19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATII AU ACCES LA JURISPRUDENTA CJUE – UNBR pune in aplicare planul de actiuni in scopul formarii profesionale initiale si ofera acces facil la jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene: “CJUE a lansat aplicatia sa CURIA pentru smartphone si tableta, care functioneaza atat pe iOS, cat si pe Android”

Scris de: L.J. | pdf | print

10 July 2016 11:02
Vizualizari: 8493

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de avocatul Gheorghe Florea (foto) vine in ajutorul avocatilor cu o noua aplicatie care ofera acces facil la jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), precum si la calendarul judiciar si ultimele anunturi ale institutiei. Incepand cu data de 6 iulie 2016, avocatii din Romania vor putea accesa jurisprudenta CJUE direct de pe site-ul oficial al UNBR, accesand butonul CURIA din partea inferioara stanga a portalului.


Potrivit unui comunicat de presa al UNBR, instalarea unui link special de acces direct, in limba romana, la site-ul CJUE face parte din planul de actiuni configurate in scopul formarii profesionale initiale si continue in dreptul Uniunii Europene, discutate in cadrul intalnirii de lucru, de la 1 iulie 2016, a conducerii UNBR si INM cu presedintele CJUE, judecatorul Koen Lenaerts.

Iata informatiile comunicate de UNBR:

Incepand cu data de 6 iulie 2016, avocatii si orice alte persoane interesate au acces la jurisprudenta, calendarul judiciar si ultimele stiri ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) direct de pe portalul unbr.ro, accesand butonul CURIA (stanga jos). In luna mai a.c., CJUE a lansat aplicatia sa CURIA pentru smartphone si tableta, care functioneaza atat pe iOS, cat si pe Android.

Instalarea unui link special de acces direct, in limba romana, la site-ul CJUE face parte din planul de actiuni configurate in scopul formarii profesionale initiale si continue in dreptul Uniunii Europene, discutate in cadrul intalnirii de lucru, de la 1 iulie 2016, a conducerii UNBR si INM cu dl. judecator Koen LENAERTS, Presedintele Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE).

Curtea de Justitie a Uniunii Europene lanseaza prima sa aplicatie pentru smartphone si tableta Curtea de Justitie a Uniunii Europene lanseaza astazi aplicatia sa CVRIA pentru smartphone si tableta, care functioneaza atat pe iOS, cat si pe Android.

Aplicatia este disponibila in 23 de limbi ale Uniunii Europene care pot fi selectate din meniu de utilizator si include patru rubrici:

-„Jurisprudenta”: furnizeaza acces simplu la ultimele decizii ale instantelor CJUE (hotarari, ordonante si concluzii);

-„Comunicate de presa”: permite vizualizarea ultimelor zece comunicate de presa publicate de institutie;

-„Calendar judiciar”: furnizeaza informatii generale cu privire la sedintele de audiere a pledoariilor, la lecturile de concluzii si la pronuntarile de hotarari prevazute pentru urmatoarele cinci saptamani;

-„Cautare”: furnizeaza acces simplu la toata jurisprudenta Curtii. Aceasta rubrica permite efectuarea de cautari in functie de numarul cauzei, de numele partilor si de data si in text integral.

Aplicatia este disponibila pe „Google Play” si „App Store”.

Comentarii

# Chelul si Tichia de Margaritar date 13 July 2016 17:45 0

CUM SA VA ZIC SÂ ÎNȚELEGEȚI? 20.000 DE AVOCATI ROMÂNI FAC COADA LA Curtea de Justitie a Uniunii Europene.. :-) DOMNILOR CONDUCĂTORI PREGATIREA DE BAZĂ TREBUIE CONSOLIDATĂ ȘI ASTA COSTĂ BANI. AȘA CĂ NU MAI ÎNCASAȚI INDEMNIZAȚIILE PE CARE NU LE-A APROBAT NIMENI DE 1.200.000,00 LEI PE AN ȘI DAȚI ACEȘTI BANI PENTRU PREGĂTIREA PROFESIONALĂ A AVOCAȚILOR PE CARE TOT VOI I-ATI PRIMIT ÎN PROFESIE.... ȘI ACUM VĂ PLÂNGEȚI CĂ SUNT NEPREGATIȚI.. SPRE FALA DNA.. :lol: :lol: :lol:

# ȘCOALA AJUTĂTOARE DE AVOCAȚI date 13 July 2016 19:25 0

DREPTUL CONSTITUTIOANAL LA APARARE AL CETATEANULUI ESTE COMPROMIS. Art. 1. -(1) Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (I.N.P.P.A.), denumit în continuare Institut este persoana juridica de drept privat, non-profit, de interes public, cu functionare autonoma potrivit Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, în Monitorul Oficial nr. 98 din 7 februarie 2011, cu modificarile aduse prin O.U.G. nr. 10/2011 privind abrogarea alin. (8) al art. 39 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat (Monitorul Oficial nr. 113 din 14 februarie 2011), Statutului profesiei de avocat publicat în Monitorul Oficial nr. 898 din 19 decembrie 2011 si Statutului Institutului.(2) Institutul este organizat si functioneaza sub autoritatea Consiliului UNBR, potrivit legii.(3) Institutul nu face parte din sistemul national de învatamânt si nu este supus procedurilor de autorizare si acreditare prevazute de lege.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva