22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATUL LUI MARIO DIN ITALIA DENUNTA JUSTITIA ROMANA – Claudio Falleti, aparatorul lui Mario Iorgulescu, acuza public modul in care un bolnav declarat de statul italian ca persoana cu handicap grav, care nu-si poate reprezenta interesele, e judecat cu incalcarea drepturilor omului: „Justitia romana a refuzat sa ceara propria comisie rogatorie, ironizand munca expertilor numiti de Curtea de Apel din Milano. A lasat sa se inteleaga ca activitatea medicala a fost inventata pentru a evita procesul”

Scris de: V.B. | pdf | print

8 February 2023 13:31
Vizualizari: 4631

A ajuns in presa italiana cazul lui Mario Iorgulescu, caruia judecatoarea Manuela Orzata de la Tribunalul Bucuresti a refuzat nejustificat sa-i accepte expertiza psihiatrica, desi Italia i-a emis certificat de handicap grav si l-a declarat incapabil sa-si reprezinte interesele.Avocatul Claudio Falleti (foto) din Italia – aparator al fiului directorului LPF Gino Iorgulescu – a declarat marti, 7 februarie 2023, pentru ANSA (agentie de presa infiintata prin colaborarea a 38 de publicatii din Italia) ca justitia romana – in special procurorul de caz Alexandru Anghel de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti – a refuzat si infiintarea unei comisii rogatorii, lasand sa se inteleaga ca toate documentele doveditoare de la dosarul medical al lui Mario Iorgulescu au fost inventate pentru ca fiul sefului Ligii Profesioniste de Fotbal sa evite procesul.

„In acest caz, procesul s-a desfasurat indiferent de incapacitatea unei persoane de a intelege si de capacitatea de a fi judecat, situatie constatata de Curtea de Apel din Milano dupa o munca atenta si minutioasa”, a subliniat Falleti.

Avocatul s-a aratat alarmat de faptul ca procesul lui Mario Iorgulescu s-a desfasurat cu incalcarea drepturilor omului – in special cu nesocotirea art. 7 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care statueaza principiul legalitatii pedepselor:

Articolul 7

Nicio pedeapsa fara lege

1. Nimeni nu poate fi condamnat pentru o actiune sau o omisiune care, in momentul in care a fost savarsita, nu constituia o infractiune, potrivit dreptului national si international. De asemenea, nu se poate aplica o pedeapsa mai severa decat aceea care era aplicabila in momentul savarsirii infractiunii.

2. Prezentul articol nu va aduce atingere judecarii si pedepsirii unei persoane vinovate de o actiune sau de o omisiune care, in momentul savarsirii sale, era considerata infractiune potrivit principiilor generale de drept recunoscute de natiunile civilizate”.

Nu in ultimul rand, Claudio Falleti a sustinut ca atacurile din presa la adresa lui Mario Iorgulescu il au drept tinta reala pe tatal acestuia, urmarind in ultima instanta destabilizarea lui Gino Iorgulescu.

Inainte de a va prezenta comunicatul casei de avocatura „Studio Legale Internazionale Falleti & Partners” (trimis redactiei Lumea Justitiei, precum si altor publicatii, inclusiv agentiei nationale de presa Agerpres), mentionam ca avocatul a exprimat o inexactitate: miercuri, 8 februarie 2023, nu a fost programat ultimul termen din proces, ci termenul pentru pronuntare, ultimul termen (cel cu dezbaterile pe fond) avand loc la 13 ianuarie 2023, intr-o atmosfera mai mult decat tensionata (click aici pentru a citi). Intre timp, judecatoarea Maria-Manuela Orzata a amanat pronuntarea pentru ziua de vineri, 10 februarie 2023.


Iata comunicatul casei de avocatura „Studio Legale Internazionale Falleti & Partners” (vezi facsimil):

 Fiul presedintelui Ligii Romane de Fotbal, Gino Iorgulescu, este internat in Italia din 2019 si este judecat chiar daca nu se afla in conditiile de a putea fi judecat.

In data de 8.09.19, masina fiului acestuia, Mario Iorgulescu, a intrat in coliziune cu un autovehicul in care se afla un alt baiat, care, din pacate, si-a pierdut viata in accident.

Mario Iorgulescu a supravietuit in mod miraculos – dar in stare grava –, a fost transportat la Sectia de terapie intensiva a Spitalului Elias, insa starea lui de sanatate s-a inrautatit.

In ciuda faptului ca era intubat si inconstient, procurorul de caz, Alexandru Anghel, si politia judiciara voiau sa intre fortat in spital pentru primele declaratii si pentru a-l aresta.

Dupa ce a fost stabilizat, Mario Iorgulescu a fost transferat in Italia (tara de rezidenta din 2008), pentru a primi cele mai bune ingrijiri medicale. De atunci pana in prezent, se afla internat intr-o clinica psihiatrica, iar starea de sanatate neuro-psihiatrica a lui Mario a continuat sa se agraveze pana cand a devenit cronic ireversibila.

Prin intermediul Cooperarii Judiciare Europene in Materie Penala, justitia romana a schimbat incadrarea juridica din accident din culpa in omor si a emis un mandat european de arestare.

In aproape trei ani, au fost efectuate o serie de evaluari psihiatrice de catre experti desemnati de Curtea de Apel din Milano, inclusiv doua examene de imagistica nucleara performante (PET) care au evidentiat afectiunea lobului frontal, iar medicii au evidentiat o stare din ce in ce mai grava, pana la ultima evaluare din luna mai 2022, in care Dr. Marina Verga, expert in psihiatrie judiciara si criminologie desemnat de Curtea de Apel din Milano, a depus in data de 21.05.2022 un raport psihiatric actualizat, formuland urmatoarele concluzii:

'Mario Gino IORGULESCU prezinta semne persistente si simptome compatibile cu leziunile cerebrale traumatice survenite in septembrie 2019. Semnele si simptomele apar partial de origine multifactoriala, accentuand semnificativ un teren vulnerabil preexistent.

Se confirma, inclusiv la aceasta evaluare, o conditie deficitara cognitiva usor medie insotita de manifestari exclusiv psihiatrice.

Conditia persoanei supuse expertizei este, prin urmare, in acest moment, confirmata ca nefiind in masura sa participe la proces din cauza deficitului capacitatii de planificare / decizie, judecata si evaluare a consecintelor, insotite de dificultati de concentrare si retinere de noi informatii.

Aceasta conditie nu pare, in conditiile cunostintelor medicale actuale, sa beneficieze de modificari pozitive (sunt prezente aspecte cu prognostic negativ), astfel incat sa restabileasca conditia de a merge in instanta (in prezent, ireversibila), unde mentinerea capacitatilor reziduale ar putea sa reprezinte pe termen mediu-scurt cel mai bun rezultat posibil'.

In data de 31.05.2022, dupa doi ani si jumatate, Curtea de Apel din Milano a pronuntat o hotarare potrivit careia s-a decis sa nu se dea curs celor doua mandate europene de arestare din cauza incapacitatii de a fi judecat, ca urmare a starii neuro-psihiatrice ireversibile. (Curtea de Apel din Milano, sentinta nr. 38/22 – proc. nr. 35/2020 MAE – presedinte, judecator NOVA, consilieri, judecator BARBARA si judecator Arnaldi)

In plus, INPS i-a recunoscut lui Iorgulescu o invaliditate civila de 100%, iar Tribunalul l-a numit drept tutore pe tatal acestuia, Gino Iorgulescu, pe o perioada nedeterminata, fapt atestat inclusiv de un alt Tribunal din Romania, recunoscand astfel documentele medicale pe baza carora s-a facut numirea.

Acest lucru a fost anuntat de avocatul Claudio Falleti, de la Biroul de avocatura Falleti & Partners, caruia presedintele Iorgulescu i-a incredintat problema delicata a fiului sau, care a declarat pentru ANSA: 'Justitia romana – in special procurorul ce se ocupa de procesul Iorgulescu –, desi a activat toate instrumentele de cooperare judiciara in materie penala si in ciuda probelor clinice grave, nu numai ca a continuat sa insiste asupra mandatului de arestare respins de justitia italiana (desi cunostea incapacitatea inculpatului), dar in timpul diferitelor audieri nu a admis niciodata rapoartele de expertiza italiene ca dovada a starii de sanatate, a refuzat intotdeauna sa ceara propria sa comisie rogatorie, ironizand munca efectuata de expertii numiti de Curtea de Apel din Milano, ca si cum ar fi lasat sa se inteleaga printre randuri ca activitatea medicala efectuata a fost aproape inventata pentru a evita procesul.

Mario Iorgulescu se afla, din pacate, intr-o stare clinica ireversibila, nu poate fi judecat, dar in Romania dorinta de justitie este mai puternica, deoarece este fiul lui Gino Iorgulescu, fost fundas al lui Inter, campion international de fotbal si presedintele Ligii Romane de Fotbal de 15 ani.

Aceasta insistenta da foarte mult de gandit, ca un rol – cel al lui Gino Iorgulescu – care ii deranjeaza pe multi in Romania, o persoana corecta si inatacabila din punct de vedere judiciar.

Ceea ce s-a intamplat in accident intristeaza pe toata lumea, pentru ca un alt tanar si-a pierdut viata, iar in conditii de normalitate este corect si legal sa se desfasoare urmarirea penala pentru a clarifica faptele si a atribui responsabilitati, chiar daca multe aspecte ale acestui proces nu se potrivesc, de la desfasurarea lui in ciuda unei persoane aflate in incapacitate de a fi judecata, pana la omisiunea voluntara de a obtine probe.

In cazul lui Mario, insa, asistam la o perseverenta judiciara care nu se opreste nici macar in fata unei incapacitati constatate, dovedite si ireversibile, in fata unei invaliditati civile de 100%. Cel mai probabil, fiul este atacat pentru a-l destabiliza pe tata.

Problemele de sanatate ale lui Mario erau cunoscute de familie inca dinainte de accident, dar, in mod evident, din motive de confidentialitate, nu erau cunoscute publicului, probleme care s-au agravat datorita traumatismelor survenite in urma accidentului.

Orice persoana este egala in fata legii si are dreptul, fara nicio discriminare, la o protectie egala din partea legii, prevede articolul 7 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului, principiu care, din pacate, este aplicat astazi in mod discretionar.

Presa romaneasca si procurorul sunt impotriva lui Mario Iorgulescu si a tatalui sau – presedintele Gino Iorgulescu –, denaturand in mod deliberat realitatea faptelor si starea reala de sanatate, prezentandu-l pe clientul meu ca pe un fugar care vrea sa se sustraga justitiei, acuzandu-l si demonizandu-l.

Este corect sa fie stabilita raspunderea penala in cadrul unui proces echitabil, iar persoana acuzata sa raspunda la acuzatii si sa se apere. Toate acestea cand exista conditii pentru 'a celebra un proces' (sic!), ca sa citam din procurorul de caz, Alexandru Anghel.

In acest caz, procesul s-a desfasurat indiferent de incapacitatea unei persoane de a intelege si de capacitatea de a fi judecat, situatie constatata de Curtea de Apel din Milano dupa o munca atenta si minutioasa.

La data de 8 februarie 2023 va avea loc ultima audiere condusa de o judecatoare, Manuela Orzata, care a comis o serie de abuzuri si careia, desi i s-a facut plangere penala pentru abuz in serviciu, aceasta nu a fost recuzata si nici nu a considerat sa se abtina. Avand in vedere desfasurarea procesului, vom asista, cu siguranta, la o condamnare exemplara a unei persoane incapabile de a fi judecata.

Vom depune, cu siguranta, un recurs, dar mai presus de toate vom face apel la instantele europene superioare, astfel incat cuvantul 'DREPT' sa isi recapete sensul real.

Intre timp, solicitam presei sa faca lumina asupra situatiei de arbitrar si de nerespectare a drepturilor omului a unui tanar bolnav neuro-psihiatric, astfel incat mass-media din Romania sa nu continue sa-l numeasca pe Mario Iorgulescu 'fugar de justitie' in tara noastra, ci sa relateze realitatea faptelor: un bolnav ireversibil judecat ca atare de autoritatile romane in aceste circumstante'”.

Comentarii

# maxtor date 8 February 2023 14:41 0

-si fuge de pronuntare publica,justitia asta!(au facut shmecheria cu amanarea pronuntzarii,deja) -pronuntzare aia insemna,TREBUIE SA VORBEASCA!

# DODI date 8 February 2023 16:31 +8

Curios este faptul nu că acest criminal are un apărător. Ci că se trec cu vederea faptele comise și crima. Dacă justiție corectă este doar atunci când criminalii au drepturi, eu zic ca și victimele să devină la rândul lor criminali pentru a fi apărați.

# BOD_I date 9 February 2023 23:11 -1

Iar ne facem de c..! Bai tampitilor, pai asta este Dinca? Criminal in serie , terorist international care se ascunde? bai cretini postaci fara creier care executati comenzi fara sa ganditi. Voi credeti ca lumea internationala v-a pune botu' la un accident de circulatie care se intampla zilnic in lume in aceleasi conditii doar pt ca niste "baieti destepti" in frunte cu Tolontan au boala pe Gino si au condus acest linsaj mediatic dezinformand atat prin minciuni cat si omisiuni intentionate din dosar mai ales din cazul victimei, un tigan drogat cu cocaina si care vindea droguri. Pai ce interes avea Tolontan sa va dea informatiile astea? Mai era el asa ingeras? Sa stii ca le vindea copiiilor tai droguri, hai sa punem un pariu cati s-ar fi bucurat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva