18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BUDA NU MAI VREA SAU NU ARE VOIE? – Judecatorul Marian Buda continua sa nu isi depuna candidatura pentru sefia CSM, desi si-a anuntat intentia inca din februarie. Nici in viitoarele sedinte ale CSM nu figureaza vreo candidatura a lui Buda. Judecatorul Buda are obligatia sa anunte public daca nu mai doreste sa candideze sau daca e impiedicat sa o faca, doar ca sa stea Bogdan Mateescu sef la nesfarsit. Majoritatea din CSM gireaza un mandat de presedinte interimar neprevazut de lege si Constitutie

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 April 2022 12:12
Vizualizari: 3608

Judecatorul Marian Buda (foto), membru interimar in Consiliul Superior al Magistraturii pe locul ramas vacant dupa pensionarea judecatoarei Mariana Ghena, are obligatia sa spuna public daca mai doreste sa isi depuna candidatura la presedintia CSM sau daca nu este lasat sa o faca. Si are aceasta obligatie in conditiile in care a anuntat inca din luna februarie ca intentioneaza sa candideze pentru sefia Consiliului, dar brusc si inexplicabil a uitat de intentie.


 

Asa cum s-a intamplat si la precedentele sedinte ale Sectiei pentru judecatori a CSM, cele din 31 martie 2022 si 6 aprilie 2022, candidatura lui Marian Buda la sefia CSM nu figureaza nici pe ordinea de zi a sedintelor Sectiei pentru judecatori din aceasta saptamana. Este vorba despre sedintele din 13 aprilie 2022 si 14 aprilie 2022.


Ciudata razgandire


Ciudat este ca totul se intampla desi sunt indeplinite toate conditiile pe care Buda le astepta pentru a isi depune candidatura la sefia Consiliului. Concret, judecatorul Buda si-a anuntat intentia de a candida la sefia CSM inca din luna februarie. Intentia a fost pusa pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori a CSM din 10 februarie 2022, dar ea nu a mai fost discutata intrucat Buda a decis sa astepte decizia CCR privind sesizarea USR prin care i se contesta numirea in Consiliu in locul Marianei Ghena.

Decizia CCR a fost pronuntata in 16 februarie 2022, insa nici asa Marian Buda nu si-a depus candidatura, motivand ca asteapta motivarea hotararii CCR. Desigur, nu Marian Buda a explicat asta, ci seful sau Bogdan Mateescu, in sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM din 24 februarie 2022.

CCR a publicat decizia pe care Buda pretindea ca o asteapta ca sa isi depuna candidatura in 17 martie 2022, dar asa cum am vazut mai sus, judecatorul a uitat de intentia de candidatura. Sau a fost facut sa uite. Cert este ca in niciuna dintre sedintele Sectiei pentru judecatori a CSM din 17 martie 2022 si pana in prezent nu a figurat candidatura lui Marian Buda la sefia Consiliului, si continua sa nu figureze nici la urmatoarele doua sedinte.

Tocmai de aceea reiteram faptul ca, in opinia noastra, judecatorul Marian Buda are obligatia sa anunte daca mai vrea sa isi depuna candidatura la sefia CSM sau daca nu cumva nu este lasat sa o faca, doar ca sa ramana Bogdan Mateescu presedinte interimar. O functie neprevazuta de lege si de Constitutie in care Mateescu a fost instalat de majoritatea care astazi controleaza Consiliului. O functie neprevazuta de lege si de Constitutie in care Mateescu nu ar mai putea ramane daca Buda si-ar depune candidatura. Or, prin nedepunerea candidaturii, Marian Buda devine automat partas la perpetuarea acestei stari de nelegalitate, in conditiile in care si-a anuntat deja intentia de a candidat, pe care din motive doar de el stiute nu a mai pus-o in practica.

Comentarii

# DODI date 12 April 2022 14:53 +110

Pentru că nu își mai găsește ordinul scris primit de la securitatea de rit nou ipochimenul nu știe ce poziție să adopte așa că mai bine stă în banca lui, respectiv în BUDĂ.

# M date 12 April 2022 19:48 +119

e mai tare in grad bobita de cat Buda. e simplu ca este mai tare gasca din sistem a lui Bobita decat a lui Buda iar bobita a ascuns biletelu galben primit de la statul paralalel...abia acum vedem si noi cine este cu adevarat acest Matilet...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva