15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BRAVO ROBERT – Fostul ministru al Justitiei Robert Cazanciuc ii propune lui Tudorel Toader sa incheie un memorandum pentru instituirea unui mecanism de dialog cu Parlamentul si CSM in vederea stabilirii unui calendar pentru ca modificarile si completarile la Coduri sa se faca o singura data pe an: "Deciziile CCR ce reclama modificari normative in materia drepturilor fundamentale trebuie aplicate de indata"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

9 July 2017 12:14
Vizualizari: 6174

Fostul ministru al Justitiei Robert Cazanciuc (foto stanga) le-a scris actualului ministru Justitiei Tudorel Toader (foto dreapta) si presedintei Consiliului Superior al Magistraturii judecatoarea Mariana Ghena pentru a le propune demararea demersurilor pentru instituirea unui mecanism de dialog permanent intre reprezentatii celor trei puteri ale Statului, ai carui termeni sa fie stabiliti intr-un Memorandum. Scopul instituirii acestui mecanism este de a pune in acord, in cel mai scurt timp, prevederile din Codurile penale si civile cu Deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei prin care s-a constatat neconstitutionalitatea mai multor texte de lege din NCP, NCPP, NCC si NCPC. Propunerea fostului ministru al Justitiei, care in prezent ocupa functia de presedinte al Comisiei juridice din Senat se regaseste intr-o scrisoare transmisa de Robert Cazanciuc ministrului Tudorel Toader si sefei CSM Mariana Ghena, document pe care il prezentam in facsimil in articol.


Conform documentului, in cadrul mecanismului de dialog dintre reprezentantii Legislativului, Executivului si Puterii Judecatoresti ar urma sa aiba loc mai multe dezbateri publice si parlamentare pe marginea deciziilor CCR care impun modificari legislative in vederea respectarii drepturilor fundamentale ale omului. Potrivit propunerii formulate de fostul ministru al Justitiei, eventualele modificari si completari ale Codurilor ar urma sa se faca o singura data pe an.

In cuprinsul scrisorii trimise catre Tudorel Toader si Mariana Ghena, actualul presedinte al Comisiei Juridice din Senat Robert Cazanciuc le solicita acestora sa aiba totodata in vedere si anumite proiecte care sunt incluse in programul de guvernare al PSD, precum: realizarea cartierului Justitiei, implementarea dosarului electronic sau continuarea Programului National de Investitii in infrastructura instantelor din capitalele de judet.

Iata scrisoarea transmisa de Robert Cazanciuc ministrului Todorel Toader si judecatoarei Mariana Ghena:


 

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 9 July 2017 14:44 0

pleaca ba tembebruxelezule d,acilisa,ca ai fost un impotent pe vremea cind erai la mj.psd/ul parca/i lovit de canicula de scoate toate muhaielele in fat.parca intentionat vor sa se faca de ris

# DODI date 9 July 2017 17:16 +3

Dialogul surzilor: cazanciuc bate apa în piua de cazan, iar dorel se face că pricepe dar pleacă urechea-i bleagă către acesta. Așa că vorbesc vorbe ca să auzim noi că știu românește, dar gândesc nemțește. Tipul de mutalău este molipsitor. Dacă un alogen tăcând a ajuns primul ... român vorbitor, de ce nu ar ajunge niște români vorbitori primii nemți tăcuți. Încercând să găsești opera juridică a celor doi ”corifei”, parafrazându-l pe Eminescu, putem spune că: ”azi o vede, dar nU-E”.

# ?????? date 10 July 2017 12:35 0

Oare domnul Cazanciuc propune abțineri ale Parlamentului de la modificarea Codurilor din domeniul  justiției, peste termenele "propuse" de Constituie ?

# nicolaie date 5 September 2017 13:30 0

suntem satu-i de minciunile oamenilor politici ,v-or sa puna mina pe tot ce inseamna bani publici,ministrul justitiei nu este altceva decit o sluga a psd dragnea .PUTEREA IN STAT NU TREBUIE SA FIE NUMAI A PSD CI TREBUIE IMPARTITA vrem politicieni care sa munceasca pt noi ,si nu pt ei si copiii lor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva