3 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Cand conditiile istorice sunt “coapte”

Scris de: Eduard Filip PALAGHIA, notar | pdf | print

5 January 2022 15:41
Vizualizari: 3629

Au trecut 32 de ani de la momentul Decembrie 1989 ! Oamenii au iesit atunci in strada pentru ca :

- Intreruperile curentului electric pe lungi perioade de timp erau zilnice – astazi se vorbeste deja despre intruperi dictate de furnizori pentru “depasirea puterii de consum”, in conditiile in care odata cu preluarea vechilor entitati de productie si furnizare si-au asumat obligatia de a creste si productia si capacitatea de furnizare si puterea energetica ; pe unii ii vor deconecta deci- fie pentru ca nu mai au bani sa plateasca, pe ceilalti pentru ca nu respecta o un consum normat de ei in mod aberant – rezultatul va fi acelasi ca acum 32 de ani – intuneric ;


- Frigul in care era generalizat in marile orase - deja de mai bine de un an de zile autoritatile locale nu doar ca se declara incapabile de a repara cum se cuvine retelele de productie si distributie ale agentului termic, dar impun, pentru un serviciu care produce pierderi masive, preturi din ce in ce mai mari, devenite pentru largi categorii de populatie imposibil de achitat ; mai mult decat atat, la initiativa unor bolsevici UE, vor sa condamne pe toata lumea sa devina parte a sistemului centralizat, aproape mort, prin interzicerea centralelor de apartament si a folosirii combustibililor fosili … cum naiba sa mai aduci in sistemul centralizat inca niste mii de apartamente, in conditiile in care autoritatile recunosc ca la un ger de -15 grade pe o perioada mai mare de trei zile acesta cedeaza aproape in totalitate ? – rezultatul va fi acelasi ca acum 32 de ani – frig si lipsa apei calde ;

- Orasele erau cenusii si pline de praf pentru ca se construia enorm si nu se mai investea nici macar in iluminatul public – astazi, dupa 32 de ani orasele, lipsite si de bucuria decorului de Craciun devin din ce in ce mai asemanatoare cu cele de atunci, iar poluarea cu praf a fost inlocuita cu poluarea cu suspensii, din impotenta autoritatilor de a stopa arderile ilegale de deseuri sau incineratoarele improvizate de anumiti concetateni pentru a scoate cuprul din cablurile furate de te miri unde – rezultatul va fi acelasi ca acum 32 de ani – orase cenusii si poluate, in care nu te mai bucuri sa traiesti ;

- Militia si Securitatea ii hatuiau pe cei care se abateau de la dogmele oficiale – astazi se repeta din ce in ce mai acut aceleasi modele de actiune in numele iluzorii combateri a unei pandemii – oamenii sunt haituiti in numele unei dogme din ce in ce mai schioape … - rezultatul va fi acelasi ca acum 32 de ani – nesupunerea !


Exemplificari in folosul acestui rationament ar fi multe ! E cert ca acum, dupa 32 de ani, revenim in acelasi loc, in aceeasi ( cum zic hashtagii ? …) paradigma … Aceea din care am iesit violent !

Acum 32 de ani manifestatiile “in contra” puterii erau interzise … astazi, dupa 32 de ani de atunci ,jandarmii ( fostele trupe de securitate !) haituiesc cetatenii si fruntasii opozitiei fiindca au ceva de spus impotriva “paradigmei oficiale” ! ….

Dupa 32 de ani s-ar putea ca, privind la acest cumul de factori istorici, sa fie coapte conditiile pentru o noua inlaturare violenta de la putere a tuturor acelora care si-au batut joc de dorinta noastra de a trai firesc !

Fiecare generatie are revolutia ei … cea croita in laboratoarele politice cu poponauti si barbosi-metafizici a esuat !

Si vine in curand cea nationala ! Aia care o sa ii mature pre multi de acolo unde nici nu s-au gandit ca vor fi, dar au ajuns spre a ne silui … nu definitiv ! Vae victis !

Sa ne ajute Dumnezeu sa inlaturam de la putere haita asta de neoameni si sa ne luam viata inapoi !

La multi ani !

Comentarii

# visu date 5 January 2022 16:23 -2

Sa nu prea v-ajute Ăl de sus de nu iesiti, toti cei ce le ziceti, bine dealtfel!

# nae din dealul feleacului date 5 January 2022 19:44 +3

Desi e trist ce scrieti,D-le Notar Palaghia,e superba argumentatia!Va citesc de mult si tot asa de mult va apreciez continutul scrierilor.Sinte-ti un foarte bun observator ,cu exceptionale argumente!Cred,e opinia si indemnul meu,ca a-ti util Miscarii "Pamintul Stramosesc"a D-lui Dr.Ing.Calin Georgescu;stilul Dvs ,din scrierile pe care vi le/le-am citit ,se potriveste de minune cu ce spune D-l Calin Georgescu.Veniti cu noi!

# Lorenzo de Medici date 6 January 2022 10:20 +1

Revoluția Națională ! Singura șansă, poate ultima, a Învierii și Biruinței Neamului Românesc. Așa să ne ajute Dumnezeu !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva