2 April 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Avocatii de la Tuca Zbarcea si Asociatii au asistat grupul financiar polonez Getin Holding pentru achizitia pachetului integral de actiuni al Romanian International Bank. Avocatul Cristian Radu: “Proiectul a reprezentat o provocare, avand in vedere calendarul extrem de scurt pentru incheierea documentelor de tranzactie”

Scris de: L.J. | pdf | print

5 November 2013 14:02
Vizualizari: 15631

Casa de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii a oferit asistenta juridica grupului financiar polonez Getin Holding, cumparator al actiunilor Romanian International Bank. Potrivit unui comunicat de presa al Casei de Avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii, asistenta juridica a fost acordata grupului financiar pe durata intregului proces de achizitie, si a presupus realizarea unui audit juridic cu privire la Romanian International Bank, definirea si structurarea cadrului contractual, dar si negocierea documentelor tranzactiei.


Conform aceluiasi document, Casa de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii va continua sa ofere asistenta juridica grupul financiar Getin Holding si pe parcursul perioadei de implementare a documentelor contractuale. “Finalizarea achizitiei este conditionata, printre altele, de obtinerea acordurilor relevante din partea autoritatilor de supraveghere financiara din Romania. Tuca Zbarcea si Asociatii va continua sa ofere servicii de asistenta juridica Getin Holding si pe parcursul perioadei de implementare a documentelor contractuale. Tuca Zbarcea si Asociatii a alocat o echipa extinsa de profesionisti specializati in proiecte de fuziuni si achizitii in domeniul bancar, coordonata de catre Cornel Popa, Partener, precum si Cristian Radu si Gabriela Anton, Managing Associates. De asemenea, din echipa au mai facut parte Patricia Enache, Bogdan Halcu, Mihai Anghel, Alexandru Anghel, Andreea Oprisan, Cornelia Tabirta, Raluca Sanucean si Sergiu Cretu”.

Avocatul Cristian Radu (foto), managing associate al Tuca Zbarcea si Asociatii a precizat ca proiectul de cumparare a actiunilor Romanian International Bank de catre grupul Getin Holding a fost o provocare, intrucat calendarul pentru incheierea documentelor de tranzactie a fost extrem de scurt: “Proiectul a reprezentat o provocare pentru echipa noastra, avand in vedere calendarul extrem de scurt pentru incheierea documentelor tranzactiei. Suntem incantati sa oferim asistenta juridica unui grup polonez foarte activ pe piata fuziunilor si achizitiilor din sectorul bancar din Europa Centrala si de Est”.

Acordarea de asistenta juridica proiectului bancar Romanian International Bank nu este singrul de acest fel in care avocatii de la Tuca Zbarcea si Asociatii au fost implicati in ultimele 12 luni. Casa de avocatura s-a mai implicat si in alte proiecte importante prin care institutiile de credit si financiare isi redimensioneaza prezenta pe piata locala prin achizitii sau transferuri de portofolii. In acest context, avocatii Tuca Zbarcea si Asociatii au acordat asistenta Piraeus Bank in legatura cu preluarea unei parti din activele ATE Bank in cadrul unei proceduri de divizare partiala, precum si UniCredit Tiriac Bank in legatura cu preluarea portofoliului de retail al RBS Bank Romania.

In ceea ce priveste Getin Holding, grupul este una dintre cele mai mari companii listate la bursa din Varsovia, si desfasoara activitati in tari precum Polonia, Ucraina, Belarus si Rusia, in domeniul bancar, al intermedierilor financiare, asigurarilor si al leasingului.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.03.2023 – Continua nebunia pensiilor magistratilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva