21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BLACK HOLE LA BRD (XII) - Soc la Curtea de Apel Bucuresti. Fosta directoare a Agentiei BRD Europa, Alice Monac, s-a dat de gol ca plateste onorariile avocatiale a patru suspecti din dosarul BRD, carora le-a dat credite fara ca acestia sa le mai returneze. Avocatul Stefan Cismaru a declarat in fata judecatorului Adrian Pacurar ca Alice Monac “plateste onorariile la trei sau patru suspecti din prezentul dosar”. Monac si-a dat cumnata in primire la DIICOT (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

31 March 2019 14:23
Vizualizari: 10428

Continuam serialul de dezvaluiri despre fraudele de la BRD, comise de diversi afaceristi prin intermediul unor complici – functionari din Grupul BRD Dorobanti, condus de fosta directoare Dana Bajescu. Ies la iveala noi dovezi ale complicitatilor dintre fostii angajati ai bancii si clientii-sageata, care au luat credite de cate 3 milioane euro, fiecare, doar cu buletinul, fara garantii constituite conform normelor bancare, dupa care nu i-au mai restituit.


Paguba cu care BRD s-a constituit parte civila in dosarul 144/D/P/2013 al DIICOT - declinat la finele anului trecut la Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, dat fiind faptul ca unul din principalii pioni ai afacerilor este judecatoarea Cristina Gabriela Mazilu, de la Judecatoria Sectorului 4 – este de 53 milioane euro.

Toti invinuitii si inculpatii din dosarul BRD au dat vina unul pe celalalt, insa realitatea nu poate fi ascunsa: creditele acordate fraudulos nu puteau fi date fara implicarea directa si interesata a sefilor BRD din Grupul Dorobanti. Daca acest lucru l-am demonstrat in editiile anterioare, azi prezentam o noua dovada a complicitatii dintre functionarii BRD Dorobanti si clientii – sageata care au luat cu buletinul si fara nicio garantie valida credite de 3 milioane de euro fiecare.

Indivizii s-au dat de gol la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 6051/2/2018, in care BRD a formulat o contestatie privind durata procesului, in sensul ca ancheta pornita in 2013 nu a fost finalizata nici azi, si a cerut ca DIICOT sa fie obligata ca intr-un termen rezonabil sa dispuna cu privire la trimiterea in judecata a celor vinovati. Asa cum am aratat mai sus, dosarul a fost declinat la finele anului 2018 de la DIICOT, la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie.

La termenul din 10 septembrie 2018, din procesul in care BRD a contestat durata exagerata a anchetei, Alice Monac (foto stanga) fosta directoare a Agentiei Europa din cadrul Grupului BRD Dorobanti si-a trimis avocatul Stefan Cismaru la dosar, care a facut o declaratie soc. Alice Monac este nimeni alta decat cumnata fostei sefe a Grupului BRD Dorobanti - Dana Bajescu (foto dreapta) cea care in fapt aproba la varf toate aceste credite de mari valori si facea raportari false conducerii din Centrala BRD ca exista garantii consistente si avansuri depuse in mod real de beneficiarii creditelor.

Avocatul Stefan Cismaru, aparatorul lui Alice Monac, a declarat in fata judecatorului Adrian Pacurar, de la Curtea de Apel Bucuresti, ca cere respingerea cererii BRD pe motiv ca ancheta e una complexa, si mai ales, atentie, ca Alice Monac, clienta sa “plateste onorariile la trei sau patru suspecti din prezentul dosar - (vezi facsimil 1 si 2)

Cum adica? Suspecta Alice Monac, care a dat credite frauduloase pe mana cu cumnata sa, plateste avocatul pentru alti patru suspecti din dosar, adica a unor clienti-sageata pe care i-a fericit cu generozitatea ei?

Credem ca fata de aceasta declaratie, anchetatorii de la SIIJ trebuie sa verifice imediat natura relatiilor dintre Alice Monac si ceilalti patru suspecti carora ea le plateste avocatul. Evident ca avocatul nu are nicio vina aici, nefiind interzis ca un avocat sa apere mai multe parti din aceeasi cauza. Revenind insa la fosta directoare a Agentiei BRD Europa, probabil ca pe modelul judecatoarei Cristina Gabriela Mazilu (care facea vacante de lux cu clientii – sageata care tepuiau BRD) si Alice Monac a avut prietenii de acelasi tip. Ceea ce demostreaza o data in plus ca nimic nu a fost intamplator, ci dimpotriva, un plan comun, bine orchestrat, de devalizare a BRD.

Daca ne amintim bine, Inspectia de la Paris a BRD a depistat in mailurile Danei Bajescu, fosta directoare a Grupului Dorobanti, ca aceasta beneficia de excursii de lux platite de clientii bancii!!!

Pe de alta parte se naste o intrebare fireasca si anume de unde are atatia bani Alice Monac si ce o impinge sa fie atat de filantroapa cu suspectii din dosar? Din informatiile noastre, Alice Monac nu are serviciu, in BRD a avut un salariu modest, sotul castiga un salariu normal la BRD, are copil de intretinut, etc.

Avem banuiala ca Dana Bajescu, cumnata lui Monac Alice, se afla in spatele acestei filantropii, iar Monac Alice este doar pusa la inaintare, pentru ca prin acelasi avocat sa se stie cum se vor comporta ceilalti suspepcti la ancheta. Cele doua cumnate nu se dezmint si la fel cum au actionat dolosiv in banca, in aceeasi maniera actioneaza cu tupeu si in ancheta VIP-urilor.

Onorariile platite de Alice Monac si legaturile bancare

E bine sa rememoram ce credite a dat Alice Monac, ca director al Agentiei BRD Europa, la intelegere cu cumnata sa:

Alice Monac - “denuntatoare“ si filantroapa – a acordat fraudulos doua credite fiecare de 3 milioane de euro (originate fictiv) pentru Stefan Muntean (client sageata) si Constantin Eugen Pop (client sageata), parte din aceste credite (2.430.591 euro) ajungand prin transferuri in conturile afaceristului Cristian Relu Aparaschivei si a sotiei acestuia Gabriela Cristina Mazilu. Monac Alice l-a angajat pe avocatul Stefan Cismaru si i-a semnat imputernicirea avocatiala nr. 4424252.

Alice Monac este co-autoare, alaturi de cumnata sa Bajescu Dana, la operatiunile de generare a peste 1,6 milioane de euro, fictivi, pentru “aportul propriu” a sase clienti sageata, conditie fara de care creditele nu puteau fi acordate.

Iata in continuare identitatea celor 7 clienti-sageata, adusi de afaceristul Cristian Relul Aparaschivei la BRD Grupul Dorobanti – Agentia Europa, care au primit fiecare cate 3.000.000 euro:

-Anastasia Coconete (mama fostului sef Serviciu Protocol din Ministerul de Interne, Marius Coconete) credit de 3 milioane euro, acordat la 23.10.2009;

-Stefan Muntean, credit de 3 milioane euro, acordat la 12.11.2009;

-Ionut Victor Nicoresteanu (angajat la Serviciu Protocol din Ministerul de Interne, condus pe atunci de Marius Coconete), credit de 3 milioane euro, acordat la 10.12.2009;

-George Gabriel Lisu, credit de 3 milioane euro, acordat la 26.04.2010;

-Niculae Ciumeti, credit de 3 milioane euro, acordat la 26.05.2010;

-Constantin Eurgen Pop, credit de 3 milioane euro, acordat la 22.07.2010;

-Georgiana Mirela Pop, credit de 1,5 milioane euro, acordat la 27.12.2010;

Total: 19,1 milioane euro

Fantastica declaratie data la DIICOT de Alice Monac: “Trebuia sa respect indicatiile sefei mele Dana Bajescu!”

Faptul ca Alice Monac nu era decat un instrument al cumnatei sale Dana Bajescu, si ca indeplinea intocmei indicatiile acestuia, reiese din chiar declaratia ei de suspect data la DIICOT in data de 18 iunie 2015. Desi Monac semna personal creditele cu clientii sageata, ea a pasat responsabilitatea pe cumnata si sefa ei Dana Bajescu, aratand ca nu a facut decat sa-i respecte indicatiile, chiar si atunci cand ii semnala probleme cu evaluatorii imobilelor depuse drept garantie:

Precizez inca o data ca eu in calitate de director al Agentiei nu imi puteam asuma responsabilitatea unor operatiuni de o asemenea amploare si trebuia sa respect indicatiile sefei mele Bajescu Dana... Cand am constatat ca din documentatia primita ca societatea de evaluare nu era in lista agreata de catre BRD, i-am precizat acest lucru lui Bajescu Dana, iar aceasta mi-a indicat sa trec in fisa de aprobare ca exceptie... Garantiile imi erau indicate de catre Bajescu Dana, iar documentele de proprietate ale terenurilor ce urmau a fi luate in ipoteca se aflat la Grup Dorobanti... Am actionat intotdeauna la indrumarea expresa a lui Dana Bajescu - (vezi facsimil 3)

(va urma)

Comentarii

# Se re-confirma filiera infractorilor din BRD Dorobanti date 31 March 2019 14:52 +20

O proba in plus din filiera de Dorobanti. Astia nu numai in BRD au actionat ca o caracatita...dar culmea LA FEL ACTIONEAZA SI IN ANCHETA...si DIICOT nu a vazut nimic. Ce tovarasie ! Ce golanie ordinara ! Ce ancheta mai poate fi si asta cand cei anchetati sunt pe statul de plata a lui Monac si Bajescu ? Ce ne mai miram ....de fapt este o alta megagolanie marca Bajescu Dana cu cei cu care a fost pe mânā! Mizerabili !

# "VictimaMonac" - scenariu lucrat cu cumnatasa date 31 March 2019 15:44 +5

Suspecti pe statul de plata a cumantelor pentru a DORIJA ANCHETA ! Declaratiile lui MONAC : simple golanii ! Ce minciuni ordinare a debitat ca sa nu se dea de gol cu BANII FICTIVI ( cash colateral ). Astia nu stiu decat sa minta, sa ticluiasca probe, sa cumpere sagetiile prin onorarii si sa induca in eraore procurorii ! ASTA E ANCHETA ?

# Avocat F.S. date 31 March 2019 23:16 +6

Oameni buni ! Stati linistiti ! Maine BAJESCU Dana ( daca nu a facut-o deja) va da adunarea in mod discret si totii suspectii platiti direct de ea sau indirect prin Monac, vor avea o abordare avocatiala la SIIJ. Chiar cu putinā indignare..., nu-i asa ? Daca SIIJ vor  sa-i prinda cu adevarat pe cumnate si gasca lor, pot ! Si chiar repede. Important e sa faca ancheta tare si pe bune si nu cu mangaiat pe crestet. Si sa identifice pe bune sutele de probe pentru ca sunt zdrobitoare si sa le intrebe cum le-au facut, urmarind pistele contabilitatii si documentelor. Pana acum totul a fost o dramoleta anchetata de pafaristi condusi de denunturi mincinoase iar cumnata Bajescu a spus repetat ca a lucrat corect, conform procedurilor si legal.Dramatice minciunile acestei individe. Sa vedem ce va mai inventa ! Procurorii sa urmareasca si declaratiile, denunturile si memoriul precedent a lui BAJESCU !!!

# Liam O'Neill date 1 April 2019 11:18 +8

BRD DorobantiGate began early 2015, Diicot took very aggressive step to cover up the real crime with false denunciations....that's the real story. Never trust a prosecutor who does these things. The cover-up is always worse than the crime and the public is typically fairly forgiving. I 'll rrepeat again and again : LUJU REPORTERS DESERVE A GREAT DEAL OF CREDIT FOR UNCOVERING THE DETAILS OF DOROBANTIGATE.

# Monac si Bajescu = TOP HAULES DE ROMANIA date 31 March 2019 15:51 +5

Asadar aflam cum poate fi MANI******TA ANCHETA ! Bajescu si Monac cumpara pe martorii si suspectii din cauza...le platesc onorariile si cine naiba mai stie la ce se dedau ! E bine ca SIIj ca si DIICOT le lasa in pace sa-si faca de cap cum vor. Meseriasa ancheta. Fetelor continuati ca aveti liber pe culoar....DAR CU MAI MULTA GRIJA CA VA PRINDE LUJU :lol: :lol: :lol:

# DODE date 31 March 2019 22:17 +6

Cumnatele sunt cuplul infractional perfect. Dar cea mai tare e Bajescu aia, care o baga in fata pe “fraiera“ de Monac. Bajescu plateste onoraririle la cati suspecti ?????????? LA TOTI . Normal. Domne astea au fost prea tari si prea hoate daca si in ancheta fac mangleli din astea. ALOOOO. IN ANCHETA FAC MANGLELI SI AU TUPEU si “normal“... ca nu au nicio interdictie... . BRAVOOOOOO DIICOT-ule!

# Colombo date 31 March 2019 16:09 +3

LUJU ii demanteleaza ca la carte pana ii va lasa in AIA goala. Ii perpeleste pe infractori asa cum trebuie. Astia au lucrat asa golaneste si in ancheta ca stiau ca au protectia. Ce tupeu poti sa ai sa cumperi pe cei din ancheta platindu-le onorariile. Va dati seama si ce spagi le-or mai fi dat ca sa declare ce trebuia.Mangleala e viata lor. 

# Stefania date 31 March 2019 22:02 +3

La ce s-au dedat cumnatele astea depaseste orice imaginatie. E bine ca sunt libere si nici macar control judiciar nu au ...ca sa continue zilnic tot asa. Pai nu e bine sa fii infractor in Romania ?

# Bravo Luju date 31 March 2019 22:06 +8

Noroc cu jurnalistii ...ca procurorii sunt vai mama lor. I-ati prins si cu onorariile. Spus pe sleau, Monac a mai cumparat 3-4 suspecti ca sa dirijeze ancheta cu cumnata ei ! Bravos fetelor ! Bā da' ce tupeu aveti voi !

# Hercules ( SIIJ - Monac - Bajescu - Avocat ) date 31 March 2019 16:52 +3

Din Incheierea de mai sus este cert ca Monac Alice i-a cumparat pe cei trei de dinaintea ei . Apar in clar in Incheierea de la Curtea de Apel in ordinea urmatoare : Pop Constantin Eugen, Muntean Stefan si JUDECATOAREA Mazilu Gabriela-Cristina. Simplu ca buna ziua. MAI LIPSESTE DOAR UNUL CA SA COMPLETATI RETEAUA ( grupul organizat ). Poate ne ajuta domnul avocat ? Dansul se  vede ca a fost impresionat de Monac, remarcând conduita petentei. Isi da seama ce spune dl avocat? ASTA E CONDUITA ? Vai de Justitia mani******ta din tara asta ! Nu ne mai mira nimic ! 

# e simplu date 31 March 2019 21:43 +3

Pai a patra persoana e Duhomnicu Elena...o alta“denuntatoare“...cea care a jucat pe partea cu Monac...creand alibiuri peste alibiuri in favoarea cumnatelor. Simplu nu ?

# DODI date 31 March 2019 18:14 0

”Incompetența” celor de la DIICOT este bătătoare la ochi și probabil nu dezinteresată ținând cont de sumele devalizate și de încrengătura persoanelor implicate. Eu consider că adevărații capi ai acestei rețele nici nu au apărut în ancheta DIICOT pentru că altfel s-ar fi ajuns la sforarii din SRI sau conducerea băncii. Lălăiala anchetei și judecății este o cale sigură de mușamalizare a acestei anchete. În condițiile în care două sunt întrebările esențiale care trebuie puse în astfel de anchete: 1 = Care a fost filiera banilor? și 2 = Care este/sunt femeia/le implicate? Restul întrebărilor sunt adiacente pentru anchetator bun sau serios. Prin felul în care DIICOT a derulat ancheta este clar că nu se dorește decât ascunderea adevărului sub preș și așteptarea înfrigurată a prescripției.

# Cristal Clear date 31 March 2019 21:55 +6

E simplu de aruncat invective si gasit tapi ispasitori in genul SRI. De ce oare baga banii fictivi Bajescu in conturile sagetilor si nici macar Inspectia de la Paris nu le-a descoperit ? Simplu. Lucra pe cont propriu si a stiut SA FACA CRIMA PERFECTA .Stiti oare care era organizarea BRD ? Se vede ca deloc. De ce oare falsifica Bajescu Propunerile de Finantare  CE LE PREZENTA SEFILOR DIN BRD? Simplu pentru ca lucra pe cont propriu cu sagetile si crea aparente de documente corecte. Organizarea BRD a fost foarte proasta, directorii de grup avand megaputeri si daca nu erau cinstiti puteau fabrica dosare de credit cu informatii false si creditele se acordau la grup. Asadar doar cand cunosti cu adevarat modul de organizare si modul de acordare a creditelor atunci poti sa ai o parere obiectiva. De aruncat mizerii despre unii si altii si sa faci scapati adevaratii infractorii este exact cum s-a lucrat si intamplat in acest dosar. PAREROLOGI SUNT MULTI. PROBELE SUNT CLARE. BRAVO LUJU.

# Ia uitati cum minte Monac in declaratie date 31 March 2019 14:57 +3

Ce nenorocire de declaratie pe Monac ! Cum descrie ea FANTASMAGORIC ce ar fi trebuit sa faca cu cash-l...cand de fapt ea si cumnatasa introduceau banii fictivi in conturile clientilor. Mama lor de mincinoase si mani******toare. 

# Catalin ex BRD date 31 March 2019 15:56 +4

Lāturi de oameni si tupeu cat Casa Poporului pe ei ..onorariii pe naspa, bani fictivi pe naspa, contracte de credit pe naspa, contracte de garantie pe naspa, dosare de credit facute pe naspa, surse companii pe naspa, credite acordate pe naspa...Ce a vazut din toate astea Diicot-ul. NIMIC...CA ERAU PE NASPA :P

# Haules de BRD Dorobanti date 31 March 2019 14:59 +5

Si nimeni nu a vazut nici banii fictivi, nici onorariile platite de vagabonadele din BRD Dorobant...noroc ca le-a dat de gol avocatul !

# Film rocambolesc date 31 March 2019 15:06 +7

ONORARII PLATITE DE MONAC SI BAJESCU PT SAGETI! IN ANCHETA !!!!!! IN TRECUT MILIOANE DE EURO BAGATE CA BANI FICTIVI IN CONTURILE SAGETILOR CA SA-I FACA VIP-URI ( fake ) SI SA ACORDE PE NASPA CREDITE. DECLARATII HALUCINANTE IN ANCHETA A LUI MONAC DESPRE FILME CU MASINI BLINDATE SI NUMERAR ! ASTIA NU AU FOST SI NICI NU SUNT NORMALI ! 

# Gina AKM date 31 March 2019 15:59 +3

Asta e ancheta pt prosti. Le-au facut scapate inca de la inceput. Si vor scapa pentru :D ca platesc la greu...astea nu se joaca...dau cu caramida exact unde trebuie....asa cum au dat si cu onorariile. Fete smechere de Dorobanti !!!!!

# Saraca "VICTIMA" MONAC date 31 March 2019 15:15 +4

Ce mincinoasa ordinara si in declaratie ! Ea nu putea face nimic...dar milioanele de euro fictivi bagate in conturi in calculator si pe foile de depunere cum le-a facut...ca era scrisul ei...si validarea ei informatica. Dar retragerile de milioane facute de ea cum le-a facut ? Ca era scrisul ei si a lui Bajescu pe ele ...Ce mama naibii a verificat Diicot-ul asta daca nici operatiunile banale nu s-au uitat pe ele. Bine ca acum Monac ii are pe STATUL DE PLATA PE SAGETI si JUDECATOARE ( asa scrie acolo la Incheiere ) ca sa mai minta si sa spuna si alte bazaconii. Infractori ordinari ! Si BAJESCU pe cine are pe STATUL DE PLATA OFICIAL ? Luju poate aflati....

# In timp ce noi ne ocupam cu justitia ... date 1 April 2019 16:06 -1

... devalizeaza bancile ! Atentie ! :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva