29 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BLACK HOLE LA BRD (VI) – Ingineria Tipizatul l-a coplesit pe procurorul DIICOT Todoran. Dovezi naucitoare despre sifonarea conturilor BRD cu acte ticluite de functionarii bancii. Milioane de euro scoase, fara ca titularii sa semneze. Alerta interna de frauda pentru 550.000 euro a fost “rezolvata”. Mail zdrobitor intre sefa BRD Dorobanti si cumnata ei sefa Agentiei Europa: “Cool... sa vad ce-o sa zica la alerta de azi de 550k:) - am vb si rezolvat :)” (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

14 October 2018 15:10
Vizualizari: 12538

Lumeajustitiei.ro continua dezvaluirile despre uriasele fraude financiare comise in interiorul Grupului Dorobanti al BRD, condus de fosta directoare Dana Bajescu, unde s-a dezvoltat in perioada 2009-2010 un sistem infernal de sifonare a banilor bancii, prin intermediul unor clienti-sageata, adusi de afaceristul Cristian Relu Aparaschivei, inginerii care nu au putut fi depistate nici macar de compartimentele speciale de control ale bancii, daramite de anchetatorii DIICOT. Din prejudiciul de peste 53 milioane euro, raportat de BRD la DIICOT in dosarul 144/D/P/2013, peste 19,1 milioane de euro au fost sifonati doar prin conturile a sapte clienti-sageata, cu concursul fostei directoare Dana Bajescu a Grupului BRD Dorobanti si a cumnatei sale Alice Monac, fosta directoare a Agentiei Europa. Asta numai la capitolul persoane fizice...


Cele doua cumnate nu au actionat singure, ci ajutate de un numeros grup de functionari din subordine, mergand pana la casierite. Cele doua cumnate au reusit pana in prezent sa-i puna pe piste false pe procurorii DIICOT, pozand in “denuntatoare” si aruncand in mod concertat vina pe membrii Comitetului de credite din centrala BRD (care dadea aprobari de principiu, pe baza unor fise inselatoare intocmite de Bajescu & Co, care prezentau situatii false privind creditele de mari valori solicitate) desi este evident ca daca dupa aprobarile de la centrala, cumnatele ar fi respectat normele bancii, si ar fi constituit garantii imobiliare reale; nu ar fi acoperit cu bani fictivi aporturile de 10% din valoarea creditelor (cash-ul colateral) pe care clientii-sageata trebuiau sa il aduca de acasa, si s-ar fi asigurat ca acestia sunt beneficiarii reali ai creditelor – creditele nu ar fi devenit niciodata frauduloase, ci neperformante, iar banca si-ar fi acoperit paguba executand garantiile imobiliare gajate in favoarea BRD (in realitate supra-evaluate de zeci de ori). Aceste inginerii cu bani fictivi au fost pe larg prezentate de Lumeajustitiei.ro in editiile anterioare.

INGINERIA TIPIZATUL - De ce procurorul DIICOT Adrian Petre Todoran are orbul gainilor?

Doua aspecte sunt evidente si clare in aceasta cauza:

- daca functionarele din Grupul Dorobanti ar fi respectat intocmai conditiile de creditare aprobate de membrii Comitetului de credite din centrala BRD, FRAUDA AR FI FOST EVITATA, deoarece clientii sageata neavand banii de aport personal, nu ar fi putu niciodata sa primeasca credite de cate 3 milioane euro fiecare;

- daca functionarele de la Grupul Dorobanti, dar si clientii-sageata ar fi respectat conditiile aprobate de membrii Comitetului de credite din centrala BRD pentru acordarea creditelor (cash-ul colateral trebuia sa apartina in mod real clientilor; garantiile imobiliare gajate trebuiau evaluate corect si sa depaseasca valoarea creditelor; clientii trebuiau sa fie beneficiarii reali), creditele ar fi devenit neperformante si banca putea trece la executarea garantiilor pentru a-si recupera prejudiciul;

Ciudat insa, desi lucrurile sunt limpezi ca lumina zilei, procurorul DIICOT Adrian Petre Todoran a insirat in Ordonanta din 16 aprilie 2018 din dosarul 144/D/P/2013 un sir de enormitati contrare probelor, contrare realitatii bancare luand de bune peste 100 de documente false (ce-i fusesera sesizate ca atare) pentru a valida teoria denuntatorelor Dana Bajescu si alice Monac la adresa membrilor Comitetului de credite din centrala BRD. Ceva de genul ca daca Comitetul de credite era indus in eroare cu fise inselatoare sa aprobe de principiu credite de mari valori, toti functionarii BRD de la Dana Bajescu in jos nu mai trebuiau sa respecte nimic din conditiile de creditare stipulate in contractele incheiate, ulterior aprobarii de la Centrala, si ca milioanele de euro trebuiau acordate, pentru ca cica clientii erau VIP. O gaselnita care i-a pacalit inclusiv pe vajnicii procurori DIICOT.

Lumeajustitiei.ro a demonstrat cu lux de amanunte in editiile anterioare ca nu cei sapte clienti-sageata erau cei care ridicau banii la ghiseele bancii. Am publicat toate declaratiile acestora care au relatat invariabil ca au fost adusi la sediul Agentiei Europa a BRD de afaceristul Relu Cristian Aparaschivei, unde nu au stat mai mult de cateva ore, cat a fost nevoie sa completeze contractele de credit si de garantii dinainte intocmite, ca ei nu au avut bani de avansuri (cash-ul colateral de circa 300.000 euro de fiecare) si ca niciodata ei nu au ridicat vreun euro de la ghiseele bancii.

Foarte important! Toti clientii-sageata au declarat ca au fost pusi sa semneze odata cu perfectare contractelor de credit, formulare de retragere de numerar in alb, precum si alte hartii in alb. Pe langa faptul ca toti au declarat ca nu au ridicat niciun ban de la ghiseele bancii, multi au facut dovada ca nu se aflau in tara atunci cand apareau ca retrageau bani de la ghiseele BRD. E clar ca altii scoteau banii in locul lor.

In aceste conditii, oare de ce procurorul DIICOT Adrian-Petre Todoran a mentionat in Ordonanta sa din 16 aprilie 2018 ca toate documentele de retragere apartin clientilor-sageata (Coconete, Muntean) si au fost intocmite de acesta (Muntean), cand de fapt toate documentele au fost completate si banii retrasi de functionarii BRD? Si mai ciudat, cand a facut aceste ''constatari'' procurorul Todoran fusese informat de partile din dosar despre ingineria cu bani fictivi si despre retragerile de cash realizate de gruparea Bajescu, Monac & co, prin numeroase memorii, totul fiindu-i prezentat cu dovezi de netagaduit.

Ia cititi mai jos cateva dintre enormitatile procurorului DIICOT Todoran din Ordonanta sa din 16 aprilie 2018:

Lecturand Ordonanta procurorului Todoran de mai sus, am putea crede ca este aievea ca respectivii clienti-sageata s-ar fi dus personal la ghiseele BRD si ar fi retras banii din conturile in care li s-au pus cate 3.000.000 euro credit, la fiecare, in conditiile de ilegalitate anterior descrise. Ce sa vezi insa, la dosar sunt toate probele, care confirma exact ce au declarat in cor la ancheta toti clientii-sageata: si anume ca nu au fost niciodata la ghiseele bancii sa retraga vreun ban. Si ca altii au scos banii la ghiseu in locul lor!

Situatia devalizarilor in cash prezinta acelasi tipic. Documentele editate informatic la casieria BRD nu au avut semnatura de primire a clientului in dreapta jos, deoarece clientii-sageata nu au venit la banca sa scoata bani. Cu exceptia situatiilor in care s-au folosit formulare semnate in alb, asa cum au declarat clientii-sageata la ancheta.

Iata mai jos o dovada graitoare privind o retragere de 250.000 euro, nesemnata de client:

INTREBARE: de ce oare procurorul Todoran mai sustine in aceste conditii ca banii au fost ridicati la ghiseu de politistul Ilie Marius Coconete, cand acesta a declarat la ancheta ca nu a scos niciun ban, iar pe tipizatul informatic de ridicare de numerar de la ghiseu nu apare semnatura lui???

Trebuie precizat ca inainte de retragerea de bani la ghiseele BRD, clientul e obligat sa completeze un formular de retragere de numerar. Pe baza lui casiera elibereaza banii. Ce sa vezi insa, toate, dar absolut toate formularele de retragere de numerar sunt completate cu manuta lor (scrisul lor) de functionarele BRD.

Si mai grav, in cazul a doua retrageri cu sume foarte importante: 400.000 euro si, respectiv, 70.000 euro, formularele de retragere de numerar completate cu manuta lor de functionarelor BRD, nici macar nu au semnatura clientului – (vezi facsimilul de mai jos)

INTREBARE: Cum este oare posibil sa apara cereri de retragere de numerar nesemnate de solicitant, iar operatiunile sa se desfasoare (banii sa fie scosi din banca)? Daca nici formularele de retragere de numerar nu sunt semnate, si nici tipizatele informatice de ridicare de numerar nu sunt semnate, la asemenea valori (sute de mii de euro), nu putem opina decat ca banii erau devalizati de angajatii BRD. Precizam ca si Ilie Marius Coconete, politist (fost sef al Serviciului de Protocol din Ministerul de Interne) a declarat la ancheta ca nu a facut nicio retragere si nu a atins niciun ban. Procurorul DIICOT Adrian Petre Todoran a mentionat insa in Ordonanta mai sus prezentata ca Coconete a retras banii... Zau? Oare ce ancheta esta asta?

Mai departe, aveti o alta mostra de retragere de 550.000 euro, din 17.11.2009, pe numele lui Ilie Coconete, al carui nume nici macar nu mai e scris de functionarele bancii intreg (doar Coconete Ilie, in loc de Coconete Marius Ilie) si nici macar nu i se mai completeaza pe cererea de retragere CNP-ul in campul obligatoriu. Chiar daca apare o semnatura pe aceasta cerere de retragere, la rubrica client, e posibil ca respectiva semnatura sa fie ori falsificata ori sa fie reala si sa faca parte din formularele pe care politistul Coconete a declarat la ancheta ca le-a semnat in alb, la momentul incheierii contractului de credit – (vezi facsimil 4 si 5).

Foarte interesant, operatiunea de retragere a 550.000 euro din 17 noiembrie 2009 a declansat o alerta de frauda in sistemul informatic al BRD. Alerta a fost imediat raportata directoarei Grupului Dorobanti BRD Dana Bajescu, care fiti atenti ce a discutat cu cumnata sa Alice Monac (sefa Agentiei Europa unde s-au scos banii), pe mailul intern al bancii, despre aceasta alerta de frauda:

Monac Alice: cool.... sa vad ce-o sa zica la alerta de azi in val de 550k:)

Bajescu Dana: Info... am vb si rezolvat, se pare:)

Precizam ca alerta a fost inchisa cu specificatia: ''Alerta nejustificata. Operatiuni specifice profilului de activitate al clientului''. Precum si faptul ca acest mail a fost identificat de Inspectia de la Paris a BRD, la inceputul anului 2012, in calculatorul lui Dana Bajescu, mail care insa la momentul respectiv nu a putut fi descifrat corect, si in care cele doua cumnate Monac si Bajescu, vorbind despre alerta, schimbau semne specifice ale emoticoanelor de zambete si fericire :))) ca si cand ar fi fost o mare reusita!

Mai departe, scoaterea de milioane de euro in cash nu s-a realizat doar la caserie Agentiei Europa condusa de cumnata Alice Monac, unde clientii-sageata aveau domiciliate conturile. S-a operat si la alte caserii din alte unitati din Grupul Dorobanti, asa cum sunt Sucursala Dorobanti, Agentia Primaverii sau Agentia Victoria, dupa cum urmeaza:

Sucursala Dorobanti – clientul Muntean scotea bani cand era in Singapore. Uluitor! Tipizatul de ridicare de numerar nu a fost semnat de client si nici de casierita!

Mai jos aveti un exemplu de sifonare de cash, operata de functionarele BRD, chiar la casieria Sucursalei Dorobanti, unde ce sa vezi, isi avea biroul marea sefa Dana Bajescu. Concret, la data de 31 decembrie 2009 s-a scos din contul clientului-sageata Stefan Muntean suma de 75.000 euro. Totul s-a intamplat in perioada 24 decembrie 2009 – 21 ianuarie 2010, in care Stefan Muntean a efectuat o vacanta de aproape o luna in Dubai, Singapore si Filipine. Acest lucru rezulta fara echivoc din extrasul de cont al acestuia, care arata ca retragea sume de bani de la ATM-uri din strainatate, in perioada cand se afirma ca era in tara si scotea bani la ghiseele BRD – (vezi facsimilul de mai jos)

In documentele de mai jos, desi e posibil ca semnatura clientului pe formularul de retragere sa fie reala, pentru ca a recunoscut la ancheta ca a semnat in alb numeroase tipizate (pe care i le-a dat directoarei Alice Monac), stupoare, la tipizatul informatizat de ridicare de numerar de la ghiseu, corespunzator sumei de 75.000 semnatura clientului lipseste, doarece clientul era... in Singapore!!! Culmea e ca nici semnatura casieritei nu exista, situatie fata de care opinam ca este posibil ca aceasta sa nu fi vrut sa isi puna semnatura pe o operatiune necurata, care credem ca era ordonata de conducerea de la Grupul Dorobanti.

Agentia Victoriei clientul Muntean nu semneaza la ridicarea banilor! Casierita a scris pe tipizatul ramas la banca ''Alice''

Uluitor apare si cazul ridicarii de bani pentru Stefan Muntean, la Agentia Victoria. Sa nu uitam, asa cum se vede in facsimilul de mai sus ca la 16 aprilie 2015 clientul-sageata Stefan Muntean a declarat la DIICOT:

...am mai primit de la Monac Alice si mai multe (aproximativ 10) formulare tipizate model BRD, dar nu pot preciza daca era de schimb valutar, de retragere sau depunere de numerar. Am semnat aceste formulare la solicitarea lui Monac Alice, fara ca ele sa fie completate la rubricile mentionate...

Astfel, la Agentia VIctoria apare in data de 3 decembrie 2009 o retragere de numerar de 40.000 euro. Tipizatul de retragere de numerar e scris de functionarele BRD (nu e scrisul lui Muntean) dar, atentie, tipizatul informatic de ridicare de numerar de la ghiseul Agentiei nu e semnat de Stefan Muntean – nu apare nicio semnatura la rubrica client. In schimb, uluitor, pe tipizatul informatic, asa cum puteti vedea in facsimilul de mai jos, casierita a scris ''Alice'' :

INTREBARE: biata casiera, care traia pesemne cu teama sefilor, a realizat ca e ceva necurat si a executat operatiunea, dar a scris numele ''Alice'' ca sa aiba o minima dovada ca a fost pusa sa execute? S-a deplasat cumva personal Alice Monac cu cererea de retragere de numerar, semnata in alb? De ce nu a vazut si cercetat procurorul Todoran aceste operatiuni?

Agentia Primaverii clientul Coconete scoate bani la ghiseu fara sa fie prezent la banca

Un alt exemplu graitor este si cel de la Agentia Primaverii unde la data de 27 noiembrie 2009 au fost retrasi 30.000 euro din contul clientei-sageata Anastasia Coconete dati, chipurile, fiului acesteia Ilie Marius Coconete. Cum au dat functionarele bancii acesti bani, fara ca pe tipizatul informatic de ridicare de numerar sa existe semnatura clientului? - (vezi facsimilul 11)

Desfasuratorul Ingineriei Tipizatul

Intrucat spatiul si timpul nu ne permite sa prezentam fiecare caz in parte, putem prezenta cateva scheme a sumelor devalizate din BRD prin ''Ingineria Tipizatul''. Nu ne ramane decat sa speram ca dupa cele prezentate de noi, procurorul DIICOT Adrian Petre Todoran sa va misca mai cu talent!

(va urma)

Comentarii

# COLD ( va fi Hot ) date 14 October 2018 15:38 +17

Numele celor 2 semnatare pe tipizatul de retragere de 30.000 euro din Agentia Primaverii sunt PREDESCU Florentina si ZINCENCO Teodora. Din documentele prezentate de Luju rezulta ca in grupul Dorobanti era furt organizat din creditele acordate de cumnatele Bajescu -Monac....originate cu bani fictivi. Toti infractorii vor plati.

# Desdemona date 14 October 2018 15:54 +4

Davai zdreanta.. Ce era frate acolo ? in BRD Dorobanti ? MAFIE pur si simplu. Astea acordau creditele si apoi le devalizau . Sunt libere ?

# Hoatele din Primaverii date 14 October 2018 19:04 +7

Cele 2 pupeze PREDESCU si ZINCENVU lucrau in Agentia Primaverii. Cum sa scoata banii lui Coconete in agentia Europa. I au furat pur si simplu. SPAGA. Cica in dosar sunt MARTORE. TARE. Cs de minciuni ori mai fi spus acolo pe mana cu ce care impartea spagile...adica BAJESCU. Bravo LUJU. Chiar credeti ca asta e ancheta ? Le mai lasa si sa se puna de acord hoatele intre ele. Probabil ca nici control judiciar nu au.

# Horor-miceanu date 14 October 2018 23:50 +4

alo. diicot ? mai falsificam documente BRD ? bruiajjjj ! alo. diicot ? mai ascundem banii fictivi creati de prietena noastra Bajescu ? bruiajjjjj ! alo. diicot ? mai ascundem banii scosi cu valiza de bajescu dana si prietena lu....? bruiajjjj...alo. diicot ? mai ascundem tot dosarul asta ca ne explodeaza in brate...urmeaza si alte nenorociri! stati asa. hai sa cautam o alta manevra. dar va rugam ...scapati-o naibii pe inginera sefa si creierul bonav BAJESCU DANA ca da in gat pe toti....alo . diicot ....biiiiiiiiippppppp....2020.....i-au luat pe toti.

# Horia BRD / Profesionalism date 15 October 2018 10:38 +6

4 milioane de euro furati efectiv din contul celor doi clienti. In BRD pt o retragere se foloseau 2 documente . Unul formal/ajutator : tipizatul care se completa oligraf si unul LEGAL ...adica documentul care se edita informatic. Daca documentul editat informatic nu a fost semnat de client inseamna ca respectivul client nu a fost la banca si nici nu a luat banii. Cu mare probabilitate banii au fost scosi/furati de persoana care a completat olograf tipixatul de retragere...iar aceasta identificare este simpla. Va uitati in primul rand al cui este scrisul la rubrica : DATA. PROCURORUL POATE DECI IDENTIFICA INSTANT CHIAR PERSOANA CARE A FURAT BANII.

# DODI date 14 October 2018 21:29 +4

Întrebarea firească pe care ar trebui să și-o pună procurorii de la DIICOT ar fi aceasta: UNDE SUNT BANII? Dacă nu miroși banii furați ar trebui să te lași de meserie sau... să chemi specialiști în furat, respectiv pe foștii membrii PDL în frunte de șeful mafiei-stat hăhăilă. Altfel poți să te îneci în hârtii și să devii specialist doar în linsul prafului. Astea fiind zise și aceștia fiind specialiștii lui pește prăjit din DIICOT, putem conchide că praful se va alege de toată ancheta lor.

# Golance date 14 October 2018 15:42 +6

Luju. Uitati-va pe documentele completate de mana. E SCRISUL LUI BAJESCU DANA...d aia n-a vrut PROCURORUL TODORAN sa scrie cine a completat tipizatele. Criminali in serie la Grupul Dorobanti.

# Dorobanti date 14 October 2018 16:10 +7

MAFIE in adevaratul sens al cuvantului. Milioane sifonate si procurorul scrie ca banii au fost scosi de clienti. Alta MAFIE. in Dorobanti : Crime, crime, crime. Probe, probe, probe. in Ordonanta...falsuri, falsuri, falsuri. e de neimaginat.

# PROBE URIASE date 14 October 2018 23:36 +8

Felicitari Luju. PROBE nu VORBE. Totul este megadocumentat. Mai rar sa vezi in Romania o asemenea ancheta jurnalistica. De fapt cred ca este singura la acest nivel. Este dezonorant pentru un procuror sa emita astfel de enormitati. A FOST PRINS CU CIOARA VOPSITA. Se vede de la o posta de ce lucreaza cu falsuri uriase. IN ROMANIA E MAFIE. ASTEA DIN DOROBANTI ERAU MAFIA. Dl. procuror e aservit ...sa scrii asemenea enormitati nu inseamna decat un singur lucru...ca ai fost cumparat. PUNKT. De ce nu sunt si la noi procurori gen Giovani FALCONE ? Si-au luat banii si prinsi de LUJU n-au cum sa o intoarcă. O sa-i faca praf Ninetta BAGARELLA ( BAJESCU DANA ).  :D :D :D :D :D :D :D :D

# Mafia date 15 October 2018 00:06 0

Ninetta Bagarella era sotia lui Toto Riina, monstrul din Corleone care executase peste 150 de crime. Bajescu a executat mult mai multe crime financiare...

# Cristina date 15 October 2018 14:06 +1

Nimic senzational legat de persoanele mentionate din grupul Dorobanti. Curios este ca procurorul nu a descoperit lucruri banale...bancare... ca retragerile in numerar.

# Catalin Raiffeisen date 15 October 2018 17:41 +6

Corect. Persoanele din Dorobanti din jurul lui Bajescu aveau un renume sulfuros si au eliminat colegi incomozi sau care nu se supuneau. Au plecat oameni de valoare si au ramas o gasca de executanti de mizerii care aveau o calitate... nu scoteau o vorba despre ce si cum faceau.Acum este doar o informatie publica. Banii fictivi nu puteau fi depistati, retragerile in numele sagetilor nu puteau fi descoperite pentru ca ei lucrau susotindu-se intre ei in gasca lor. Gasca avea executanti pe fiecare palier. Ca atare au putut sa execute crimele perfecte.

# Constantin date 14 October 2018 16:22 +5

Autorii Documentelor de retragere scrise de mana pot fi identificati imediat cu nume si prenume. In documentele prezentate de LUJU e scrisul aceleiasi persoane. e mega simplu de aflat cine si cum a furat. E foarte curios ca PROCURORUL a scris ca sagetile au scos banii. Luju prezinta doi clienti sageata..cu retrageri...dar e acelasi scris pentru amandoi pe documentele de retragere. Astea sunt GLUME PT PROSTI ce face procurorul asta.

# California Dreams date 14 October 2018 15:47 +4

Procurorul cunostea toate golaniile. Nu va mai agitati Luju. Bajescu are spate, bani relatii...procurori, politisti, avocati. La cate credite cu bani fictivi o fi dat si la astia...le e frica de ea. O s-o bage la misto in rechizitoriu pe la margini ca sa nu zica cineva ceva....si sa iasa basma curata. In rest va doresc multa sanatate.

# Hoatele din Primaverii date 14 October 2018 21:10 +5

PREDESCU SI ZINCENCO AU FURAT DOAR 30.000 EURO...D AIA SUNT BINE MERSI IN BRD. SEFE MARI. SALARII BAROSANE. SUNT PROTEJATE DE PROCUROR CA SA ZICA ACELEASI MINCIUNI CA BAJESCU SI PROCURORU SA SCRIE CA COCONETE SI MUNTEAN AU LUAT BANII...ATINCI CAND ERA IN DUBAI...SINGAPORE SI ...FILIPINE :D :D :D

# Vrajeala date 14 October 2018 21:29 +1

Au furat 30.000 euro...? .ce i prostia asta. Atat s a probat. Cine stie cat o fi furat pe bune hoata de Predescu pt serviciile aduse lui Bajescu pe perioada acordarii creditelor...dar si pe perioada ante-ancheta. SE STIE. DAR LUMEA E MUCLES DE FRICA PROCURORULUI CARE E DE PARTEA LUI BAJESCU. LUJU...SPERAM CA AVETI DETALIILE. DATI TOT LUJU...SUNTEM SIGURI CA AVETI SI ALTE PROBE NIMICITOARE.

# Lulu...tza date 15 October 2018 00:17 +6

LUJU ARE TOT SI A DAT TOT UNDE TREBUIE. IN 2020 ii ridicam pe toti. Infractorii si "procurorii" ...fratii lor.

# Creme de la creme @ brd.miau date 15 October 2018 08:08 +4

Bei dragilor. La BRD Dorobanti nu se pune furtul de 30.000 euro. Femeile cele doua vor primi flori si cadouri de la DIRECTIA DE RESURSE UMANE. Felicitarile vor fi verbale : Bravo fetelor, Predescu si Zincenco. Ati reusit sa va abtineti si decat ati lins borcanul cu miere de euro. Probabil vor primi si o recompensa materiala pentru modul in care s-au abtinut si au furat doar 30.000 de euro. Cu siguranta vor fi si promovate. La asemenea calitate umana...sa te abtii sa furi asa de putin....si sa declari la Diicot ce trebuie. Mai ales ca Predescu a falsificat si documentele alea din Primaverii...contractul de credit si contractul de garantie pentru asa zisul credit. ALIBIURI BETON  :D. Si cate a mai facut golanca asta de Predescu....apar toate. Speram ca a fost si inregistrata atunci cand baga vrajeli de Principii...pe la Cj ...pe la Iasi...prefacandu-se ca nu se gasesc....si de fapt ea le-a trimis...ca sa consolideze alibiurile. MIZERIA UMANA. Caracter infect incă de prin 2001.

# Raluca BRD IASI date 15 October 2018 10:27 +3

Asa e. Florentina a sunat si se tot mira fals ca nu avem documentul. Apoi l-a trimis si a zis sa-l luam in considerare ca si cum l-am fi avut de la bun inceput. Abia acum pricem care a fost scopul necurat al acestei directoare. Asta se intampla pe la jumatatea lui 2012. Penală.

# Adevarul date 14 October 2018 19:14 +1

Dacă furau o bicicletă deja erau arestați, dar cu guler alb , ajutat de sistem sunt protejați și au și prezumția de nevinovăție , sunt sigur că a fost o eroare și sunt nevinovați.

# jude la opinca ţării date 15 October 2018 00:33 0

La atâta bănet, clientii-sageată nu sunt chiar inocenti , nici breslasii BRD, nici conducerea! Imi amintesc de o doamnă simpatică si  suparată pe un credit in CHF, cu vechea discutie daca au existat real sau doar scriptic:  Maică, dar banii  ăia , franci, au trecut prin aparatul de numarat? Nu ! Asa  întreb si eu mintile luminate  în  bancar si fiscal : Maică, dar banii ăia, retrasi de la ghiseu, au fost trecuti prin aparatul de numarat? da' sumele alea acordate se pot verifica în lichiditati ?  daca totul a fost fictiv si creditare si retragere, atunci cred că BRD are o problema cu…Statul Român, iar plângerea e doar o acoperire a sifonării  banilor la nivel înalt .  

# DOREL date 15 October 2018 08:05 -1

Asta dovedeste doua lucruri: pericolul promovarii la DNA sculi DIICOT prin interviu, de cele mai multe ori de la judecatorii de cine stie unde si de la furturi de gaini si faptul ca tot BRD, de sus pana jos, e pus pe mangla ! S asta pentru ca, pana la urma, turcul plateste. Si, b): adica tot noi ...

# Kitty cat date 16 October 2018 08:53 +1

BRD are un istoric al infractiunilor consacrat în România. Infracțiunile organizate în grup infracțional constituite din directori, casieri, consilieri, control, risc, alertă, oameni de afaceri au fost și în țară: BRD Vatra Dornei, BRD GURA Humorului. Nu este o inginerie financiară, este un furt grosolan, golănesc, acoperit de sistem. Primesc trei ani cu suspendare, banii nu se recuperează de la infractori ci de la clienți prin comisioane fabuloase, se dau oamenii cu experiență afară, se păstrează fetițele și băieții executanți, directorii rămân, resursele umane se fac ca plouă, golăneala continuă. În BRD nu exista bancheri ci doar cămătari organizați într-o cămătărie cu nume de bancă, după cum rezultă din statistica infracțiunilor descoperite nu de către auditul intern ci întotdeauna din exterior.

# MARIA date 16 October 2018 18:09 0

se pare ca procurorii sunt ineficienti si se ocupa cu cazuri derizorii...coruptia exista, dar drepturile omului si libertatea individuala nu e garantata in Romania; Ponta este un procuror corupt si santajist in public...cat va mai fi tolerata aceasta ilegalitate! cedo va spune ceva ? sau bunul simt ?...suntem la 666 diavolul sau santaj in public continuu...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.05.2023 – Pensionara cu talent a scos piese noi (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva