3 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BUDA NU POATE FI INTERIMAR LA INFINIT – Se cere organizarea de alegeri la Inalta Curte pentru desemnarea reprezentantului in CSM dupa pensionarea Mariana Ghena. Locul lui Ghena este detinut temporar de judecatorul Marian Buda. Solicitarea privind declansarea alegerilor la ICCJ a fost adresata vicepresedintelui CSM Nicolae Solomon: “La nivelul CSM functia de presedinte nu este ocupata potrivit Constitutiei si legii” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 February 2022 12:32
Vizualizari: 2767

Judecatorul Marian Buda (foto) nu poate sta la infinit ca interimar in Consiliul Superior al Magistraturii. Si tocmai de aceea, atuala conducere a CSM este obligata sa declanseze alegerile pentru ocuparea postului din CSM ramas vacant dupa pensionarea judecatoarei Mariana Ghena, si care astazi este ocupat temporar de Marian Buda.


 

Judecatorii Andrea Chis, Gabriela Baltag, Evelina Oprina, Mihai Balan si procurorii Cristian Mihai Ban, Florin Deac si Tatiana Toader au cerut luni, 7 februarie 2022, declansarea procedurii pentru organizarea alegerilor la Inalta Curte, in urma carora magistratii instantei supreme sa isi trimita reprezentantul in CSM, pe postul ramas vacant dupa plecarea Marianei Ghena. Reprezentant care poate fi chiar judecatorul Marian Buda, daca acesta va castiga alegerile si va fi trimis de colegii sai de la ICCJ pe locul din CSM lasat liber de Ghena (la alegerile pentru actualul CSM, organizate in 2016, Buda s-a clasat pe locul al treilea, imediat dupa Simona Marcu si Mariana Ghena, cele doua trimise ale ICCJ in CSM).


Doar Solomon este recunoscut ca sef


Solicitarea celor sapte membri ai CSM, pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, a fost adresata vicepresedintelui Consiliului, procurorul Nicolae Solomon, in conditiile in care acestia nu recunosc mandatul de presedinte interimar detinut de Bogdan Mateescu. “La nivelul CSM functia de presedinte nu este ocupata potrivit Constitutiei si legii”, explica cei sapte.


Altfel, organizarea de alegeri in CSM pentru locul vacantat de pensionarea Marianei Ghena si ocupat temporar de Marian Buda este importanta, adaugam noi, si pentru ca membrii CSM sa poata avea in sfarsit un presedinte legal. Asta intrucat, asa cum Lumea Justitiei a explicat deja, Marian Buda nu ar putea fi numit presedinte al CSM atat timp cat se afla in Consiliu in calitate de interimar (click aici pentru a citi).


Prezentam cererea celor sapte membri ai CSM privind declansarea de alegeri pentru locul lasat liber de Mariana Ghena si ocupat ca interimar de Marian Buda:


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva