3 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATI VERSUS CARTURARI - Zeci de tineri sunt asteptati sa isi etaleze cunostintele in oratorie si persuasiunea la Fiat!Debate 2.0, campionatul anual de dezbateri in limba engleza, organizat de ARDOR. Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea si Asociatii, partenereul principal al evenimentului: „Tinerii competitori din acest concurs vor proba, prin talent oratoric, elocinta si sarm, ca retorica este o formidabila arta a expresiei umane”

Scris de: L.J. | pdf | print

18 February 2015 18:03
Vizualizari: 9057

Peste 60 de tineri din Romania se vor intalni, luni 23 februarie 2015, la Bucuresti, pentru a concura la campionatul de dezbateri in limba engleza Fiat!Debate 2.0, editia a X-a, organizata cu sprijinul casei de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii.

Fiat!Debate - www.fiatdebate.ro este campionatul anual de dezbateri in limba engleza, unul dintre primele cu participare internationala a unor echipe din Marea Britanie, Cehia, Slovenia, Slovacia, Moldova, Zimbabwe si Belarus. A zecea editie a campionatului aduce doua schimbari importante: Fiat!Debate 2.0 ofera posibilitatea atat incepatorilor, cat si avansatilor, sa se infrunte in discursuri convingatoare sustinute in limba engleza; A doua noutate este formatul dezbaterilor - British Parliamentary, inspirat de traditia dezbaterilor academice din Marea Britanie - si formatul de elita practicat la Campionatul Mondial de Dezbateri Universitare si la majoritatea competitiilor de studenti din lume.


Spre deosebire de editiile anterioare, formatul de dezbateri ales pentru anul acesta impune dezbaterea intre 4 echipe a cate doi membri, doua de partea „guvernului”, doua de partea „opozitiei”. Simularea dezbaterilor parlamentare si exersarea discursurilor intr-un timp limitat in limba engleza ii ajuta pe tineri sa se pregateasca pentru argumentarea unor proiecte concrete si pentru gasirea unor solutii in echipa, ambele atuuri importante in orice cariera. Presedintele ARDOR, Emanuel Beteringhe: „In cluburile de debate ale comunitatii ARDOR incercam sa practicam educatia pentru democratie si sa pregatim viitori cetateni activi, toleranti si implicati, dar mai ales oameni care sa gandeasca independent”.

Temele fiecarei runde din cele 4 preliminarii si semifinale ale Fiat!Debate 2.0 se anunta cu doar 15 minute inainte, tinerii elevi si studenti fiind astfel incurajati sa se bazeze pe cunostinte generale, citit constant si rationamente logice. Rundele capionatului au loc in week-end la Universitatea Romano-Americana, intrarea publicului este libera, iar programul este disponibil pe www.fiatdebate.ro

Cele mai bune doua echipe vor juca un meci demonstrativ de debate alaturi de echipe formate din avocati si carturari pe tema „Ar trebui ca exercitarea votului sa fie obligatorie indiferent de tipul de alegeri”. Echipa avocatilor este formata din Mihaela Alexandrescu (foto 2) si Bogdan Halcu (foto 3) – ambii, Managing Associate la Tuca Zbarcea si Asociatii, iar din echipa carturarilor fac parte doi poeti: Sorin Staicu si Miruna Troncota. Echipa ARDOR cauta prilejuri de a scoate debate-ul din forma organizata a clubului si a campionatelor nationale si internationale, si de a-l aduce mai aproape de public.

Emanuel Beteringhe: „Prin acest eveniment public am dorit sa aratam ca dezbaterea argumentata poate fi parte a unei discutii intre avocati, poeti si tineri, argumentul si persuasiunea sunt instrumente de exprimare a ideilor in mod convingator. Ne bucuram ca am gasit parteneri si invitati care au fost entuziasmati sa intre in 'jocul' nostru”.

Florentin Tuca (foto 1), Managing Partner al Tuca Zbarcea si Asociatii: „Sunt foarte incantat ca avem posibilitatea de a sustine activitatea de dezbateri in randul studentilor. Am convingerea ca Fiat!Debate este un turneu care va ramane de referinta si ca tinerii competitori din acest concurs vor proba, prin talent oratoric, elocinta si sarm, ca retorica este o formidabila arta a expresiei umane”.

Confruntarea finala intre debateri, echipa carturarilor si echipa avocatilor are loc luni, 23 februarie, de la ora 19:00 la Impact Hub Bucuresti (zona Piata Unirii). Intrarea este libera.

Campionatul Fiat!Debate 2.0 este organizat de Asociatia de Educatie Sociala (AES - membru ARDOR) alaturi de Asociatia Regionala de Dezbateri, Oratorie si Retorica - ARDOR Muntenia si Universitatea Romano-Americana sub egida ARDOR. Partener principal al evenimentului este Tuca Zbarcea si Asociatii, cu sustinerea Educativa, TVR, RFI, Radio Romania Cultural, ThinkOutsideTheBox.ro, Romania Pozitiva, IQool, Edu-news.ro, Avocatura.com si Revista Profesiilor Liberale.

Comentarii

# N date 19 February 2015 10:36 +1

Gozav! O intiativa nemaipomenita.  :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva