23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

BIRCHALL O CHEAMA PE KOVESI LA RAPORT – Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, intrerupe turul de interviuri al doctoritei Kovesi: “Primul telefon pe care am vrut sa il dau este catre CSM... Imi doresc sa am o intalnire cu DNA si DIICOT... Sa gasim solutiile pentru respectarea legii, ma refer inclusiv la articolul 147 din Constitutia Romaniei, care spune foarte clar ca deciziile CCR sunt obligatorii... Sa gasim solutiile pentru a respecta atat drepturile fundamentale ale omului”

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 February 2017 12:15
Vizualizari: 14426

Sefa DNA, doctorita Laura Kovesi, va fi nevoita sa ia o pauza din agresiva campanie mediatica pe care a declansat-o pe la fel de fel de publicatii, unde acorda interviuri mai ceva ca un politician aflat in campanie electorala. Asta intrucat noul ministru de Justitiei a chemat-o la raport. Ministrul interimar de Justitie, Ana Birchall (foto), si-a preluat, vineri 10 februarie 2017, mandatul de la demisionarul Florin Iordache, ocazie cu care a anuntat care sunt primele masuri pe care intentioneaza sa le ia.


Ana Birchall a explicat ca isi doreste sa aiba un dialog cu toate institutiile din sistem, cu societatea civila, cu oricine este interesat de bunul mers al Justitiei, dar a atras atentia ca decizia finala se va lua tot in Parlamentul Romaniei. Ministrul de Justitiei a precizat ca primul telefon dat a fost la CSM, astfel incat, luni 13 februarie 2017, sa se vada cu membrii Consiliului. In aceeasi zi, Birchall intentioneaza sa se intalneasca si cu sefa DNA Laura Kovesi. Ramane de vazut acum daca preferata precupetelor din Piata Obor, ocupata cu atatea si atatea interviuri, isi va face timp sa se prezinte in fata ministrului de Justitie. Foarte important de precizat este faptul ca Ana Birchall intentioneaza sa le explice atat celor din CSM, cat si doctoritei Laura Kovesi ca deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei sunt obligatorii, nu facultative.

Iata declaratia ministrului interimar de Justitie Ana Birchall:

Inteleg asteptarile legate de acest portofoliu, si eu cred ca impreuna cu toti, printr-un dialog transparet, cinstit, constructiv, putem sa gasim toate solutiile pentru bunul mers al Justitiei, pentru a respecta atat drepturile fundamentale ale omului in Romania si a da instrumentele legale necesare celor care au in responsabilitate aplicarea legii. Inteleg sensibilitatea creata in jurul acestui portofoliu, am inteles si mesajul tuturor celor care s-au exprimat in spatiul public, am inteles si preocuparea partenerilor nostri externi, si va asigur ca printr-un dialog cu toti cei care vor sa vina la aceeasi masa sa putem sa gasim solutiile necesare pentru bunul mers al Justitiei. Aceasta este preocuparea mea. Va asigur ca voi face tot ceea ce depinde de mine pe aceasta perioada pentru a pune in aplicare programul de guvernare al aliantei noastre, dar in acelasi timp sa aduc la aceeasi masa pe toti cei care au un cuvant de spus in bunul mers al Justitiei, iar daca as reusi acest lucru as fi foarte multumita. Eu consider ca numai printr-un dialog corect, cinstit, sincer, transparent putem sa gasim orice solutie care este buna pentru societatea romaneasca. Sunt convinsa ca toti cei care vor cu buna credinta sa gaseasca solutiile in domeniul Justitiei vor accepta invitatia mea de a veni la aceeasi masa, in Parlament, si impreuna o sa cautam toate solutiile care sunt conforme cu ceea ce am invatat eu in primul an de facultate, si anume aplicarea legii, si atat intarirea luptei impotriva coruptiei, cat si apararea drepturilor fundamentale ale omului.

Sa stiti ca nu este nicio agenda ascunsa, am venit aici cu cea mai buna credinta sa-mi pun in slujba expertiza pe care eu o am de om al Dreptului. Solutia finala tot in Parlament trebuie sa fie, pentru ca este forul democratic al oricarei societati. Incepand de luni o sa invit la un dialog toate institutiile care au un cuvant de spus in domeniul Justitiei si impreuna vom gasi cele mai bune solutii. Primul telefon pe care am vrut sa il dau este catre CSM, pentru ca mi-as dori ca luni sa avem o prima intalnire, asa cum luni imi doresc sa am o intalnire si cu DNA si cu DIICOT si cu toti cei care au un cuvant de spus in domeniul Justitiei, tocmai pentru a avea acest dialog. Imi doresc sa gasim solutiile necesare atat pentru respectarea legii in Romania, si aici ma refer inclusiv la articolul 147 din Constitutia Romaniei, care spune foarte clar ca deciziile CCR sunt obligatorii, nu facultative, si noi nu putem sa decidem care decizie este obligatorie si care este facultativa. Dar eu sunt convinsa ca numai printr-un dialog direct, cinstit, pe baza expertizei si profesionalismului, putem sa gasim aceste solutii”.

Comentarii

# mishulescu date 12 February 2017 14:23 +22

Fara o extirpare de la radacina, fara compromisuri, a coruptiei din sistemul de Justitie,incepand de la varf, d-na Birchall nu va rezolva nimic. Cu aprobarea sau nu a PSD, dincolo de masurile institutionale,sper ca d-na Birchall sa fie motivata si de racile feminine ( daca exista ), in raport d-na Kovesi. Doamne ajuta ! ;-)

# Margareta Matei date 12 February 2017 14:51 +1

Plang si rad in acelasi timp.  :sad: :roll:

# Edelweiss - Sfetnik de Bukowina date 12 February 2017 16:13 +2

Nu mai bine mergi oleacă la market, cumperi ceva bun de crăpelniță, plătești cu cardul aceala de salarizare pe care ai multele alea zăci de mii de galbini nouți pe care ți-i dă Statul Fanariot Rrumân, apoi invoci spiritul lui Labiș, îl chemi la tine printr-o manevră iscusită de spiritism și stați amândoi ca să mâncați și să plângeți? Fincă aidoma morții violente a căprioarei, care-i IREVERSIBILĂ, la fel și Întronizarea Fărădelegii și Nelegiuirii la rang de Lege e aidomă de ireversibilă. Părerea mea! :P :P :P

# ce sa zic... date 14 February 2017 08:07 +3

Nene Edelweiss, parerea mea e ca dumneata atat de multe comentarii scrii, si-s atat de ciudate toate, incat as jura ca nu ai nici o alta ocupatie si o faci de la un anumit stabiliment. Deja sar apriori peste toate "scrierile" tale. Nu de alta, dar ma tem sa nu fie contagioasa aiureala  scriptica a dumitale. :-*

# Curiosul date 12 February 2017 16:26 -2

Doamna dim foto este Madam Laura Andrei?

# Edelweiss - Melchisedec de Bukowina date 12 February 2017 17:01 +2

MARIANA RARINCA numită ministru „civil” al justiției! :eek: Hy că v-am rupt! :lol: Iar secretari de stat, concilieri ai ministrului - exact cine zâce agora: 1. Adrian Toni-Neacșu, 2. Marian Nazat. 3. Nils Holgersson. V-am spaaaaart! :lol: :lol: :lol:

# Edelweiss - Instigator de Bukowina date 12 February 2017 18:48 +2

Știu că cei care apasă pe roșu vor behăi acapella, în disarmoniile stridente ale legii 90/2001: „Îngî, îngî, be-he-he, muuuu se poateeee!” Apăi Io* zic că se poate ORICE în Colonia Experimentală Rroemenica, mai ales dacă e permis Stăpânilor Coloniei. După modelul bornaților in iUeSAi,unde Congresul dat o dispensă pentru generalul „Mad Dog” Mattiis ca să ocupe funcția de Secretar al Apărării, la fel se poate și la noi. Căci ceea ce îi este permis lui IOVI, evident că îi este permis și lui BOVI, mai ales dacă adunăm vreo 500.000 de oameni pe ulițele patriei și începem să scandăm cerința unei MINORITĂȚI. QUOD ERAT DEMONSTRANDUM! (Hă, hă, hă, :D ce glume bune am, :lol: v-am spart!)

# Legiuitorul nelegiuit date 12 February 2017 21:42 -7

Tipa asta a facut dreptul?pai e un truism sa spui ca trebuie sa respectam deciziile CCR cand art 147 din constitutie spune la al.4 Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pt viitor.. Ministrii astia politicieni chiar vorbesc fara sa aiba habar

# Pif date 12 February 2017 23:07 +7

Poate ca nu toti cu care isi doreste sa dialogheze in domeniul Justitiei au citit Constitutia. Si nici n-au fost informati de SRI ca deciziile CCR sunt obligatorii. La asta nu te-ai gandit.

# stoica date 13 February 2017 10:00 +3

Oamenii din strada in loc sa protesteze impotriva serviciilor,protesteaza impotriva Guvernului care vor sa ia masuri in acest sens. Servicii(vz. DNA si Procurorul General),manipuleaza prin dezinformare in presa internationala si ambasade,interpreteaza abuziv si excesiv legea pentru fapte care n-ar atrage raspunderea penala,punind in practica cazuri dezagreabile ,in special vizate fiind factorul politic care are un impact sensibil la po******tie,speculate miseleste de opozitie si Presedintele tari,care vrea "partidul meu" la putere.O contributie cancerigena o are serviciile secrete,,corupte la randul lor,necontrolabile,neclare actiunile lor exced si ele cadrului legal de desfasurare a activitatii profesionale,incalcand in mod grav indatoririle pe care legea speciala le-a instituit,valabil si pentru uni magistrati.Sub presiunea strazi,unui grup minoritar,vehement,a DNA , SRI si altor servicii au cazut ultimele 3 guverne majoritare.Ministrul Justitiei trebuie sa faca ordine in sistem .

# Pif date 13 February 2017 12:35 +1

Cand si daca iti vei reciti cu mintea limpede comentariul, te va apuca ameteala. Altfel spus, franc sau verde in fata: pana se va schimba Constitutia, ca sa fie pe placul procurorilor, MINIsterul Public(fara portofoliu in Guvern), care isi exercita atributiile prin procurori constituiti in parchete, isi desfasoara activitatea SUB AUTORITATEA MINISTRULUI JUSTITIEI. Daca procurorii umbla de capul lor ca sa manipuleze si sa dezinformeze presa internationala si ambasadele tarilor straine, prietene sau adversare, treaba asta constituie o abatere disciplinara grava, poate chiar infractiune, care aduce atingere ordinii constitutionale si a statului de drept, inclusiv securitatii nationale.

# Unul care se uita... date 13 February 2017 12:24 +1

Mai era una care facea pe grozava cu Kovesi..o chema Bica :lol:

# Luci date 13 February 2017 12:55 +2

Razvan Savaliuc MINISTRU. Doamne ajuta!

# capcaun date 13 February 2017 14:50 0

Luci, Zici bine. Vrednic este! Doamne ajuta!

# Julia date 13 February 2017 15:20 +2

La sfarsitul articolului din The Guardian este un message care tradus suna cam asa: Si pentruca esti pe pagina noastra, iti cerem o favoare. Cu toate ca numarul cititorilor lui The Guardian a crescut putini sunt cei care platesc pentru asta. Si sumele necesare advertaisingului in toata media scad covarsitor de repede. Acesta este motivul pentru care iti cerem ajutorul. Jurnalismul de investigatii independent la The Guardian presupune MULT TIMP, BANI si MULTA MUNCA pentru a fi realizat. Dar noi facem asta pentruca suntem convinsi ca actiunile noastre intereseaza si poate ca te intereseaza si pe time. Daca cei care ne citesc articolele noastre le apreciaza si ne ajuta sa platim pentru asta, viitorul nostru va fi mai sigur. si se incheie mesajul cu : Contribuie si tu. Deci as avea o intrebare pentru Ministrul interimar al Justitiei: daca DNA este in subordinea acestui minioster de ce nu este trimis corpul de control al ministerului sa cerceteze cine a platit pentru acest articol

# Julia date 13 February 2017 15:24 +2

Si o continuare a messageului meu. Sa fie cercetat cine a platit si pentru celelalte articole din toata presa internationala care ridica in slavi acest personaj. Nu este asta o spalare de bani si actiune in folosul propriu asa cum baga Kovesi la inchisoare oameni pe aceleasi spete?

# UN INTREBATOR date 13 February 2017 16:08 +2

care se intreaba, ca "prostanacul" ... de 30 de ani lucrez in domeniul juridic in Romania, dar pe aceasta dna. min. de just. nu am vazut-o niciodata printr-o instanta. La fel si distinsul sau predecesor, dr. C.IORDACHE, alta somitate juridica ! Chiar o fi asa greu de identificat un profesionist onest, stimat de lumea juridica ? Sau mai bine politruci, ca astia au scoala partidului unic. Asa ne trebuie, daca nu ne-a placut cartea ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva