12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATII CER AMANARE – UNBR solicita Guvernului includerea avocatilor in categoriile fata de care se va dispune amanarea impunerii de amenzi pentru neutilizarea sistemului E-factura: “Uniunea a primit din teritoriu informatii de la avocati cu privire la dificultatile tehnice intampinate in implementarea sistemului e-factura”

Scris de: G.T. | pdf | print

20 May 2024 15:27
Vizualizari: 2024

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR), condusa de Traian Briciu (foto), solicita Guvernului ca avocatii sa fie inclusi in categoriile pentru care se va dispune amanarea platii amenzilor pentru neutilizarea sistemului electronic de facturare, E-factura.


 

Intr-o adresa trimisa in cursul saptamanii trecute catre premierul Marcel Ciolacu si catre ministrul de Finante Marcel Bolos UNBR dezvaluie ca la nivelul Uniunii au fost primite sesizari din partea avocatilor cu privire la dificultatile tehnice intampinate in implementarea sistemului e-factura, sistem care va deveni obligatoriu sub sanctiunea amenzii de la 01 iulie 2024. In acest context, UNBR solicita Guvernul ca discutiile referitoare la posibilitatea amanarii termenului pentru perceperea amenzilor sa vizeze si corpul avocatilor, din aceleasi considerente luate in considerare pentru alte categorii profesionale sau economice.


Prezentam adresa UNBR trimisa premierului Marcel Ciolacu:


“Catre:


Guvernul Romaniei

Domnului Prim-Ministru Ion-Marcel CIOLACU

Ministerului Finantelor

Domnului Ministru Marcel-Ioan Bolos


Stimate Domnule Prim-Ministru,

Stimate Domnule Ministru


Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (U.N.B.R.) a primit din teritoriu informatii de la avocati cu privire la dificultatile tehnice intampinate in implementarea sistemului e-factura, ce va deveni obligatoriu sub sanctiunea amenzii, de la 01 iulie 2024.

Potrivit legislatiei in vigoare, de la aceasta data, se vor putea aplica amenzi contraventionale pentru emiterea unor facturi neconforme, in functie de incadrarea contribuabililor in categoria mici, mijlocii sau mari, astfel:

● de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru contribuabilii mari,

● de la 2.500 lei la 5.000 lei pentru contribuabilii mijlocii,

● de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru celelalte persoane juridice si pentru persoanele fizice.

Dificultatile tehnice de implementare a sistemului au aplicabilitate generala, pentru toti contribuabilii, indiferent de sectorul de activitate. In plus, facem precizarea ca majoritatea formelor de exercitare a profesiei de avocat o constituie cabinete individuale, in care isi desfasoara activitatea cel mult un salariat, in afara avocatului.

Avand in vedere aceste aspecte, precum si informatiile din mass-media potrivit carora se afla in discutie la nivel guvernamental amanarea termenului pentru perceperea amenzilor sus mentionate, va rugam ca decizia de amanare sa se aplice si corpului profesional al avocatilor, din aceleasi considerente care vizeaza alte categorii profesionale sau economice (cum ar fi cazul IMM – urilor) pe care le aveti in vedere la momentul actual.


Cu deosebita consideratie,

Presedintele U.N.B.R.

Av. Traian-Cornel BRICIU”

Comentarii

# Observatie date 20 May 2024 19:51 -40

Se respinge! Sunt destui avocati pentru care onorariul este doar o forma mascata de evaziune. Cu toate ca nu il declara, mai au si tupeul sa pretinda sume astronomice. Nu mai merge cu chimicul pe hartie, gata!

# ?????? date 21 May 2024 07:27 0

Analfabeții justiției ce dau la lopată Când mai găsesc câte-o pată, Analfabeții justiției ce se-ndeamnă să judece Așteptând pe alții să rumege, Analfabeții justiției pe care condeiul agricol îi ține Să epateze etalându-și prețioasa vorbire, Se cocoțară în straie de aristocrați, Mâncând mititei și cârnați, Unii găsiți, alți apucați Cu înghesuială electorală Și bând la bere cât pentru trei !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva