10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AZI AVOCATII, MAINE ALTE PROFESII – Uniunea Profesiilor Liberale din Romania avertizeaza ca abuzul ICCJ asupra avocatilor se poate repeta contra altor bresle: „Inspira teama de a mai oferi servicii clientilor, daca exista vreo suspiciune de vinovatie a acestora. Daca avocatii au fost trasi la raspundere pentru asemenea lucruri, ei fiind datori sa apere si vinovati, si nevinovati, atunci si alti profesionisti din domeniul liberal ar putea fi chiar si mai expusi unor asemenea interpretari”

Scris de: V.B. | pdf | print

22 December 2020 14:04
Vizualizari: 6635

Abuzul comis de catre Inalta Curte asupra avocatilor, prin condamnarea unui membru al breslei pentru simplul fapt de a-si fi exercitat meseria, se poate repeta asupra oricarei alte profesii liberale. Avertismentul a fost lansat marti, 22 decembrie 2020, de catre Uniunea Profesiilor Liberale din Romania, condusa de fostul ministru al Finantelor Publice Gheorghe Ialomitianu (foto).Raliindu-se la mesajul de sustinere emis de catre UNBR, UPLR avertizeaza ca executia la care s-au dedat judecatorii ICCJ Florentina Dragomir, Ionut Matei si Iona Ilie impotriva avocatului Robert Rosu risca sa timoreze avocatii de a mai intra in orice dosar si – mai mult – poate servi drept model pentru abuzuri judecatoresti chiar mai grave contra oricaror alte profesii liberale.


Redam comunicatul UPLR:


Uniunea Profesiilor Liberale din Romania sustine pozitia si demersurile Uniunii Nationale a Barourilor din Romania in apararea principiilor profesiei de avocat

Uniunea Profesiilor Liberale din Romania sustine pozitia si demersurile Uniunii Nationale a Barourilor din Romania in apararea principiilor potrivit carora avocatul nu poate fi asimilat clientului si nu raspunde penal pentru sustinerile sau consultatiile oferite justitiabililor in interpretarea legii. Aceste principii sunt general cunoscute si valabile in orice tara civilizata.

Totodata, acestea nu sunt privilegii pentru avocati, ci garantii ale dreptului la aparare pe care il au toti cetatenii.

Fara a comenta hotararea judecatoreasca data de Inalta Curte de Casatie si Justitie si nici vinovatia sau nevinovatia avocatului de la care au pornit protestele confratilor sai, anumite aspecte din documente aflate deja in spatiul public produc temeri grave nu numai avocatilor, ci si altor profesii juridice si conexe. O interpretare a rolului si atributiilor legale ale avocatului ca acte de complicitate sub argumentul ca acestea „pot imbraca orice forma, inclusiv simpla prezenta a unei persoane alaturi de autorul infractiunii, astfel incat sa i se dea acestuia siguranta sau increderea ca actiunile sale sunt sortite succesului” este de natura sa inspire teama de a mai oferi servicii clientilor, daca exista vreo suspiciune de vinovatie a acestora. Daca avocatii au fost trasi la raspundere pentru asemenea lucruri, ei fiind datori sa apere si vinovati, si nevinovati, inseamna ca si alti profesionisti din domeniul liberal ar putea fi chiar si mai expusi unor asemenea interpretari.

De aceea, credem ca astfel de brese in sistemul de justitie nu pot fi trecute cu vederea si autoritatile competente trebuie sa ia de urgenta masuri pentru restaurarea garantiilor dreptului la aparare”.

Comentarii

# ursuleanu date 22 December 2020 14:47 +25

ICCJ este fara nume, unica vinovatie a ICCJ este aceea ca are in randurile salemagistrate faraconstiinta si fara stiinta judecatorii cu temeinicie.Aceste femei in fals zise judecatoare dau Sentinte politruc/stalisnit/naziste pentru a fi pe placul puscariabilului din dealul Cotrocenilor siai mafiie PNL/USR-iste. Legea magistartilor rau intentionati ,slugi la caalii tarii nu mai exista nici macar inmemoria avocatilor. Vai d e ei saracii !

# Neclar, date 22 December 2020 20:05 +1

Astăzi 22.12.2020 Judecătoria Suceava-Secția penală,în dosarul penal nr.5515/314/2020/a1, la trimis în judecată pe Consilierul juridic Halip Traian Ioan pentru că ”și-a exercitat profesia cu bună credință” fiind acuzat de ”exercitarea fără drept a unei profesii” și ”înșelăciune”. Consilierul juridic,își desfășoară activitatea în cadrul Fundației”Ștefan cel Mare”Voivodeasa care are ca obiect de activitate ”Apărarea Drepturilor Omului”. Pînă la această oră nici un fel de reactie din partea Ordinului Consilierilor Juridici din România,nici Colegiul Consilierilor Juridici -Suceava,nici din partea colegilor de profesii liberale. Incredibil.

# Dr.Botomei Vasile, mobil 0744191717; date 23 December 2020 04:08 0

Botomei Vasile va crede si va intelege suferinta! Dumnezeu fie cu dstra! Trimiteti-mi rechizitoriul prin e-mail:botomei.vasile@yahoo.com sa fac o analiza de dosar, apoi ne vom consulta in vederea unei aparari constuctive.Dstra faceti parte din Colegiul Consilierilor Juridici? Ar trebui sa faca aparari pentru dstra.

# Ce amuzant date 29 December 2020 11:57 +1

Cine se plinge? Voi cu casta de avocati neiinfintati care doriti sa furati painea consilierilor juridici si a notarilor? Tampeniile alea promovate de obscuri avocati in parlament care va fac privilegii nu le pomeniti?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva