30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAMPANIE MASCATA PENTRU GLUGA – Cu cateva zile inaintea turului II de scrutin la CSM, procedura in care promovarea candidatilor este interzisa, vicepresedintele Curtii de Apel Craiova, judecatorul Cosmin Mitrache, ii ridica statuie judecatorului Adrian Gluga: "Conducatorul instantei prin calitatile sale si stilul de lucru creeaza un mediu placut si stimulativ pentru personalul instantei... Se simte creșterea coeziunii, rezultat al managementului participativ, dialogului si corectitudinii"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

2 September 2022 17:00
Vizualizari: 4230

Oda conform definitiei! Aceasta este concluzia, credem noi, a oricarui cititor de buna credinta care parcurge interviul pe care vicepresedintele Curtii de Apel Craiova, judecatorul Andrei Cosmin Mitrache (foto), l-a acordat publicatiei Juridice.ro. Voit sau nu, judecatorul Mitrache a reusit sa ii aduca un adevarat omagiu judecatorului Adrian Gluga, presedinte al Curtii de Apel Craiova si candidat in turul II de scrutin pentru Consiliul Superior al Magistraturii, expunand viziunea, curajul si performantele manageriale obtinute in cele 9 luni de mandat, fara de care instanta zice ca nu ar fi fost la fel.Practic, vicepresedintele Curtii de Apel Craiova a vorbit pentru si in locul judecatorului Adrian Gluga, caruia in aceasta perioada ii este interzis sa isi faca campanie pentru CSM, transmitand mesajele pe care Gluga ar fi putut sa le transmita in intalnirile cu judecatorii din tara sau in spatiul public.

Acest tip de promovare, date fiind conditiile organizarii turului II de scrutin – neprevazut in calendarul concursului – este cel putin discutabil, iar Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui sa vada care este impactul interviului elogios la adresa judecatorului Adrian Gluga pentru a actiona in consecinta.

Este nepermis totusi ca un astfel de derapaj, apreciem noi, sa fie ingaduit, cata vreme restul candidatilor au respectat intocmai dispozitiile imperative de a nu-si face campanie pentru turul II de scrutin, nici macar prin intermediul colegilor de instante sau a prietenilor.


Redam in continuare pasaje din declaratiile facute de judecatorul Cosmin Mirache pentru Juridice.ro:


-"Asa cum bine cunoasteti, incepand cu luna ianuarie a acestui an, odata cu inceperea mandatului de presedinte al d-lui judecator Adrian Gluga, echipa manageriala a Curtii s-a consolidat intr-o noua componenta. Sigur ca orice manager vine cu propria viziune asupra actului de conducere, aceasta reflectand experienta sa profesionala, personalitatea si temperamentul, si pot spune ca actuala echipa, in coordonarea noului președinte, incearca sa combine practicile anterioare care și-au dovedit eficienta cu o abordare moderna, adaptata tendintelor actuale de informatizare si deschidere accentuata catre societate. Intr-o prezentare sintetica, liniile directoare ale actului de conducere vizeaza perfectionarea echipei manageriale – cu accent pe inovatie si transparenta, crearea unui mediu de lucru stimulativ si placut, cresterea coeziunii colectivului, dezvoltarea sentimentului de apartenenta la o organizatie de prestigiu".


-"Noua echipa manageriala a decis sa dezvolte un nou site web, demersurile au fost deja initiate si urmeaza sa se concretizeze spre finalul anului".


-"Calitatile umane ale personalului, profesionalismul, experienta si pasiunea suplinesc de cele mai multe ori lipsurile materiale. In permanenta, conducerea instantei cauta sa optimizeze modul de folosire a spatiului, sa creeze, in limita posibilitatilor facilitati necesare atat personalului cat si participantilor la actul de justitie".


-"Conducatorul instantei prin calitatile sale si stilul de lucru creeaza un mediu placut si stimulativ pentru personalul instantei. Obiectivul intregii echipe manageriale a fost si ramane cultivarea unei atmosfere de toleranta si intelegere la nivelul instantei, in care sa fie descurajata critica distructiva, manifestarea exacerbata a orgoliilor si comportamentele rigide sau discriminatorii. La nivelul colectivului se simte cresterea coeziunii, rezultat al managementului participativ, dialogului si corectitudinii manifestate in comportamentul cu colegii si personalul instantei".


-"Echipa manageriala cauta sa se ridice la inaltimea asteptarilor si increderii acordate de colectiv, adoptand masuri de organizare a activitatii care sa se plieze permanent pe necesitatile extrem de dinamice si diverse ale personalului".


-"Conducerea Curtii promoveaza constant relatiile institutionale cu barourile de avocati, inclusiv prin intalniri directe, cu scopul de a discuta deschis despre problemele existente și solutiile posibile".


-"Conducerea Curtii a considerat intotdeauna o oportunitate deosebita faptul ca sediul sau este amplasat intr-un mare centru universitar".

Comentarii

# livia date 3 September 2022 11:44 +5

Chiar aca ma cenzurati,am si eu o intrebare,in ce sat e nascut d-l judecator ? Comform facialului se pare ca nu ar avea nici 10 clase elementare.

# Lucia Poenaru date 3 September 2022 18:17 +5

JENANT și DEGRADANT pentru un judecător să facă un astfel de laudatio pentru șeful său!

# tov date 6 September 2022 22:51 -1

O reusita oda adusa iubitului tovaras Gluga. Pios omagiu conducatorului destoinic, mester carmaci, neobosit creator al unui mediu placut si stimulativ pentru personalul instantei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva