24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOLOGA SI-A GASIT NASUL – Judecatorul CCR Daniel Morar il rupe pe genunchi pe seful DNA Crin-Nicu Bologa: “Sa te plangi ca un proces legislativ in curs, denumit incercarea de masacrare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala, si care in fapt nu s-a materializat (au fost doua decizii ale CCR de neconstitutionalitate) ii descurajeaza pe procurori in munca lor arata mai degraba nevoia de a furniza un pretext si nicidecum de a oferi un motiv plauzibil al inactivitatii”

Scris de: B.G. | pdf | print

28 May 2020 17:51
Vizualizari: 7612

Actual sef al DNA Crin–Nicu Bologa si-a gasit “nasul”, dupa ce s-a vaicarit intr-un interviu in care a incercat sa justifice dezastrul din DNA prin faptul ca procurorii si-ar fi pierdut entuziasmul (click aici pentru a citi).


 

Fostul sef al parchetului anticoruptie Daniel Morar (foto) l-a “rupt” in doua pe Bologa si a desfiintat intreaga argumentatie gandita de acesta.

Intr-o declaratie oferita pentru site-ul presacurata.ro, detinut de jurnalista Sorina Matei, Daniel Morar ii transmite sefului DNA, care s-a plans ca s-ar fi incercat in Parlament masacrarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, ca acest lucru nu s-a intamplat, amintindu-i ca CCR a dat doua decizii de neconstitutionalitate in aceasta privinta.

In ceea ce priveste vaicareala actualului sef al DNA privind dezincriminarea abuzului in serviciu, care a sustinut ca urmarea acestui lucru a fost clasarea a 800 de dosare cu prejudicii de sute de milioane de euro, Morar ii reaminteste lui Bologa ca tentativa se deosebeste de infractiunea consumata, rezultatul urmarit nu se produce si nu are cum sa cauzeze vreun prejudiciu.

In concluzie, Daniel Morar afirma ca de fapt declaratiile lui Nicu Bologa arata mai degraba nevoia de a furniza un pretext si nicidecum de a oferi un motiv plauzibil al inactivitatii DNA:
“Demonstreaza, in opinia mea, o pozitionare gresita a unui conducator de institutie”.

 

Iata declaratiile facute de Daniel Morar pentru presacurata.ro:

 

Sa te plangi ca un proces legislativ in curs, denumit incercarea de masacrare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala, si care in fapt nu s-a materializat (au fost doua decizii ale CCR de neconstitutionalitate) ii descurajeaza pe procurori in munca lor arata mai degraba nevoia de a furniza un pretext si nicidecum de a oferi un motiv plauzibil al inactivitatii.

Afirmatia ca, alaturi de alte date, dezincriminarea totala (prin decizia CCR) a tentativei la abuz in serviciu a determinat DNA sa claseze 800 de dosare cu prejudicii de sute de milioane de euro, dincolo de caracterul sau contrafactual si de o maxima relativitate, ma face sa ma intreb daca intr-adevar nu se stie ca tentativa se deosebeste de infractiunea consumata tocmai prin aceea ca, in cazul sau, rezultatul urmarit nu se produce si deci, in cazul abuzului in serviciu ramas in forma tentativei nu are cum sa cauzeze vreun prejudiciu.

In fine, a invoca deciziile CCR privind abuzul in serviciu si interceptarea comunicatiilor, care au fost pronuntate in anul 2016 (deci in urma cu 4 ani) in anul 2020 (n.r. a le invoca in anul 2020) tot pentru a justifica o lipsa de rezultate si de entuziasm a procurorilor demonstreaza, in opinia mea, o pozitionare gresita a unui conducator de institutie.

Ca fost procuror-sef al DNA, stiu ca rostul celui care ocupa o asemenea pozitie este sa faca institutia sa performeze si sa fie eficienta in conditiile unui cadru legislativ dat si ca doar acuzarea altor institutii nu ajuta in acest demers”.

 

* Cititi aici mai multe detalii despre afirmatiile sefului DNA Crin Nicu Bologa

Comentarii

# M date 28 May 2020 18:06 +1

In sfarsi au inceput sa se certe jigodiile intre ele. Intreb: cine si cu ce interes la scoc din cutie pe acest Bologa. Mai oameni buni dar procurori din Bucuresti nu au loc in functiile astea cheie? Intreb si eu asa sa nu mor prost. Fratiai dreacu cu Bologa, cu Kovesi, cu Morarul vostru, si cu Nistor si chiar Amariei, ma dar Bucurestiul nu are ma procurori.?.

# DODI date 28 May 2020 18:10 +16

Trebuie să dăm crezare spuselor lui Morar pentru că știe ce spune. Nu din funcția actuală, ci, să ne aducem aminte, din perioada când a condus DNA. Mai ales DNA-ul care și respecta legea nu făcătura slujirii care răspundea doar la comandă politică și punea kurul pe dosarele unde interesul slujirii sau al bețivului național prevala adevărului. Așa că pseudoprofesionistul Bologa ar trebui nu doar să mai pună mâna pe carte ci să respecte legea și să lase lacrimile de crocodil pe seama specialistei slujirea.

# mitica date 28 May 2020 19:15 +1

Crin–Nicu Bologa in loc sa fie la puscarie ,a ajuns sef la DNA! Toti care incalca legea in ROMANIA sunt promavati?

# ?????? date 28 May 2020 20:49 -1

@ Remarcați deci că "judecătorii" de la CCR sunt fruntași în justiție, "demolând" decizii ale instanțelor, dosare ale procurorilor, reglementări ale guvernului și parlamentului, la redactarea și votarea cărora unii dintre ei au și participat, etc., întemeiat sau nu , și nici nu sunt premiați, ?

# Edelweiss - Ivory Tower Cyber-malefactor date 28 May 2020 20:55 0

S-a redactat și publicat încă fart din lumea urât duhnitoare a jegurilor cu robe. De data asta este vorba de Jegurile din Sovietul Suprem CCR-ist. Publicată în M.Of. nr. 443 din 26.05.2020. Atenție mediul online cel „guraliv”! Cutia Pandorei a fost deschisă, în mod jurisprudențial, de această decizie. Urmează ca de acum să înfundați pârnăile de fiecare dată când un șobolan oligarhic va simula și clama „starea de temere”. Cerința jurisprudențială anterioară, a făptuirii amenințării în mod direct (nemijlocit) sau mijlocit, prin mijloc de comunicare DIRECT sau prin terță persoană, a devenit istorie. Din momentul de față s-au deschis larg porțile închisorilor.

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 28 May 2020 22:08 0

Mey, dacă tot a trecut mega-șarlatania mondială denumită psiho-isteria sculată ”Covid 19”, e timpul să revenim și noi la temele de actualitate la momentul izbucnirii psihozei: 1. Tăierea de la rădăcină a oripilantelor privilegii materiale de care se bucură aceste rozătoare de lux din justiție, inclusiv aceste babornițe și martalogi din CCR, beneficiare ale unor pensii și indemnizații cumulate, ce însumează scoruri între 11.700 - 12.500 de euro lunar. // 2. Necesitatea desființării acestui SOVIET SUPREM, a acestui Tătuc constituțional, a cărui rol de frână în evoluția Țării s-a dovedit atât de des în ultimul timp. Reformarea din temelii a sistemului de control de constituționalitate, revenirea la sistemul controlului aprioric și concret tradițional românesc. JOS TĂTUCUL CONSTITUȚIONAL. JOS SOVIETUL SUPREM DE LA CCR!

# un mizantrop date 29 May 2020 00:26 +3

Grav e ca vorbim atat de mult despre niste vestigii staliniste care-ar fi trebuit sa ramana in istorie...tot astept niste adevarati destepti ai codurilor, alaturi de ceva politicieni luminati care sa schimbe odata pentru totdeauna politica penala a statului, numai noi si Coreea de Nord am ramas sub cizma procurorilor inhamati politic...si Rusia si-a schimbat justitia in sensul incarcerarii numai a violentilor si a celor ce aduc pagube uriase statului...extrem de grav e ca de trei decenii, romanii au regresat sub aspectul civilitatii si umanitatii, avem o masa uriasa gata sa aplaude orice strofocare a procurorilor si orice brutalitate militieneasca...pana nu-i transformam pe procurori in ceiea ce-ar trebui, avocati ai statului, fara privilegiile nesimtite si nu-i obligam la "reeducare" prin practicarea avocaturii de aparare cinci ani (ca-n Anglia) daca vrea sa fie judecator, n-avem nicio speranta

# cetatean roman date 29 May 2020 07:49 +9

Omu asta dupa ce l-a albit pe basescu cu dosarul flota, a devenit mai intelept, sau are remuscari. Nu este rau, mai bine iti revii la un moment dat decat sa ramai sluga o viata intreaga. Oricum nu-l iert pentru pacatul facut cu basescu, care trebuia sa plateasca macar pentru dosarul ala, daca nu pentru crimele la adresa poporului raman!

# ?????? date 29 May 2020 09:56 0

@ Opinați și că judecătorilor de la CCR li s-a atras atenția că nu se face dezincriminare sau prescriere a prejudiciilor acolo unde se face prejudiciu la patrimoniul public, inalienabil, insesizabil, imprescriptibil, patrimoniu ce poate fi constituit din bunuri publice, care ar putea fi mobile și imobile, resurse publice ale solului și subsolului, terenuri publice, bani publici, etc. , chiar și de la Uniunea Europeană care își recuperează banii, sub diverse forme, bani care au fost folosiți și/sau nefolosiți în mod nelegal și chiar și legal, ? ,,Datoria veche nu putrezeşte” , ?

# Hades date 29 May 2020 10:06 +2

Nu cred că e validă afirmația că DNA a respectat legea în vremea lui Morar. Dosarul Flota este emblematic în acest sens. DNA a fost în vremea celui în cauză, ce afost și în vremea lui Kovesi și ce va fi sub conducerea orsicui, un anus contra naturii. Când te naști din pacatul originar, vei fi un păcătos tot timpul. Așa că, luarea de poziție a lui Morar, nu e decât o vendetă personală cu actualui sef al DNA, ei știind ce au de împărțit, iar nu o trezire a splătorului de băsesc la realitate.

# afiliatul date 30 May 2020 08:56 0

Acum e bun nasul? Da, mare nas! A nasit flota,alro,etc, proslaviti-l! E-n ton cu ...moda sau iese ceva de aici?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva