16 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATII AR PUTEA FI REPREZENTATI IN CSM – Fostul ministru al Justitiei, senatorul PSD Robert Cazanciuc, dezvaluie temele discutate la Consiliul UNBR: “Prezenta avocatilor in Cartierul Justitiei, o noua lege a avocaturii si reprezentarea lor in componenta CSM, la o eventuala revizuire a Constitutiei… Profesia de avocat poate fi privita ca facand parte din ‘patrimoniul’ de drepturi si libertati al fiecarui cetatean, pe care avem cu totii datoria sa-l aparam si sa-l protejam”

Scris de: L.J. | pdf | print

12 December 2021 12:14
Vizualizari: 6049

Avocatii ar putea avea reprezentanti in Consiliul Superior al Magistraturii. O spune fostul ministru al Justitiei, senatorul PSD Robert Cazanciuc (foto).


 

Acesta a dezvaluit vineri, 10 decembrie 2021, ca una dintre temele dezbatute la Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) a fost posibilitatea ca, in cazul unei eventuale revizuiri a Constitutiei, avocatii sa fie reprezentati in CSM. De asemenea, precizeaza Cazanciuc intr-o postare pe pagina sa de Facebook, la aceeasi sedinta a Consiliului UNBR a fost luata in discutie si o noua lege a avocaturii. “Sunt convins ca profesia de avocat poate fi privita ca facand parte din ‘patrimoniul’ de drepturi si libertati al fiecarui cetatean, pe care avem cu totii datoria sa-l aparam si sa-l protejam”, a precizat Robert Cazanciuc.

 

Iata postarea fostului ministru al Justitiei, senatorul PSD Robert Cazanciuc:

 

“Astazi am avut onoarea sa deschid lista vorbitorilor in cadrul Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

Prezenta avocatilor in Cartierul Justitiei, o noua lege a avocaturii si reprezentarea lor in componenta CSM, la o eventuala revizuire a Constitutiei, au reprezentat teme de dezbatere si proiecte de realizat.

Sunt convins ca profesia de avocat poate fi privita ca facand parte din ‘patrimoniul’ de drepturi si libertati al fiecarui cetatean, pe care avem cu totii datoria sa-l aparam si sa-l protejam.

Aceeasi pledoarie am facut-o si pentru asigurarea independentei magistratilor, de care cetateanul are nevoie pentru a avea incredere in actul de justitie, care trebuie infaptuit pe baza de legi bine scrise, pe baza de probe si de constiinta libera a celor chemati sa faca dreptate, ca o garantie nu ca pe un privilegiu al acestora.

Cred ca cel mai important lucru a fost, anul acesta, solidaritatea pe care avocatii au manifestat-o in batalia cu orice forma de ingradire a exercitarii profesiei de avocat, afirmata totodata si de cele mai prestigioase barouri din Europa si SUA”.

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower White Prophet date 12 December 2021 13:20 +4

repostare din data de 23 feb. 2021 (fragment) :sigh: „Magna Cloaca Aequitatis (Justiția de Canalizare)” :eek: În nici un caz nu au ce căuta în CSM * drujbiștii lumpen-judiciarismului mioritic. Ce caută în CSM reprezentanții acestei cârdășii mafiotice care au transformat norma judiciară într-o uriașă pungășie?; ei – stahanoviștii justiției de canalizare – acaparând și însușindu-și prin rapt și dol atât normativul, cât și procedura; atât calea de contestație cât și calea ordinară sau extraordinară de atac; atât soluționarea sesizării disciplinare dar și răspunderea materială, civilă sau penală a Mafiotului cu robă. NU AU CE CĂUTA ÎN ALTARUL TEMPLULUI TEMIDEI acești Pungași ai Dreptății siluite, ale căror ”argumente valorice” sunt oripilanta mediocritate, descendența genealogică pe filiera migratorilor de pe tărâmurile Gangelui, precum și apartenența sezinară la casta infectă a delatorilor, sicofanților, torționarilor, trădătorilor de rit securist și neo-securist.

# Edelweiss - Ivory Tower White Prophet date 12 December 2021 13:21 +4

Dacă justiția emană de la Oameni, firesc ar fi ca forul suprem ce-și are drept competență organizarea și garantarea bunului mers al „Justiției” ar trebui să fie alcătuit din plebei, conform reprezentării socio-profesionale. În CSM ar trebui să fie doar unul sau doi reprezentanți ai puterii judecătorești iar aceștia să îndeplinească un rol tehnocratic, acela de buni cunoscători ai detaliilor și finețurilor legislative. În rest 99% din componența CSM ar trebui să fie asigurată cu reprezentantul sistemului medical, cu reprezentantul sistemului de învățământ, cu reprezentantul polițiștilor, cu cel al transportatorilor, cu cel al agricultorilor și fermierilor, cu cel al IT-iștilor, cu cel al personalului bugetar din instituțiile publice, cu cel al angajaților din sistemul privat, cu reprezentantul barourilor, cu reprezentantul ONG-urilor, cu reprezentantul asociațiilor de protecție a drepturilor omului, cu reprezentantul sistemului financiar bancar, cu reprezentantul serviciilor secrete...

# Edelweiss - Ivory Tower White Prophet date 12 December 2021 13:21 +4

... (wow!) ... etcaetera etcaetera. Toate segmentele sociale, ocupaționale, ale căror acțiuni converg către și formează acest ansamblu denumit ”societate” ar trebui să-și aibă locul și să-și facă auzit cuvântul în CSM. Căci, justiția emană de la oameni și nicidecum oamenii nu sunt emanați de deșucheata paradigmă pseudo-judiciară, scornită și implementată de o gașcă de impostori care au transformat conceptul de „Dreptate” într-un marafet perisabil, pe care-l tranzacționează veros și venal într-ale lor Temple ale Promiscuității și Pierzaniei judiciare. De când CSM-ul este apanajul magistraților? De unde cetire și de unde asemenea spurcalnică moștenire? De când o clică mafiotică alcătuită din aprox. 7.000 de mafioți organizați în famiglii aparținătoare celui mai întins Grup Infracțional Organizat, își arogă posesia și uzul pâinii, a cuțitului, a cârnațului, a mesei de tăiat și a serviciului de catering?

# Edelweiss - Ivory Tower White Prophet date 12 December 2021 13:23 +4

Sau, reformulând, de când o sectă de cârdași mafiotici fac și regulile jocului, arbitrează jocul, schimbă regulile în timpul jocului, centrează mingea, marchează goluri cu capul, iau mingea din plasă și o duc la mijlocul terenului după care tot ei fluieră reînceperea JOCULUI MĂSLUIT PÂNĂ-N PLĂSELE? JUSTIȚIA EMANĂ DE LA OAMENI ȘI APARȚINE OAMENILOR, NICIDECUM NU ESTE VREUN FETIȘ EGOMANIACAL APARȚINÂND GRUPULUI INFRACȚIONAL ORGANIZAT „MAFIA INC.” Poate acum ideile de mai sus par bizare și utopice, dar vom ajunge vremea în care „Senatul” Dreptății și al Justiției va fi ocupat doar de senatorii desemnați de Cetate! AM ZIS!

# Cu securoiii de la butoanele țării, NICI GÂND...!!! date 12 December 2021 14:15 +2

Stimate d-le Cazanciuc, pentru noi, oamenii de rând, schimbarea Constituției NU ESTE OPORTUNĂ câtă vreme la butoanele țării sunt personaje SINISTRE precum: Iohannis, Câțu, Ciolacu, Dâncu, Hunor, si de pe tuşă, pândesc să prindă pradă bună hienele useriste.... Nu mai avem incredere în niciunii dintre voi... Când s-a ridicat vreunul dintre voi (ex.patriotul Dragnea) sa facă reforme si in favoarea poporului, s-au aflat destui să-şi scoată colții ca sa muşte si sa se dezică de liderul lor, ca Iuda de Hristos (Firea, Androneasca, Ciolacu, Stanescu, si alții)... In cazul unui referendum pe aceasta temă, eu, pe toți ai mei îi voi îndemna sa voteze impotriva schimbarii Constituției (familie, prieteni, cunoscuti, voi pune afise in cutii postale si imi voi dedica toată energia ca planurile voastre sa esueze) . Cand se va ridica un lider de țară DREPT, PATRIOT şi DEMN in fața marilor puteri, atunci va momentul prielnic de corijare a Constituției.... până atunci, BA!!!

# vreți multe ilegaliștilor date 12 December 2021 14:53 +127

Propun UNBR ilegal din România să facă toate diligențele juridice legale pe lîngă Patriarhia Română,să-i canonizeze pe securiștii din avocatură să avem noi romînii pentru prima dată în lume, sfinții noștrii avocați, fiecare după numele lui secret. Să vă fie rușine nesătuilor!

# Mathias date 12 December 2021 15:25 +74

Stouri, vrajeli ca sa acopere cu adevarat textele prin care li se vor lua romanilor toate drepturile inclusiv dreptul la proprietate

# Gica contra sistemului date 12 December 2021 16:35 0

Acte de înființare, conform legii, a barourilor traditionale, bai Carol I închipuit. S-a dat lege de înfiintare a Uniunii dar barourile canci. Când au început judecătorii sa le ceara acte legale de înființare li s-a pus pumnul în gura și batista pe țambal. Vine ea vremea dreptății. Pregătește-te ca ești tânăr încă.

# Lita date 13 December 2021 01:29 +111

Constitutia trebuie aplicata si aparata asa cum este, pana la tragerea la raspundere a impostorilor care au jurat sa o respecte, dar au calcat-o in picioare si a celor care au jurat sa o apere, dar au tradat.

# marin date 13 December 2021 05:50 +73

depinde ce "avocati" vor putea face parte din csm. daca aunt asemenea lui nazistilor tip fenechiu si avocaatzii sistemului, ne ducem la vale cu toNtzii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva