19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOLOGA BATE SAUA SA PRICEAPA KOVESI – Seful DNA Crin Bologa ii da cu manta Laurei Kovesi: “Sapte infractiuni de flagrant reusite in doua luni si in perioada de pandemie nu s-a mai intamplat in istoria DNA”. Bologa acuza tinerea la sertar a dosarelor cu magistrati: “Mai grav mi se pare faptul ca au fost dosare care nu s-au solutionat intr-un termen rezonabil”. Seful DNA anunta ca “s-a dezghetat” conducta cu informatii de la SRI

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

16 June 2020 14:07
Vizualizari: 7269

Am trait s-o vedem si pe asta! Noul sef al DNA Crin – Nicu Bologa (foto dreapta) critica activitatea parchetului anticoruptie din vremea in care era condus de Laura Kovesi (foto stanga). Chiar daca o face mai voalat.Bologa a acordat un interviu spotmedia.ro in care spune multe banalitati. Insa, pe alocuri, seful DNA iese din tipar si incepe sa se laude cu rezultatele obtinute de parchetul anticoruptie de cand este la butoane. Mai exact, Bologa aminteste ca in numai doua luni, sub conducerea sa DNA a reusit sapte infractiuni de flagrant, ceea ce “nu s-a mai intamplat in istoria DNA”. Nu face referiri la Laura Kovesi, dar mesajul este limpede.

 

Curu' pe dosarele cu magistrati

 

In cadrul aceluiasi interviu, Nicu Bologa critica activitatea DNA si in ceea ce priveste dosarele cu magistrati. Un subiect extrem de dezbatut pe vremea Laurei Kovei. Bologa a acuzat faptul ca aceste dosare nu s-au solutionat intr-un termen rezonabil, cu alte cuvinte s-a stat cu “curu' pe dosare”, cum spunea Kovesi. In acest context, actualul sef al DNA a tinut sa precizeze ca in cazul in care parchetul anticoruptie va redobandi competenta pe magistrati, lucrurile se vor misca mult mai repede decat in trecut: “Mai grav mi se pare faptul ca au fost dosare care nu s-au solutionat intr-un termen rezonabil. Si daca ne vom recapata competenta, voi face tot posibilul ca dosarele cu magistrati sa fie solutionate intr-un termen rezonabil. De cand am pierdut aceasta competenta, nu mai exista niciun procuror sau judecator trimis in judecata pentru coruptie. Daca a disparut coruptia din randul magistratilor ar fi minunat, dar nu cred”.

Pe de alta parte, seful parchetului anticoruptie s-a referit si la colaborarea cu SRI, anuntand ca de cand a venit la conducere s-au primit informatii de la instiotutia condusa de Eduard Hellvig, dar si de la alte servicii de informatii. Intrebat daca s-o fi dezghetat conducta, Bologa a precizat: “Eu asa sper. Colegii spun ca da. Vedem la sfarsit de an”.

 

Iata cateva din declaratiile facute de Crin Bologa, interviul integral fiind atasat la finalul articolului:

 

De cand a fost declarata starea de urgenta, au fost inregistrate 568 de dosare penale, intre care 48 in legatura cu Covid-19. De la inceputul anului, au fost inregistrate peste 1.000 de dosare la nivelul structurii centrale si a celor teritoriale. De asemenea, au fost trimisi in judecata inculpati in dosarele unde am putut sa efectuam urmarirea penala, ca urmare a decretelor de stare de urgenta. In perioada urmatoare, vor fi trimise in instanta mult mai multe cauze in care nu s-a putut lucra.

Pe de alta parte, 7 infractiuni de flagrant reusite in doua luni si in perioada de pandemie  nu s-a mai intamplat in istoria DNA (…).

Nu am verificat ce s-a intamplat in ultimii 2 ani, dar de cand sunt eu procuror-sef am primit informatii, nu doar de la SRI, ci si de la alte servicii de informatii. (n.r. - Reporter: S-o fi dezghetat conducta…) Eu asa sper. Colegii spun ca da. Vedem la sfarsit de an (…).

Sa va dau un exemplu: coruptia in randul magistratilor. Cand DNA avea aceasta competenta, nu cred ca exista vreun an in care sa nu fi fost trimis in judecata pentru coruptie vreun procuror sau judecator.  De cand am pierdut aceasta competenta, nu mai exista niciun procuror sau judecator trimis in judecata pentru coruptie. Daca a disparut coruptia din randul magistratilor ar fi minunat, dar nu cred. Este foarte grav si nu ma refer doar la latura penala a proceselor, vorbesc de civil, de comercial, de lichidari judiciare. Da, suntem gata si sa dovedim ca atacurile impotriva DNA privind dosarele cu magistrati au fost nedrepte. Au fost cazuri individuale, dar daca pentru un caz sau doua ataci o intreaga institutie, ajungi sa o stopezi si nu mi se pare corect. Daca avem oameni politici corupti, nu inseamna ca toata clasa politica e corupta. Daca avem medici sau profesori corupti, nu pui anatema pe toti.
Mai grav mi se pare faptul ca au fost dosare care nu s-au solutionat intr-un termen rezonabil. Si daca ne vom recapata competenta, voi face tot posibilul ca dosarele cu magistrati sa fie solutionate intr-un termen rezonabil”.

* Cititi aici integral interviul dat de Crin Bologa

Comentarii

# Bota Pompiliu date 16 June 2020 15:02 +12

De ochii lumii: Boc, Kovesi si Bologa au fost colegi de facultate - Universitatea Babes Bolyai din Cluj - promotia 1995 !

# Justitiabil parte vătămată și victima. date 17 June 2020 13:13 +1

Nu înțeleg de ce ziariști de investigație nu publica pe facultate și promoții și fiecare procuror, judecător une funcționează și veți constata cârdășie dintre ei, veți vedea cum fac și desfă dosare, anchete, și soluții în instanta. Ce justiție, care justiție?

# ?????? date 19 June 2020 14:01 0

@ Ați remarcat dacă de când l-au instalat ăștia pe Bologa la DNA s-au înmulțit cumva cazurile cu spânzurați, ? Articolul încearcă a face trimitere la Codruța și Bologa , ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva