13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BINOMUL DNA-SRI MERGE CA UNS – Parchetul anticoruptie si capitanul SRI Bogdan Popescu au batut palma pentru 3 ani inchisoare cu suspendare. La nici o saptamana dupa ce a fost prins in flagrant primind 2.500 euro, ofiterul SRI Bogdan Popescu a facut acord de recunoastere a vinovatiei pentru trafic de influenta: “Inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii”

Scris de: G.T. | pdf | print

26 August 2022 15:42
Vizualizari: 3870

Foarte rapid s-au miscat lucrurile in dosarul in care capitanul SRI Bogdan Popescu a fost prins in flagrant luand 2.500 euro pentru interventii la colegii sai din Serviciul Roman de Informatii in favoarea denuntatorului din cauza. Directia Nationala Anticoruptie, condusa de Crin Nicu Bologa (foto), a anuntat vineri, 26 august 2022 ca a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu ofiterul SRI pentru trafic de influenta. Totul s-a intamplat la nicio saptamana de la momentul in care capitanul SRI a fost prins in flagrant.


 

Astfel, conform DNA, ofiterul SRI si-a dat acordul pentru o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendare. De asemenea, capitanul SRI Bogdan Popescu a fost de acord sa presteze o munca in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Apostol Andrei” Constanta sau la Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta.

Acordul de recunoastere a vinovatiei a fost inaintat la Tribunalul Militar Bucuresti, urmand sa fie confirmat sau respins de instanta.


Prezentam comunicatul DNA:


“Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari au dispus sesizarea Tribunalului Militar Bucuresti, in baza dispozitiilor art. 483 Cod procedura penala, cu acordul de recunoastere a vinovatiei a inculpatului POPESCU BOGDAN, cercetat sub control judiciar, la data comiterii faptei ofiter in cadrul Serviciului Roman de Informatii (S.R.I.) - Directia Regionala de Informatii Dobrogea, cu gradul de capitan, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii militari au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de data de 09 august 2022, inculpatul Popescu Bogdan, in calitatea mentionata, i-ar fi pretins unei persoane, martor in cauza, suma de 2.500 de euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari din cadrul Serviciului Roman de Informatii, astfel incat sa ii determine sa nu isi indeplineasca un act ce intra in atributiile de serviciu ale acestora si care ar fi vizat persoana respectiva.

La data de 19.08.2022, inculpatul Popescu Bogdan a primit suma de 2.500 euro in scopul anterior mentionat, imprejurare in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

In prezenta avocatului, inculpatul a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:

o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia ori de a desfasura activitatea de angajat al Serviciului Roman de Informatii si de a comunica cu persoana mentionata in acordul de recunoastere a vinovatiei ori de a se apropia de aceasta.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta 'Sf. Apostol Andrei' Constanta sau in cadrul Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta.

In cauza, procurorii militari au beneficiat de sprijin din partea ofiterilor de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie.

Dosarul de urmarire penala privindu-l pe inculpat impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost inaintate la Tribunalul Militar Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura preventiva a controlului judiciar.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea acordului de recunoastere a vinovatiei spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# dragos barna date 26 August 2022 16:35 +92

cu asta se ocupa. DNA. ul,!!!

# DODI date 26 August 2022 17:05 +111

Concluzia ”rezolvării” cu celeritate a aceestui caz cu damf securist: 1. DNA a nimerit cu mucii în fasole distrugând un ”fragrant” pritocit de noii securiști ai țării. 2. Ipochimnentul organ securist era în timpul și în interesul funcțiunii, el nefăcând altceva decât unele comisioane pentru mari marii lui șefi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva