29 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BERBECEANU PUS LA ZID DE CODRUT OLARU – Fostul sef al DIICOT a cerut luarea unor masuri fata de comisarul Traian Berbeceanu: “Va sesizam noi aspecte negative privind activitatea profesionala a domnului Berbeceanu... Aceasta abordare defectuoasa pe care o are cu privire la sarcinile sale de serviciu este de natura sa impieteze grav asupra bunei infaptuiri a justitiei... Acest mod de lucru nu reprezinta o exceptie, ci este o constanta” (Adresa)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 August 2017 16:30
Vizualizari: 14481

Comisarul Traian Berbeceanu a reactionat dupa dezvaluirile jurnalistului Razvan Dumitrescu de la Antena 3 si Lumeajustitiei.ro despre sponsorizarile facute catre Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba de un afacerist acuzat de evaziune fiscala. Desi Lumeajustitiei.ro nu l-a acuzat in niciun fel, ci doar a prezentat un document din dosar, Berbeceanu a inteles sa aiba o atitudine agresiva, cu iz de intimidare, sustinand ca dezinformam si ca ducem o campanie de denigrare: “Din nou 'la cacealma'!Sub titlul 'E groasa comisare!' acelasi site continua cu harnicie actiunile de dezinformare a opiniei publice, postand noi documente din dosarul in care am fost arestat nevinovat. (…) Mai devreme sau mai tarziu se va afla cine se afla in spatele acestei campanii de denigrare sustinuta cu cerbicie. Chiar mai devreme cred, decat se crede...”.


In aceste conditii suntem nevoiti sa ii transmitem lui Traian Berbeceanu ca Lumeajustitiei.ro nu duce nicio campanie impotriva sa. Lumeajustitiei.ro nu face altceva decat sa prezinte “cazul Berbeceanu” si dintr-un alt unghi, neabordat pana acum, evident aspect care il nemultumeste pe comisar. Lumeajustitiei.ro nu a precizat in nicio clipa ca Traian Berbeceanu s-ar facea vinovat de o anumita infractiune. Am prezentat doar documente care arata ca dosarul de represiune nedreapta construit de DNA impotriva procurorului DIICOT Ioan Muresan, procurorului Nicolaie Cean si politistului Alin Muntean este o facatura. Si ca DNA a dorit cu orice pret salvarea lui Berbeceanu. Cu toate acestea, faptul ca dosarul lui Muresan este o facatura, nu inseamna automat ca Traian Berbeceanu este vinovat. De asemenea, ii reamintim lui Traian Berbeceanu ca Lumeajustitiei.ro l-a aparat in momentul in care a fost retinut si apoi arestat, si la fel am face si acum. Caci, o asemenea masura dispusa a fost total disproportionata. Nu in ultimul rand, documentele pe care le prezentam vin sa arate ca procurorul DIICOT Ioan Muresan nu a inceput de capul lui cercetarea impotriva lui Berbeceanu. Vin sa arate ca au existat institutii ale statului care au atras atentia asupra lui Traian Berbeceanu, atat din punct de vedere al managementului acestuia, cat si din punct de vedere al integritatii profesionale. Daca informatiile despre Berbeceanu din documentele respective sunt sau nu adevarate, asta ramane sa o stabileasca institutiile abilitate. Cert este ca aceste informatii vin sa demonstreze ca asupra lui Traian Berbeceanu existau suspiciuni, inca dinainte ca procurorul Ioan Muresan sa decida retinerea sa si apoi comisarul sa fie arestat preventiv.

In editia de astazi vom prezenta un nou document de acest gen. Si nu orice fel de document, ci o adresa semnata de unul dintre cei mai cunoscuti procurori din Romania. O adresa semnata de fostul sef al DIICOT, Codrut Olaru, in prezent membru CSM (foto).

Avertismentul lui Codrut Olaru despre Berbeceanu

In martie 2013, adica inainte ca Berbeceanu sa fie retinut si arestat, seful DIICOT Codrut Olaru ii trimitea directorului Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, comisarul sef Claudiu Cucu, o adresa in care il informa pe acesta din urma in legatura cu activitatea defectuoasa a lui Traian Berbeceanu. Nemultumirile lui Codrut Olaru erau evidente, iar seful DIICOT de atunci aminteste de alte doua sesizari pe le facuse inca din 2012.

Concret, Olaru solicita dispunerea verificarilor necesare si luarea masurilor care se impun, sesizand noi aspecte negative privind activitatea profesionala a lui Traian Berbeceanu. Olaru acuza ca abordarea defectuoasa a comisarului Berbeceanu in legatura cu sarcinile sale de serviciu sunt de natura sa afecteze grav infaptuirea Justitiei, avand in vedere functia pe care acesta o ocupa, cea de sef al BCCO Alba. Actualul membru CSM atragea atentia in aceeasi adresa ca modul de lucru al lui Traian Berbeceanu pe care il reclama nu reprezinta o exceptie in activitatea acestuia, ci dimpotriva o constanta. In final, Codrut Olaru sublinia ca daca situatia nu se va remedia, va dispune de urgenta luarea unor masuri fata de Traian Berbeceanu, astfel incat acestuia sa ii fie retras avizul DIICOT.

Iata sesizarea fostului sef DIICOT Codrut Olaru:


Comentarii

# Ancuța date 23 August 2017 16:37 +7

ALO!  Gata cu vrăjeală domnilor din VECHILE INSTITUȚII ABUZIVE(DNA,DIICOT,PARCHETE,INSTANȚE...)să înceapă adevarata REFORMA ÎN JUSTITIE, legile publicate azi sa fie urgent dezbătute și aprobate și rejudecarea dosarelor măcar pe ultimii 10 ani şI grațierea corectă după modelul  precedent din ITALIA, fără dedicație. //Justiția trebuie sa devina 100% CORECTA NU 100% ABUZIVA CA ÎN ULTIMII 27 DE ANI

# Verite date 24 August 2017 02:55 +3

Din sondajul făcut de Avangarde la A3 reiese destul de clar ca oamenii nu au încredere în DIICOT PARCHETE judecatori și procurori, nu știu dacă DNA este pe  primul loc întrucât sondajul a fost făcut pe oameni normali ( nu politicieni) iar oamenii obișnuiți( sau prietenii acestora)se confrunta cu abuzurile și ilegalitățile DIICOT PARCHETE JUDECATORI PROCURORI,  oamenii obișnuiți nu prea au de-a face cu DNA ;-) asa ca degeaba va tot strofocati voi sau cei de la A3 sa scoateți  DIICOT basma curata  8).DIICOT se ocupa de mafie da??? Sau asa ar trebui  ;-) ATUNCI CUM Se Face CA TOATĂ JUSTIȚIA E O MAFIE? cum se face ca tăierile de  păduri și retrocedările ilegale ( mafie în toată regula) prospera de 27 de ani?? De ce încercați sa salvați doar politicienii de abuzurile și ilegalitățile DNA pe spatele fraierilor? Asa ca,Ancuța ai greșit,  ordinea instituțiilor abuzive și corupte este DIICOT PARCHETE JUDECATORI PROCURORI  DNA. PUNCT. 8)

# Justitiarul date 23 August 2017 16:39 +10

Berbeceneeeeee..raspunde tu cu probe ca nu e asa?!!!!! Mai sustii acum ca Muresan, procurorul care te-a anchetat, NU AVEA PROBE??? Ca a folosit probe mincinoase? Inseamna ca si Codrut Olaru- pentru care personal nu am nici ceam mai mica consideratie- este un mincinos? Alaturi de DIPI, SIPI, SRI...Bravo si jos palaria pentru procurorul sef DIICOT Alba, Muresan Ioan si pentru echipa lui! Si-au facut treaba cu temeinicie! Ma intreb retoric: daca dupa aceste note si sesizaru despre activitatea lui pseudo Catani, Procurorul Muresan nu facea nimic, ce se intampla acum cand ies la iveala faradelegile lui Berbecanu???

# Cetatean date 23 August 2017 20:20 0

Eu spun asa. Codrut Olaru sa ia atitudine vis a vis de Prim Procuror sef DIICOT Iasi. Predecesorul si prietenul dumnealui !!! Ca de acuzat pe Berbeceanu, o poate face si separat. Olaru nu a facut nimic remarcabil in viata lui. Mai mult, s-a retras caun smecher la parchetul militar ca sa nu se mai implice ci doar sa incaseze ! ( BANI !!!) Olaru a fost un baiat ce a reusit aingur insa a devenit victima sistemului. Olaru nu stie cum sa ia partea DIICOT'ULUI pentru ca acolo a fost ascensiunea lui. Olaru a avut noroc de BCCO IASI CA a prins clanul Corduneanu. Care, spre surprinderea tuturor, si acum e in libertate si au doar achitari dupa procese ce se intind de mai bine de 10 ani !!!!! Ce cuvant si inaintea cui are acest "copil" de spus ? Nu a facut nimic remarcabil, nu a inchis pe nimeni, si de tot rasul, a batut in usa tiganilor pret de O ORA CU BERBECUL ca sa se deschida. Rusine !

# jon date 23 August 2017 23:17 0

:-)

# Cosmina date 23 August 2017 23:20 +4

Constat din mou ca dupa acelasi tipic, Berbeceanu ducea la Deva, la prietenul sau Mircea Adrian, cauzele in care avea interes. Adresa DIICOT are verificarile deja facute. Simplu, o cauza inregistrata dublu, la Alba si apoi la Deva. Ca in dosarul Kronospan. Ce mai era de verificat suplimentar? Probabil ca prietenii lui Berbeceanu din conducerea IGPR, nu au luat din nou nici o masura. Interesant este ca am observat, ca la pensiunea lui Biriescu din Simeria are statie si centru de coletarie, tocmai una din firmele implicate - Tabita. Coincidenta nu?! Ciudata coincidenta? Dupa ce a cerut dosarul Kronospan de la Alba, l-a inchis ca era mult de lucru. Probabil si pe acesta il inchidea la fel daca nu intervenea Codrut Olaru.

# jon date 23 August 2017 23:41 +6

Speta e simpla Berbeceanu a aflat ca cei de la Tabita, foloseau statia de benzina din Simeria a bunului sau prieten Biriescu pentru a incarca tigari de contrabanda.Pentru acest motiv a trecut peste Muresan si a apelat la Mircea Adrian(procuror DIICOT Hunedoara) pentu a inregitra un alt dosar cu acelasi obiect si aceleasi persoane supravegheate, totul pentru a-si putea proteja prietenul si sponsorul Biriescu. Tate aceste aspecte au fost constatate in mod cert de catre conducerea DIICOT si a SRI. Din partea Politiei Romane a fost trimis la solicitarea chestorului Robescu(cel care a fost inegistrat de Berbeceanu cand recunostea ca l-a protejat si a intervenit in repetate randuri pentru pentru a-l salva), sa verifice sesizarea, cms. sef Bolbosanu, arestat in cursul anului trecut de catre DNA pentru trafic de influenta si luare de mita (bun prieten cu Berbeceanu). Nu exista niciun raport trimis catre DIICOT. Acesta este adevarul simplu, restul sunt povesti.

# Pif date 24 August 2017 10:52 0

Ok, sesizez ca si tu cunosti dosarul, la fel ca si autorul articolului. Daca speta este asa de simpla, potrivit si unghiului de vedere al autorului articolului,de ce procurorii DIICOT au simtit nevoia sa fabrice probe in acuzare? Am inteles ca pt. asta au fost condamnati in prima instanta. Chiar daca, in mod ironic, procurorii DNA sunt cei care care au probat aceasta imprejurare, potrivit rechizitoriului intocmit de ei impotriva acuzatorilor lui Berbeceanu. Dupa conexarea celor 2 dosare penale, au mai ramas probe in picioare dintre cele propuse de DIICOT impotriva lui Berbeceanu ?Judecatorii or fi aplicat principiul " in dubio pro reo" in privinta lui ? N-am citit nici macar sentinta (am aflat insa de pe internet ca ar avea vreo 800 de pagini) De aia ii intreb pe cunoscatori. :roll: Ceea ce Luju a prezentat pana acum, nu m-a convins ca procurorii DIICOT n-ar fi fabricat probe , fapta de care au fost acuzati.

# Pif date 24 August 2017 12:46 0

Yo sper ca votaciinegativi, cu rosu, sa fie capabil a demonta, mai ales in instanta de judectata, comentariul meu absolut dezinteresat in speta. 8)

# C.C date 24 August 2017 13:05 -1

În mod sigur procurorii DIICOT au fabricat probe. Asa fac în toate dosarele întrucât în tara lui papura judecătorii întotdeauna le dau dreptate procurorilor, nu studiază dosarele, corupția în mod sigur pornește de la magistrați  ( judecatori) întrucât ei decid soarta dosarului și a oamenilor. sigur DIICOT fabrica probe la greu pt ca își permit - presa oricum nu e interesata ca doar nu implica politicieni, presa e interesata doar de DNA. CU DIICOT în fruntea tarii am ajuns cea mai săracă rău văzută și mafiota  tara din UE. umple pușcăriile cu mărunțișuri  în timp ce adevaratii infractori fura miliarde de euro  de 27 de ani. Asta nu i justiție. E o porcărie o sleahta de escroci

# LASACOMENTARIUL date 24 August 2017 08:55 +1

Coruptia din Romania a inceput si continua cu cu asazisii politisti, procurori, judecatori. De fostii securisti nu mai vorbesc pentru ca e clar. Coruptia trebuie aici cautata. Pensionati la varste mici fara sa fi contribuit cu 1 Lei la buget, cu pensii imense si firme care capuseaza statul iata Roamnuia de azi. Cei care cu adevarat produc, aduc profit, nici nuconteaza. REvolutia a fost facuta degeaba. Sunt convens ca berbeceanu este un corupt nenorocit si ca el sunt nenumarati in politii, procuraturi, tribunale. Mi-e scarba!!!!

# Simona date 24 August 2017 15:12 0

Se pare ca este foarte simplu sa denigrezi eforturile considerabile ale unor profesionisti veritabili ,care si-au sacrificat necondiționat familia. Pentru a genera dispute personale ,se încearcă a atrage pe scena cît mai mulți actori ,cu cît mai renumiți,cu atît mai bine.Manipulare ieftina,promovată pentru a distruge imaginea unor profesionisti si a tulbura relații profesionale.E complicat să stîrnești profesioniștii autentici,unii împotriva altora,prin manevre infantile și vizibile ,chiar si pentru grupa pregatitoare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.05.2023 – Pensionara cu talent a scos piese noi (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva