21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BINOMUL LA VEDERE – PICCJ anunta ca va declasifica protocoalele incheiate incheiate cu SRI: “A fost finalizata analiza, concluzia fiind ca sunt indeplinite conditiile prevazute pentru declasificare... Ministerul Public asteapta punctul de vedere al Serviciului Roman de Informatii”. Seful Comisiei de Control SRI a dezvaluit ca Eduard Hellvig este de acord cu declasificarea

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

28 March 2018 15:10
Vizualizari: 5116

PICCJ a anuntat marti seara, 27 martie 2018, ca a fost finalizata analiza privind procedura de desecretizare a protocolului incheiat cu SRI. Iar concluzia este ca sunt indeplinite conditiile legale pentru declasificarea documentului, dar ca asteapta si punctul de vedere al Serviciului.


Pe de alta parte, seful Comisiei parlamentare de control a SRI, deputatul Claudiu Manda, a declarat ca a discutat cu seful Serviciului Roman de Informatii Eduard Hellvig, iar acesta este de acord cu desecretizarea, ceea ce inseamna ca este o chestiune de zile pana cand opinia publica va lua la cunostinta de continutul documentului.

In conditiile in care exista informatii ca protocoalele contin prevederi in afara legii, care au incalcat grav dreptul la un proces echitabil, si ca aceste protocoale nu au fost facute in baza unor hotarari ale Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, dupa cum a recunoscut Klaus Iohannis, in opinia noastra se impune nu doar declasificarea, ci si declansarea cercetarilor penale. Protocoalele SRI-PICCJ incheiate in 2009 au fost facute doar pe semnaturile Procurorului General de la acea vreme Laura Kovesi (foto dreapta), directorului SRI de atunci George Maior si ale adjunctilor acestora, printre care generalul Florian Coldea (foto stanga).

Iata comunicatul PICCJ din 27 martie 2018:

“Avand in vedere discutiile din spatiul public referitoare la declasificarea protocolului de cooperare in domeniul securitatii nationale incheiat in anul 2009 intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii, Biroul de informare si relatii publice este abilitat sa comunice urmatoarele: La nivelul Ministerului Public a fost finalizata analiza aspectelor legale privind procedura de desecretizare, concluzia fiind ca sunt indeplinite conditiile prevazute de legislatia in vigoare pentru declasificarea documentului mentionat. In acest moment, avand in vedere concluzia analizei, Ministerul Public asteapta punctul de vedere al Serviciului Roman de Informatii, astfel cum prevede procedura de declasificare a documentelor cu acest regim juridic, punct de vedere care a fost solicitat in scris institutiei cosemnatare.
Reamintim faptul ca protocolul in cauza a fost incheiat in cadrul normativ in vigoare la data semnarii, in limita si competentele specifice prevazute de lege".

Comentarii

# DODI date 28 March 2018 16:46 +7

Câtă strădanie din partea tractoristului pentru respectarea legii. Îmi vine să cred că visez sau că trăiesc în altă țară. În fapt tractoristul a primit ordin și el se execută fără comentarii. Nu de alta dar nici nu e în stare să le facă. Noțiunile juridice sunt pentru el mai grele decât limba română pentru ciolanis.

# Klaus-Klaus date 28 March 2018 18:01 +2

:-* o prima obs.. cine este sigur ca se vor declasifica ADEVARATELE PROTOCOALE si nu unele asa.. mai " soft " :-* o a doua obs.. POLINOMUL sri+ dna opera sub DIRECTA INDRUMARE A DOUA AMBASADE - U$A si UK (sa NU aud ca NU stiati de UK!) Pai (CO)OPERAREA se facea asa ca la carciuma unde "coopereaza" OLANDEZA lu' peste sau TOT PE BAZA DE PROTOCOALE.. = si ILEGALE si ANTICONSTITUTIONALE.... Nu de alta dar in materie de TICALOSII UK este cu ANI-LUMINA peste U$. PS in special zona numita City of London... :P PPS Coldea stie MAI BINE cum e kestia cu amb. UK. 8)

# Jean date 28 March 2018 20:43 +2

Va dati seama , daca gunoiele astea il supravegheau eventual si pe Hellving , la ce nivel li sa urcat puterea la cap ? Si ticalosul ala de Maior , ce mai cauta, platit de noi cu munti de bani, sa ne reprezinte ? :eek:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva