24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATII INTRA IN PROTEST – Peste 4.700 de avocati din Baroul Bucuresti au votat initierea unui protest in perioada 31 ianuarie – 29 februarie 2024, intre orele 10:00 si 18:00. Avocatii sunt revoltati de restrangerea nelegala a dreptului la aparare, ignorarea drepturilor avocatului in procedurile judiciare si existenta normelor care permit presiuni asupra avocatului in exercitarea profesiei. Baroul Bucuresti va trimite Parlamentului proiecte de modificare a legislatiei (Convocatorul)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

30 January 2024 12:22
Vizualizari: 8265

Peste 4.700 de avocati din Baroul Bucuresti – condus de decanul Aurel Ciobanu (foto 1) – au votat in adunarea generala extraordinara (AGEA) de duminica, 28 ianuarie 2024, sa intre in protest timp de o luna, intre 31 ianuarie si 29 februarie, zilnic intre orele 10:00 si 18:00.Nemultumirile avocatilor se refera la restrangerea nelegala a dreptului la aparare, ignorarea drepturilor avocatului in procedurile judiciare si existenta normelor de drept care permit crearea de presiuni asupra avocatului in exercitarea profesiei.

Protestul trebuie sa se soldeze cu formularea unor proiecte de modificare a legii, care vor fi trimise Parlamentului.

Acest punct pe ordinea de zi a fost introdus la propunerea avocatei Elena Radu (foto 2), primind 4.711 voturi „pentru”, 167 „impotriva” si 687 de abtineri.

Tot la propunerea Elenei Radu, baroul a votat transmiterea in direct a sedintelor Consiliului Baroului Bucuresti pe site-ul BB, precum si postarea pe portal a inregistrarilor acestor sedinte.


Democratie, GDPR si transparenta


Alta propunere a avocatei Radu – votata de catre confratii bucuresteni – se refera la eliminarea, de pe orice site (indiferent ca este gestionat de UNBR sau de catre un tert) a tuturor datelor si documentelor avocatilor din Baroul Bucuresti, altele decat numele, prenumele si datele de contact. Propunerea are legatura cu scandalul de la inceputul acestei luni, cand mai multi avocati au reclamat o bresa de securitate la nivelul IFEP (Tabloul avocatilor) – bresa negata de catre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (click aici pentru a citi).

Tot la propunerea Elenei Radu, Baroul Bucuresti a votat ca toti reprezentantii sai in organele de conducere a UNBR sa voteze si sa ia decizii legate de confratii din BB numai dupa consultarea acestora.

Alta propunere a avocatei Radu aprobata de catre AGEA se refera la transparentizarea Casei de Asigurari a Avocatilor – Filiala Bucuresti-Ilfov.

Inainte sa va prezentam convocatorul, precizam ca propunerile Elenei Radu apar de doua ori deoarece primele voturi se refera la aprobarea introducerii lor pe ordinea de zi, in timp ce voturile din a doua jumatate a documentului au in vedere punerea propunerilor in practica.


Iata ordinea de zi a AGEA:Comentarii

# santinela date 30 January 2024 13:34 -4

Bai dar vreo adunare in care sa discutati "tarifele" voastre aberante nu faceti ? Vorbiti despre dreptul la aparare in conditiile in care numai putini va pot angaja din cauza preturilor pe care le cereti !

# BRAVO Baroului București date 30 January 2024 16:11 -533

BRAVO Domnului Decan. Felicitări unui asemenea Consiliu. JOS cu izmeneală de la conducere UNBR.,Dl. Decan să preia frâiele acestei instituții eșuate,aflată în deriva bricista. (voită,evident). Așa ,era să uit și să preia pe baza de proc verb cheltuielile briciste,pe care actualul președinte le o ulteaza cu grija,fentând cu xamarilla,fiecare adun gen de la Costinești,anuală

# Ghergulescu date 30 January 2024 16:56 -536

Sa le mulțumim oamenilor că YbBriciu și C Corbu pt participare,și să urăm oamenilor că el Ciobanu,E Barbu, bine și venit. Cu cât mai iute,cu atât mai bine.

# Ionică date 30 January 2024 18:01 -222

Nu mai pot …deja sunt sătul de principii….sa se explice clar care sunt nemulțumirile și in concret pe ce se fundamentează părerile privind încălcarea dreptului la apărare…

# Satinelo, date 30 January 2024 20:23 0

pai de ce fusesi muica la avocat? ia-ti un mandatar, un consilier,...sau mai bine apara-te sau reprezinta-te singur, in fata preacinstitlor si prebunilor juzi si autoritati. Te bagi? Iar mata , Ionica, draga, esti cam in urma cu legile si cam prea inainte cu mancatul banului de la bujet (ingrasat cu a 2-a modificare, in ultimele 36 luni - 10,5 % din brut; adica 24,5 % lunar, din brut si cam 34,5 % la sfarsit de an) ... cat mai e, ca intelesei ca pe ianuarie cam 65 % din avocatime au z e r o incasari. Uite, TZ & Asoc, pe 2022, a avut profit z e r o . Mai discutam baieti, mai discutam. Sanchi, si ca sa fiti voi nelamuriti, urmeaa sa faca protest ca avocatii vrea suventii de la stat, ca fermierii . Bsaca fara rovigneta si fara RCA .

# pentru Ionica date 30 January 2024 20:29 -599

Fiindca in unele procese penale (alea care nu trebuie sa se prescrie) ai libertatea de a lege doar avocatii acreditati de SRI (CEL DE LA VEDERE, SI CEL DIN SPATE) . Si daca ceteai propunerile legislative, de 1 februarie, toti avocatii trebe sa devina turnatori, cu acte in regula si pe banii lor, nu al SRI ! 'Nteles? Personal, daca as fi avocat, nu am nicio problema sa dau in gat unii ca tine (BA , CHIAR CU DRAGA ININIMA SA FACE-O) , da' vreau bani, nu eu suport cheltuielile si im omor timpul cu toti Ionicii si Aionicii, iar SRI CERE IN NOV 2023 MAJORAREA BUJETULUI CU 750 MLRD, PT SALARII SI ALTE COMPENSATII ..

# Ioana M. date 31 January 2024 15:03 +1

Motivele avocatilor, probabil, sunt diferite: Unii avocati care intervin cand procurorul da cu palma in birou si ameninta clientul sunt amenintati cu dosar penal, alte case de avocatura, cand nu reusesc sa scape inculpatul, vinovat cu dovezi si incearca tot felul de cai extraordinare de atac. Cand avocatii din civil pierd cu dovezi evidente dar neluate in seama de judecatori sau cand avocati celebri pierd in fata unor "amarati " de consileri juridici ai unor institutii publice .Pe bune . In concluzie, sunt magistrati corecti si onorabili, tot respectul....si unii partinitori pe care CSM ii sanctioneaza si ICCJ ii albeste.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva