16 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BURSE PENTRU ELEVII ROMANI DIN UCRAINA – Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni a inceput selectia ONG-urilor prin care Guvernul Romaniei va acorda burse de studiu etnicilor romani din Ucraina. Fiecare elev roman din clasele I-IV va primi 2.000 de lei. Organizatiile non-guvernamentale interesate trebuie sa trimita documentele pana la 15 septembrie 2022

Scris de: L.J. | pdf | print

5 September 2022 15:06
Vizualizari: 3093

Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni – condus de secretarul de stat Gheorghe Florin Carciu (foto) – a anuntat luni, 5 septembrie 2022, ca a inceput sa selecteze ONG-urile prin care Guvernul Romaniei va acorda burse de studiu etnicilor romani domiciliati in Ucraina.Executivul de la Bucuresti ofera 2.000 de lei pentru fiecare elev roman din Ucraina. Organizatiile neguvernamentale interesate sa participe trebuie trimita documentele pana la 15 septembrie 2022. Sunt eligibile toate ONG-urile care apartin etnicilor romani din Ucraina, cu sediul in aceeasi tara si care au ca obiect de activitate pastrarea, afirmarea si/sau promovarea identitatii culturale, lingvistice, religioase, etnice a romanilor de pretutindeni.


Redam comunicatul DRP:


Anunt privind deschiderea procesului de selectie a partenerilor prin intermediul carora se vor acorda bursele de studiu etnicilor romani cu domiciliul in Ucraina


Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni anunta deschiderea procesului de selectie a asociatiilor, fundatiilor si a altor organizatii nonguvernamentale in vederea derularii Programului de acordare de burse elevilor etnici romani, inscrisi in scolile cu predare in limba romana sau cu studiul unor materii in limba romana ca limba materna, din Ucraina.

Bursele se acorda elevilor etnici romani cu domiciliul in Ucraina, care studiaza in scolile cu predare in limba romana sau cu studiul unor materii in limba romana ca limba materna, din sistemul de invatamant preuniversitar din Ucraina, inscrisi in anul scolar 2021-2022, in conditiile Legii nr. 299/2007 privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Legii nr. 321/2006 privind regimul acordarii finantarilor nerambursabile pentru programele, proiectele sau actiunile privind sprijinirea activitatii romanilor de pretutindeni si a organizatiilor reprezentative ale acestora, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si Ordonantei Guvernului nr. 19/2022 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2022.

In cadrul Programului vor fi acordate burse pentru elevii etnici romani inscrisi in clasele I-IV, in anul scolar 2021-2022, cuantumul bursei fiind de 2.000 de lei/elev.

Sunt eligibile pentru a participa la procesul de selectie toate asociatiile, fundatiile sau organizatiile nonguvernamentale care apartin etnicilor romani din Ucraina si au ca obiect de activitate pastrarea, afirmarea si/sau promovarea identitatii culturale, lingvistice, religioase, etnice a romanilor de pretutindeni, cu sediul in regiunile din Ucraina.

Asociatiile, fundatiile sau organizatiile nonguvernamentale trebuie sa fie inregistrate atat din punct de vedere legal, cat si fiscal in Ucraina si sa demonstreze ca au capacitatea de a desfasura in bune conditii procesul de selectie a beneficiarilor de burse.

Selectia asociatiilor, fundatiilor sau organizatiilor nonguvernamentale se va face de catre o comisie organizata la nivelul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni.

Asociatiile, fundatiile sau organizatiile nonguvernamentale selectate vor avea obligatia de a incheia un contract cu Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, in conditiile Legii nr. 321/2006 privind regimul acordarii finantarilor nerambursabile pentru programele, proiectele sau actiunile privind sprijinirea activitatii romanilor de pretutindeni si a organizatiilor reprezentative ale acestora, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Termenul pentru transmiterea documentelor este 15 septembrie 2022.


Dosarul de participare la selectie va contine urmatoarele documente:


- Cerere de participare la selectie (Cerere de participare);

- Statutul asociatiei, fundatiei sau organizatiei din care trebuie sa rezulte ca apartin etnicilor romani din Ucraina, ca au ca obiect de activitate pastrarea, promovarea identitatii lingvistice si culturale si ca au sediul (principal sau secundar) in regiuni din Ucraina in care traiesc comunitati de romani – copie, certificata conform cu originalul si traducere in limba romana certificata de reprezentantul legal;

- Dovada inregistrarii din punct de vedere legal si fiscal in Ucraina – copie, certificata conform cu originalul si traducere in limba romana certificata de reprezentantul legal;

- Actul de identitate al reprezentantului legal – copie certificata conform cu originalul;

- Actul de identitate al persoanei desemnate ca responsabila a proiectul de burse – copie certificata conform cu originalul;

- CV-urile reprezentantului legal si al persoanei desemnate ca responsabila;

- Declaratia privind apartenenta la identitatea culturala romana a reprezentantului legal si a coordonatorului (Declaratie apartenenta identitate culturala romana);

- Declaratia privind protectia datelor cu caracter personal a reprezentantului legal si a coordonatorului (Declaratie protectie date cu caracter personal);

- Extrasul de cont al asociatiei, fundatiei sau organizatiei – copie, certificata conform cu originalul si traducere in limba romana certificata de reprezentantul legal.


Toate documentele emise in limba ucraineana trebuie sa fie insotite de traducere in limba romana, certificata de reprezentantul legal.

Toate documentele vor fi trimise initial in format electronic, la adresa burse@dprp.gov.ro.

In cazul in care, in urma evaluarii, dosarul este aprobat, vor fi transmise toate documentele in original sau cu mentiunea 'conform cu originalul', in vederea semnarii contractului cu DRP avand ca obiect identificarea elevilor etnici romani inscrisi in clasele I-IV in anul scolar 2021-2022, care studiaza intr-o scoala cu predare in limba romana sau cu studiul unor materii in limba romana din Ucraina, beneficiari ai burselor, constituirea dosarului beneficiarului si transmiterea documentelor.

Documentele vor fi transmise la urmatoarea adresa: str. Muzeul Zambaccian nr.17, sector 1, cod postal 011871, Bucuresti, Romania.

Comentarii

# nae din dealul feleacului date 5 September 2022 23:17 +1

Si cu copiii nostri,ce faci ma Maciukaka?O i fi si tu steril precum Ioha si nu te intereseaza?Rati ai drakului de banditi!

# maxtor date 6 September 2022 03:43 0

vor apare elevi cu 3-4 pasapoarte, "mielu bland...."

# maxtor date 6 September 2022 03:48 0

" Sunt si extraterestru! " Astfel a răspuns Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului, la întrebarea jurnaliştilor ce nume va alege, ...

# marin date 6 September 2022 07:14 0

astia ne cred i mbe ci li. pe bune. ei fabrica "razboaie" si crize, aici sunt adusi "soldati" S_S ucrainieni pentru "pregatire", iar copiii lor primesc burse! romanii MIEI, intre timp, sunt saraciti iar odraslele i ndo bi to c i te paas-cu-paas. BEZNA MINTII ROMANILOR! TREZITI-VA OILOR!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva