16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BATALIA PE JUSTITIE - Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei avertizeaza: "Recentele arestari din randul magistratilor, prezentate ca o victorie DNA, din pacate, prezinta toate caracteristicile unei lupte pe Justitie date intre institutiile statului, gruparile de interese care le sustin si servicii". AMJ condamna "sistemul clientelar si corupt" de la Sectia VII TMB: "Legea si judecata sunt paralele. Doar daca nu se doreste, cercetarea nu va fi extinsa"

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

29 May 2014 11:42
Vizualizari: 9333

La o zi dupa ce Lumeajustitiei.ro a publicat articolul "Au cazut pe capete", in care am subliniat numarul mare de magistrati saltati de DNA in 2013 si 2014, ultimii fiind cei patru judecatori sindici de la Tribunalul Bucuresti arestati pentru luare de mita, Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei a dat publicitatii, luni 26 mai 2014, un comunicat in care explica opiniei publice ca actele de coruptie judiciara la nivelul Sectiei a VII-a civile a TMB sunt de notorietate, ca la nivelul acestei sectii avem de-a face cu un sistem clientelar si corupt si ca nelegalitatile au fost posibile doar pentru ca cineva a inchis ochii: "Pentru ca sa faci atatea nelegalitati si abuzuri trebuie ca cineva sa inchida ochii si sa le protejeze. Asa se explica siguranta magistratilor, asa se explica de ce arestarile recente i-au luat prin surprindere, asa se explica de ce caracatita era si este atat de extinsa. Acest sistem clientelar si corupt exista dintotdeauna. Si era cunoscut de toata lumea". Totodata, AMJ atrage atentia ca arestarea celor patru judecatori de la TMB, Mircea Moldovan, Elena Roventa, Ion Stanci si Cirpian Sorin Viziru, prezentata ca o victorie a DNA, intruneste "toate caracteristicile unei lupte pe Justitie date intre institutiile Statului, gruparile de interese care le sustin si servicii".


Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei arata ca arestarea judecatorilor de la TMB nu ar trebui sa surprinda, intrucat coruptia la Sectia a VII-a civila era de notorietate, si, in acelasi timp, indeamna la extinderea cercetarii si asupra altor magistrati, inclusiv de la nivelul conducerii sectiei: "Coruptia din interiorul Sectiei de falimente din cadrul Tribunalului Bucuresti a fost intotdeauna de notorietate. Orice practician care a avut vreodata o cauza la Sectia a VII-a putea sa afirme ceea ce procurorii par sa afle abia acum: ca nimic nu era intamplator. Totul era aranjat conform unui scenariu construit de judecatorul sindic, impreuna cu administratorul judiciar sau lichidatorul si, dupa caz, creditorii sau societatea debitoare. La Sectia a VII-a legea si judecata sunt doua linii paralele – nu se intalnesc niciodata. Au fost arestati cativa judecatori. Doar daca nu se doreste, cercetarea nu va fi extinsa si la alti magistrati din sectie si mai ales la conducerea sectiei, fara de care nu se putea realiza manipularea sistemului de repartizare aleatorie, sau care lasa nesanctionate abaterile de ordin administrativ care se produceau la fiecare sedinta de judecata".

Prezentam comunicatul Asociatiei pentru Monitorizarea Justitiei:

"Noi arestari printre magistrati, semn de schimbare a stapanului Justitiei

Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei a declarat intotdeauna ineficienta si coruptia sistemului de Justitie din Romania.
Am aratat ca insanatosirea societatii civile si a Statului de drept nu poate sa aiba loc in lipsa unei Justitii curate si independente.
Recentele arestari din randul magistratilor, prezentate atat in plan intern cat si extern ca fiind o victorie a DNA si un semn de curatare a sistemului din interior, din pacate, prezinta toate caracteristicile unei lupte pe Justitie date intre institutiile Statului, gruparile de interese care le sustin si servicii.
Doar pentru cine nu este familiarizat cu aparatul Justitiei, informatiile facute publice in cadrul arestarilor din ultima perioada au putut reprezenta o dezvaluire cu iz de noutate, poate putin socanta.
Coruptia din interiorul Sectiei de falimente din cadrul Tribunalului Bucuresti a fost intotdeauna de notorietate.
Orice practician care a avut vreodata o cauza la Sectia a VII-a putea sa afirme ceea ce procurorii par sa afle abia acum: ca nimic nu era intamplator.
Totul era aranjat conform unui scenariu construit de judecatorul sindic, impreuna cu administratorul judiciar sau lichidatorul si, dupa caz, creditorii sau societatea debitoare.
La Sectia a VII-a legea si judecata sunt doua linii paralele – nu se intalnesc niciodata.
Au fost arestati cativa judecatori. Doar daca nu se doreste, cercetarea nu va fi extinsa si la alti magistrati din sectie si mai ales la conducerea sectiei, fara de care nu se putea realiza manipularea sistemului de repartizare aleatorie, sau care lasa nesanctionate abaterile de ordin administrativ care se produceau la fiecare sedinta de judecata.
Nu s-a intrebat nimeni cate reclamatii au fost facute la Consiliul Superior al Magistraturii impotriva magistratilor de la Tribunalul Bucuresti si cate au continut aspectele pe care DNA de-abia acum se pare ca le descopera? Pentru cate sesizari a fost declansata cercetarea disciplinara si cate au fost clasate?
Pentru ca sa faci atatea nelegalitati si abuzuri trebuie ca cineva sa inchida ochii si sa le protejeze. Asa se explica siguranta magistratilor, asa se explica de ce arestarile recente i-au luat prin surprindere, asa se explica de ce caracatita era si este atat de extinsa.
Acest sistem clientelar si corupt exista dintotdeauna. Si era cunoscut de toata lumea.
Grav este ca recentele arestari nu sunt un semn al imbunatatirii lui, ci doar o manifestare simptomatica a luptei care se da in prezent intre diferite factiuni politice pentru acapararea Justitiei, pentru aservirea magistratilor si pentru asigurarea solutiilor favorabile din viitor".

Patru judecatori sindici au fost arestati pentru luare de mita, miliardarul Dan Adamescu a fost pus sub invinuire pentru dare de mita, iar avocatul acestuia s-a sinucis

Amintim ca judecatorii Mircea Moldovan, Elena Roventa, Ion Stanciu si Sorin Ciprian Viziru, de la Sectia a VII-a civila a Tribunalului Bucuresti, au fost arestati pentru luare de mita, marti 20 mai 2014, intr-un dosar in care DNA efectueaza cercetari fata de mai multi oameni de afaceri, printre care si Dan Adamescu, patronul Astra Asigurari, acuzat de dare de mita. De asemenea, este deja de notorietate gestul extrem la care a recurs aparatorul lui Dan Adamescu, avocatul George Dumitru, care s-a aruncat sub rotile trenului la statia de metrou Universitate imediat dupa ce a parasit sediul DNA, acolo unde fusese audiat timp de aproximativ 5 ore si unde se prezentase cu inscrisuri favorabile procurorilor anticoruptie.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 29 May 2014 12:18 +1

ba!!!!! voi ,,ati descoperit america,,!!!!!! de cind va tot spun eu asta!!!!!!si inca nu/i tot ,asteptati sa vedeti cwe mai urmeaza!!cind este sa te ia dracul te ia din bratele popii .si nu regret CA NAPIRCILE AU FOST LA CHEREMUL LOR!!!!!!!!FIECARE PASARE PE LIMBA EI PIERE........VINE SI RINDUL NAPIRCILOR

# Sa vedeti la familia Dina Gelu date 29 May 2014 15:00 +1

Sa vedeti la Dina Gelu de la Tribunalul Valcea si la nevasta-sa de la Judecatoria Rm. Valcea cat de paralele sunt hotararile fata de lege. DNA are ce lucra la clanul de judecatori spagari Dina care atunci cand ia spaga nu mai impune celui ce l-a spaguit nici sa plateasca taxa judiciara de timbru.

# LA ICCJ EXISTA ACEEASI SITUATIE date 29 May 2014 14:30 +7

Si la ICCJ, legea si judecata sunt doua linii paralele. 

# Elisav date 29 May 2014 17:50 +1

Voi crede ca justiția a ajuns independenta , imparțială , atunci când voi auzi de o lege care sa oblige magistrați , judecători procurorii și nu numai chiar și politicieni ca în cazul în care au făcut abuzuri , greșeli voite în sentințele date răspund si ei penal si material pentru faptele lor nu numai plebea de jos.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva