15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATII SUB ASEDIUL PROCURORILOR – ADSA avertizeaza: “Orice abuz impotriva unui avocat este nu doar un atac la adresa statului de drept, ci si o ingenunchere a dreptului constitutional la aparare... Faptul ca anumite servicii avocatiale pot servi in a da o aparenta de legalitate unor actiuni sau demersuri infractionale nu poate antrena raspunderea penala a avocatului decat daca acesta stia ca participa la savarsirea unei infractiuni”

Scris de: G.T. | pdf | print

15 December 2015 15:45
Vizualizari: 11930

Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor isi expirma ingrijorarea in legatura cu numarul tot mai mare de avocati acuzati in dosare ce au ca obiect infractiuni de coruptie si spalare de bani. Intr-un comunicat semnat de presedintele Consiliului Director ADSA, avocatul Daniel Fenechiu (foto), asociatia atrage atentia ca orice abuz impotriva unui avocat nu reprezinta doar un atac la adresa statului de drept, ci si o ingenunchere a dreptului constitutional la aparare.


Potrivit aceluiasi comunicat al ADSA, emis luni 14 decembrie 2015, faptul ca anumite servicii avocatiale pot servi in a da o aparenta de legalitate unor actiuni sau demersuri infractionale nu poate antrena raspunderea penala a avocatului, decat in conditiile in care acesta stia ca participa la savarsirea unei infractiuni. De asemenea, ADSA cere Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si Consiliului Baroului Bucuresti sa monitorizeze atent cazurile in care avocatii sunt inculpati pentru ca serviciile juridice pe care le-au prestat sunt apreciate de procurori drept “infractiuni”.

Prezentam comunicatul ADSA:

Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor (ADSA) isi exprima ingrijorarea fata de numarul din ce in ce mai mare de avocati, acuzati in dosare ce au ca obiect infractiuni de coruptie si spalare a banilor. Fara a interfera in actul de justitie, ne-am dori sa ne asiguram ca inculparea confratilor nostri nu este generata de imprejurarea ca acestia au prestat servicii specifice profesiei - reprezentare sau consultanta, in favoarea unor persoane care au integrat, fara stiinta avocatului, serviciile legale in strategii sau demersuri infractionale. Faptul ca anumite servicii avocatiale pot servi in a da o aparenta de legalitate unor actiuni sau demersuri infractionale nu poate antrena raspunderea penala a avocatului decat daca acesta stia ca participa la savarsirea unei infractiuni.

ADSA cere organelor profesiei - UNBR si Consiliul Baroului Bucuresti sa monitorizeze atent cazurile in care confratii nostri sunt inculpati pentru ca serviciile avocatiale pe care acestia le-au prestat sunt apreciate de procurori ca fiind "infractiuni", reamintind ca orice abuz impotriva unui avocat este nu doar un atac la adresa statului de drept, ci si o ingenunchere a dreptului constitutional la aparare”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 15 December 2015 16:12 +5

alt basist!!!!!a tunat si v/a adunat!!!!

# @luju date 15 December 2015 22:09 +5

domnilor, acest personaj este extrem de dezavuat de toata lumea. nu ne mai stricati ochii cu individul asta ca nu citim articole cu si despre el. ne oripileaza.sa mearga dupa domnul dan!

# odiosii date 16 December 2015 12:52 +5

Ce mai parlamentari, niste fripturisti, asta si cu baba aia grevista foamei.

# e bine de stiut date 16 December 2015 22:46 +5

cred ca ati vazut si ati inteles cine face legile in tara. invatatoarele, chelneritele, frizeritele, cocotele, strungarii, soferii si avocatii necinstiti. adio romania, adio justitie... pina nu vom scapa de ratatii astia lucrurile vor merge prost. toti am vazut ca ei habar nu au ce legi au votat si au facut, dar se lauda ca fac legi. bravo ciobanilor destepti care au reusit sa ne lumineze si sa ne arate ceparlamentari de doi bani avem.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva