19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATII NU AU PROTOCOALE CU SERVICIILE – Presedintele UNBR Gheorghe Florea: “UNBR a pledat pentru deconspirarea unor astfel de intelegeri contrare statului de drept, care au ca efect incalcarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor... UNBR respinge ideea ca justitia bazata pe intelegeri oculte sau care este realizata de catre persoane care isi ascund obligatiile asumate fata de entitati sau grupuri de interese ar fi compatibila cu principiile dreptatii”

Scris de: B.G. | pdf | print

5 April 2018 16:31
Vizualizari: 8262

Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, avocatul Gheorghe Florea (foto), a anuntat joi, 5 martie 2018, ca nu exista vreun protocol de colaborare pe care institutia pe care o conduce sa il fi incheiat cu SRI sau cu vreun alt serviciu secret. Dimpotriva, Florea precizeaza ca UNBR a pledat pentru deconspirarea unor astfel de intelegeri contrare statului de drept, care au ca efect incalcarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor.


Intr-un comunicat de presa postat pe site-ul UNBR, avocatul Gheorghe Florea subliniaza ca justitia bazata pe intelegeri oculte nu este compatibila cu principiile dreptatii. De asemenea, o asemenea justitie discrediteaza increderea cetatenilor, in conditiile in care actele si activitatile contrare Constitutiei afecteaza grav dreptul la aparare si la un proces echitabil.

Iata comunicatul presedintelui UNBR Gheorghe Florea, din 5 aprilie 2018:

In contextul ingrijorarii publice privind existenta unor protocoale de colaborare intre Serviciul Roman de Informatii si institutii sau organizatii din domeniul justitiei, precizam ca Uniunea Nationala a Barourilor din Romania nu este parte la niciun fel de act incheiat cu servicii secrete.

Dimpotriva, UNBR a pledat pentru deconspirarea unor astfel de intelegeri contrare statului de drept, care au ca efect incalcarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor.

Reamintim in acest sens Apelul Comisiei Permanente a U.N.B.R. din 22-23 mai 2015 adresat institutiilor Statului abilitate prin lege pentru verificarea si retragerea ofiterilor acoperiti din justitie si Hotararea Congresului avocatilor 2015 prin care s-a solicitat Parlamentului sa instituie legal obligatia avocatilor de a dezvalui prin declaratii autentice, verificabile, orice fel de angajament ocult care erodeaza increderea in avocat.

Aproape la fiecare Congres al avocatilor, profesia a facut apeluri publice catre autoritatile in activitatea carora avocatii au constatat disfunctii sau abateri de la lege ori de la principiile care garanteaza drepturile fundamentale ale cetatenilor, intre care independenta participantilor la infaptuirea justitiei.

Existenta statului de drept impune intarirea garantiilor actului de justitie, a independentei tuturor participantilor la infaptuirea acesteia: a magistratului dar si a avocatului, ca partener indispensabil al justitiei recunoscut de lege si a altor auxiliari ai justitiei.

UNBR respinge ideea ca justitia bazata pe intelegeri oculte sau care este realizata de catre persoane care isi ascund obligatiile asumate fata de entitati sau grupuri de interese ar fi compatibila cu principiile dreptatii. O astfel de justitie discrediteaza increderea cetatenilor deoarece actele si activitatile contrare Constitutiei afecteaza grav dreptul la aparare si la un proces echitabil.

Corpul avocatilor reafirma ca principiul fundamental al accesului cetateanului la justitie are substanta numai in cazul in care justitia este independenta si imuna la orice influente din exterior si sustine, ca fiind absolut necesara, implicarea avocatilor in demersurile institutionale necesare crearii cadrului normativ adecvat apararii secretului profesional si a independentei avocatului.

Presedinte UNBR,

Av. Gheorghe Florea”


Comentarii

# avocat traditional date 5 April 2018 18:46 +10

:D :D :D hahahahaha ce glumet este omul. a uitat ca are protocoale unde la CUI si-a trecut Legea 51 :D

# drona date 13 April 2018 15:26 0

au protocoale... SRI are protocoale si cu gara din Lehliu... https://www.cotidianul.ro/parchetul-general-are-protocol-cu-barourile/

# Karla date 5 April 2018 19:41 +4

D-le pe cine crezi că prosteşti cu lauda asta de prost gust ! Păi nici nu ar fi nevoie ca barourile de avocați să facă protocol direct cu SRI atâta vreme cât orice avocat poate fi agent acoperit si turnator la noua SECUritate mai ales ca nu mai exista obligatia ca avocații sa declare daca e turnător cu acte la SRI. BĂăă! "Bolovanilor" duceți-vă la munca de jos cu justitia asta de Ra=at, asta e justiție? Cu tot felul de ilegalităti cu protocoale, turnatori, colaboratori... TOATE DOSARELE sunt pline de ilegalitați si neconstituționalitați şi SUNT NULE, ce ati facut voi este o crima impotriva legii si a poporului.

# Corneliu date 8 April 2018 11:53 +1

Nu se poate avea încredere în avocați , în UNBR , în Gheorghe Florea . Nu se poate să nu fie protocoale între avocați și instanțele de judecată când vezi cât sunt de supuși și umili judecătorii unor instanțe în fața unor avocați lor fiindu-le admis totul iar nouă fiindu-ne interzis dreptul la apărare , dreptul la a depune probe , dreptul de a susține cererea de intervenție principală , find respins dreptul la copia notelor grefierului , fiindu-ne respinse orice cereri de recuzare , cereri de strămutare , cereri de neconstituționalitate , anularea cererii de chemare în judecată ca netimbrată cu toate că taxa de timbru a fost achitată , etc. La nivelul instanțelor mureșene și brașovene activează avocați care sunt și sub acoperirea unor servicii , iar hotărârile date sunt în considerația persoanelor acestora ...În opinia mea trebuie să existe protocoale de colaborare între servicii chiar și la nivelul Curților de Apel ( Mureș, Brașov ) și al tribunalelor ( Mureș , Brașov ) ...

# csatal2000 date 5 April 2018 20:22 +3

atunci cum se prezintă protocolul care se refera cum ca sa nu primeasca avocatii legali infintați la instate , aripa Bota...chiar dvs. le ati conceput si cu mare grijă ati inaintat procurorului general NIȚU (cănd era in functie..)...si s-a distribuit tuturor parchetelor din țară...!de ce mințiti! sau asta este un caracter al dvs o obisnuită ....?

# carcotas date 5 April 2018 21:00 +1

aici este vorba de protocol SECRET, nu de intelegeri formalizate pe hartie si care nu sunt ascunse!

# Gogu date 5 April 2018 20:36 +1

Nu trebuie băgat în seamă ! Nu prezintă ADEVĂRUL ! Bani de la bugetul statului, S.R.L. uri pt a administra parte din banii ce vin de la avocații din țară, examene trucate, etc...PREA MULTE !!!

# Taica Kermit florea cutumiarul date 5 April 2018 21:19 0

Bre Pinochio, las-o ca macane de i-a dat sangele, plus musca de pe caciula. Rusine! Rusine! Rusine!

# Pinochio date 5 April 2018 21:31 +5

Rar vezi un asemenea individ care spune numai lucruri traznite. Ar fi interesant de aflat daca individul asta a fost sau nu securist ori colaborator. Stie sa duca cu pluta si sa spolieze de bani avocatii. Nimeni nu-l ia de avocat dar e putred de bogat.

# Alin date 5 April 2018 22:39 0

Avocatii pot fi acoperiti fara sa fie nevoie de protocol. De ce? Pentru ca nimic din lege nu-i opreste - asa cum ii oprea in cazul procurorilor.  Asa ca de ce sa faci un protocol? Si daca nu ai de ce sa-l faci, normal ca el nu exista.

# Marin TULUS, Olt date 5 April 2018 22:53 +3

Alo, DNA-SRI?!!Instrumentati dosarul UNBR! suspecti: Florea / NITU/judecatorii ICCJ care au judecat in 21 sept.2015,recusul in interesul legii!!!Caz concret de coruptie, un folos material pt. sine sau pt altul (UNBR Florea!!)!!!Dle presedinte KI,acesta este un atentat la Siguranta Natională; nu vă mai lăudati cu lupta anticoruptie că nimeni numai crede că aveti institutii impartiale si o justitie ce respectă idealurile Revolutiei din dec.1989, valorile si principiile democratiei si statului de drept!Ce a făcut DNA/ul până acum de nu a instrumentat cazurile acestor indivizi putrezi de bogați care au confiscat profesia de avocat si au stabilit astfel că in Romania dacă nu ai PCR nu ai nicio șansă să ai demnitate și valoare!Desteaptă/te române!!!

# CCR date 9 April 2018 01:32 -1

Marine, draga, de cate ori invoci exceptia de neconstitutionalitate a art. 60 alin 6 din Legea 51/95 ? Chiar nu intelegi ca te faci de ras ?

# Zgubilici date 6 April 2018 11:00 +4

Minte ca un******dl. Presedinte pentru ca stie foarte bine cati avocati au solicitat certificate O.R.N.I.S. pentru acces la documente clasificate din dosarele penale, pe care doar le citeau si doar atat, ca nu le divulgau clientilor de la care luau onorarii grase si ii lasau sa fie condamnati pe probe secrete!!! Sunt curios daca in cazul in care se vor anula multe dintre aceste sentinte, vor restitui onorariile clientilor ce au fost condamnati chiar cu concursul aparatorilor?

# pirnaie date 6 April 2018 15:33 +3

individul asta merita 100 de ani de puscarie pentru raul pe care l-a facut avocatilor legali din tara asta. alaturi de el merita judecati si condamnati toti cei care au promovat RIL-ul lui Nitu intemeiat pe minciuni si falsuri. are dreptate Marin Tulus, e un caz de coruptie destul de grav si o constituire de grup infractional care si-au dat mina in a falsifica realitatea.

# danndeac date 6 April 2018 16:27 +2

atunci eu zic că acest nenorocit,neisprăvit gunoi să fie dat pe mîna justiției și să plătească pentru tot dezastru făcut ............ în rest hristos a înviat

# la parnaie cu mahnita ! date 6 April 2018 19:25 0

,,Capul lui Motoc, VREM!''

# haplea date 6 April 2018 21:32 +2

nu se mai satura. nu vedeti ce hamesit este? are neamuri de pus in functii si de platit din banii fraierilor care cotizeaza. multi si prosti. taiati ba macaroana si nu mai platiti sa vedeti cum va creste cozonacul. chiar nu inteleg ce nevoie aveti de acest unbr plin de pensionari care va usuca de parale.

# Botomei Vasile,doctor in drept date 8 April 2018 21:47 0

Prin legea 25/2017,care modifica legea avocaturii 51/1995.s-a abrogat articolul care obliga pe avocati sa declare an de an ca nu colaboreaza cu seciritatea.De asemenea s-a abrogat articolul care limita la doua mandate functia de,decan.Urez avocatilor din UNBR,sa primeasca PACEA!

# Caracatita date 10 April 2018 13:54 +2

  Si la Oradea trebuie facuta curatenie in barou . a se incepe cu decanul  Domocos Cristian care este un acoperit si un colaborator al SRI  si a se continua consilierii .... Ar trebui facauta putina investigatie ....

# stupefiat date 12 April 2018 15:23 +2

pe site-ul unbr Bota a aparut protocolul lui nea Florica. Priviti si va minunati cat de senin minte presa acest tovaras.

# mahnit date 12 April 2018 17:57 0

Mahnito! mai ai nopti? dormi linistita? Dumnezeu sa te aibe,, sub paza''

# cum???? date 12 April 2018 18:31 +4

cum poti sa ai pretentia sa spui ca esti avocat cind treci la act de infiintare un numar banal de inregistrare a Curtii de apel Bucuresti? oare omul asta a absolvit facultatea de drept sau efectiv a luat diploma tot printr-o adresa???? astia figureaza la fisc ca sunt infiintat de o banala adresa a Curtii de apel.

# Pai? date 4 May 2018 18:10 0

Au protocoale cu sisntemul corupt de Justitie si nu exclud Parchetul General, CSM, tribunale, minitreul justitiei si curti de apel.

# Cine stie? date 4 May 2018 18:20 +1

Mai este in magistratura cel care a facut adresa sub semnatura sa la ANAF pentru inregistrarea UNBR Gheorghe Florea a platitor de taxe fara a fi persoana juridica legal infiintata intr-un stat de drept? Cate protocoale au incheiat cu judecatoriile, tribunalele pentru, curtile de apel si I.C.C.J respingerea avocailor din UNBR -Bota?...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva