15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BUCHAREST ARBITRATION DAYS – Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Wolters Kluwer Romania organizeaza, in perioada 6 – 7 iunie 2024, cea de-a cincea editie a Conferintei Bucharest Arbitration Days

Scris de: L.J. | pdf | print

3 June 2024 15:34
Vizualizari: 1054

Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Wolters Kluwer Romania organizeaza, in perioada 6 – 7 iunie 2024, cea de-a cincea editie a Conferintei BUCHAREST ARBITRATION DAYS (BArD). Evenimentul este organizat cu sustinerea Chartered Institute of Arbitrators (CIArb), Oil, Gas & Energy Law (OGEL), Transnational Dispute Management (TDM) si Young Romanian Arbitration Practitioners (YRAP).
Conferinta Bucharest Arbitration Days s-a impus in ultimii ani ca o platforma pentru a dezbate cele mai noi problematici din domeniul arbitrajului comercial si de investitii. Astfel, Bucurestiul a devenit un hub important pe harta arbitrajului comercial international.
A cincea editie a BArD reuneste experti in arbitraj international din peste 15 tari printre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franta, Italia, Germania sau Elvetia,  reprezentanti ai institutiilor de arbitraj, arbitri, consilieri, avocati, furnizori de inteligenta artificiala etc. In cadrul celor sapte sesiuni ale Conferintei vor fi abordate subiecte legate de impactul noilor tehnologii asupra arbitrajului comercial international; etica si conflictele de interese in arbitrajul international; evolutia relatiei dintre tribunalele arbitrale si instantele de judecata; diversitatea in arbitraj din perspectiva diversitatii locurilor si institutiilor de arbitraj precum si din perspectiva tranzitiei catre o energie curata si a angajamentelor internationale ale statelor privind schimbarile climatice.
Invitatii speciali ai editiei 2024 sunt:

-Prof. Julian DM Lew KC, profesor de arbitraj international si sef al Scolii de Arbitraj International din cadrul Universitatii Queen Mary din Londra:

-Prof. Maria Chiara Malaguti, profesor de drept international la Universita Cattolica del Sacro Cuore (Milano/Roma, Italia), unde preda dreptul comercial si dreptul international.

Agenda detaliata a evenimentului poate fi consultata accesand link-ul urmator: https://bucharestarbitrationdays.com/2024-edition/  

Bucharest Arbitration Days (BArD) este prima si cea mai mare conferinta din Romania dedicata arbitrajului comercial international, aflata acum la cea de-a 5-a editie. Evenimentul de anvergura internationala reuneste anual practicieni din domeniul arbitrajului comercial, personalitati din domeniul academic si orice persoane interesate de acest mod de solutionare alternativa a disputelor, pentru a discuta si dezbate cele mai recente probleme juridice sau practice din materia arbitrajului.
Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei este cea mai veche institutie de arbitraj comercial din Romania. Are peste 70 de ani de existenta, fiind o institutie cu traditie care a solutionat de-a lungul timpului un numar mare de dosare arbitrale de o complexitate deosebita.
Are in componenta sa peste 170 de arbitri romani si straini recunoscuti la nivel national si international. Arbitrajul comercial reprezinta o forma de jurisdictie alternativa la jurisdictia instantelor judecatoresti aflata la dispozitia partilor pentru solutionarea unor litigii comerciale interne sau internationale.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva