18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOBITA A PRIMIT FOAIA DE PARCURS? – Seful CSM Bogdan Mateescu reinvie practicile nesanatoase. Mateescu si adjunctul sau Florin Deac au dat raportul in fata unor functionarasi de la Ambasada SUA, cu care au discutat despre modificarile legilor justitiei. Ce treaba are ambasada unui stat strain cu legile justitiei? Asemenea intalniri jignitoare pentru orice roman cu demnitate nu au mai avut loc de pe vremea lui Bordea si Muscalu (Foto)

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 February 2021 10:47
Vizualizari: 6685

Oare magistratii din tara se simt reprezentati de un presedinte CSM precum Bogdan Mateescu, zis "Bobita Matilet"? Noi credem ca nu. Totusi, ca le place sau nu, Bogdan Mateescu este seful lor, iar pentru asta trebuie sa le multumeasca judecatoarelor Lia Savonea, Simona Marcu, Margareta Nicoleta Tint si Corina Corbu, cele care au facut posibila numirea lui Bogdan Mateescu la conducerea CSM, in detrimentul judecatoarei Evelina Oprina, care ar fi reprezentat o alegere infinit mai potrivita.


 

Judecatorul Bogdan Mateescu a comis un act scandalos in opinia noastra, prin care a reinviat practicile nesanatoase din trecut. Astfel, presedintele CSM Bogdan Mateescu si vicepresedintele CSM Florin Deac s-au intalnit joi, 18 februarie 2021, cu niste functionarasi de la Ambasada SUA la Bucuresti (foto). Intalnirea a fost anuntata cu mare mandrie intr-un comunicat de presa al CSM, scris intr-un limbaj de lemn, si care aminteste despre comunicarile dinainte de 1990, vremuri in care tatal lui sefului CSM colabora foarte bine cu autoritatile din acele timpuri.

Scandaloasa nu este intalnirea in sine neaparat, ci ceea ce s-a discutat. Concret, din comunicatul CSM aflam ca Mateescu si Deac au vorbit cu functionarasii americani despre diverse teme, printre care si modificarile ce vor fi aduse Legilor Justitiei. Or, este de-a dreptul revoltator in opinia noastra ca inalti demnitari, asa cum sunt sefii CSM, sa ofere explicatii despre politicile interne ale statului roman unor oficiali de rang inferior. Ne intrebam: de cand pana cand un oficial al statului roman trebuie sa ofere explicatii unor functionarasi de la o ambasada despre Legile Justitei? Ce treaba are o ambasada a unui stat strain cu Legile Justitiei?

De asemenea, s-a discutat despre "modalitatile concrete de cooperare pentru intarirea statului de drept, cum ar fi programe de formare profesionala bazate pe schimb de experienta intre autoritatile judiciare romane si cele american", ceea ce ne face sa ne intrebam si daca Mateescu a primit cumva vreo foaie de parcurs.

Altfel, oare Mateescu si Deac au fost mandatati de colegii lor din CSM sa discute asemenea subiecte cu reprezentantii unei ambasade?


Urmasii lui Bordea si Muscalu


Asa cum spuneam la inceputul articolului, presedintele CSM Bogdan Mateescu si mana sa dreapta Florin Deac nu fac altceva decat sa reinvie niste practici nesanatoase din punctul nostru de vedere. Ne referim fix la asemenea intalniri in care oficialii romani se duc cu capul plecat ca sa dea raportul in fata unor birocrati de mana a doua, a caror singura calitate este ca lucreaza intr-o ambasada a unei mari puteri care a primit o felie din Romania.

Asemenea intalniri nu au mai avut loc, din cate cunoastem noi, din 2014. Ultimii care au dat raportul la Ambasada SUA au fost sefii CSM Adrian Bordea si Gheorghe Muscalu (click aici pentru a citi).

 

Prezentam comunicatul CSM privind intalnirea pe care presedintele Consiliului Bogdan Mateescu si vicepresedintele Florin Deac au avut-o cu functionarasii de la Ambasada SUA, cu care au discutat despre Legile Justitiei:


“In cursul zilei de azi, 18 februarie 2021, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, domnul judecator Mihai-Bogdan Mateescu, si vicepresedintele Consiliului, domnul procuror Florin Deac, au avut la sediul Consiliului o intalnire cu o delegatie a Ambasadei Statelor Unite ale Americii din care au facut parte domnul David Muniz, insarcinatul cu Afaceri al Misiunii Diplomatice americane, doamna Jessica Kim, procuror, consilier rezident pentru Romania si Bulgaria pe tema anticoruptiei si doamna Bianca Mendez, consilier politic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Principalele subiecte discutate in cadrul intalnirii au vizat temele dezbatute in spatiul public in aceasta perioada, referitoare la modificarea legilor justitiei, precum si modalitatile concrete de cooperare pentru intarirea statului de drept, cum ar fi programe de formare profesionala bazate pe schimb de experienta intre autoritatile judiciare romane si cele americane.

De asemenea, au fost prezentate obiectivele conducerii Consiliului privind consolidarea rolului institutiei de garant al independentei justitiei, dar si de crestere a eficientei sistemului judiciar.

La finalul intalnirii, ambele parti si-au exprimat deschiderea spre o colaborare efectiva pe baza unor principii comune care sa sustina in continuare independenta sistemului judiciar din România si lupta impotriva coruptiei”.

 


Comentarii

# Gyuse Bogdan date 19 February 2021 11:21 +21

Vanzatorii de tara, oricat de spoiti ar fi, tot vanzatori de tara raman! Acei functionarasi ai ambasadei USA sunt cei ce partoneaza si supravegheaza justitia tortionara din Romania. Functionarasii acestia reprezinta garantia ca in Romania tehnicile coruptiei tortionare sunt bine implementate in sistemul judiciar. Asa ca experimentul de supunere si corupere a drepturilor cetatenesti prin justitia tortionara impusa de partenerii strategici, continua. Inainte de `90, acesti bolsevici tortionari din USA blamau Romania ca nu respecta Drepturile Omului. Azi, aceeasi functionarasi ai USA supravegheaza si indeamna pe supusii lor colaboratori sa reprime Drepturile Omului in Romania, prin coruperea actului de justitie. Supusii vanzatori de tara isi lauda coruptia judiciara impusa de stapanii functionarasi bolsevici-marxisti din USA.

# Lorenzo de Medici date 19 February 2021 12:38 +3

O remarcă despre ”farul democrației”/USA: practică ”democratica” pedeapsă cu moartea. Acum, o remarcă despre ”inamicul democrației”/Rusia: NU practică pedeapsa cu moartea. Ce vreau să spun, între cele două exemple există similitudini de apucături de tâlhari la drumul mare. Și unul și celălalt calcă tot în picioare, idei, principii și oameni, pentru a-și satisface interesele proprii, fără a-i putea ierarhiza în vreun fel în răutăți. Așa că, am mai zis-o, cine trădează pentru americanii, care-și execută și proprii cetățeni pe scaunul electric/injecție letală (apropo de justiție), e la fel de nemernic ca acela care trădează pentru rușii, care, întocmai ca la noi, te bagă numai în pușcărie, după bunul plac al unuia sau altuia și după un simulacru de proces (vezi cazul Navalnîi).

# Lita date 19 February 2021 14:25 +2

Comunicat slugarnic, sub orice critica din partea celor care au depus juramant de credinta fata de statul roman suveran.

# Gica contra sistemului date 19 February 2021 16:16 +8

Se știe ca în diplomație o funcție de la o ambasada este de regula "acoperirea" unui membru al serviciului secret din tara careia ii aparține ambasada. Cum la ambasada SUA domina CIA aripa sorosista, nu este greu de înțeles ca băieții au fost cu sorcova pentru a se asigura ca aborigenii au înțeles cine le vor fi stăpânii și faptul ca bunele practici de pe timpul lui Kovesi trebuie aplicate în continuare. Asa e într-o colonie, komisarii străini se plimba pe unde "vrea mușchii lor". Ieri, cei ai Franței, azi cei ai US, mâine cei ai Olandei și alții! RO a ajuns iar o tara minora, plina de secaturi, cum spunea O. Goga, iar Petre Tutea, care spunea ca a făcut ani grei de temniță pentru un popor de idioți, e mai actual ca oricând. Asta a făcut Occidentul din Ro și din po******ția ei. Iar pigmeii vor merge pe mana "partenerilor strategici" pana se va alege praful de tot!

# nae din dealul feleacului date 19 February 2021 16:36 +6

Ultimele doua poze:"Buhaiul de peste balta"si "Kiki Mao".De la asemenea "butoi cu r..at",o tara(oare-i tara?)de i...oti isi i-a lumina!Ma,da prosti am mai putut ajunge!Nu-i vorba ca pe cele trei laturi din prima poza sint tot niste p..tori ce imprastie in jur mirosuri pestilentiale.Incet da sigur imperiul de peste balta va intra in agonie;Doamne ajuta!

# Edelweiss - Ivory Tower Bewildered Watcher date 19 February 2021 20:04 +4

Mey, rog pe careva meșteșugar la tricotatul cuvintelor bombastice, să mă lămurească și pe mine c-o zăpăceală: până la urmă, azi, în anul de grație 2021, care mai este... :-? ROLUL MAGISTRATULUI ÎN SOCIETATE?* :-? :lol: :lol: :lol: :lol: // [ca să știu ce anume să „nu sfidez”!] :lol: :lol: :lol: :lol:

# In slugarnicia lor date 19 February 2021 20:23 +3

mizeriile straine de neam si tara intra in agonie,baga batul prin gard,asa dupa cum ne-au obisnuit,in van.

# santinela date 20 February 2021 07:32 +2

Vazind atita obedienta la "Bobita Matilet" si adjunctul lui,nulitati profesionale,te apuca instant greata !

# sic semper tyrannis date 20 February 2021 11:34 +5

intrebari retorice. in curand, profitand de somnul romanilor, se va desfiinta si Constitutia. ne indreptam spre cel mai crancen fascism din istorie.

# 20 feb. - Ziua Dezrobirii Romilor date 20 February 2021 20:13 +1

De ziua dezrobirii romilor, justițiabilii rumâni urează „La mulți ani!” majorității* magistraților :-? /// * este vorba despre acele mii și mii de magistrați mai colorați la față, puradei și pirande cu ascendent nativ în tărâmul ce dă lumii filmele lacrimogene de la Bollywood. (e.g. i. dragomir, b. matileț, d. călin, etc.)

# VIKY date 21 February 2021 08:07 +4

TREZITI-VA romani, opriti genocidul tarii!!!. Ganditi-va la copiii si nepotii vostrii, daca nu ati fost in stare sa ganditi 30 de ani, timp in care ati fost mani******ti, mintiti si vanduti. D-zeu cu voi, ca atata va mai ramas daca nu va treziti. Macar aparati ce a mai ramas din tara. O tara fara suveranitate, fara companii nationale, nu mai este tara, ci Colonie cu sclavi. Tacerea voastra, este succesul lor, al nazistilor. Comunismul a fost floare la ureche, pe langa ce va asteapta. Ei nu se vor opri de buna voie, VOI, milioanele aveti datoria fata de generatiile viitoare sa ii opriti. Bunicii si parintii vostrii v-au lasat o tara, lasati si VOI o tara copiilor vostrii, nu ii lasati sa hotarasca ei viitorul lor. Hotarati voi pentru copiii vostrii!!!.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva