16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATII NU MAI VOR PLUTOANE DE EXECUTIE – Mii de avocati din intreaga tara au protestat in 16 orase impotriva „completelor negre” de la ICCJ. Avocatii s-au solidarizat cu confratele Robert Rosu, executat de ICCJ, purtand pancarte cu mesajele: „Respectarea legalitatii procesului penal”, „Tratarea partilor si avocatilor cu respectarea demnitatii umane”, „Garantarea libertatii de exprimare”, „Respect pentru aparare si egalitate de arme”, „Respectarea autoritatii de lucru judecat” (Galerie foto)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 April 2021 15:32
Vizualizari: 10451

Solidaritatea avocatilor este de neclintit in fata abuzurilor. Mii de reprezentanti ai breslei au protestat miercuri, 14 aprilie 2021, in Bucuresti si in alte 15 orase din intreaga impotriva „completelor negre” de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care pronunta condamnari abuzive, cum a fost cazul avocatului Robert Rosu, aruncat in inchisoare doar pentru ca a indraznit sa-si exercite profesia.Lumea Justitiei va prezinta galeria foto a manifestatiei de pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, protest organizat de catre Baroul Bucuresti.

 

 

 

 


La eveniment au fost prezenti atat Traian Briciu (presedintele UNBR) si Ion Dragne (decanul Baroului Bucuresti), cat si senatorii Daniel Fenechiu (vicepresedinte al UNBR si prodecan al Baroului Bucuresti), Robert Cazanciuc si Titus Corlatean (fost ministru al Justitiei, respectiv fost ministru de Externe).

 

 

 

 

 


 

Avocatii nu s-au lasat intimidati de ploaia din ce in ce mai insistenta care cadea peste Capitala, ci au ramas pe treptele CAB, afisand pancarte cu mesaje precum:

 


- „Respect pentru aparare si egalitate de arme”;

 

- „Respectarea principiului repartizarii aleatorii”;

 

- „Respectarea prezumtiei de nevinovatie;

 

- „Alinierea justitiei penale la rule of law”;

 

- „Respectarea principiilor independentei si impartialitatii magistratilor”;

 

- „Tratarea partilor si avocatilor cu respectarea demnitatii umane”;

 

- „Respectarea legalitatii procesului penal”;

 

- „Respectarea autoritatii de lucru judecat si a consecventei in motivarea hotararilor”;

 

- „Garantarea libertatii de exprimare”;

- „#AlaturideRobert”;

 


- „Dreptate pentru Robert Rosu”.


Tot printre participanti, s-au numarat avocatii Gabriel Zbarcea si Dan Cristea (de la casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii), George Moloman (consilier in Baroul Bucuresti), Mihnea Stoica (consilier in BB si in UNBR), Silvana Racoviceanu (consiliera UNBR), Florentina Jejeran si Silvia Uscov.


 


Incheiem, mentionand ca manifestatii de solidaritate cu avocatul Robert Rosu au avut loc miercuri, 14 aprilie 2021, si in judetele Alba, Bihor, Cluj, Dolj si Timis.

 

 

 UPDATE


Prezentam si imagini de la protestele din provincie, asa cum au fost postate pe Facebook de catre avocata Silvana Racoviceanu, membra in Consiliul UNBR:


- Galati:


- Valcea:


- Braila:


- Alba:


- Mehedinti:


- Brasov:


- Timis:


- Prahova:


- Arges:


- Arad:


- Mures:


- Cluj:


- Sibiu:

 

UPDATE 2

Intregul Barou Bistrita-Nasaud a iesit la protest:

Comentarii

# maxtor date 14 April 2021 16:48 0

"pushcaria este pentru oameninu pentru girafe!"-imunitatile sunt clare in Constitutie! (atentie:si apucatzii paradesc!)

# Neanae date 14 April 2021 18:01 +12

Bravo! Nu se mai putea. Toate categoriile CĂLCATE IN PICIOARE - AFARA! Cu pancarte. Medici, Judecători, Proprietari de activități comerciale de orice gen, Studenți, Constructori etc etc etc. AFARA in ordine, dar AFARA! Toți trebuie sa lupte pentru drepturile categoriei din care fac parte. Cei sexual diverși (ca nu se mai pot numi poponari și lesbiene), cei colorați divers (sunt toți la fel, albaștri. Unii albastru deschis, alții albastru închis), Neo marxistii și #dementii ne sunt MODEL! Cum adie vântul (citeste beșina unui onegheu), ăștia ies pe străzi și urla, țopăie, înjură - dom-le IES! Nu sunt foarte mulți, dar ies toți!!!! Curaj. Ne trebuie ANTICIPATE, o SUSPENDARE, un ROEXIT și trai fără cipuri și rahati otraviți obligatorii ... Jos maștile, sus privirile ...

# incep sa fiu optmist date 15 April 2021 12:11 +2

democatia prin avocati. are cine conduce tara. afara cu impostorii din complete negre, penumbre intercolonare, etc.

# Raul date 15 April 2021 22:50 +3

Este un inceput care merita apreciat, insa ar trebuii continuat prin metode de protest mai ample atragand si alte categorii socio-profesionale. Protestele ar trebuii sa-i trezeasca pe judecatori la realitate, sa constientizeze ca au fost investiti de statul Roman sa imparta dreptatea, nu s-o badjocoreasca.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva