17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BNR SARBATORESTE CURTEA DE ARBITRAJ COMERCIAL INTERNATIONAL – Banca Nationala a Romaniei lanseaza o emisiune numismatica pentru implinirea a 70 de ani de la infiintarea Curtii de Arbitraj Comercial International (Foto)

Scris de: L.J. | pdf | print

18 September 2023 12:10
Vizualizari: 1837

Implinirea a 70 de ani de catre Curtea de Arbitraj Comercial International este sarbatorita de Banca Nationala a Romaniei (BNR).


 

Moneda de argint va putea fi achizitionata incepand de luni, 18 septembrie 2023, BNR precizand ca in cazul in care stocul de monede numismatice destinat rezervarilor online se epuizeaza, exista si posibilitatea achizitionarii direct de la ghiseele sucursalelor regionale ale bancii, fara a fi necesara o rezervare in acest sens, incepand cu data lansarii emisiunii respective.

In ceea ce priveste moneda lansata, Banca Nationala a Romaniei ofera urmatoarele detalii:

- Aversul monedei prezinta o balanta si un ciocan de judecator, inscriptia „ROMANIA” in arc de cerc, valoarea nominala „10 LEI”, stema Romaniei si anul de emisiune „2023” (foto 2).

- Reversul monedei reda sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei din Bucuresti si inscriptia „70 DE ANI DE LA INFIINTAREA CURTII DE ARBITRAJ COMERCIAL INTERNATIONAL” (foto 3).

- Monedele din argint vor fi ambalate in capsule de metacrilat transparent si vor fi insotite de certificate de autenticitate, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Pe certificatele de autenticitate se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

- Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

- Pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

- Monedele din argint cu tema 70 de ani de la infiintarea Curtii de Arbitraj Comercial International au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei”.


Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei. Pentru rezervarea pieselor numismatice in vederea achizitionarii cei interesati pot utiliza acest formular.

 

 

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva