13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Avocatii Nastrut, Serban, Enache, Cioclei si-au unit fortele intr-o casa de avocatura specializata pe nisa penal-comercial

Scris de: | pdf | print

26 October 2010 22:02
Vizualizari: 27620

Lumea avocaturii se imbogateste de miercuri cu o noua casa de avocatura foarte puternica. Trei fosti procurori, Dan Nastrut, Alexandru Serban si Valerian Cioclei, impreuna cu un renumit avocat specializat pe spete comerciale Cristian Enache au pus bazele Casei de Avocatura „Nastrut, Serban, Enache, Cioclei – in asociere”, care se doreste un lider in materia penal-comerciala. Cei patru asociati au o experienta de peste 15 ani, fiecare fiind un nume in zona sa de activitate.

- Dan NASTRUT a fost unul dintre primii avocati care a abordat dosare din domeniul infractionalitatii economico-financiare, printre clientii cu nume de rezonanta din portofoliul sau numarandu-se oameni de afaceri de prim rang din Romania, trimisi in judecata pentru infractiuni cu legatura in domeniul energetic, precum Dinu Patriciu si altii. De asemenea, a aparat numerosi clienti din sfera financiar-bancara. Avocat din anul 1997, data pana la care a fost procuror, Dan Nastrut l-a aparat cu succes pe fostul director al Bibiliotecii Nationala, Dan Erceanu in celebrul dosar „Codex Aureus”, dar si alti clienti in cunoscutele dosare „Crima din Primaverii” si altele.

- Alexandru SERBAN a lucrat impreuna cu Dan Nastrut in parchete, la inceputul carierei. S-a remarcat in anchete de rasunet in cadrul Sectiei Anticoruptie din Parchetul General, din care amintim „Dosarul FNI”, „Privatizarea SC Excelent SA”, „Medintu – PETROM” (amplu dosar de criminalitate organizata), iar mai tarziu la DNA, la Sectia I, unde a indeplinit functia de sef al Serviciului Urmarire Penala, structura specializata in flagrante. In perioada 2005 – 2007 a fost directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. A fost singurul sef de institutie caruia nu i s-a putut imputa nimic in dosarul legat de fuga lui Omar Haysam. Unul dintre cele mai recente dosare de rasunet in care a pledat este „Cogealac”, referitor la razboiul eolienelor.

- Cristian ENACHE provine din mediul corporatist si are o vasta experienta dobandita in case de avocatura celebre, nationale si internationale, precum „Musat si Asociatii”, „Wolf - Thiess” si altele. Este specializat si in arbitraj international. A reprezentat multinationale precum Coca-Cola. In perioada 2009 – 2010 a reprezentat PETROM, fiind insarcinat cu coordonarea tuturor litigiilor de munca. A asistat o importanta casa de avocatura din SUA intr-un caz privind obtinerea de daune in urma uciderii din culpa a lui Teo Peter de catre un militar american.

- Valerian CIOCLEI este unul dintre cei mai reputati profesori universitari de drept penal, fost prodecan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si este veteranul noii case de avocatura. Are peste 26 de ani de experienta profesionala, dintre care opt ani ca procuror incheiati la Parchetul General. Este membru in Consiliul Stiintific al INM, profesor invitat la Universitatea din Sorbona, doctor in Drept al Universitatii Montpelier din Franta, cu mentiunea „Tres Honorable avec le Felicitations du Jury”. Din 1993 este avocat in Baroul Bucuresti.

Casa de avocatura Nastrut, Serban, Enache, Cioclei are 10 avocati cu experienta, doi dintre parteneri (Dan Nastrut si Alexandru Serban) colaborand o perioada cu Casa de Avocatura „Mateut-Budusan-in asociere.”

Intrebati de Lumeajustitiei.ro de ce au ales doar acest domeniu strict al penal-comercialului pentru reprezentare, avocatii acestei noi case de avocatura ne-au oferit un raspuns interesant:

Am tinut cont de experienta noastra si de specializarile pe care le avem. Mai mult, dupa cum ati observat, exista din ce in ce mai multe dosare la instante si parchete cu incadrari ce privesc raspunderea penala a persoanei juridice, institutie introdusa recent in Codul penal. Pe astfel de cauze, in Romania este nevoie de cristalizarea unei practice judiciare unitare. Din analiza noastra realizata pe astfel de cazuri am relevat crearea unor prejudicii imense ce decurg doar din simpla incepere a unei urmariri penale, pentru ca o astfel de rezolutie se consemneaza la Registrul Comertului, unde are acces orice interesat. Rolul avocatului in asemenea spete este extrem de important pentru ca asigura, din start, o aparare a intereselor economice ale clientului!”

Comentarii

# Virgil Albin date 27 October 2010 08:05 +1

mult succes.in momentul in care statul de drept este in pericol, magistratii sunt in pericol de a isi pierde si ultimul dram de independenta...........avem nevoie de astfel de case de avocatura(formate din profesionisti, practicieni,teoreticieni), cum ar fi mateut,ciuncan, budusan si/sau nastrut, serban, cioclei, enache......SUCCES IN NOUA FORMA DE ORGANIZARE.

# Cristina Marin date 27 October 2010 10:27 0

Felicitari!!! Echipa pe care au format-o este una profesionista care sigur va avea succes! E bine sa existe si un alt exemplu de firma de avocatura specializata in penal comercial pentru a stimula competivitatea in acest domeniu. Bravo domnului avocat Nastrut! Mult succes!

# dixit date 27 October 2010 14:29 +2

si daca avem avocati profesionisti, la ce ajuta in contextul in care nu mai avem justitie si nici stat de drept?

# florea date 27 October 2010 19:57 +3

ajuta, ajuta, ca se bat! mai ales astia, ca nu trmit stagiari la provese si ei doar halesc!

# Virgin Albina date 28 October 2010 05:16 +5

Multe succesuri. Din fericire in tara asta inca se mai gaseste cate ceva de furat,chiar si din fonduri EU, asa ca avocatii astia au multi clienti bugetari, cu afaceri in zona "penal-comerciala".

# dixit date 29 October 2010 22:58 +4

Pai numai astia castiga. Restul sunt vai de ei. Nu din motive de lipsa de profesionalism ci din altele - se subintelege.

Vezi cat castiga casa Sova, Vass (asta dupa cateva luni de la infiintare a si prins contracte cu statul de milioane de euro!!!! - abia devenise avocat definitiv! SIC!)

# dixit date 29 October 2010 23:05 +2

Bine ca au trimis astia divorturile la ... NOTAR! incepusera sa moara de foame sau ce? pai la onorariile cocosabile pe vremuri de criza, nu le mai convine sa castige 1-5.000 euro/luna pentru un copy-paste ca se invatasera cu zeci si sute de mii!!! dupa ce ca pe divorturi intrau avocatii obisnuiti (adica fara relatii/retele etc.) le-a luat si astora painea de la gura. mizerabil!

In mod firesc, notarii ar trebui sa aiba un obiect de activitate extrem de restrans (autentificari acte si emiteri de procuri) de restul sa se ocupe avocatii. Asa e in lumea civilizata. Dar la noi spaga imensa de admitere la notari trebuie recuperata in primul an, nu? Ca si aia e de sute de mii de euro. O mai fi scazut acu' deh! e criza!

# popa date 31 October 2010 13:45 +1

sa inteleg ca mare parte din incasarile tale veneau din divorturi ? :cry:

# Andrei date 30 October 2010 15:43 +1

Poate ne vor explica domniile lor de ce au rupt-o cu Budushan. Eu atata am de spus.........

# didi date 20 November 2010 18:54 +2

Am o singura obiectie cu privire la aceasta asociere. Avocatii de profesie Enache si bineinteles Nastrut sunt Ok.Nu prea stiu daca Serban care a fost procuror atata timp are ceva cu avocatura.Nu orce magistrat poate fi si un avocat bun, stiu mai multi fosti care nu au reusit in avocatura. Acelasi lucru in legatura cu Profesorul Cioclei. Ce a facut pana acum in avocatura? Avocatura e cu totul altceva. In rest le urez succes, sper sa ma fi inselat in privinta celor doi.

# john dreptaciul date 7 January 2011 20:54 +2

chiar credeti ca in Romania se face avocatura??
cecetati "marile"case de avocatura ce nivel de relatii au: frati, nepoti, neveste, etc printre magistrati d la toate gradele de justitie.
in romania avocatura = trafic de influienta.. si mai cade cite un prost .. uneori.
Cum altfel credeti ca a scapat Placinta si altii??

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva