2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BAIATUL LUI BOBI – Seful CSM Bogdan Mateescu tine la secret parcursul profesional al consilierului sau, Catalin Constantin Sorlei. Coincidenta: Mateescu este prieten vechi fix cu un anume Catalin Sorlei. Mateescu apare in pozele postate de sotia lui Sorlei, la nunta lui Catalin Sorlei si in drumetie cu pilozitatea la vedere. Catalin Sorlei figureaza ca fost ajutor de sef de post, cu domiciliul in Baile Govora, localitatea de bastina a lui Mateescu. Si-a adus “Bobita” tovarasul in CSM? (Foto)

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 November 2021 14:59
Vizualizari: 15440

Ciudata secretomania presedintelui CSM Bogdan “Bobita” Mateescu (foto). Seful Consiliului tine la secret parcursul profesional al consilierului sau, Catalin Constantin Sorlei, refuzand sa ofere detalii despre functiile ocupate de acesta in trecut. Si nu doar atat, insa desi de-a lungul mandatului sau de sef al CSM nu au existat probleme de comunicare, Mateescu raspunzand rapid la toate solicitarile pe care le-am transmis, chiar daca informatiile cerute ii erau defavorabile, in cazul lui Sorlei presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a tinut cererea Luju timp de 30 de zile, in final transmitandu-ne ca nu ne poate pune la dispozitie datele dorite. Coincidenta face ca personajul vizat de solicitarea Lumea Justitiei, Catalin Constantin Sorlei, sa poarte acelasi nume cu un prieten vechi de-al lui Mateescu, iar Catalin Constantin Sorlei, de loc din Baile Govora (localitatea de bastina a lui Mateescu) sa apara ca fiind un fost ajutor de sef de post. Or, in aceste conditii ne intrebam: oare Catalin Constantin Sorlei, consilier al lui Mateescu, sa fie acelasi cu prietenul din frageda tinerete al lui Mateescu? Oare Catalin Constantin Sorlei, consilierul lui Mateescu, sa fie acelasi cu fostul ajutor de sef de post Catalin Constantin Sorlei? Si daca avem de-a face cu un singur personaj, oare sa incerce Bogdan Mateescu sa ascunda relatia de prietenie cu consilierul sau, pe care l-a adus in CSM, desi acesta nu este nici judecator, nici procuror, nici avocat, nici consilier juridic, ci un politist, fost ajutor de sef de de post?In 26 octombrie 2021, Lumea Justitiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa ne transmita CV-ul lui Catalin Constantin Sorlei, consilier al sefului CSM Bogdan Mateescu. Raspunsul a venit o luna mai tarziu, in 26 noiembrie 2021, CSM informandu-ne urmatoarele (vezi facsimil 1):

Ca urmare a solicitarii dumneavoastra inregistrata la Consiliul Superior al Magistraturii sub. nr. 21127/26.10.2021, va comunicam ca potrivit legislatiei care reglementeaza transparenta decizionala, precum si potrivit prevederilor Legii nr. 544/2001 Consiliul Superior al Magistraturii are obligatia de a publica CV-urile presedintelui si vicepresedintelui institutiei, precum si de a furniza informatii publice referitoare la traseul profesional al judecatorilor si procurorilor.

Dispozitiile legale mentionate anterior nu instituie obligatia de a comunica date referitoare la traseul profesional al functionarilor publici sau al altor categorii de personal din aparat, motiv pentru care nu putem da curs favorabil cererii dumneavoastra”.

 


Asa cum spuneam, refuzul lui Bogdan Mateescu de a ne comunica datele cerute este unul ciudat, avand in vedere transparenta acestuia manifestata in relatia cu Lumea Justitiei de-a lungul ultimului an, cand trebuie sa recunoastem ca, de voie sau de nevoie, ne-a pus la dispozitie toate informatiile pe care le-am solicitat, inclusiv cele despre care era constient ca nu ii sunt favorabile.

Dar daca lipsa de transparenta are alte ratiuni? Daca incearca Mateescu sa ascunda o relatie intima pe care o are cu consilierul sau, in sensul ca exista posibilitatea sa isi fi adus in Consiliu, pe bani publici, un vechi prieten?


Sorlei, fost ajutor de sef de post, cu domiciliul in orasul lui “Bobita”


Ipoteza este de luat in calcul, avand in vedere informatiile publice existente despre fix un anume Catalin Constantin Sorlei. Concret, un indiciu al unei posibile legaturi mai vechi intre Mateescu si consilierul sau se regaseste in declaratiile de avere si de interese existente pe site-ul ANI. Declaratii in care Catalin Constantin Sorlei apare ca fiind politist, fost ajutor de sef de post, agent prinicipal de politie si apoi ofiter in Bucuresti si la IPJ Valcea. In aceleasi declaratii de avere si de interese de pe site-ul ANI (pe site-ul CSM la data redactarii articolului nu existau declaratiile acestuia), Sorlei a mentionat ca domiciliu localitatea Baile Govora, adica tocmai orasul de unde se trage chiar Bogdan Mateescu si care este administrat de fostul colaborator al Securitatii, tatal lui Bogdan Mateescu, primarul Mihai Mateescu (vezi facsimil 2).

 
Bobita, in pozele sotiei lui Catalin Sorlei


Nu e doar atat. Tot un Catalin Sorlei (foto 2) apare pe Facebook in poze cu nimeni altul decat actualul sef al CSM Bogdan Mateescu. Vorbim despre poze vechi de zece ani, nu de data recenta, din mandatul lui Mateescu de sef al Consiliului.

Astfel, Mateescu poate fi vazut in doua poze postate de sotia lui Catalin Sorlei, Elena Sorlei, pe un profil public, fotografiile putand fi accesate de oricine doreste (cel putin la ora redactarii acestui articol). Intr-una dintre poze, postata in 16 iulie 2011, Mateescu apare la nunta lui Catalin Sorlei, tragandu-l de mana pe ginerica (foto 3).

 In cealalta poza postata de sotia lui Catalin Sorlei, Elena Sorlei, tot in 16 iulie 2011, Bogdan Mateescu, la acea vreme cu mai mult par pe cap, este surprins intr-o drumetie, imbracat in niste pantalonasi scurti, cu pilozitatea la vedere (foto 4).Coincidenta de nume sau si-a adus Mateescu prietenul pe bani publici in CSM?


Daca avem de-a face cu o coincidenta de nume sau Catalin Sorelei, actualul consilier al sefului CSM, este acelasi cu politistul Catalin Sorlei cu domiciliul in Baile Govora, localitatea de bastina a lui “Bobita”, acelasi cu Catalin Sorlei la nunta caruia Mateescu a fost si a carui sotie, Elena Sorlei, a postat poza cu Bogdan Mateescu in drumetie nu stim. Misterul ar fi fost desigur lamurit in cazul in care presedintele Consiliului Superior al Magistraturii ne-ar fi pus la dispozitie CV-ul lui Catalin Sorlei. Nu a facut-o, asa ca ii adresam public urmatoarele intrebari, la care suntem convinsi ca si colegii sai magistrati vor sa afle raspunsul:

- si-a adus Bogdan Mateescu prietenul in CSM, facandu-si-l consilier?

- ce il recomanda pe Catalin Constantin Sorlei pentru functia de consilier al presedintelui CSM, daca acesta se dovedeste a fi fostul ajutor de sef de post, in prezent politist?

- este o simpla coincidenta de nume intre consilierul Catalin Constantin Sorlei si politistul Catalin Constantin Sorlei cu domiciliul in Baile Govora?

- este o simpla coincidenta de nume intre Catalin Sorlei, a carui sotie a pus pe Facebook poze cu Bogdan Mateescu, si consilierul de la CSM al lui Bogdan Mateescu, Catalin Constantin Sorlei?

Comentarii

# Andreea date 28 November 2021 15:10 +366

Au descoperit baietii Bucurestiul si s-au legat la conducta cu bani. Puscarie scrie pe voi. Asta e de fapt Cotetul....o sinecura pentru prieteni si baieti? Bobita, cati tovarasi ti-ai mai tras in CSM, sa suga si ei bani publici? Ba baieti, spalati-va intai noroiul dintre degete si dupa aia cumparati-va portofele. Periute de dinti aveti? Ce bine arata presedintele CSM in pantaloni scurti.... :cry

# Anturajul e de senzatie date 28 November 2021 15:21 +292

In comentariul de la Mateescu in cracii goi si parosi a postat o anume "Mamuca Lili"???? Asta e nivelul si anturajul lui Bobita. Mamuca...ta******...tanti...nenea....baietii....fetele...ba taranilor, ba...mai spalati-va!

# Gheorghiță date 28 November 2021 16:42 +231

Ce diferența între Dragnea si asta ? Pușcărie !

# Chirie date 28 November 2021 17:07 +232

Daca e din Govora unde locuieste in capitala? Sau tot din prietenie e pe gazda Ca nu cred de diurna la aastia

# santinela date 29 November 2021 07:26 +238

Ajutor de sef de post in CSM ?? Cum ii asta este si Bobita,profesionisti nene ceva de speriat. Ce a ajuns si CSM-ul asta ,o institutie de risul curcilor. Doamna Baltag va trebui sa munceasca mult pentru a incerca sa curete obrazul patat de pe blazonul institutiei.

# UN JUSTITIABIL ...dezamagit date 29 November 2021 10:51 +231

Incontestabila originea noastra romana-latina. Noii zei emanati ai post revolutiei din'89 , demni prin prisma functiilor la care au acces,si-au facut mila fata de plebea inepta pe care sa o scoata din marasmul dogmatismului milenar empiric care ia permis sa supravietuiasca vreo 2000 de ani.Acum general-valabilul e depasit(Nici CALIGULA si nici NERO ,NU au avut legea 544/2001-drept latin si fara rost).Poporul-cetateanul este este autoritatea suprema si de control a JUSTITIEI,nimeni altcineva pana cand merita-castiga increderea cetateanului(institutia REFERENDUMULUI). Abuzurile din justitie cat si increderea in justitie confirma ,,parerea" indiferent ca ne place sau nu si ne simtim CAHH!Dorim toti o tara libera si demna,mandrii ca suntem ROMANI,DAR NU NUMAI VOI CI POPORUL TOT.

# Ceausescu date 29 November 2021 13:42 +243

Asa cum a invatat, probabil, de la taticul lui, Bobita stie ca cele mai de incredere organe de partid si de stat sunt militienii (si securitatea, unde e bine sa fii colaborator-turnator, pentru ca te ajuta mult in cariera). Bobita, ai luat pe bune examenul la INM sau a pus cineva o vorba buna pentru tine, ca sa te faca santajabil pe viitor si sa te atraga la colaborare?

# Ultimul Charlot date 29 November 2021 14:06 +260

Băă, Bobiță, șef de CSM ce ești, sau coteț cum i se mai spune. Lasă o adresă de e-mail să fac o cerere, sa vin și eu consilier în cotețul asta. Te asigur ca-s 10 clase peste ajutorul de șef de p(r)ost.

# Coruptia institutionalizata date 30 November 2021 11:35 +261

Normal ca furaciunile din banul public sunt posibile si se poate sa-ti aduci prietenii pe functii de consilier atubci cand functiile de conducere din aparatul tehnic te acopera, pentru ca au fost pusi oameni ca sa faca orice pentru a fi delegati in continuare

# Ilie date 30 November 2021 23:58 +268

https://m.luju.ro//curtea-de-conturi-trebuie-sa-treaca-la-imputari-csm-ul-condus-de-oana-haineala-a-pierdut-irevocabil-la-iccj-dreptul-de-a-mai-angaja-pe-banul-public-protejati-la-cabinetele-demnitarilor-la-cererea-asociatiei-magistratilor-din-romania-cab-si-iccj-au-anulat?print=1

# Doi! Stai jos. date 1 December 2021 11:27 +303

Deci marele integru de la CSM care sesizeaza non-stop Inspectia Judiciara e de fapt tot un colos cu picioare de lut, care sta prost rau de tot la capitolul integritate....Ar trebui sa isi dea demisia maine sau sa fie revocat. Porcaria asta e caz de manual - ASA NU.

# Share pe retele sociale date 1 December 2021 11:28 +248

Distribuiti masiv pe retelele sociale, sa vada lumea cine e de fapt Mateescu si cum si-a pacalit alegatorii, ca sa prinda un loc fierbinte in CSM, pentru el si toti prietenii lui.

# Hot cu acte in regula date 1 December 2021 16:34 +232

Cine fura ieri o savarina, astazi va fura un ou, maine un bou, iar pe urma isi cheama clanul de prieteni si familia sa se indestuleze din banul public. Matiletule, esti corupt!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva