21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATUL TURNATOR – Procurorul Ciprian Man de la DNA Oradea si-a facut informatori in randul avocatilor: “Domnul avocat s-a prezentat la biroul domnului procuror Man Ciprian, caruia i-a relatat ca are cunostinta despre faptul ca … s-ar fi plans intr-un cerc de apropiati in legatura cu solutia dispusa... Numitul … ar fi afirmat ca acesta 'va vorbi', ca este dispus sa sesizeze organele judiciare ca i s-ar fi pretins sume importante in legatura cu solutionarea favorabila a dosarului” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 August 2019 14:13
Vizualizari: 11649

Document incendiar prezentat de cunoscutul avocat Razvan Doseanu, care devoaleaza aspecte deosebit de grave. Si anume ca vestitul procuror Ciprian Man de la DNA Oradea (foto 1), zis “manelistul DNA”, si-a facut informatori chiar din randul avocatilor.

Avocatul Razvan Doseanu a publicat luni seara, 26 august 2019, pe pagina sa de Facebook, un proces verbal semnat de procurorul Cristian Ardelean de la DNA Oradea (foto 2), in care acesta dezvaluie ca a fost instiintat de Ciprian Man despre o discutie avuta cu un avocat. Mai exact, Ardelean relateaza ca Man i-a adus la cunostinta ca un un avocat s-a prezentat la biroul sau, informandu-l ca o alta persoana s-ar fi plans intr-un cerc de apropiati ca este nemultumit de hotararea de condamnare dispusa de Tribunalul Bihor, si ca daca solutia va ramane definitiva acesta va vorbi si va denunta la organele judiciare faptul ca i s-ar fi cerut si ar fi acceptat sa plateasca sume mari de bani pentru solutionarea favorabila a dosarului.


Numele avocatului care a facut turnatoria la Ciprian Man a fost cenzurat de catre Razvan Doseanu. La fel datele despre dosar si identitatea persoanei care ameninta ca va vorbi despre banii care i-ar fi fost ceruti. Cert este ca totul s-a petrecut in perioada in care Ciprian Man conducea structura DNA din Oradea.

Oricum, episodul este unul cat se poate de grav, fiind vorba despre o turnatorie de cea mai joasa speta. De asemenea, este dovada ca practicile securiste dinainte de 1989 continua si intr-o Romanie care se pretinde a fi o tara democrata si un stat de drept. Ca sa nu mai spunem ca daca subiectul delatiunii, adica persoana care ameninta ca va sesiza organele judiciare despre banii care i-ar fi fost ceruti, era reprezentat de avocatul turnator, atunci avem de-a face cu o incalcare evidenta a confidentialitatii avocat-client. Probabil ca Uniunea Nationala a Barourilor din Romania ar trebui sa solicite mai multe informatii despre acest caz, pentru ca apoi sa dispuna masurile de rigoare fata de informatorul lui Man. Mai exeact, excluderea din profesia de avocat.

Iata procesul verbal al procurorului Cristian Ardelean de la DNA Oradea (vezi facsimil):

“Am fost incunostiintat in cursul zilei de astazi de catre procurorul sef al DNA – Serviciul Teritorial Oradea, domnul Ciprian Man, cu privire la urmatorul aspect:

La data de (…), domnul avocat (…) s-a prezentat la biroul domnului procuror Man Ciprian, caruia i-a relatat ca are cunostinta despre faptul ca (…) s-ar fi plans intr-un cerc de apropiati in legatura cu solutia dispusa de Tribunalul Bihor la data de (…) in ceea ce priveste dosarul (…). In continuare, numitul (…) ar fi afirmat ca in cazul in care solutia de condamnare va ramane definitiva, acesta 'va vorbi', in sensul ca este dispus sa sesizeze organele judiciare competente in legatura cu faptul ca i s-ar fi pretins, respectiv ca ar fi acceptat sa remita sume importante de bani in legatura cu solutionarea favorabila a dosarului in care este implicat (...) in faza de urmarire penala”.


Comentarii

# ALIN date 27 August 2019 14:32 +16

Nu e nimic nou în cazul Manelistului. Ăsta este stilul lui de lucru; recruta persoane cu o pregătire precară, de joasă spetă, fără caracter, din procuratură, justiție, poliție, finanțe s.a. care erau dispuși să-și toarne colegii și prietenii și apoi îi transforma în informatori. În schimbul informațiilor Manelistul le asigura protecție. Nu s-a multumit doar cu „bugetari” , a trecut și la avocați. Azi mâine o să aflăm că recruta si preoți!!!!!

# un mizantrop date 27 August 2019 17:04 +12

Care ar fi surpriza?! Eu stiu o casa de avocatura, cu avocati supertitrati in functii mari, proveniti, in majoritate, din procurori, care, fara sa se oboseasca macar sa citeasca actele de urmarire penala, fac blat cu procurorul, isi sfatuiesc clientul platitor "s-o lale asa" ca stie el mai bine si nu e folositor sa-l contrazica pe procuror, ca "asa sunt astia si au o putere imensa"apoi, in instanta sustin varianta procurorului si cer clementa pentru un client care, aparat corect, n-ar fi avut ce cauta in fata judecatorului...doar ca panarama trebuia parafata de "onorata instanta" impresionata pana la lacrimi de o telenovela total straina de caz...Mai mult, nici avocatul, nici judecatorul n-au "observat" ca martorii acuzarii sunt exact faptuitorii din procesul verbal al politiei, provocatorii de accident si care au refuzat fiola, politistul mentionand, totusi, o halena pronuntat alcoolica...Dar, nu ne mai luam de la atata, Romania va ramane in istorie ca o tzara a vinovatilor fara vina

# xus date 28 August 2019 08:42 +1

pai si ce e doar in materie de beut la volan? ahaaaaa... avocatii manevratii e regula, nu exceptia..

# liviu date 28 August 2019 09:37 -6

Cine e avocatul Doseanu cel care isi bate joc de toti acei care ii trec pragul casei de avocatura Doseanu?Oamneii sunt jecmaniti de bani fara ca sa si beneficieze de asisitenta juridica, Sunt zeci de oraden cazuti victimele lui Dosenu , cel care asem,eni securistilor este informat de tot ce misca ion DNA ??Luju sunteti oamnei seriosi, cum d ecadeti victima acestui impostor ,Doseanu???

# liviu securistu date 28 August 2019 10:25 +9

Ba Liviut securistule . Prima data invata sa scrii romaneste . Apoi spune-le stapanilor tai de la SECU ca lumea nu mai e proasta . Cum face Doseanu cate o dezvaluire despre ilegalitatile grave din justitie cum sar postacii din U.M. - uri sa scrie . Trebuia dat numele avocatului informator nu blurat cum s-a publicat documentul . Ati intrat in trepidatii acoperitilor ?

# liviu date 28 August 2019 11:25 -1

in ce calitate face Doseanu dezvaluiti?Cum de are Doseanu acces la probe in procesul Man deja in curs de judecare? Doseanu stie ce-i prezumtia de nevinovatie? Comentariul apartine lui Doseanu, cum cineva spune adevarul despre acest ins acesta sare la bataie, la amenintari. Halalintelectual si avocat.

# panduru date 28 August 2019 11:38 -1

Desi stiu ca voi cadea victima securistului Doseanu, ca voi fi cenzurat imi permit sa va spun ca cetatenii din Oradea se tem de acest ins. Priviti aici un singur individ vorbeste despre dusmanii lui Doseanu, nimeni alta cineva nu mai este in preajma. https://www.youtube.com/watch?v=MTO1JVv0Fps

# panduru date 28 August 2019 13:26 -1

N-am inteles de ce am fost cenzurat, comentariul meu a fost si argumentat cu articole din mass media bihoreana, articole care il arata pe Doseanu asa cum este el in realitate, un om de doi centi. In ceea ce priveste securitatea comunsita, Casa Doseanu este plina de urmasii securistilor comunisti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva