27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

BOMBA: MAGISTRATII SE VOR PENSIONA LA 65 ANI – Ministrul Muncii Marius Budai a batut palma cu Comisia Europeana in cazul pensiilor de serviciu: “Cresterea treptata a varstei de pensionare, in conformitate cu sistemul public de pensii pana la 65 de ani... Sa nu fie deosebiri intre cei care lucreaza in anumite sisteme si cei care lucreaza in sistemul public de pensii... Nu vor mai putea sa isi aleaga perioada la care este raportata baza de calcul” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 May 2023 16:08
Vizualizari: 9508

Anunt bomba pentru judecatori si procurori: magistratii vor iesi la pensie la 65 de ani, asa cum se intampla in sistemul public de pensii!


 

Ministrul Muncii Marius Budai (foto) a facut publice luni, 22 mai 2023, modificarile agreate cu Comisia Europeana in legatura cu pensiile de serviciu. Budai a precizat ca va fi crescuta varsta de pensionare la 65 de ani, dar acest lucru se va intampla treptat. De asemenea, magistratii nu isi vor mai putea alege perioada la care sa se raporteze baza de calcul a pensiei, care va fi crescuta treptat la 25 de ani.

Pe de alta parte, Budai a explicat ca nicio pensie aflata in plata nu va scadea, in cazul in care aceasta nu depaseste salariul din activitate.


Iata declaratiile ministrului PSD al Muncii Marius Budai:

 


“S-au mai stabilit, pentru a indeplini Jalonul si a nu pune in pericol implementarea PNRR cateva criterii care sa apara in urmatoarele amendamente, astfel incat dupa ce trece legea si de Camera Deputatilor jalonul sa fie indeplinit. Aceste lucruri pe care vi le voi comunica acum sunt agreate deja cu Comisia Europeana, si daca aceste lucruri se intampla jalonul este considerat indeplinit.

Acele principii si criterii stabilite impreauna cu Comisia Europeana sunt urmatoarele:

- cresterea treptata a varstei de pensionare, in conformitate cu sistemul public de pensii pana la varsta de 65 de ani. Astfel, fiecare om care lucreaza in Romania va trebui sa fie echivalent, sa nu fie deosebiri intre cei care lucreaza in anumite sisteme si cei care lucreaza in sistemul public de pensii, si vor avea o varsta de pensionare pana la 65 de ani, asa cum este prevazuta gradual si in legea din sistemul public de pensii;

- drepturile de pensie vor fi calculate prin cresterea treptata a perioadei de contributie asa cum este prevazut in sistemul public, astfel incat la finalul acestei perioade sa se ajunga treptat astfel incat raportarea sa fie la intreaga perioada. Deci nu vor mai fi alese anumite perioade din interiorul a ceea ce au contribuit, ci va fi raportare la intreaga perioada;

- cresterea treptata a vechimii necesare in specialitate pentru acele categorii care nu aveau deja aceasta raportare, pentru ca va aduceti aminte ca in proiectul initial am avut anumite raportari catre stagiul minim de cotizare, pentru cei care nu aveau aceasta obligatie in legea actuala;

- eliminarea unor categorii de indemnizatii si pensii stabilite si platite in baza unor legi speciale. Si acest lucru se face si s-a facut prin acea nepermitere de asimilare a perioadelor, astfel incat dupa cum stiti in lege este exemplul cu magistratii carora nu li se mai permite asimilare, ci 20 de ani cel putin in magistratura, pentru ca doar atunci ai acele interdictii si limitari ale unor drepturi. De asemenea, au fost exceptate unele categorii din functionarii publici parlamentari de la acest aspect.

Nu vor mai putea (n.r. - magistratii) sa isi aleaga perioada la care este raportata baza de calcul, dar acest lucru se intampla treptat. Vor fi la lege anexe care vor contine tabele, care in functie de luna si anul iesirii la pensie, vor avea perioade diferite. Daca s-a crescut de la o luna la 12 luni, prin proiectul de lege, vor fi o perioada treptata crescute acele 12 luni, transformate in ani, astfel incat va fi o crestere raportata la intreaga perioada de 25 de ani”.

Comentarii

# Cetateanul date 22 May 2023 16:21 +32

Să vedem acuș semnatarii de memorii și aplaudacii cu mânuțe de pe trepte. Mute? Nu așa că o mâncat pisica limba?PS Cum adicătălea nu vă place ce or penererit hastagii!? :)

# klyivert date 22 May 2023 16:45 +32

Dacă balcâzul aista negociază pesiile magistratilor, le-am cazut pe toate.

# ptr. Certificat de grefa date 22 May 2023 16:51 -1

Reglementati mai clar si CErtificatul de Grefa pe care o Judecatorie trebuie sa-l elibereze pentru un dosar aflat pe rol ,in fond ( ce poate sa contina , cum se comunica solicitantului cand acesta este la 300 km distanta ,daca are sau nu Judecatoria obligatia sa comunice pe posta originalul CErtificatului de Grefa.Ce se intampla in caz de refuz privind continutul si comunicarea acestuia. Trebuie actionata in instanta Judecatoria sau grefierul sef ?

# DODI date 22 May 2023 17:04 +19

Abia aștept să îi văd pe dănileț + macovei + slujirea la Karaoke la 65 de ani pe treptele de la ICCJ. Să își amintească atunci de contributivitate și să plângă că nu le sunt incluse în calculul pensiei veniturile realizate la Noua securitate.

# maxtor date 22 May 2023 17:20 +2

nici macar greva,shockul e prea mare-vor face ca toti dracii!!!!!!!!!!!!!

# alexalexia date 22 May 2023 18:47 +1

SE ****** KOVESI PE HELVIG CIOLOS SI CEILALTI IDIOTI pentru slujirea pot fi si ciuma.... O TIPA DE NOTA 10 ALEXIA

# Virgolitchi date 22 May 2023 20:20 +3

un prilej bun sa platim si asigurarile de sanatate, dragi kamarazi. 5,5 % nici nu e mult, din 30000 salar / luna. Si nu am bagat recompensele lu' Dumbrava Minunantu'.

# neaprobare pensionare date 23 May 2023 08:01 -3

Sa nu li se mai aprobe iesirea la pensie pana nu finalizeaza dosarele ce le-au fost repartizate.

# Justiție și răspundere date 23 May 2023 09:06 +3

De 33 de ani nu răspund pentru hotărârile date, e casta vinovată de jaful național și ticăloșii trădători din servicii și politică. Doar proștii nu înțeleg că fără răspunderea penală și materială cu confiscarea averii până la gradul 4 nu există stat de drept și justiție. 80% trebuie scoși din sistem și puși la muncă silnică, nu poți fi judecat de unul care nu a profesat cel puțin 10-15 ani într-o profesie juridică (abia după 40de ani să fii judecător!). Și executorii și notarii trebuie să fie la stat nu privați. România trezește-te!

# Care e problema? Astia e supercetateni sau cum? date 23 May 2023 09:52 -1

Nicaieri nu trebuie facute diferente intre cetateni. Daca ii ciuntesti un drept unui cetatean datorita "conditiilor" locului de munca ( din alea grele cum ar fi "obligatia de rezerva"...de parca nu orice NEimbecil nu o are activata via cei 7 ani de acasa) ii platesti un supliment la salariu. 70 ron pe ziua de privare de libertate (drept suprem garantat constitututional) ? Atunci 70 ron supliment pe ziua de lucru in conditii grele. Atat. La pensie...orice pensionar trebuie sa fie egal cu ceilalti ca doar asa se pot asana "inechitatili soceale".

# Ureke date 23 May 2023 10:33 +1

Nu va bucurati de răul prezumat al lui Danileț ! Cati ani a judecat efectiv pâna acum si cat a fentat frecand menta in CSM plus consilier al lui Macovei plus pe bară în perioadele de suspendare ? Pînă să implinească 65 omul mai poate aranja să mai fie suspendat de cel puțin doua ori cate 3 ani cu reintegrare asigurata , iar dacă ajung la Presedinție Kovesi ori aia care descopera plagiate ori Liiceanu et comp sigur il vom vedea si la CCR 9 ani cu roba movulie. Si palarie de D Artagnan ca se asorteaza cu ciocul.

# Pdv date 23 May 2023 11:30 -1

”Sa nu fie deosebiri intre cei care lucreaza in anumite sisteme si cei care lucreaza in sistemul public de pensii...”. Pentru egalitate de tratament, în cazul militarilor/polițiștilor, nu trebuie să fie deosebiri NICI în ceea ce privește rolul, atribuțiile, obligațiile, constrângerile și restricțiile prevăzute în Constituție (a se vedea art. 118 alin. (1)-(3), art. 40 alin. (3) și art. 54) și în statute față de cei care lucrează în sistemul public de pensii. Prin urmare, militarii/polițiștii trebuie să fie exonerați de aceste atribuții, obligații, constrângeri și restricții. A se avea în vedere și faptul că pensiile militare sunt integral contributive conform art. 31 din Legea nr.223/2015.

# John date 23 May 2023 21:08 0

Pana la 65 de ani, binecunoscutul și îndrăgitul judecător Vasilică Danileț se califică la Eurovision și ne aduce, în sfarșit, trofeul (profeția clarvăzătoarei Carmen Hara).

# blabla date 24 May 2023 11:27 +38

atunci inlaturati si interdictiile!!! daca tot e pe echitate si tre sa fie la fel cu toti. dar asta nu va preocupa

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva