18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATUL NICHITA VREA MARCA STEAUA - Vlad Nichita din Baroul Prahova a depus la Ministerul Apararii o contraoferta pentru achizitionarea marcii "Steaua Bucuresti". Avocatul a plusat cu 20.000 euro peste oferta facuta de Cotnari, care si-a exprimat intentia de a plati 100.000 de euro pentru cel mai titrat brand din fotbalul romanesc (Scrisoarea de intentie)

Scris de: A.P. | pdf | print

12 May 2015 12:45
Vizualizari: 12724

Avocatul Vlad Nichita (foto) din Baroul Prahova vrea sa cumpere brandul "Steaua Bucuresti" si sa puna astfel capat neintelegerilor dintre Ministerul Apararii Nationale si clubul de fotbal administrat de latifundiarul Gigi Becali. Nichita i-a transmis, luni 11 mai 2015, ministrului Apararii Nationale, Mircea Dusa, o scrisoare de intentie (vezi facsimil) in care isi exprima disponibilitatea de a plati 120.000 euro pentru sigla echipei de fotbal care in 1986 a castigat Cupa Campionilor Europeni. Asta in contextul in care, in decembrie 2014, Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a dispus printr-o decizie definitiva anularea marcii "Steaua Bucuresti" inregistrate in 2004 de Gigi Becali.


Pretul pe care avocatul Vlad Nichita vrea sa il achite pentru marca "Steaua Bucuresti" intrece oferta de 100.000 de euro lansata, marti 6 mai 2015, de compania producatoare de vinuri Cotnari:

"Subscrisul Cabinet de Avocatura 'Nichita Vlad', prin avocat Nichita Vlad, va informam ca intentionam sa formulam oferta reala de plata pentru sigla intitulata 'Steaua Bucuresti' pentru care intelegem sa oferim suma de 120.000 euro.

Oferta este valabila 30 de zile incepand cu data primirii de catre dumneavoastra a prezentei scrisori de intentie.

Pentru detalii si contact va rugam sa folositi datele din antetul prezentei".

Este de discutat in ce masura Vlad Nichita intentioneaza cu adevarat sa preia marca celebrului club de fotbal sau este doar un pretext pentru avocat de a-si face reclama. Punem aceasta intrebare intrucat reprezentantii Ministerului Apararii Nationale au explicat ca cel care va prelua marca "Steaua Bucuresti" va avea obligatia de a continua activitatea fotbalistica.

ICCJ a anulat marca "Steaua Bucuresti" detinuta de Gigi Becali

Clubul de fotbal detinut de Gigi Becali a fost actionat in instanta de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua Bucuresti" in 2011, in vederea anularii marcii inregistrate, in ianuarie 2004, de latifundiar. In aprilie 2012, Tribunalul Bucuresti a respins actiunea Clubului Sportiv al Armatei, sentinta mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti. In ultima instanta, prin Decizia nr. 3.425/03.12.2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul declarat de Armata si a dispus anularea marcii "Steaua Bucuresti" a lui Gigi Becali:

"Respinge exceptia nulitatii recursului invocata de intimata-parata S.C. Fotbal Club 'Steaua Bucuresti' S.A. Admite recursul declarat de reclamantul Clubul sportiv al armatei 'Steaua' Bucuresti (U.M.02301 Bucuresti) impotriva deciziei nr.259A din data de 20 decembrie 2013 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a civila si pentru cauze privind proprietatea intelectuala, conflicte de munca si asigurari sociale. Modifica decizia in sensul ca admite apelul declarat de reclamanta impotriva sentintei nr.832 din data de 17 aprilie 2012 a Tribunalului Bucuresti – Sectia a IV-a civila, astfel cum a fost indreptata si completata prin sentinta nr.319 din data de 18 februarie 2013 a Tribunalului Bucuresti – Sectia a IV-a civila. Schimba in parte sentinta in sensul ca admite in parte cererea de chemare in judecata astfel cum a fost precizata. Anuleaza marca STEAUA BUCURESTI inregistrata sub nr.061735, data depozit 29.01.2004. Anuleaza contractul de licenta marca nr.201 din 1.02.2011 incheiat cu intimata S.C. Ostrovit S.A. cu privire la marca inregistrata sub nr.061735. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei. Irevocabila".

Ulterior, la ordinul lui Gigi Becali, oficialii clubului de fotbal au decis sa inregistreze o noua marca, cu un nou nume. Este vorba despre o stea galbena, in opt colturi, pe care este imprimata denumirea “FCSB”, adica prescurtarea de la Fotbal Club Steaua Bucuresti. "Steaua lui Gigi" a fost inregistrata la OSIM la 30 decembrie 2014 si este folosita in prezent in competitiile in care este angrenata echipa.

*Cititi aici scrisoarea de intentie a avocatului Vlad Nichita

Comentarii

# o pensionara date 13 May 2015 15:03 0

bravo d-le avocet ,in primul rand pentru idee,iar in al doilea rand ptr faptul ca ati dovedit ca va descurcati in meseria asta......din 2008 de cand ati intrat in avocatura si pana astazi ,deja sa ai in "verde" 120.000 euro....inseamna ca va descurcati nu gluma.....eu v-as ruga daca se poate sa organizati un curs sa spuneti si altora cum procedati,ptr ca 80% din confratii dvs ,se confrunta cu faptul ca nu stiu ce pot pune maine pe masa copiilor.....insa vad - prin dvs- ca mai exista o speranta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva