4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BLACK HOLE LA BRD (IX) – Cititi si va cruciti cum s-au dat unui analfabet 4,4 milioane euro pe un maidan de 317 m.p. 2,85 milioane euro au fost tepuiti de la BRD. Sageata Wild Rose Metal a declarat la DIICOT despre vicepresedintele BRD Claudiu Cercel: “I-am spus ca am mai multe firme prin care vreau sa tepuiesc banci... i-am propus sa ii dau un comision de 10%... Cercel a fost de acord si mi-a zis ca o sa tinem legatura prin Dragos Diaconescu” (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

17 December 2018 18:39
Vizualizari: 16097

In martie 2008, firma Wild Rose Metal SRL Jilava (apartinand unor romi din comuna Sintesti – Ilfov) a obtinut in conditii extrem de dubioase de la BRD, un credit urias de 2,85 milioane euro, pe care l-a garantat cu o darapanatura de imobil, de cateva sute de metri patrati, din b-dul Regina Elisabeta nr. 45 (evaluat la fabuloasa sume de 4,4 milioane euro), sub pretextul ca in acest loc se va face o mare “dezvoltare imobiliara”. O mare diversiune, caci acolo nu se putea construi nimic si toata zona e o darapanatura de cladiri vechi de patrimoniu, in stare de devalmasie, cu numerosi co-proprietari si cu un acces meschin printr-un gang in care abia poate intra un autoturism.


Varful de lance al afacerii Wild Rose Metal SRL, prin care s-a dat o uriasa teapa BRD a fost Mihai Stan, rom din Sintesti, individ certat cu legea, dar primit ca un imparat la Sucursala Dorobanti a BRD, condusa pe atunci de Dana Bajescu. Conform marturiilor date procurorilor DIICOT, Mihai Stan a avut numeroase intalniri pe la restaurante de lux din Capitala, si cu vicepresedintele BRD de atunci, dar si din prezent, Claudiu Cercel Duca, dar si cu tovarasul nedespartit al acestuia Dragos Diaconescu, fost colonel de Securitate (general in rezerva) care a condus in anii comunismului Oficiul Argus la care erau angajati toti lucratorii Securitatii, care activau in strainatate.

Cum se ia un credit de 2,85 milioane euro de la BRD – studiu de caz

Cazul Wild Rose Metal SRL pe care il prezentam in continuare, din lipsa de informatii suficiente i-a scapat procurorului DIICOT George Militaru, care i-a trimis in judecata in 2013 pe vicepresedintele BRD Claudiu Cercel Duca, pe fostul ofiter DIE Dragos Diaconescu, dar si pe romii din Sintesti specializati in tepe bancare. Relevante sunt declaratiile romului Mihai Stan din Sintesti, care se lauda cu fraudele sale bancare, care a marturisit la DIICOT despre ajutorul cerut vicepresedintelui BRD Claudiu Cercel Duca: Precizez ca la 10 zile dupa aceasta intalnire m-am reintalnit la un restaurant in Herastrau numit Aqua cu Dragos Diaconescu si Cercel Duca, eu fiind insotit de Hurdugaci Tiberiu. Dragos Diaconescu mi-a spus sa vorbesc direct cu Cercel Duca la masa si sa ii spun ce am de zis. Eu i-am spus ca am mai multe firme prin care vreau sa tepuiesc banci, in sensul ca vreau sa platesc cateva rate la banci dupa care dispar cu banii si i-am propus sa ii dau un comision de 10% din creditele ce urma sa le obtin in acest fel, cu conditia ca el sa ma ajute si sa ma sprijine in acest sens. Cercel Duca a fost de acord si mi-a zis ca o sa tinem legatura prin Dragos Diaconescu“ - (vezi pagina 812 din Rechizitoriul DIICOT atasat la finalul articolului)

Poate vi se pare socanta aceasta declaratie a lui Mihai Stan (inculpat in multe dosare penale), dar ceea ce este cu mult mai socant e ca desi la varful Societe Generale (BRD) de la Paris se stiu aceste aspecte, vicepresedintele BRD Romania Claudiu Cercel Duca este mentinut in continuare pe functie, din 2013 si pana in prezent, desi a fost trimis in judecata de DIICOT si este judecat in prima instanta sub acuzatiile de sustinere de grup infractional organizat, inselaciune si spalare de bani, iar marti, 18 decembrie 2018, Tribunalul Bucuresti va da verdictul in fondul in acest dosar, in care unii romi implicati deja s-au laudat prin targ ca nu vor avea probleme!!!

Trebuie spus ca deoarece daduse atatea tepe la BRD pe diverse firme si era tare luat la ochi, incat niciun angajat cinstit al bancii nu l-ar mai fi servit, romul Mihai Stan a ajuns sa-si falsifice cartea de identitate si sa se prezinte sub numele de Teodorescu, ca sa induca lumea in eroare.

Cu asemenea intrari la BRD, Mihai Stan a fortat si in multe cazuri a obtinut o serie de credite fabuloase, in cascada, prin firme ca Cereal Agromis, Agregat Mixt, Alram Servinvest, AHN Construct.

Metoda era clasica: se cerea un credit, se gaja cu bunuri supra evaluate, dupa care firmele erau bagate in insolventa premeditat, si banii nu se mai returnau. La final BRD descoperea ca asa-zisele valori depuse drept gaj cu complicitatea unor functionari corupti, nu faceau nici doi bani si ramanea cu paguba. Zeci de milioane de euro se raportau la capitolul credite neperformante.

Prin firma Wild Rose Metal SRL (afacere scapata procurorului DIICOT George Militaru) s-a solicitat de catre Mihai Stan, in 2008 un credit de 2,85 milioane euro. Cererea a fost motivata de faptul ca firma tocmai achizitionase un teren pentru o dezvoltare imobiliara in spatele cladirii din bdul Regina Elisabeta nr. 45, terenul devenind garantie pentru creditul solicitat. Cosmetizata cu “bilanturi sanatoase”, firma a trimis cererea la Dana Bajescu, care a inmanat-o din informatiile noastre lui Marius Mazilescu, care pe atunci era consilier de clientela, dar care azi este Director de grup Mari Clienti Corporatisti in BRD.

Fiind audiat in calitate de invinuit in dosarul 1496/D/P/2012 al DIICOT, unul din administratorii firmei Wild Rose Metal SRL, Petre Mihai, a declarat procurorilor:

Initiativa contractarii unui credit a avut-o Mihai Stan. Acesta spunea sa ne dezvoltam afacerea. Precizez ca aceasta societate, respectiv SC WILD ROSE METAL SRL nu a avut-o angajatii niciodata. Gheorghe Catalina Mariana a fost trecuta doar scriptic ca asociat al firmei. Ea nu a avut niciodata cunostinta de ceea ce se intampla la firma. Mihai Stan nu a dorit sa figureze pe aceasta firma. Banca la care sa contractam creditul a fost aleasa de Mihai Stan, intrucat avea relatii la aceasta banca, respectiv un domn Nanu, director de sucursala si inca unul Mazilescu, care s-a ocupat de dosarul nostru. Toate actele financiar – contabile au fost intocmite de dna contabil Tatarau Valeria la indicatiile lui Mihai Stan, care la randul sau primea lista cu ce este nevoie de la Mazilescu. Acesta ne-a aratat cum trebuie sa arate cifrele ca sa obtinem creditul. Sucursala aleasa a fost BRD Dorobanti. Varianta obtinerii creditului pentru a achizitiona un teren a fost aleasa de Mihai Stan, intrucat terenul era chiar al lui, dar trecut pe numele unui var de-al sau, pe nume Mihai Ion. Eu nu stiu decat de acordul de 2,8 milioane de euro, nu si de cel de 400.000 lei. Eu am fost la banca o singura data cand cei de la banca au dorit sa-l vada pe administratorul societatii, ocazie cu care au semnat un set de acte inainte de acordarea creditului. Toate actele terenului erau false. Mihai Ion, desi analfabet stia ca nu detine in fapt nici un teren. Suma de bani obtinuta ca urmare a creditului a fost retrasa de Mihai Stan. S-au platit cateva rate, doar. Dupa un timp Mihai Stan mi-a cerut sa cesionez firma. Initial, nu am fost de acord. Pana la urma am cesionat firma lui Sava Vasile si Merloi Florin, doi prieteni de-ai mei. Precizez ca nici pe mine si nici pe cei doi prieteni mentionati nu ne-a contactat nimeni de la BRD pentru restituirea creditului. Eu nu am incasat nici un leu din acesti bani. Arat ca situațiile financiare depuse la banca erau falsificate.” - (vezi pagina 1622 din Rechizitoriul DIICOT atasat la finalul articolului)

Actul de vanzare cumparare din 25 martie 2008, s-a incheiat intre Mihai Stan cumparator si Mihai Ion (nestiutor de carte) vanzator al imobilului din bdul Regina Elisabeta nr. 45 teren de 371 m.p. curte si 1.061 m.p. (dependinte suprapuse) aferent constructiilor la pretul exorbitant de 4,4 milioane euro!!!

Contractul de vanzare-cumparare a imobilului (teren de 371 + dependinte suprapuse) din 25 martie 2008, s-a intocmit si semnat in Sucursala Dorobanti. Contractul de vanzare – cumparare s-a sprijinit pe supra-evaluarea de 4,4 milioane euro facuta, atentie, de Sigma Business Consult, firma ce apartinea lui Bacila Monica, sora lui Bajescu Dana, care era directoarea Grupului Dorobanti a BRD, cea care acorda creditul!!!

De retinut, pe antecontractul de vanzare-cumparare, nestiutorul de carte Mihai Ion a semnat cu amprenta!!! Conform actelor semnate, s-a pretins ca vanzatorul ar fi primit de la Mihai Stan, in cash, suma de 1,55 milioane euro din totalul de 4,4 milioane euro!!! Cine ar fi dat atatia bani unui nestiutor de carte? Cine a verificat vreodata daca aceasta suma uriasa s-a dat in cash? O firma putea sa faca vreodata, conform legii romane, o plata in cash de un asa nivel? S-a verificat conformitatea economica a firmei Wild Rose Metal pentru a plati cash o astfel de suma in BRD Dorobanti, atunci cand s-a intocmit dosarul de credit? Avem convingerea ca totul a fost doar pe hartie, pentru a se crea aparenta unui imobil cu o valoare de piata serioasa.

Diferenta pentru vanzare, dintre 4,4 milioane de euro si 1,55 milioane euro, a fost platita de BRD, pe credit: adica 2,85 milioane euro(vezi contractul in facsimilul de mai jos)

Contractul de ipoteca a avut ca baza raportul de evaluare fals, dar si contractul de vanzare-cumparare plin de falsuri in privinta terenului si dependintelor suprapuse, parte din superficii nereale. Faptul ca onor consilierul de clientele Marius Mazilescu a inspectat terenul de la adresa din bd. Regina Elisabeta nr. 54, chiar inainte de intocmirea dosarului de credit (aspect necunoscut de procuror), cunoscand configuratia terenului, a accesului la teren, a faptului ca nu era nicio constructie pe teren in afara imobilului de la nr. 54 dar si faptul ca terenul era in copropietate, credem ca ar trebui cercetat cu seriozitate, in prezent, atat de procurori, cat si de factorii de decizie din BRD. Reporterii Lumeajustitiei.ro s-au deplasat la locul faptei – bdul Regina Elisabeta nr. 45, unde am gasit o curte in paragina in care accesul nu se poate face decat printr-un gang si unde nici vorba sa se poata dezvolta vreun proiect imobiliar, dovada ca nimic nu s-a facut pana in prezent. Cine ar fi fost prost sa dea vreodata 4,4 milioane euro pe un asemenea maidan??? Oare cum a fost de acord Marius Mazilescu sa inscrie o ipoteca in "favoarea" BRD in asemenea conditii? - (vezi facsimil cu contractul de ipoteca)

Deci 2.850.000 euro credit au fost “garantati“ cu un maidan in paragina de 371 m.p. plus diverse dependinte suprapuse ca subsoluri, holuri sau mansarde, adaugate de-a valma ca superficii doar pentru a mari artificial numarul de metri patrati evaluati. Terenul pentru “dezvoltarea imobiliara“ ce apartinea proprietarului, avea pe bune doar 371 m.p., din cei 1482 mp din actele de la banca, aspect rezultat in clar din toate documentele de la ANCPI. Diferenta de la 371 la 1482 apartinea celorlalti colocatari din imobil, cladirea fiind de patrimoniu si in concluzie terenul fiind neconstruibil, pentru asa-zisa dezvoltare imobiliara. Acest lucru rezulta chiar din cartea funciara eliberata de ANCPI. Simplu ca buna ziua – (vezi facsimil)

Paragina din spatele Bulevardului Regina Elisabeta nr. 54, are un singur acces, care se face printr-un gang, si ca atare se dovedeste cu un alt argument ca terenul nu era construibil, neputand decat imaginar sa aiba vocatie de garantie bancara si tot imaginar vocatie de dezvoltare imobiliara. Gangul de acces la teren are o latime ce permitea intrarea doar a masinilor mici si nicidecum a betonierelor sau macaralelor. Asa ca marea “dezvoltare imobiliara” a fost imaginata doar de Dana Bajescu si Marius Mazilescu – (vezi foto)

Noi opinam ca dependintele adaugate la terenul de 371 m.p. au avut rolul de a insela BRD, prin mascarada de evaluare, pentru a crea o veritabila confuzie intre terenul-curte de 1482 m.p. coproprietate apartinand imobilului din Bd. Regina Elisabeta, fata de terenul plus multiplele superficii suprapuse, din care unele clar evidentiate nici nu apartineau proprietarului (vanzatorului catre Wild Rose Metal). Va dati seama de situatie? De dimensiunile fraudei? Daca am imparti suma de 4,4 milioane euro, la cei 371 m.p. reali ai maidanului, am avea un rezultat de 12.000 de euro/1 m.p. de teren!!! Nicaieri in Bucuresti nu s-a vandut vreodata un metru patrat de teren la asemene scor, nici pe departe! Va vinde vreodata BRD terenul lasat drept gaj la o asemenea suma ca sa-si scoata paguba? Evident niciodata!

Devalizarea creditului

In data de 25 martie 2008, imediat ce s-a semnat contractul de credit si contractul de garantie, creditul de 2.850.000 euro a fost pus la dispozitie in contul firmei Wilde Rose Metal. Tot in data de 25 martie 2008, in baza contractului de “vanzare-cumparare“ a terenului prezentat mai sus si intocmit in Sucursala Dorobanti, s-a platit prin transfer suma de 10.530.750 lei (echivalentul a 2.850.000 euro credit - de la Wilde Rose Metal, in contul lui Mihai Ion, “proprietar“ teren) cont deschis bineinteles pentru disimularea operatiunii, tot in Sucursala Dorobanti. Transfer din cont in cont, in cadrul aceleiasi Sucursale, operatiunea era controlata 100%.

Imediat, chiar a doua zi, in 26 martie 2008, toti banii - adica tot creditul de 2.850.000 euro - au fost transferati lui Mihai Ion de unde au fost scosi toti in cash, la caseria din Sucursala Dorobanti. Dar nu de Mihai Ion!

Culmea culmilor este ca Mihai Ion, care nu stia nici sa scrie si nici sa semneze, a “completat“ si “semnat“ documentele de retragere. Oare cine le-o fi completat si cine le-o fi semnat? S-a facut vreo expertiza grafoscopica?

A verificat oare cineva?:

1- documentul tipizat de retragere de numerar si care se completeaza olograf si care se numeste pentru suma de 10.530.750 lei?

2 - documentul informatic si cu temei legal de retragere din BRD care se numeste Ridicare Numerar sau Chitanta de casierie, pentru suma de 10.530.750 lei? Documentul rezulta prin editare informatica la data retragerii sumei si semneaza de client....

Avem groaznica banuiala ca dupa acelasi tipic al ingineriilor de la BRD Dorobanti prezentate in editiile anterioare, altcineva a scos banii la ghiseu! Domnilor procurori de la DIICOT, vreti sa verificati cine a scos cele 2,85 milioane de euro de la ghiseul BRD?

In editia urmatoare vom publica cum la scurt timp dupa ce s-au dat banii, firma Wild Rose Metal SRL a fost bagata in insolventa programata cu ajutorul unei firme agreate de directoarea Grupului Dorobanti a BRD, Dana Bajescu. Si cum odata ajunsa in insolventa, firma-sageata nu a mai returnat nimic din credit.

(va urma)

* Cititi aici integral Rechizitoriul din Dosarul Bancherii 1 cu interceptarile telefonice dintre Claudiu Cercel si fostul ofiter SIE Dragos Diaconescu

Comentarii

# Cristian B. date 17 December 2018 19:15 +28

Sa nu vezi astfel de nenorociri pare de domeniul fantasticului. 4,4 milioane o darapanatura platita cu credit ( 2,85 milioane euro ) si bani fictivi ( 1,5 milioane euro ). Pai oare ce o fi judecat cinci ani de zile onor judecatorul ? Faptele materiale sunt exacte si sunt probate cu documente. Se pare ca in BRD Dorobanti se tot ascund lucruri deosebit de grave in tovarasie cu magistrati. Halal Justitie !

# Malitoiu M. date 17 December 2018 19:46 +16

BRD Dorobanti a fost un grup infractional... nu unul bancar. Sa acorzi un credit de aproape 3 mil euro romilor, cu practic zero garantii, ipoteca la misto si apoi sa retraga tot banetul din credit la caseria Dorobanti depaseste orice forma de imaginatie infractionala. Pai romii n-aveau ei habar sa faca asta si nici nu puteau. Totul a fost la mana lui Bajescu, sorei lui Bajescu si acel Mazilescu. In 25 martie 2008...totul se petrecea la BRD Dorobanti asa cum scrie si NOTARA in cele 2 acte la "încheiere".Actele vorbesc.

# Dorina date 17 December 2018 21:05 +12

Megainfractori de Dorobanti deghizati in bancheri. Acelasi tipic de actiune si de credite ca si in cazul judecatoarei Mazilescu. Milioane tepuite cu o metoda tip patern : supraevaluare garantii, bani fictivi pt aportul propriu companie/ pers. fizica, contracte de credit false, acordare frauduloasa de credit, retragere cash a creditului. Patern criminal ascuns si nedescoperit de procurori/judecatori. Ce pregatire au acesti magistrati ??? Ce cauta sa profeseze in infractiuni economice ???? Pilosi nepriceputi !

# Costel pt Dorina date 18 December 2018 07:52 +20

Pilosi nepriceputi...probabil. Spagari odinari..si mai probabil.

# Francois M. date 18 December 2018 16:25 +21

Bajescu - Diaconescu - Mazilescu - Cercel - Stan - Bacila - Baldan - acelasi patern. 

# Raul date 18 December 2018 10:09 -4

Cu privire la faptul ca terenul nu era construibil, o cicumstanta atenuanta. De exeplu, Primaria Sectorului 2 a emis o autorizatie de constructive, pe numele unei anume Stoica, pe strada Garibaldi din Floreasca, la data de 1.09.2018. Spatiul dintre doua blocuri, aprox. 5 mp si vreo 150 din spatele blocurilor, unde era spatiu verde, a inceput o constructie p+2. Deci se poate obtine autorizatie de constructie foarte usor, daca si angajatii de la primarie doresc asta. Nu conteaza ca primarul este de la PSD.

# Raul date 18 December 2018 14:34 -2

Nu inteleg, de ce ma-ti taxat cu rosu? Deci, la un teren cu deschidere 5 m, spatiul dintre blocuri, continua vreo 10 m, cat tine latimea latimea celor 2 blocuri si merge in spatele constructiilor, cu un dreptunghi de aprox.150 mp. Spatiul se afla pe strada Garibaldi, partea spre parcul Verdi. Daca nu ma credeti mergeti si vedeti cu ochii vostri. Doamna Stoica, care a primit autorizatia, acum in sept. 2018, a fost deputat PDL. Are un tupeu mai mare chiar si decat Elena Udrea, care a facut si ea locuinte in zona, dar cu deschidere la strada de vreo 20 m. In sept. 2018, cine era la Primaria Sector 2? Nu PSD? Parca DA! :-x

# Raul 2 date 18 December 2018 15:29 +6

Te a taxat cu rosu pentru ca ai vorbit de atenuanta ...adica vii cu diversiuni. Lasa construitul intre blocuri ca s a mai practicat daca terenul e proprietate individualizata. La Wild Rose terenul e in coproprietate si acces nu e. Deci nu se poate construi nimic ...si hotii astia de la BRD Dorobanti stiau...dar au dat creditul ca sa ia ei banii...CASH din caserie.

# Amaranda date 18 December 2018 16:15 +9

Bajeasca lua cu doua mâini, cu sora ei Monica si cumnata ei Alice ! Probabil ca o parte din furaciuni au ajuns si pe la magistrati. Cum altfel poti explica faptul ca in dosarul de credit Wild Rose Metal facut de ea si Mazilescu, cei doi sunt MARTORI ?!! Dosarul pas cu pas a fost unul infractional la modul cel mai ordinar...de la evaluare falsa, contract de v-c fals, contract de ipoteca fals, "sursa proprie" client falsā, contract de fidejusiune fals, contract de garantie fals, contract de credit fals, acordare de credit frauduloasa, retragere cash frauduloasa ( 2,85 mil euro ). EI BINE ASTEA NU SUNT SUSPICIUNI CI FAPTE CRIMINAL-FINANCIARE DEOSEBIT DE GRAVE ! Si nimeni sa nu le vada si sa dea vina pe sageata Stan Mihai...iti sta mintea in loc. Chiar atata prostie pe magistrati ??? Doar un copil sub 14 ani te poate crede ...

# DODI date 17 December 2018 20:51 +6

Pentru CERCEL a fost floare la ureche să țepuiască banca. El fiind omul din interior știa că pierderile băncii erau recuperate rapid prin asigurare sau provizioane bancare. În ambele cazuri banca era pe plus. Și el de asemenea.

# Mai sa fie dl Raul date 18 December 2018 12:33 +8

Spui numai bazaconii. Oi fi de-ai lor.Citeste mai atent ! Terenul e in coproprietate. Nu este individualizat. Si atunci unde sa construiesti ? PRIN GANG ? . Pe unde sa intre betonierele ?. Construiesti cladire in cladire ? Ce vrajeala de 2 lei. Acolo nici Puz ul nu permite. Si face terenul 4.4 mil euro ? E ATENUANTA ? Totul a fost o megainfractiune cap - coada. NU S A VRUT SA SE CONSTRUIASCA NIMIC...DECAT SA FURE VREO 3 MIL EURO. ACTELE SI POZELE SUNT CLARE AMICE !

# Pintea date 17 December 2018 19:17 +6

Cata HOTIE! Cu fiecare episod relatat ne cutremuram, mirati de ingeniozitatea unor ESCROCI, demni de Cosa Nostra! Don Cercel.... Francezii se fac de ras cu ăsta! Probabil banca recupereaza creditele de la cetatenii care le platesc comisioane, dobanzi mari pana la spoliere! Dar Maria-Sa, Banca Nationala cu Marele Guvernator, membru Bilderberg, nu au mirosit nimic ( ca de obicei!)? Nu au avut nici o informatie de la Marele Serviciu Secret SRI condus numai de destăpti? Ce tara, numai jafuri si abuzuri peste tot! Si de unde sunt INTOTDEAUNA recuperati banii acestia furati de peste tot? Numai de la noi! Bine ca existam, sa platim impozite, taxe, credite aberante, jafurile si furturile altora, salarii magistratilor si etc.! Asta stim sa facem cel mai bine: sa scoatem banii din buzunar.

# Catalin Raiff date 17 December 2018 20:22 +7

Bajescu a dat afara din BRD Dorobanti un coleg pe nume Codrin  pentru ca nu a fost de acord cu o supraevaluare a unui iaz. Taia si spanzura de capul ei pe cine vrea si cand vroia in BRD Dorobanti. Si-a facut o gasca cu care facea infractiuni si nimeni nu scotea un cuvant. Se distrau cu banii furati peste tot prin lume. In dosarul asta rezulta din Rechizitoriu ca Bajescu si Mazilescu sunt martori iar sora lui Bajescu, madam supraevaluatoarea nu este NIMIC ( adica lasata in pace ...bine mersi ). Ceva mai la misto nu poate exista in lumea asta. Actele sunt zdrobitoare. Oare astea nu conteaza...ci doar povestile la misto spuse de infractori !!!???

# Amaranda date 18 December 2018 08:57 +16

Madam BAJESCU RĀDEA TOT : credite, bugete de formare, bugete clienti, oameni. Madam BAJESCU manipuleaza tot : colegi, clienti, procurori, judecatori. Madam BAJESCU aranjeaza tot : colegi, procurori, politisti, avocati, notari, cadastru, evaluatori...Cand ai furat de ai nenorocit BRD Dorobanti  si când ai distrus o pleiada de tineri naivi ...ce fel de om te mai pretinzi a fi ? Si un monstru e mai uman decat faptura asta !

# Baran Gheorghe date 17 December 2018 21:18 0

BRD - Group Societe, Franta ; BCR - Erste Bank , Germania; Banca Agricola- Raiffeisen ,Austria; Rezista si spoliaza. Au picat prin faliment datorita ":)) creditelor neperformante " Bancorex, Columna Bank, Banca Albina , Dacia Felix, etc. Mugur Ispravescu da tonul . Treceti la moneda Euro si Ispravescu ramane somer !! ROMANI, NU FACETI IMPRUMUTURI BANCARE!!!! Or fi reale oare aceste credite neperformante?? Poate sunt un mijloc de scoatere a banilor din banci ?? Clientul sageata sau cloestul de 1.000.000 Euro sunt doar o inventie din "interior" . Ati vazut bancheri atit de naivi sa dea credite neperformante de 100000K Euro?? Da, in conditiile in care crizele economice sunt din ce in ce mai dese si din ce in ce mai scurte.Inainte de al treilea val ,crizele erau rare si lungi. Provocarea unei crize era greu de pus la cale datorita carentelor in comunicare si unui nivel de conservatorism ridicat. Tehnicile de comunicare de azi,lipsa de capitalizare,polarizarea, fac crizele scurte si dese.

# avocat date 17 December 2018 21:33 +4

MIHAI STAN SI FRATELE LUI DOI INFRACTORII CU ANTECEDENTE PENALE AU FOST SUSUTINUTI SI AJUTATI DE procurorul CERBU VIOREL CARE AVEAU O CONINVENTA INFRACTIONALA A LOR ADICA - CEI DOI FRATI AU FOST PUSI IN LIBERTATE LA cab unde au prezentat MATERIAZAREA UNOR DENUNTURI (MINCINOASE) LA DNA CINE A EMIS ADRESELE MIRICA FLORENTINA SI CERBU VIOREL

# ALO CSM, INSPECTIA !!! Cerbu - Mirica - protectii ?! date 17 December 2018 22:50 +7

Va autosesizati in cazul Mihai Stan ? Domnul avocat lamureste o situatie deosebit de grava ! Se pare ca Stan a cunoscut si probabil mituit numeroase persoane...de la bancheri, la magistrati. Pt necunoscatori : luati cazierul lui Stan si al fratelui si sa vedeti cum scapa dupa cateva luni, de fiecare data, la fiecare dosar...de puscarie.SI MAI E CEVA ? Cine a clasat dosarul leasingului Wild Rose Metal la DNA.... ??? Tot dosarul de leasing a fost o infractiune cap-coadā !!!

# In primul rand : de ce dati bani la romi ? date 18 December 2018 00:07 +4

Si-au dovedit buna credinta, in ultimul deceniu , si eu nu stiu ? Voi nu stiti regula "sa nu te incurci cu romii" ? :eek:

# Romania curata date 18 December 2018 21:05 +7

Pe vremea lui Ceausescu, se spunea explicit : niciodata sa nu crezi vreun militian sau un rrom. Pe vremea lui Basescu/ Johannis tara a INVOLUAT...si la cele 2 categorii o mai adaugam si pe a 3-a : PROCURORII. Ca atare azi in aceasta tara putem spune : Niciodata sa nu crezi in vreun procuror, politist sau rrom ! Tara de cacao. Procurorii si politistii corupti s-au inmultit ca sobolanii si bântuie printre noi cu tot felul de aranjamente care mai de care dubioase pentru buzunarul lor prea lung care le trece dincolo de glezne. Mizerabili mai sunt oamenii astia. Aranjori de destine si vieti ! Curatzā-te natie de aceste scursuri. Avem nevoie de magistrati si politisti onesti. Si sunt multi ...dar sunt intinati de scursurile din breslele lor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva