie si al copiilor mei. Era o decizie normala sa facem o echipa comuna.

Va ocupati de dosare de mare calibru, in principal cele din zona economica. Ce probleme considerati ca exista in prezent atat la nivelul legislatiei, cat si la nivelul populatiei in unele spete cu grad ridicat de sensibilitate si care tin de mediul de afaceri, cu impact economic major?

Problema fundamentala a legislatiei romane legata de mediul de afaceri a fost dintotdeauna impredictibilitatea. Romania nu duce lipsa de legislatie in acest moment. Numai ca actele normative care se succed nu permit companiilor sa-si formuleze planul de afaceri, bugete si strategii pe perioade mai lungi. Cand vorbim de siguranta unei investitii ne raportam evident si la siguranta legislatiei cu privire la un regim de impozitare, forta de munca, taxe si impozite. Daca legislatia se schimba anual, acest lucru nu poate decat descuraja investitiile. Din cauza aceasta a existat un impact negativ asupra economiei.

Ce sanse dati proiectului Rosia Montana, despre care stim ca va ocupati?

Important la Rosia Montana este sa se ia o decizie, alba sau neagra, compania are licenta din 1999 si, in momentul de fata, nu s-a luat inca o decizie cu privire la acest proiect din partea Guvernului Romaniei. Zona este subdezvoltata din punct de vedere economic. Are nevoie de investitii, iar proiectul ar da o sansa comunitatii locale.

Luna viitoare au loc alegerile la Baroul Bucuresti. Cum se implica casa „Tuca, Zbarcea si Asociatii” in aceste alegeri. Si ce optiuni aveti, dar si asteptari de la viitorul decan si echipa de consilieri?

Decizia de vot este o decizie personala a fiecarui avocat. Noi nu ne propunem sa influentam votul avocatilor in niciun fel. Exista insa un set de principii si valori pe care, ca si companie, le impartasim. Acestea sunt transparenta, comunicarea, liberalismul si promovarea competentei. Candidatii care se potrivesc cel mai bine acestui profil descris vor avea, cred, si sustinerea avocatilor nostri. Ce pot constata cu regret este ca in prezent breasla este divizata. Noua conducere ar trebui sa fie un factor coagulant.

Se spune ca marile case de avocatura, precum si cea din care faceti parte, au reusit performante deosebite in ceea ce priveste profitul mai ales de pe urma contractelor cu statul? E un lucru benefic sau dimpotriva, unul care creaza iritiabilate la concurenta?

In ceea ce ne priveste, mai putin de 4% din incasarile anului trecut – care s-au ridicat la 22 milioane euro - provin din venituri generate de companii de stat. Nu vad insa nimic rusinos, nedemn sau reprobabil ca statul sa fie aparat de firme de avocati sau de avocati independenti. De foarte multe ori, statul sau companiile de stat au pierdut sume foarte mari datorita lipsei de asistenta corespunzatoare. Stiu ca exista reprosul ca in loc sa se foloseasca departamentele juridice ale institutiilor de stat, se apeleaza la case de avocatura, care sunt mai scumpe. Uneori insa exista spete care presupun un nivel ridicat de specializare, iar consilierii juridici din aceste directii nu au experienta necesara. Ma refer aici la litigii internationale, gen ICSID, la contracte internationale de vanzari de actiuni, lucrari deosebit de complexe etc.

Dupa 16 ani de avocatura si dupa ce ati inceput cu un onorariu de 100 de dolari, acum la 38 de ani, la ce acumulari ati ajuns si ce onorariu practicati in prezent?

Onorariul meu orar este undeva la 300 de euro, insa consider ca adevaratele asseturi sunt familia si prietenii mei. Vreau sa cred ca nu m-am schimbat fundamental fata de momentul debutului in profesie. Am aceeasi prieteni si sunt fericit ca schimbarile majore financiare nu mi-au schimbat principiile si nu mi-au pervertit sufletul.

Comentarii

# Jurist date 29 April 2011 08:01 +1

Mie imi place de domnul avocat. As vrea sa ajung ca el :-)

# elan date 29 April 2011 08:30 +5

si mie. eu nu sunt avocat, sunt notar dar il stiu pe Zbarcea, e un tip super si sclipitor in ce face! deci, tara asta mai are si competenti nu numai Dude si Udre.... :lol:

# stef date 29 April 2011 23:13 -2

avocat de top - corect; unii dintre acestia pleaca de la 300/ora si devin chiar ministri se dedica binelui public ------------- intrebare ratata de reporter : oare cum se explica, in Romania, sunt chiar avocati care fac/desfac orice iar majoritatea baune ... oare de ce?

# ioana date 2 May 2011 16:41 +2

Imi place! E unul dintre avocatii care a reusit, prin talent, prin efort constant si sustinut, sa dea culoare domeniului juridic si sa fie un exemplu de urmat. Este omul a carui parere conteaza. Insa, dincolo de eticheta si de profesionalismul care il caracterizeaza, reuseste sa fie apreciat de cei din jur pentru optimism, pentru curaj, pentru carisma. Imi place sa-l numesc "avocat cu sarm". Cred ca are premisele necesare pentru a fi un tanar si foarte bun politician. Mult succes, domnule Zbarcea!

# catalin date 3 May 2011 09:26 -3

chiar nu inteleg cum a putut sa castige 22 milioane de euro intr-un an. pt mine este de neinteles. inseamna ca a incasat aproape 2 milioane pe luna. fara alte manevre cred ca o firma de avocatura nu are cum sa incaseze asa de mult

# codrinutz date 21 June 2011 11:43 -3

AVOCATI DE TOP – Gabriel Zbarcea, managing partner la „Tuca, Zbarcea si Asociatii”: „Din 22 milioane euro incasari pe 2010, doar 4% provin din contracte cu institutii de stat” var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-17676130-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); Marţi, 21 iunie 2011 CAUTA "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"- parintele Arsenie BOCA DEZVALUIRI AncheteEvenimenteMusamalizariCazuri celebreCazuri patologiceDosarele revolutiei MAGISTRATI InstanteParcheteDNADIICOT AVOCATI Cazul avocatuluiCase de avocaturaBarouri INSTITUTII CSMServicii secreteINEC-INMNotariONGPolitia RomanaANIPenitenciareMinisterul JustitieiExecutori OPINII EditorialInterviu INTERNATIONAL CEDONON-EUUE CULISE Vorbe de fumoar CONTACT Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail Nume prieten Email prieten Numele dvs. Trimite AVOCATI DE TOP – Gabriel Zbarcea, managing partner la „Tuca, Zbarcea si Asociatii”: „Din 22 milioane euro incasari pe 2010, doar 4% provin din contracte cu institutii de stat” Joi, 28 aprilie 2011 14:22 | Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | | | Avocati - Case De Avocatura Cariera de avocat a lui Gabriel Zbarcea (foto) a avut ca punct de plecare casa de avocatura ”Musat si Asociatii”, dupa care si-a croit propriul drum, cu perseversenta si curaj. In timpul facultatii a fost, timp de doi ani, in perioada 1993-1995, presedinte al Ligii Studentilor din Universitatea Bucuresti, apoi asistent universitar la Facultatea de Drept timp de un an si, odata cu stagiatura in avocatura inceputa in 1995, a continuat sa fie si cadru universitar la Scoala de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii Bucuresti. In 2005 a trecut din avocatura, prin suspendarea din barou, in alt mediu, cel institutional, unde s-a dedicat unor lucrari extrem de valoroase la acel moment, conducand Agentia de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) intr-un stil propriu, neutru si benefic. Timp de o luna de zile a fost si consilier de stat al prim-ministrului, in ianuarie 2005. Functia de presedinte al AVAS i-a adus si satisfactii, dar i-a lasat si un gust amar, motiv pentru care si-a dat demisia si, dupa ce s-a dedicat o perioada scurta de timp doar familiei, a revenit in avocatura. Tocmai luase fiinta casa de avocatura „Tuca si Asociatii”, la care si-a alaturat si el numele si experienta. In pofida alurii sale de luptator, Gabriel Zbarcea este un om rafinat, de bun simt, care nu-si ascunde modestia. Un personaj sincer in discutii si deschis oricarui subiect. Este un familist, tata a trei copii, si isi asuma responsabilitati foarte mari in parteneriatul in care s-a impus de-a lungul ulltimilor ani. Avocatul Zbarcea a raspuns intrebarilor Lumeajustitiei.ro cu dezinvoltura pentru ca, asa cu o declara, nu a avut niciodata nimic de ascuns. Ati fost presedintele AVAS in 2005. Cum ati ajuns sa plecati dintr-un domeniu bugetar intr-o casa de avocatura care a ajuns celebra? Sunt doua elemente. De ce am plecat de la AVAS: pentru ca la momentul respectiv am fost foarte dezamagit de ceea se intampla in politica romaneasca, in conditiile in care la AVAS aveam o pozitie de tehnocrat. Mu eram politician si nici membru al unui partid, dar aveam patru vicepresedinti numiti de partidele politice, partide intre care intervenise dihonia. Nu se putea face treaba in aceste conditii. Atunci cand am preluat AVAS-ul am crezut ca dreapta politica romaneasca va mai avea o sansa dupa ceee ce s-a intamplat in 1996. In luna iunie 2005, cand au inceput disputele intre partidele din arcul guvernamental, am luat hotararea sa parasesc pozitia de presedinte al AVAS intrucat lucrurile pe care vroiam sa le realizez depindeau de sprijinul politic majoritar. Tin sa amintesc ca am fost si presedintele comisiei de privatizare a BCR si am avut in aceeasi perioada dosare complicate de gestionat cum ar fi RAFO Onesti, ARO Campulung, Noble Ventures, IPRS Baneasa si altele... pe unele chiar le-am reziliat. Sa intelegem ca sunteti persoana care a reziliat contractul cu IPRS Baneasa in care era implicat vestitul Omar Hayssam? Nu s-au facut presiuni asupra dvs. ca sa-l mentineti pe Omar in contractul cu statul? Toate deciziile pe care le-am luat in activitatea de presedinte al AVAS au fost decizii care tineau de managementul institutiei, niciodata nu am avut comenzi politice si nu m-am calauzit vreodata dupa un interes politic. Telefoane au existat, dar nu in contextul Hayssam, insa nu am dat curs acestor interventii. Care a fost satisfactia dvs. cea mai mare pe perioada cat ati condus AVAS-ul? Au fost mai multe asemenea satisfactii. Imi amintesc de momentul blocarii conturilor debitorilor din Sanatate, in care am fost felicitat atat de presedinte cat si de premier. Privatizarea BCR si suma uriasa obtinuta de statul roman – daca imi amintesc corect a fost vorba de 2,7 miliarde euro – a fost unul din contractele pe care le-am pregatit inainte de plecarea mea. Cum ati debutat ca avocat? Ca avocat am debutat in 1995 la firma „Musat si Asociatii” si primul meu onorariu a fost de 100 de dolari. Imi amintesc cu placere si nostalgie de perioada aceea. Cu prima suta de dolari am reusit sa-mi cumpar o cravata de firma, pe care o am si acum, si sa achit niste mese de pranz la „Springtime”. Ma uit azi inapoi si constat ca pe vremea aceea tinerii avocati erau fericiti daca din onorariu isi puteau achita o masa buna la restaurant sau un bilet la discoteca, pe cand azi proaspetii absolventi isi fac planuri legate de achizitii indraznete, cum ar fi masini si case. Cand am ajuns la AVAS, m-am suspendat din profesia de avocat si, in ianuarie 2006, cand mi-am terminat mandatul, dupa o pauza de doua luni am decis sa revin in avocatura. Asa m-am alaturat fostilor mei colegi de la casa de avocatura „Musat si Asociatii”, care intre timp fondasera „Tuca si Asociatii”. Cum s-a intamplat ca denumirea casei de avocatura in care v-ati alaturat sa preia si numele dvs.? A fost probabil firesc sa se intample asta. Cred ca aveam experienta si notorietatea necesare pentru aceasta schimbare. Florentin, este prietenul meu cel mai bun si nasul meu de cununie si al copiilor mei. Era o decizie normala sa facem o echipa comuna. Va ocupati de dosare de mare calibru, in principal cele din zona economica. Ce probleme considerati ca exista in prezent atat la nivelul legislatiei, cat si la nivelul po******tiei in unele spete cu grad ridicat de sensibilitate si care tin de mediul de afaceri, cu impact economic major? Problema fundamentala a legislatiei romane legata de mediul de afaceri a fost dintotdeauna impredictibilitatea. Romania nu duce lipsa de legislatie in acest moment. Numai ca actele normative care se succed nu permit companiilor sa-si formuleze planul de afaceri, bugete si strategii pe perioade mai lungi. Cand vorbim de siguranta unei investitii ne raportam evident si la siguranta legislatiei cu privire la un regim de impozitare, forta de munca, taxe si impozite. Daca legislatia se schimba anual, acest lucru nu poate decat descuraja investitiile. Din cauza aceasta a existat un impact negativ asupra economiei. Ce sanse dati proiectului Rosia Montana, despre care stim ca va ocupati? Important la Rosia Montana este sa se ia o decizie, alba sau neagra, compania are licenta din 1999 si, in momentul de fata, nu s-a luat inca o decizie cu privire la acest proiect din partea Guvernului Romaniei. Zona este subdezvoltata din punct de vedere economic. Are nevoie de investitii, iar proiectul ar da o sansa comunitatii locale. Luna viitoare au loc alegerile la Baroul Bucuresti. Cum se implica casa „Tuca, Zbarcea si Asociatii” in aceste alegeri. Si ce optiuni aveti, dar si asteptari de la viitorul decan si echipa de consilieri? Decizia de vot este o decizie personala a fiecarui avocat. Noi nu ne propunem sa influentam votul avocatilor in niciun fel. Exista insa un set de principii si valori pe care, ca si companie, le impartasim. Acestea sunt transparenta, comunicarea, liberalismul si promovarea competentei. Candidatii care se potrivesc cel mai bine acestui profil descris vor avea, cred, si sustinerea avocatilor nostri. Ce pot constata cu regret este ca in prezent breasla este divizata. Noua conducere ar trebui sa fie un factor coagulant. Se spune ca marile case de avocatura, precum si cea din care faceti parte, au reusit performante deosebite in ceea ce priveste profitul mai ales de pe urma contractelor cu statul? E un lucru benefic sau dimpotriva, unul care creaza iritiabilate la concurenta? In ceea ce ne priveste, mai putin de 4% din incasarile anului trecut – care s-au ridicat la 22 milioane euro - provin din venituri generate de companii de stat. Nu vad insa nimic rusinos, nedemn sau reprobabil ca statul sa fie aparat de firme de avocati sau de avocati independenti. De foarte multe ori, statul sau companiile de stat au pierdut sume foarte mari datorita lipsei de asistenta corespunzatoare. Stiu ca exista reprosul ca in loc sa se foloseasca departamentele juridice ale institutiilor de stat, se apeleaza la case de avocatura, care sunt mai scumpe. Uneori insa exista spete care presupun un nivel ridicat de specializare, iar consilierii juridici din aceste directii nu au experienta necesara. Ma refer aici la litigii internationale, gen ICSID, la contracte internationale de vanzari de actiuni, lucrari deosebit de complexe etc. Dupa 16 ani de avocatura si dupa ce ati inceput cu un onorariu de 100 de dolari, acum la 38 de ani, la ce acumulari ati ajuns si ce onorariu practicati in prezent? Onorariul meu orar este undeva la 300 de euro, insa consider ca adevaratele asseturi sunt familia si prietenii mei. Vreau sa cred ca nu m-am schimbat fundamental fata de momentul debutului in profesie. Am aceeasi prieteni si sunt fericit ca schimbarile majore financiare nu mi-au schimbat principiile si nu mi-au pervertit sufletul. Accesari:1418 Comentarii # Jurist 29 aprilie 2011 08:01 0 Mie imi place de domnul avocat. As vrea sa ajung ca el Raspunde | Raspunde cu citat | Citat # elan 29 aprilie 2011 08:30 +4 si mie. eu nu sunt avocat, sunt notar dar il stiu pe Zbarcea, e un tip super si sclipitor in ce face! deci, tara asta mai are si competenti nu numai Dude si Udre.... Raspunde | Raspunde cu citat | Citat # stef 29 aprilie 2011 23:13 -1 avocat de top - corect; unii dintre acestia pleaca de la 300/ora si devin chiar ministri se dedica binelui public ------------- intrebare ratata de reporter : oare cum se explica, in Romania, sunt chiar avocati care fac/desfac orice iar majoritatea baune ... oare de ce? Raspunde | Raspunde cu citat | Citat # ioana 2 mai 2011 16:41 0 Imi place! E unul dintre avocatii care a reusit, prin talent, prin efort constant si sustinut, sa dea culoare domeniului juridic si sa fie un exemplu de urmat. Este omul a carui parere conteaza. Insa, dincolo de eticheta si de profesionalismul care il caracterizeaza, reuseste sa fie apreciat de cei din jur pentru optimism, pentru curaj, pentru carisma. Imi place sa-l numesc "avocat cu sarm". Cred ca are premisele necesare pentru a fi un tanar si foarte bun politician. Mult succes, domnule Zbarcea! Raspunde | Raspunde cu citat | Citat # catalin 3 mai 2011 09:26 0 chiar nu inteleg cum a putut sa castige 22 milioane de euro intr-un an. pt mine este de neinteles. inseamna ca a incasat aproape 2 milioane pe luna. fara alte manevre cred ca o firma de avocatura nu are cum sa incaseze asa de mult Raspunde | Raspunde cu citat | Citat Adauga comentariu Nume* Email* Website Trimite EDITORIAL Adina ANGHELESCU-STANCU Romania, fereste-te! PDL da bine cu coasa! Razvan SAVALIUC Executivul ii impinge pe politisti sa se inroleze in crima organizata Vorbe de fumoar – 20.06.2011 – Judecatoarea Lefterache a devenit agentul electoral al Danei Garbovan + DETALII ALTE VORBE DE FUMOAR Vorbe de fumoar – 19.06.2011 – Danilet s-a ajuns: “Consulta-mi agenda!” Vorbe de fumoar – 17.06.2011 – Si-n Parchetul General s-au pus ”antene” multe: pe 1 ianuarie, dupa orele 00,30! Ziua Justitiei se va sarbatori la CAB! Vorbe de fumoar – 16.06.2011 – Un VW Golf suspectat ca a fost folosit de agenti SRI, filmat in timpul operatiunii de la parchetele din Scaune Vorbe de fumoar – 15.06.2011 – Exista trei pretendenti la scaunul de Procuror General: Marius Iacob, Ilie Botos si Lia Palade! Sa mai radem cu Danilet... Vorbe de fumoar – 14.03.2011 – DNA in spatele operatiunii speciale de la parchetele din Scaune. Danilet cu roba la taraba... FACEBOOK ULTIMELE COMENTARII oooo, da...marele avocat..si uite asa se prosteste lumea cu articole din astea.se stie foa ... Bordea e un spagar de nivel jos si un paranoic care se pretinde echilibrat (asta e indiciu ... provine de la motor defect sau de la singurul neuron nefunctional ce te face sa scrii? aveti executori judecatoresti care isi fac treaba??? hai nu ma innebuni bej....dar de mult ... asa cum a spus si colegul mark mai sus pe voi v-a pus UNEJ sa comentati pe aici si sa publ ... asta imi vine in minte citind motocania ta "portavocea psd". Din pacate voi ati coborat po ... spune aici pe forum daniel cam care sunt veniturile medii anuale ale biroului tau ca sa in ... spune aici pe forum daniel cam care sunt veniturile medii anuale ale biroului tau ca sa in ... Sunt impotriva acestui proiect care constituie cea mai mare crima pusa la cale impotriva R ... din pacate pt voi numirea in profesie nu o face UNEJ, ci Ministerul Justitiei, care prin v ... iti amintesc ca acest proiect de lege de care va legati mereu este sustinut in prezent de ... Acum se lamureste misterul promovarii la CA Cluj a unei notorii analfabete profesional, Da ... CELE MAI CITITE NOUL PORTAL al instantelor de judecata “dezvoltat” de Ministerul Justitiei a primit culoarea portocalie a partidului care l-a pus ministru pe Catalin Predoiu 22 decembrie 2010 Afisari 67834 OH, VIATA MEA! Poze cu presedintele CSM, Horatius Dumbrava, intr-un chef de chef, cu sticla de bautura in tricou! 21 ianuarie 2011 Afisari 9838 Rezultate catastrofale la examenul INM. Din 3119 candidati doar 72 au trecut testul! Cititi lista! (Document) 2 septembrie 2010 Afisari 9698 Rudele din sistem ale judecatorilor de la Tribunalul Municipiului Bucuresti 22 august 2010 Afisari 7817 Bomba la ”Spiru Haret”: Inalta Curte a statuat ca diplomele de licenta nu pot fi anulate de minister, ci doar de instanta de judecata (Document) 8 august 2010 Afisari 7468 Marius Iacob gandeste periculos! - Seful Sectiei urmarire penala din PICCJ spune ca „magistratii nu pot avea calitatea de subiecti activi ai unei infractiuni exclusiv pe considerentul ca au adoptat o solutie” 17 aprilie 2011 Afisari 6706 L-au lucrat pe marele Lupascu! Aflati lucruri infioratoare despre isprava Inaltei Curti, care poate lasa Justitia fara procurori! 4 decembrie 2010 Afisari 6436 DEZASTRU - Grefierii se iau cu mainile de cap in ECRIS IV! Cititi aici toate ineptiile acestui program, pe cale sa blocheze activitatea informatica din Justitie! 22 noiembrie 2010 Afisari 6413 RAZBOIUL AVOCATILOR - Baroul Cluj „traditional” a raspuns instantei ca s-a infiintat prin Legea 51/1995, care este o lege de exercitare a profesiei de avocat si nu una de infiintare! 14 aprilie 2011 Afisari 6337 Candidat la CSM – Judecatorul Cristi Danilet, cel mai citit magistrat de pe Internet 21 septembrie 2010 Afisari 5992 LUMEA JUSTITIEI •www.csm1909.ro •www.just.ro •www.scj.ro •www.mpublic.ro •www.pna.ro •www.diicot.ro •www.tmb.ro •www.anp-just.ro •www.unbr.ro •www.bota.ro •www.baroul-bucuresti.ro •www.executori.ro •www.uniuneanotarilor.ro •www.unpir.ro •www.declaratii.integritate.eu •www.pandectelesaptamanale.ro ARHIVA NEWSLETTER Abonare AGENTIA Pasajul lui Ceausescu a fost terminat de Oprescu Bancile englezesti ies din Imperiul EURO dand semnalul prabusirii UE Un general prosovietic şi un activist afemeiat, două piese importante ale conjuraţiei împotriva lui Ceauşescu Subiectele de le Evaluarea nationala la Limba Romana, clasele a 8-a Adrian Sarbu ameninta sa-l omoare pe Dan Voiculescu Adevărul despre "revoluţiile" arabe şi războiul din Libia SECRET LIFE Iubita lui Mel Gibson e lesbi? (Galerie Foto) Spectacol pe doua roti in centrul New York-ului! (VIDEO) Adelina, accident pe role in parc! Un patinator si-a cerut partenera de sotie pe gheata! (VIDEO) Bianca, pusa la ingrasat de Botezatu! Protest topless in Ucraina! Copyright © 2010 Lumea Justitiei. t_rid="luju"; Statistici web Termeni legali si conditii $(document).ready(function(){ $(".lightbox").lightbox();$(".scrollable").scrollable({globalNav:true,size:2,items:".items",next:".next",prev:".prev",clickable: false }).autoscroll({autoplay:true,autopause:true,interval:5000}).circular();$("#calendar-container").datepick({changeMonth:false,onSelect: function(dates) { go_to_date(dates); },maxDate: new Date(2011,5, 21,0,0,0,0) ,dateFormat: 'dd-mm-yyyy'});$("#image-slider ul").cycle({next:"#image-slider .next",prev:"#image-slider .prev",pager:"#product-images-navigator",speed:1000,pauseOnPagerHover:true,activePagerClass:"a",pagerAnchorBuilder:function(idx,slide){var $src=$(slide).find(".lightbox").attr("href");var $ext=$src.match(/\.[^.\/:*?"|\r\n]+$/);if($ext.length>0){return " ";}}}); construct_window(); }); var website = 'luju.ro'; ba are...si inca cum..prin furt :))) 300 de euro pe ora pentru ce? sa studieze problema? sa-ti dea o solutie? nuuu..sa incarce facturica cu timp pierdut in folosul clientului, cica!

# sigur date 21 June 2011 11:48 -3

catalin 3 mai 2011 09:26 0 chiar nu inteleg cum a putut sa castige 22 milioane de euro intr-un an. pt mine este de neinteles. inseamna ca a incasat aproape 2 milioane pe luna. fara alte manevre cred ca o firma de avocatura nu are cum sa incaseze asa de mult. :-* :-* :-* ba are...si inca cum..prin furt :))) 300 de euro pe ora pentru ce? sa studieze problema? sa-ti dea o solutie? nuuu..sa incarce facturica cu timp pierdut in folosul clientului, cica!

# da, sigur! date 9 July 2011 15:21 +3

sigur ca au castigat atata, ca doar nu se ocupa de divorkturi, tartane!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva