16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BORDELUL DE LA KOGALNICEANU – O fosta translatoare de la baza militara Kogalniceanu acuza la DIICOT autoritatile romane si americane de musamalizarea unei retele de prostitutie in favoarea militarilor SUA: „Existenta bordelului in baza a fost confirmata de comandant americanilor sositi in Romania sa-l investigheze pe R.H. pentru deturnare de fonduri, pe care le-ar fi folosit sa plateasca pentru relatiile sexuale... La Kogalniceanu in 2012-2013 s-a petrecut ce se intampla azi la Deveselu”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

22 January 2020 19:48
Vizualizari: 18883

Cazul de proxenetism din 2012, de la Deveselu, pentru care a fost condamnat un roman („sinucis” in cele din urma in inchisoare, in conditii mai mult decat suspecte), s-ar putea replica acum la alta baza militara americana de pe teritoriul Romaniei. Ne referim la unitatea din comuna Mihail Kogalniceanu, unde este posibil ca cel putin in perioada 2012-2013 sa fi functionat un bordel in beneficiul soldatilor americani stationati in baza din judetul Constanta. Asta sustine o romanca, Ana-Maria Nuciu (foto 1, alaturi de fostul vicepresedinte SUA Joe Biden), care in acea perioada lucra ca translatoare la UM 01837 Mihail Kogalniceanu si care a depus o plangere penala la DIICOT, pe 20 noiembrie 2019. Mai mult: femeia da de inteles ca reteaua de prostitutie continua sa functioneze la Deveselu, avand ramificatii chiar si in binecunoscutul scandal din Caracal.


 

Revenind la plangerea penala adresata DIICOT – si publicata de Cotidianul.ro miercuri, 22 ianuarie 2020 –, trebuie sa spunem ca este una zdrobitoare, reclamanta relatand cu lux de amanunte nu doar felul in care ofiterii si soldatii americani de la Kogalniceanu ar fi fost aprovizionati cu fete – inclusiv minore – de catre un presupus proxenet american, ci si infernalul ping-pong la care s-au dedat autoritatile romane cand traducatoarea s-a dus sa reclame atat existenta retelei de prostitutie, cat si hartuirea sexuala la care ea insasi ar fi fost supusa de catre ofiterul SUA care conducea baza militara in anii 2011-2013.

Nu doar romanii au inchis ochii la strigatele disperate ale Anei Nuciu, ci si doi investigatori americani, care venisera in Romania ca sa-l ia la intrebari pe un conational, angajat al bazei militare. Anchetatorii descoperisera ca americanul intrat in vizor ar fi deturnat fonduri ca sa plateasca prostituatele romance. Atunci cand a venit vorba despre reteaua de exploatare a fetelor, cei doi investigatori ar fi afirmat cu nonsalanta ca stiau despre existenta ei, dar pur si simplu au schimbat subiectul. Ei i-ar fi promis protectie translatoarei, in cazul in care aceasta s-ar fi hotarat sa dea in vileag tot ceea ce stia, dar promisiunea s-a dovedit desarta, in scurta vreme Ana-Maria Nuciu pierzandu-si locul de munca. Protectia acordata barbatului acuzat de proxenetism s-ar fi datorat faptului ca acesta era un contractor al armatei americane nu doar in Romania ci si in Kosovo.

Tot in legatura cu zona balcanica, Nuciu mentioneaza ca inclusiv actualul ministru al Apararii, Nicolae Ciuca (foto 2), ar avea cunostinta despre existenta retelelor de prostitutie in favoarea militarilor NATO, in conditiile in care acesta comanda trupele romane in 2001, in operatiunile din Kosovo, zona in care functiona o retea de prostitutie de care ar fi beneficiat inclusiv militarii romani – asa cum a acuzat avertizoarea de integritate americanca Kathryn Bolkovac.


Redam cele mai importante fragmente din plangerea penala depusa de Ana-Maria Nuciu la DIICOT:


Plangere penala impotriva domnilor

Otto A. Busher III, comandant in 2011-2013 al Organizatiei Black Sea Area Support Team (BSAST) – Fortele SUA in Romania stationate la Mihail Kogalniceanu;

Lloyd Sparks, plutonier-adjutant principal al BSAST

pentru fapte penale privind:

- privare de libertate

- complicitate la trafic de persoane si prostitutie fortata

- asociere la si sprijinirea unui grup infractional organizat (art. 367 alin. 1 Cod penal)

pentru infiintarea unui bordel care a deservit militarii americani, in incinta bazei militare din cadrul UMR 01837 M. Kogalniceanu, in anii 2012-2013, ce a functionat timp de cateva luni intr-una din cladirile P, conform declaratiilor succesorului lor, dl comandant C.L.L., in cadrul caruia au fost exploatate sexual mai multe tinere, obligate sa intretina relatii sexuale cu militarii americani, tinere (intre care unele minore) ce erau tinute sub paza, conform declaratiilor angajatilor civili ai US Army din baza de la Kogalniceanu, declaratii ce pareau fara sens, avand in vedere ceea ce eu personal stiam si vazusem si cunoscand ca infiintarea unui bordel in baza nu putea trece neobservata de autoritatile militare romane care acorda si proceseaza accesul in baza, controland toate portile de intrare si iesire in si din unitatea militara UM 01837 M. Kogalniceanu.

Mentionez faptul ca de faptele comise de cei doi militari americani impotriva carora se formuleaza prezenta plangere au avut cunostinta atat autoritatile militare romane (care sunt cele cu atributii in aprobarea si procesarea accesului tuturor persoanelor in baza), cat si organele de cercetare, procurorul militar care a instrumentat dosarul 81/P/2015 facand referire la acest bordel in timp ce m-a audiat in acest dosar. (...)

Cunosteam faptul ca, dupa sosirea in Romania in a doua jumatate a lunii noiembrie 2011 a noului comandant B., dl Otto a Busher III, doi angajati civili (dl Mark Boggs si specialistul IT, dl D.L.), actionand in mai multe randuri si implicandu-se in fapte de prostitutie si proxenetism, i-au adus in baza, in data de 09.12.2011, la orele 13:38, dlui comandant Busher, o prostituata, pe care i-au condus-o in camera sa. Femeia bruneta, ce a fost imbracata intr-un costum de schi gri cu portocaliu cu gluga pe cap si pitita astfel incat sa nu se observe prezenta unui pasager pe scaunul din dreapta soferului, a fost introdusa in baza cu masina marca Jeep Liberty, de culoare verde metalizat, cu nr. de inmatriculare CT 01 DLL, condusa de dl D.L. (...)

Am constatat faptul ca aprobarea pentru accesul in baza al femeii ce i-a fost adusa dlui Busher a fost data de la un nivel inalt cu cateva zile inainte de 25.12.2011, cand dl Busher a dorit sa faca o vizita de curtoazie la Comandamentul roman, dlui colonel V.C. In timpul intalnirii, acesta din urma a mentionat ca dl Busher a avut niste musafiri si m-a rugat sa-i traduc ca au fost informate esaloanele superioare, care au spus ca e OK, ca musafirii sai vor putea continua sa-l viziteze, insa ca datele lor vor trebui inregistrate. In replica, dl Busher a raspuns ca nu are o problema cu asta. (...)

Era ilogic ca cineva sa le deschida infanteristilor marini un bordel. Acest lucru se facea numai cu aprobarea, in primul rand, a dlui Busher. Or, dansul nu mai avea aceasta nevoie, intrucat vazusem ca pentru el fetele erau aduse in baza si duse inapoi. In al doilea rand, era nevoie de o aprobare din partea romana. Or, daca pentru Comandamentul american partea romana a facut o exceptie si i-a permis sa primeasca femei pentru a intretine relatii sexuale, nu mi se parea ca pentru simplii militari autoritatile militare romane ar fi facut aceeasi concesie, cu atat mai mult cu cat era vorba de fete prezente permanent in baza – nu mai vorbeam de fete care ar fi venit in vizita la infenteristii marini si ar fi plecat, fapt care era extrem de periculos, inclusiv pentru partea romana, in cazul in care ar fi permis asa ceva. Si totusi au permis infiintarea unui bordel in cadrul incintei UM 01837 Mihail Kogalniceanu pentru militarii SUA.

Existenta acestui bordel in baza, pe care o consideram un fapt imposibil, a fost ulterior confirmata in 12.03.2014 chiar de dl comandant C.L.L. investigatorilor americani Carl B. Tenbrink si Nathan W. Buck, sositi in Romania sa-l investigheze pe dl R.H. pentru deturnare de fonduri, pe care le-ar fi folosit ca sa plateasca pentru relatiile sexuale pe care le intretinea cu fetele (...).

In timpul discutiilor dintre cei trei, la care am asistat, dl comandant L. le-a relatat celor doi investigatori ca am avut si un bordel in baza, iar cei doi au raspuns ca stiu si ca au auzit despre asta. Dl comandant a continuat sa relateze, spunandu-le ca a functionat timp de cateva luni si ca operau din cladirea P, dorind sa ofere detalii, moment la care a fost intrerupt de cei doi, care i-au spus ca vor discuta despre asta mai tarziu. Intelegand ca cei doi investigatori se fereau de mine, dl L. le-a spus ca probabil si eu stiu despre asta si, asteptand cu totii o reactie de la mine, am cerut lamuriri, daca dl comandant L. se referea la baza noastra noua sau daca vorbea despre baza veche, pe care noi, ca angajati, nu o mai frecventam. I-am raspuns ca nu aveam date despre asta, ci doar despre femeile pe care le-am vazut venind in vizita la dl Busher si despre relatiile pe care le platea dl H. (...)

Am raspuns adevarat atunci, neconstientizand celelalte date pe care le auzisem din surse terte, si am mentionat ca nici nu as dori sa stiu mai multe, fiind mult prea preocupata sa gestionez problemele cu care ma confruntam eu personal: eram prezenta in acea discutie ca sa sesizez si amenintarile pe care mi le lansase numitul Mark Boggs, eram sub presiunea supervizorului militar Gardiner R. Alexander, care abuza de functia si puterea sa ca sa obtina beneficii personale la munca si sexuale din partea mea si in acelasi timp era evident ca urma sa fiu concediata pentru cooperarea cu cei doi investigatori, pentru faptul ca nu era in interesul contractorilor american si roman ce detineau contractul meu ca, printr-o investigatie declansata cu probe furnizate de mine, sa se ajunga la Mark Boggs, pe care firmele il protejau, intrucat acesta le supraveghea lor contractul pe care-l aveau in Kosovo cu US Army, in favoarea lor.

Am si mentionat celor doi investigatori ca vor fi represalii asupra mea pentru ajutorul pe care li-ldau, ca firma americana nu doreste ca supervizorul contractului lor, dl Boggs, sa fie vizat de vreo ancheta, intrucat si la momentul la care le-am scris acestora ca dl Boggs m-a amenintat si le-am cerut sa ma puna in legatura cu departamentul din cadrul US Army care sa-l investigheze pe dl Boggs, firma a refuzat sa faca acest lucru, iar cei doi investigatori mi-au promis ca-mi vor da o imunitate, astfel incat nimeni sa nu ma poata concedia, nici macar firmele americana si romana. Totul a fost doar o promisiune in van, intrucat am fost concediata in luna urmatoare si ei nici ca au intervenit.

Dupa concediere, am dus probele pe care le-am predat celor doi investigatori americani (si le-am suplimentat) la Sectia 2 Politie Rurala M. Kogalniceanu, atasate la plangerea din 30.07.2014, pe care am depus-o impotriva dlui Alexander R. Gardiner pentru hartuire sexuala si concediere nelegala. Seful sectiei, dl comandant L.C., a declarat ca va duce toate probele la procuror. M-a intrebat ce vreau sa faca cu probele care demonstrau ca membrii Fortelor SUA intretineau relatii sexuale platite cu fete din bordeluri. I-am raspuns ca i le-am pus la dispozitie, intrucat nu aveam incredere ca partea americana va lua masuri, si sa se autosesizeze sau sa le proceseze conform procedurilor. Toata plangerea insa, cu tot cu probe, a fost incadrata la lucrari diverse ca o adresa si apoi clasata ca nefiind de competenta politiei / Sectiei 2 Politie Rurala Mihail Kogalniceanu, dl C. declarand ca dansul nu ma poate ajuta si indreptandu-ma catre ofiterul de informatii DGIA, dl. col. D.I., despre care a afirmat ca ar fi fost intr-o masura mai mare sa ma ajute.

Observand imixtiunea DGIA, care a stopat ancheta, am refacut plangerea depusa la Sectia 2 Politie Rurala M. Kogalniceanu si am redepus-o la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta, care a trimis-o spre competenta cercetare organelor de cercetare militare, ajungand sa se constituie in dosarul nr. 81/P/2015 al Parchetului Militar de pe langa Curtea Militara de Apel.

Dosarul a fost clasat, nu s-a cercetat nici imixtiunea dlui colonel D. in ancheta Sectiei 2 Politie Rurala M. Kogalniceanu, nu s-a cercetata nici plangerea pentru hartuire sexuala si concediere nelegala formulata impotriva membrului Fortelor SUA Gardiner, declarandu-se ca se cedeaza jurisdictia, iar cu privire la existenta bordelului in cadrul UM 01837 M. Kogalniceanu, toti ofiterii au declarat ca nu au cunostinta ca persoane de sex feminin sa fi intrat in unitate in vederea practicarii prostitutiei, procurorul militar clasand dosarul. Cu toate acestea, in timpul audierii mele (care a fost prima facuta in cadrul dosarului 81/P/2015), dl procuror militar, col. Marius M. (n.r. cel mai probabil, este vorba despre procurorul PCAM Marius Museanu), m-a intrebat ce stiu despre bordel si despre fete. I-am explicat ca din ce vorbeau angajatii romani, dl R.H. ar fi intretinut relatii sexuale cu fete dintr-un bordel de la Castelu sau Cumpana (undeva in afara Constantei), de unde se intorcea in seara in care a fost identificat in trafic de un echipaj al politiei rutiere in stare de ebrietate la volanul masinii sale cand i s-a ridicat permisul.

I-am spus ca probabil mai multe date ar obtine daca verifica registrele, intrucat comandantul roman spusese ca trebuie inregistrati musafirii dlui Busher si, prin urmare, la poarta trebuia sa se regaseasca datele de la cartile lor de identitate si sa vada (de acolo putea afla ulterior mai multe, cine ar figura in baza de date cu antecedente privind prostitutia etc.) si am adaugat ca dl H. avea mai multe surse, rezulta din documentele pe care le gasisem in calculator ca dansul platea acelor fete pentru sex, dar le propunea si sa locuiasca cu el si sa devina concubinele sale platite, deci parea ca aceste femei practicau la liber si benevol, insa dl procuror a mentionat ca nu practicau la liber, ci erau fortate. L-am intrebat daca erau platite sau aveau vreun proxenet si banii ajungeau la acesta, iar dansul a dat afirmativ din cap. Discutia a continuat cum ca fetele ar fi fost fortate, in sensul ca ar fi fost santajate sau prin alte mijloace. Am intrebat daca nu investigheaza nimeni asta si mi-a raspuns ca nu e de competenta parchetului militar, ci de competenta parchetelor civile.

Revenind la intrebarea despre bordelul din baza, i-am explicat ca faptele la care fusesem martor personal nu indicau existenta unui bordel in baza, observand ca femeile ce-i erau aduse dlui Busher in baza erau apoi scoase si duse inapoi, iar cei doi ofiteri (dl procuror militar si asistentul sau) au concluzionat: 'Deci doamna nu are informatii despre bordel'. Discutand cu doamna care asista la audiere, i-am spus ca ar parea imposibila aceasta ipoteza, pentru ca nimeni nu ar avea curajul sa faca asa ceva chiar sub ochii autoritatilor si chiar in curtea Ministerului Apararii, iar doamna a raspuns ca orice ipoteza se cerceteaza, chiar daca pare plauzibila sau nu, organele de cercetare stabilesc, avand atributia de a cerceta orice. (...)

Probabil ca nici colegii mei nu stiau tot, de unde si cum ajunsesera acele tinere in bordelul de la Kogalniceanu, insa dupa disparitia fetelor din Caracal rezulta ca si in baza de la Kogalniceanu, in 2012-2013, s-a petrecut ceea ce se intampla azi, in 2019, la Deveselu. (...) Se mentioneaza localitatea Vicenza din Italia, fiind cunoscut faptul ca exista o baza a Fortelor SUA in Vicenza (Italia) si care este legatura cu Baza Fortelor SUA din Romania de la Kogalniceanu. Spre exemplu, angajarea unui specialist in resurse umane de catre US Army pentru baza de la Kogalniceanu, conform anuntului postat pe pagina de Facebook a Primariei Mihail Kogalniceanu in 23.11.2018, este gestionata prin biroul de contractari din Vicenza. (...)

Femei din Romania au fost traficate in Kosovo pentru trupele NATO, conform declaratiilor unei victime ce a participat la un show televizat, Fortele SUA fiind actualmente prezente in Kosovo cu o baza de unde a fost detasat in Romania, pentru o scurta perioada de timp, numitul Mark Boggs, cel care activa in Romania ca proxenet pentru dl comandant Busher, furnizandu-i acestuia din urma fete, pe care le introducea in baza, cu care sa intretina relatii sexuale. Adaug faptul ca in 2008, o angajata a firmei americane care detinea contractul meu, ce fusese detasata in Romania din Kosovo, povestea faptul ca militarii romani detasati in Kosovo erau implicati in batai si scandaluri legate de 'femeile lor', dupa cum a precizat Becky D. (...)

In 2001, un cetatean de origine americana, Kathryn Bolkovac, care i-a acuzat pe colegii sai americani de complicitate la retele de trafic si prostitutie fortata in Bosnia si Hertegovina, a mentionat ca fetele exploatate proveneau din Romania si Ucraina si i-a acuzat si pe militarii romani prezenti la acea data in Bosnia.

Conform datelor oficiale, trupe romane au fost detasate in 2001, in Bosnia si Hertegovina, sub comanda dlui general Nicolae Ciuca, in cadrul actiunii Dynamic Response, si tot sub comanda domnului general la Statul Major al armatei, in 2019, Fortele SUA s-au facut complici ai retelelor de trafic si prostitutie fortata la Deveselu.

* Cititi textul integral al plangerii penale pe Cotidianul.ro

Comentarii

# nae din dealul feleacului date 22 January 2020 20:09 +30

Curajoasa fata,bravo ei!Dar daca si CIUCA este implicat cu maciuca sa prin astfel de plantatii?Posibil!

# DODI date 22 January 2020 20:12 +11

Nimic nou sub soare. Pe vremuri romanii călăreau... dacii, acum licuricii călăresc d-acii, de la noi. Și noi rămânem tot cu ochii și soare și cu... plozii. De asta unii au ieșit blonzi. Vezi cazul ciolanis.

# YES date 22 January 2020 22:03 +9

SE SPARGE BUBOIUL, fratilor!... si ce o sa PUTA!.

# Ce face diferenta date 22 January 2020 22:46 +4

Nimic mai grotesc langa un barbat decat o femeie urata, proasta si rea,lucrurile stau cu totul si cu totul altfel cand femeia este frumoasa si inteligenta,Bravo Ana -Maria Nuciu,esti curajoasa.

# un mizantrop date 23 January 2020 02:48 +12

Stiu toti si acopera mizeria cu ajutorul institutiilor special infiintate (DIICOT si DNA) pentru deservirea ocupantilor, dar si a reprezentantilor lor in colonie...Nu militarii americani sunt problema, nici macar oficialii lor care le-au oferit imunitate totala, la care slugarnicii nostri si-au dar acordul...vinovati sunt "magistratii" cu securismul in suflet, aia care au depus juramant pentru aflarea adevarului si protejarea drepturilor romanilor, securistii platiti sa asigure imunitatea cetatenilor romani si politicienii arondati, toti profitori, argati dezgustatori ai intereselor straine, exploatatori ai firimiturilor ramase de la masa bogatilor si tradatori ai Romaniei de azi si de maine... Caracal e doar un simptom, la fel si Kogalniceanu...dar, impreuna sunt metastaze ale vanzarii cetatenilor romani de orice varsta si pentru orice fel de interese...Mult mai grava e degenerarea la care a ajuns acest cetatean, gradul lui de acceptare, ba si de "cooperare" la propria distrugere...

# steluta date 23 January 2020 17:54 +3

Orientul mijlociu piratat de yankeii răpănoși pentru a jefui resursele comanșilor irakieni , apașilor iranieni , mohicanilor sirieni, sioux-ilor afgani

# Eu ce am zis , inca de cand Dinca mai mirosea a "peste"...? date 23 January 2020 18:08 +14

Va amintiti ca Klemm Cel Mic la chemat de urgenta pe Vifor , ca nu care cumva atunci cand s-a initiat ancheta , sa se ajunga la bordelul de la Deveselu ?! Militairii ameriloci au venit in ROmania sa-si faca bordeluri , iaca-ta dovada ! Fata aia saraca , numai ea stie cate a patimit ; i-au distrus viitorul si-au deprimat-o , caci a spus adevarul . F#$% USA ! Sanki, "aliatii strategici" si ei e milogi , iata dovada : https://www.usdebtclock.org/ . :eek: Va amintiti de asemenea cum l-au omarat pe Teo Peter de la formatia Compact si apoi l-au extras pe criminal, militar de-al lor, si l-au detasat acasa , in mizeria de USA. :o Clasa noastra politica e praf ! Uitati-va la Orban Victor de la unguri cum si-a catigat urgent respectul cand a zis ca nu aduce "bosimani" si "papuasi" in Hun-garia ; nici vorba de araboci terorei acolo. Eu le-as da numai capete-n gura la politicienii nostri, incepand cu Prostanis. Carpe de sters pe jos, niste mocirlosi; ba nici vize nu va dau aia!

# "Ce face diferenta" date 23 January 2020 18:12 +2

La inceput te-ai referit la Kovesi , este ? :lol:

# mitca date 23 January 2020 19:27 +5

Acst lautar johanis nu stie nimic?

# IO date 23 January 2020 20:36 0

:D :D Apreciez că se referea la ”mitică” :D

# Optional date 23 January 2020 21:27 0

unii zic ca da,altii zic ca nu. :lol:

# Zici America si tragi apa ! date 24 January 2020 16:23 +12

Numai noi am fost indobitociti cu filmele lor bengoase , cum ca tot cacatu` reuseste acolo. Numai vrajeala si propaganda capitalista. La ei jumate din lucruri sunt facute-n China (rochii , sampoane, boomboane, etc). America era un vis doar in capul nostu bolnav. S-a dovedit a fi o mizerie ! :-x

# Lechi date 24 January 2020 19:00 +1

Salut ! Am zis in alt loc, pe acelas articol : Subiectul este TABU , inclusiv pentro Radu Tudor , mare canalist militar ! Pai, cum sa intre Antena 3 in viesparia asta, care, are deja un trecut.ce pute , da rau de tot, ca sint si licurici in el ! Stati linistiti ,mai trec vreo 2-3 ani si dosarul se claseaza ! Asa se intemeiaza in nou concept in justitie : Justitia selectiva. Si in cazul Caracal, sunt in continuare , referiri la licurici ( habar nu am ce inseamna , intrebati-l pe Basescu ), dar cu delicatete, respect ,...mai sa zic, ci admiratie ! Asa ne trebuie daca auntem prosti !

# Pintea date 25 January 2020 16:54 +3

Soldatii americani sant selectati dintre cetatenii retardati ca sa fie buni de manevrat! Vin in tara noastra, le dam 3% din PIB in fiecare an, asa cum nu dam la Sanatate sau Educatie si ii suportăm ca sa ne fure si sa ne violeze fetele! Si pe urma ii mai si aplaudam! Nu stiu ce cauta trogloditii ăstia in tara noastra, ca nu avem nevoie sa ne apere de nimeni! Am fost noi ocupati de rusi si le-am mai dat si bani? A facut Ceausescu asa ceva?? Biden este un escroc libidinos care a pus laba pe Ukraina si cu afaceri mari si prin alte tari, venea si la jupanul basescu, de-asta e ăsta intangibil! Nu stiu ce ii mai trebuie po******tiei ca sa se revolte o data impotriva tuturor nenorocitilor! Nu mai santem in siguranta in propria tara!

# De ce nu practicam principiul reciprocitatii ??? date 27 January 2020 17:49 0

Bagati-le vize le ameriloci !!! N-amm inteles care-i problema ?! Chiar suntem colonie si bordelarie pt. jegosii aia de hamburgheristi ? :-|

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva