16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BANILA, DAT IN PRIMIRE LA BIRCHALL – Familia Luizei Melencu il acuza de minciuna pe seful DIICOT Felix Oliver Banila: “A dezinformat in mod grav intr-un caz de interes national... Sa-si ceara public scuze fata de opinia publica si sa dezminta faptul ca aparatorul nostru Tonel Pop a confirmat prin semnatura faptul ca a finalizat studierea dosarului, deoarece situatia este exact contrara” (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 October 2019 15:48
Vizualizari: 12873

Devenit pion in campania electorala a presedintelui Klaus Iohannis, seful DIICOT Felix Oliver Banila a fost reclamat la ministresa Justitiei Ana Birchall, cea care continua sa ocupe acest post desi a fost data afara de premierul Viorica Dancila. Banila este acuzat ca ar fi mintit opinia publica in cazul Caracal, iar acuzatiile vin chiar din partea familiei Luizei Melencu, una dintre cele doua fete care au fost rapite si posibil ucise de Gheorghe Dinca.


Mama si bunicul Luizei Melencu au depus luni, 30 septembrie 2019, o cerere la cabinetul ministresei Justitiei Ana Birchall, in care ii solicita acesteia sa dispuna verificari si sa il oblige pe seful DIICOT Felix Oliver Banila sa-si ceara scuze pe motiv ca ar fi dezinformat in mod grav opinia publica. Mai exact, Banila este acuzat ca ar fi mintit atunci cand a anuntat ca aparatorul familiei Melencu, avocatul Tonel Pop (foto), ar fi semnat actul prin care a confirmat ca a finalizat studierea dosarului. Ceea ce in realitate nu s-ar fi intamplat, iar asta intrucat dosarul nu a fost pus la dispozitia aparatorului integral, o mare parte din el lipsind. 

Iata un fragment din cererea depusa la ministresa Justitiei Ana Birchall, documentul integral fiind atasat la finalul articolului:

Va solicitam sa luati de urgenta masurile necesare avand in vedere ca in data de 28.09.2019, prin intermediul posturilor tv, procurorul sef DIICOT Oliver Felix Banila a dezinformat grav opinia publica, intr-un caz de interes national, afirmand ca 'este abilitat sa confirme faptul ca av. Tonel Pop a semnat actul prin care a confirmat ca a finalizat studierea dosarului' cu toate ca:

-Mentiunile semnate de catre aparatorul nostru expliciteaza si reclama exact contrariul afirmatiei facute de procurorul sef DIICOT opiniei publice, respectiv acesta reclama tocmai fapul ca:

-Nu am finalizat studierea dosarului (oricum doar partial prezentat spre studiu), inclusiv din lipsa timpului;

-Nu ne-a fost pus la dispozitie dosarul in integralitatea sa;

-Cea mai mare parte a dosarului lipseste si nu ne-a fost pusa la dispozitie, facand referire directa inclusiv la orice act, plansa, fotografie de la 'liziera' unde se afirma ca au fost gasite cenusa fiicei/nepoatei noastre Luiza Melencu.

(…)

Comunicarea publica intr-un astfel de caz este imperios necesara sa fie loiala si nu de intoxicare a opiniei publice cu comunicate avand continut fals, avand scopul evident de a starni neincredere in aparatorul nostru ce ne-a explicitat situatia de fapt/de mai sus.

Avand in vedere cele de mai sus, va solicitam respectuos sa verificati situatia de fapt si sa dispuneti ca dl. procuror sef DIICOT Oliver Felix Banila sa-si ceara public scuze fata de opinia publica si sa dezminta faptul ca aparatorul nostru Tonel Pop M. a confirmat prin semnatura faptul ca a finalizat studierea dosarului, deoarece asa cum am aratat mai sus situatia este exact contrara”.


Comentarii

# danes date 1 October 2019 18:42 -29

Familia Melencu ar trebui sa-si caute un avocat care sa fie interesat de caz si nu de propria imagine.

# Claudiu R. date 1 October 2019 20:21 0

Strict fals. Procurori criminali trebuie sa dispara. Tonel POP este socat de mizeria celor care-si bat doc de familia Melencu. Hai s-o lasam cu vrajeala cu avocatii...o tara intreaga a vazut ca problema e la cei care se fac ca ancheteza, blocheza cercetarea dosarului de catre cei indreptatiti, ascund probe, tre sub tacere fapte deosebit de grave, ocrotesc personaje criminale, etc. Mafia a patruns in Politie si Procuratura...este ce spune Petre Roman si are dreptate.

# unul din lumea cea mare date 1 October 2019 18:47 +11

cu toate ca nimeni nu a raspuns la intrebarea CE S/A INTIMPLAT CU PROBA MARTOR DE ADN eu o sa emit o ipoteza pe baza urmatoarelor fapte 1) joianisul national a facut o vizita intemestiva la CHEMAREA LUI TRUMP LA CASA ALBA SI S/A INTILNIT CU HAIMANAUA (in marina comerciala TRUMP se cheama navele vagaboande adica cele care nu/s legate de un orar).2)urma sa fie peste nici o luna o alta intilnire cu TRUMP.3) IMIXTIONAREA IN CAZUL CARACAL A F.B.I.4)insistarea pina la IRITAREA OPINIEI PUBLICE cu prelevarea de noi probe de a.d.n MITOCONDRIAL(care nici macar nu identifica adn/ul personal.SUPOZITIE!! eu cred ca a disparut un militar sua din baza de la deveselu si se cauta cu disperare urmele lui.din cauza asta a fost chemat joianisul national la trump si sa ales cu o sapca.din cauza asta sa cerut adn mitocondrial deoarece nu se mai poate adn personal dar se cauta adn care sa releve apartenenta la un anume grup/rasa,stiut fiind ca in armata sua sint de toate rasele,asta/i presupunerea mea,poate

# unii tovarasi din alta lume date 1 October 2019 21:34 -1

sa ceara asistenta angelica au f multa nevoie de ea de la nivelul nourilor in sus

# de la umbra nucului bătrân că s-au copt nucile date 2 October 2019 06:17 -1

@lumea de dincolo Mă badie ! Ce legătură e între ADN-ul Luizei, dispărută, GĂSIREA unui posibil dezertor, și agendele celor doi președinți ? Ar sta cei doi președinți după o cătană dispărută ? Ai, mă, simțul măsurii ! Și dacă ești de la KGB ! Sau de la nepoțelul PSD ! În lumea aia mare se bea spirt medicinal. Hai acasă, mă, că aicea-i puterea ursului !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva